Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: nadtom »

A méréseidből is látszik , hogy nem tudsz valódi csúcsokat megmérni.
Ezt hogy érted? A fogyasztásmérő nem alkalmas/nem tudja a rövid ideig fellépő teljesítménycsúcsokat mérni?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Én is gondolkodom aktít tápszűrő beszerzésén, első nekifutásban arra gondoltam, csak a sztereo rendszeremhez egy 1000-1500W tápkondícionáló kell.
Aztán megmértem, és kiderült, hogy bekapcsolt állapotban 230W volt a sztereo rendszer összfogyasztása (bekapcsoláskor egy pillantra 290W-ra megy fel), normál hangerőn 240-280W között volt, extrém hangerőn egy-egy pillanatra 320W-ig ugrott fel a fogyasztás.
Házimozi esetén (egy szubbal) ez az érték 330W-380W közözt mozog, extrém hangerőnél sem mértem 460W-tól magasabbat.

Szóval szerintem egy normál sztereo rendszerhez elég lehet egy 500W körüli teljesítmény, ha mozi is rá lesz kötve a tápgenerátorra, akkor a 700-1000W kellhet (főleg ha 2 szub is rá lesz kötve a rendszerre).

A méréseidből is látszik , hogy nem tudsz valódi csúcsokat megmérni. De az aktív hálózati cuccokról még nincs annyi tapasztalatom, hogy meg tudjam mondani elég lesz-e az 1000 wattos.
Viszont egy próba után kiderülhet.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

"NEM!
Van egy aprócska bibi vele - mindössze 2x300 W kimeneti teljesítménye van, ami legfeljebb forráskészülékekhez elegendő (vagy még azokhoz sem)."
Akkor tényleg annak van igaza, aki azt mondta, hogy a teljesítménye matt tulajdonképpen minden készülék elé kellene 1-1 darab?
Nagyra értékelem azt, aki gyártotta, azt is, aki rá tud venni valakit, hogy megvegye, és azt is, aki megveszi. Leakalap.

Én is gondolkodom aktít tápszűrő beszerzésén, első nekifutásban arra gondoltam, csak a sztereo rendszeremhez egy 1000-1500W tápkondícionáló kell.
Aztán megmértem, és kiderült, hogy bekapcsolt állapotban 230W volt a sztereo rendszer összfogyasztása (bekapcsoláskor egy pillantra 290W-ra megy fel), normál hangerőn 240-280W között volt, extrém hangerőn egy-egy pillanatra 320W-ig ugrott fel a fogyasztás.
Házimozi esetén (egy szubbal) ez az érték 330W-380W közözt mozog, extrém hangerőnél sem mértem 460W-tól magasabbat.

Szóval szerintem egy normál sztereo rendszerhez elég lehet egy 500W körüli teljesítmény, ha mozi is rá lesz kötve a tápgenerátorra, akkor a 700-1000W kellhet (főleg ha 2 szub is rá lesz kötve a rendszerre).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8197

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Hölgyek, urak! Április 1 jövő hét végén lesz, kicsit elkapkodtátok ezt.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3718

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Megnézte egyik barátom minap a tápstabilizátorral és anélkül a hálózatból jövő - amúgy ocsmány - szinusz jel változik-e, és nem, semmilyen változást nem szenvedett el (ugyanolyan csúnya szögletes maradt).
Azt nem tudom, hogy a szinusz jel "nem változásán" kívül van-e még olyan mérendő/mérhető paraméter, ami alátámasztja és/vagy cáfolja a hangra gyakorolt hatását a feszültségstabilizáló berendezésnek. Ha van ilyen megköszönöm és ráméricskélnék arra is.
Azt viszont nehezen képzelem el, hogy hűha gyártó feszültségstabilizátora semmilyen hatással nincs a hangra, bezzeg amit én próbálgatok na az meg nagyon!

Most nem akarom ide keverni azokat a berendezéseket amik aktív vagy passzív módon görbítgetik, simítgatják a szinusz jelet, most "csak" a feszültségérték stabilizálásáról beszélek (egyébként ha mindennek saját hangja van, akkor lehet Karakószörcsögön a Mátrai Erőműtől XY gyártó 20 trafóján megy át az áram a házamig, Paks mellett meg csak 3 trafón keresztül jut be a házamba, akkor ott is hány elemnek a saját hangját kellene hallanom ? Még a végén az is kijön, nem mindegy atomerőmű a forrás vagy biomasszával tüzelnek a kazánban :D

Ha minden áron mérni szeretnél, akkor próbálkozz az 50Hz 230V-ot spektrum analizátorral mérni. Ez persze érintés védelmileg nem egyszerű, persze ha van gyakorlatod. Ha veszel egy 400V/24V-os trafót, a 400V-os oldalra kötöd a 230V-ot, azért, hogy biztosan ne legyen vas túl gerjesztés, ami hozzá adna még egy keveset a szinusz tetőnél torzításhoz. Ezt a 24V-ot még leosztod ellenállással 1V-ra, és ezt bevezeted a hangkártya bemenetére, akkor 192k/24bites felbontással és egy mérő progival 80kHz-ig látni fogod a felharmonikus torzítási és felrakodó zavar komponenseket, de csak az aszimmetrikusokat, de ezek vannak többségben és nagyobb energiákkal. Az első néhány, 100Hz-10kHz-ig megjelenő komponenseket  a legnehezebb eltüntetni, passzív zavarszűrők erre nem is alkalmasak. Na ezekre ideális pl az aktív P10 jószág.
A hálózati fesz hangzási anomália nagyobb, de nem minden baja szűnik meg, ha sikerül az 50Hz feletti komponenseket eltüntetni. 
Ha mérnél, akkor mérj úgy, hogy a lakásban ne legyen terhelés lehetőleg, majd úgy hogy sorba kapcsolod be az egyes fogyasztókat, persze majd a hifit is. Ebből az is kiderülhet, a lakás fogyasztói mennyit adnak hozzá a nem kívánt zavarokhoz.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, lehet félreértettem, mert nekem az jött le a hsz-eitekből, ami nálam van ahhoz az általam elképzelt beavatkozás olyan kicsi változást hozna, hogy kár belekezdenem.
Mindenképpen körbejárom a dolgot és megnézem milyen kábelt tegyek be az ösvénybe. Úgy gondolom a stabil 230V-os masinát - opciósan kikerülhető módon - beteszem, kiépítem a kábelcsatornát 3-4 fali dugaljat teszek dobozba (így legalább cserélhető). A Vibavoice eszközt már megvettem, így azt is tesztelgetem, a teszteket méréssel is szeretném dokumentálni, a stabil 230V-hoz hasonlóan + természetesen azért meg is hallgatom hallok-e egyáltalán valami különbséget.
Köszi mindenkinek a hsz-eit!

Hatás az biztosan lesz ! Csak az a kérdés valóban pozitív-e?! Nemrég jártam úgy egy készülékkel, amit írtam, hogy egy spéci ( igaz "csak" AHP gyártmányú) spéci biztositékos készüléket hallgattam és valahogy nagyon nem volt megnyugtató a hangja. De csak utólag tudtam meg, hogy mi volt benne. Így amint ez kiderült kivettem és átkötöttem. Sokkal jobb lett!persze fontos az is mivel helyettesíti az ember. Hollik Laci biztosítékaiért már egy készüléket lehet kapni. És még abban sem vagyok biztos , hogy egy átkötés nem lenne e sokkal jobb annál is!
Attól meg , hogy a stabil fix feszültségűsfabilizálásra törekszel önmagában ne várj semmit. Változás persze lesz. De nem attól, hogy stabil lett meg , hogy pontosan 230V a fesz!
Ezt a hanzás változást bőven el tudod érni egy megfelelő hangminőségű hálózati kábellel is! Próbáld csak ki mielőtt majd elájulsz a hallott stabilizált- szűrt , mittudoménmilyen hangtól.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Isotek EVO3 Genesis hálózati tápfeszültség generátor. Csak 5.5 millió, és biztos megold minden problémát.

Vagy nem?

Ennyi pénzért csak igen!?

Olvastad amit írtam? Minden készüléknek van saját hangja! Ennek miért gondolod , hogy nincs? És mivel van, honnan tudhatod, hogy neked tetszene?! Nem lennék biztos a helyedben!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Főleg akkor, ha mindkettőt elhagyod!

A hangrendszert nyugodtan rákötheted közvetlenül a villanyórai főbiztosítékra, falialjzat használata helyett a hifi tápellátását biztosító "ösvény" pedig a készülékekig tartson, a végén egy elosztóval (tápszűrővel, tápgenerátorral, stb.).

Ebbe lesz azért aki beleköt.....

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Hozzászólás Szerző: Sólyom »

Conrad-Johnson csöves elő- és végfoknál, illetve Ethosz csöves dac-nál a Hivox tápszürője rengeteget javított a hangon.
Ugyan ez az Ayre integráltnál és CD játszonál rontott. Dinamikán, téren, mindenen. Az Ayre korrektül le is írja, hogy a legjobb hangzást ugy tudjuk elérni, ha készülékeit közvetlenül a "falba" csatlakozhatjuk.
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

"NEM!
Van egy aprócska bibi vele - mindössze 2x300 W kimeneti teljesítménye van, ami legfeljebb forráskészülékekhez elegendő (vagy még azokhoz sem)."

Akkor tényleg annak van igaza, aki azt mondta, hogy a teljesítménye matt tulajdonképpen minden készülék elé kellene 1-1 darab?
Nagyra értékelem azt, aki gyártotta, azt is, aki rá tud venni valakit, hogy megvegye, és azt is, aki megveszi. Leakalap.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Isotek EVO3 Genesis hálózati tápfeszültség generátor. Csak 5.5 millió, és biztos megold minden problémát.
Vagy nem?

NEM!
Van egy aprócska bibi vele - mindössze 2x300 W kimeneti teljesítménye van, ami legfeljebb forráskészülékekhez elegendő (vagy még azokhoz sem).
longkft.hu/audioblog/

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó

Vagy nem?

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Egy aljzat mindenképpen kell az ösvény végére, onnan meg p10.
Az ösvény nyugodtan végződhet készülékcsatlakozóban is, amit bedugsz közvetlenül a P10-be.
longkft.hu/audioblog/

pet525TT
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: pet525TT »

A hangrendszert nyugodtan rákötheted közvetlenül a villanyórai főbiztosítékra, falialjzat használata helyett a hifi tápellátását biztosító "ösvény" pedig a készülékekig tartson, a végén egy elosztóval (tápszűrővel, tápgenerátorral, stb.).

Igen  ezen már én is gondolkoztam lehet hogy meg tudom így oldani,(de ezt sokan nem tudják megcsinálni ezért írtam a fentieket) de az is lehet hogy csak a kismegszakítós doboztól tudom vinni úgy hogy a bejövő 3 fázis egyikét közvetlen az ösvényre kötöm,  mivel az óránál lévő biztikhez már  nem férek hozzá...( de majd meglátjuk)
Egy aljzat mindenképpen kell az ösvény végére, onnan meg p10.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Ami biztosan eredményt hoz,(kinek többet, kinek kevesebbet) és nem nagy befektetés sem anyagi, sem ráfordított munka szempontjából az a jó minőségű fali aljzat és a kismegszakító.

longkft.hu/audioblog/

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Helló wittao!

"Ti most azt mondjátok ne csináljak semmit, mert nem lesz hangzásbeli változás."

Szerintem ezt nem mondta senki. Az üzenet az, hogy akár rosszabb is lehet a hang egy nem jól megválasztott szűrő/kondícionáló beiktatása esetén, mivel minden elektronika és "vezető" beleszól a hangba. Magam nevében csak a P10-ről tudok nyilatkozni, az tényleg jelentős javulást tud hozni. A hasonló eszközökről lehet hallani jót és rosszat, de ez valahol normális is, hiszen különböző rendszerekkel rendelkezünk. Én azt láttam, hogy a nagy felbontású, alacsony "színezésű" rendeszerek tulajai nagyobb mértékben tartják negatívnak az "egyszerűbb" eszközök hatását, mint akiknek jobban "kompromisszumos" a rendszerük. De van néhány olyan eszköz, melyek általánosságban is nagyobb elismertségnek örvendenek. Ilyen a P10 is, de biztos találsz olyan véleményt is, aki szerint ront a rendszer hangján.

A tápkábel tényleg sokat számít! Sajnos... Véleményem szerint első a jó tápkábel beiktatása, és utána jöhet a szűrő/kondícionáló. Ha van rá lehetőséged, hogy kölcsönbe szerezz néhány jobb kábelt, akkor saját füleddel is tapasztalatot szerezhetsz. Na persze a szűrőkkel/kondícionálókkal is. "Vakon" vásárolni mindig kockázat.

Még egy gondolat....

"Ahhoz képest, hogy valaki 16A olvadóbiztosítékokban levő szálak között hangzábeli különbségeket hall......Ti most azt mondjátok ne csináljak semmit, mert nem lesz hangzásbeli változás."

Nézd másik oldalról! Ha egy biztosítékban (kismegszakító és készülék bizti is!) lévő pár centi derót jól hallható különbségeket okoz, akkor egy aktív eszköz (ahogy SoundMania is írta) hatása a hangra "vélhetően" nem olyan egyértelmű. Hogy néhány Volt "ide vagy oda" jelent-e változást, azt nem tudom (az én rendszeremen nem hallom), de P10 használata esetén van, aki kifejezetten magasabb (235+V) feszültség beállítását javasolja. Nálam egyébként a hálózti feszültség a mai napon 215 és 235 Volt között alakult. De lépjünk ezen túl....

Tegyük föl, hogy a feszültség stabilizálása esetedben kedvező hatással lenne a hangra. De!!! Cserébe megkapsz még plusz csatlakozásokat, némi elektronikát és vezetéket, melyeknek lesz hatása a végeredményre. Innentől a végeredmény kérdéses. Tényleg érdemes meghallgatni néhány jó hálózati kábelt! Saját tapasztalat alapján az egyes komponensek eltérően "érzékenyek" a hálózati kábelekre. Nálam a legnagyobb javulást a végfokok esetében lehetett elérni, míg a legkevésbé a Lumin D1 hálálta meg a cserélgetést. De ott figyelembe kell venni, hogy a külső táp miatt a táp-készülék kábel nem változott.

A kísérletezés visz előre. Tapasztalatokat kell gyűjteni, az sokat segít. Akkor az április 1-i "viccelődés" is más megvilágításba kerül :-)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Most megnéztem, kb. 1500 hsz van ebben a topikban.
Visszaolvasgattam, végig arról van szó, hogy ilyen tápszűrő, olyan tápszűrő, ilyen stabilizáló mekkora lépést jelent FELFELÉ.
Az utolsó 2 hozzászólás fényében komolyan totál nem értem önmagát a topikot és annak létjogosultságát Az jön le, hogy valami dróton megy az áram a falban, toljam be a tápkábelt, elosztót, T-dugót tökmindegy és dőljek hátra, mert ez ilyen. De tápkábelt meg vegyek 200.000-ért? És az meg hűha milyen hatással lesz, mert a tápellátás nagyon fontos. Komolyan vicceltek velem? Közel van április 1-je, de azért nem ennyire

Most nem érek rá sokat írni. De sok mindent nagyon félre értettél akkor ha ez jön le.
A csatlakozókkal, biztosítékokkal vigyázni kell. A legtöbb minenképp ront a hangon. Legjobb kihagyni. Normálisan megcsinált villanyhálózatban ezt meg lehet tenni.
Az aktív elemeknek pedig erős saját hangja van.
Akárcsak a kábeleknek is.
Javaslom hallgass meg eg nagyon drága villanydrótot mindenképp és csodálkozz!
Csak a tapasztalat miatt. Kérj valakitől valami nagyon drágát ami nagyon jó!
Nálam az ösvény is speckábelből van és számomra megérte a bolti "spéci" fülelek-néhai-radnai-vagy eddig bárki által javasoltakhoz képest. Szóval járd körül a dolgot mert ugyanolyan odafigyelés kell bármelyik komponenséhez mintha a hifi rendszered hangolnád bármi elemében.

pet525TT
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: pet525TT »

Nehéz eligazodni az biztos.
Ami biztosan eredményt hoz,(kinek többet, kinek kevesebbet) és nem nagy befektetés sem anyagi, sem ráfordított munka szempontjából az a jó minőségű fali aljzat és a kismegszakító.
Ezeket az én tapasztalataim alapján érdemes megcsinálni akkor is ha nincs ösvény.
Én pont egy hete döntöttem el hogy csinálok ösvényt miután kiderült hogy a konyhában lévő 6db konnektoron keresztül megy a hifihez a kábel.
Ez biztosan nem tesz jót neki.... de majd kiderül......

Ok, köszönöm.

Akkor csak a tisztánlátás végett szerinted (Soundmaniaval együtt szerintetek) a hálózat mikor, milyen állapota indokolja a beavatkozást?
Ezzel kapcsolatosan szeretnék akkor kérni egy útmutatást, mondjuk milyen méréseket végeztessek el a hálózatomon, ami megmutatja kell-e valamit csinálni, vagy sem.
Ahhoz képest, hogy valaki 16A olvadóbiztosítékokban levő szálak között hangzábeli különbségeket hall, vagy 2,5-4-6 mm2 vezetéket javasolnak akár ebben a topikban is, esetleg aktív vagy passzív tápszűrőkön megy a diskurzus, Ti most azt mondjátok ne csináljak semmit, mert nem lesz hangzásbeli változás.
Én ennek örülök, mert ennyivel több pénz marad a zsebemben, csak totál értetlenül állok a válaszaitok előtt. Vagy P10-et vegyek, a többi semmit nem ér?

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Helló wittao!

"Ti most azt mondjátok ne csináljak semmit, mert nem lesz hangzásbeli változás."

Szerintem ezt nem mondta senki. Az üzenet az, hogy akár rosszabb is lehet a hang egy nem jól megválasztott szűrő/kondícionáló beiktatása esetén, mivel minden elektronika és "vezető" beleszól a hangba. Magam nevében csak a P10-ről tudok nyilatkozni, az tényleg jelentős javulást tud hozni. A hasonló eszközökről lehet hallani jót és rosszat, de ez valahol normális is, hiszen különböző rendszerekkel rendelkezünk. Én azt láttam, hogy a nagy felbontású, alacsony "színezésű" rendeszerek tulajai nagyobb mértékben tartják negatívnak az "egyszerűbb" eszközök hatását, mint akiknek jobban "kompromisszumos" a rendszerük. De van néhány olyan eszköz, melyek általánosságban is nagyobb elismertségnek örvendenek. Ilyen a P10 is, de biztos találsz olyan véleményt is, aki szerint ront a rendszer hangján.

A tápkábel tényleg sokat számít! Sajnos... Véleményem szerint első a jó tápkábel beiktatása, és utána jöhet a szűrő/kondícionáló. Ha van rá lehetőséged, hogy kölcsönbe szerezz néhány jobb kábelt, akkor saját füleddel is tapasztalatot szerezhetsz. Na persze a szűrőkkel/kondícionálókkal is. "Vakon" vásárolni mindig kockázat.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Most megnéztem, kb. 1500 hsz van ebben a topikban.
Visszaolvasgattam, végig arról van szó, hogy ilyen tápszűrő, olyan tápszűrő, ilyen stabilizáló mekkora lépést jelent FELFELÉ.
Az utolsó 2 hozzászólás fényében komolyan totál nem értem önmagát a topikot és annak létjogosultságát Az jön le, hogy valami dróton megy az áram a falban, toljam be a tápkábelt, elosztót, T-dugót tökmindegy és dőljek hátra, mert ez ilyen. De tápkábelt meg vegyek 200.000-ért? És az meg hűha milyen hatással lesz, mert a tápellátás nagyon fontos. Komolyan vicceltek velem? Közel van április 1-je, de azért nem ennyire

Sok mindent összekeversz. A hálózati feszültség időszaki és terheléses változási ingadozása pár voltos tartományban nem okoz hangminőség változást. Egy átlagos 230V/50Hz feszültség stabilizátor beiktatása többet fog rontani a hifi hangzáson. Az itt referenciaként emlegetett P10 aktív kondicionáló mellék funkciója a feszültség stabilizálás, amit valójában nem is tart pontosan, csak csökkenti a hálózatból érkező feszültség ingadozását.
De, ettől te még nyugodtan tegyél a rendszered elé egy stabilizátort, és meséld el a változást, javulást vagy romlást.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Koszi Istvan, h vegigolvastad,
239V nekem a normalishoz kepest +9V, ezert gondoltam erre, korabban amikor hallgattam lement 218V-ra is. Emiatt kezdtem el agyalni ezen. Most 238-239V-ot mutatott, ezek szerint a +/- 10V koruli ingadozas lehetseges, az mondjuk 4% koruli.
Nem gondoltam volna, hogy a stabil 230V gyakorlatilag semmi elonnyel nem jar, es a szurok sem. Csak akkor maganak ennek a topiknak az eddig feszegetett temait nem ertem

Pedig érthető a dolog. Sajnos az emberek sokszor olyan dolgokban próbálják keresni a megoldást ami nem hoz eredményt.
A feszültség eltérés önmagában nem jelent sem javulást sem romlást a hangzásban.
Pl. Usa 110 volt. Máshol keress megnyugvást.
A tápszűrőknek is ugyanúgy van sajáthangja mint bármilyen elektronikának. Erősítőnek , dacnak, bárminek. A jó hangot csak megfelelően megtervezett, jó alkatrészeket felhasználó, megfelelő kapcsolású készülékektől várhatod.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,

A segítségeteket előre is megköszönöm!
üdv,
W

3-6V feszültség ingadozás semmi hangzás változást nem fog okozni. Az ingadozás nagyobb része eleve a külső utcai feszültség mozgásból ered. Ha lakáson belül áll elő az is csak nagyon kevéssel befolyásol, főleg stabilizálatlan tápfeszültségeket végerősítőkben. A stabilizátor beépítése felesleges pénzkidobás, akár elektronikus, akár elektromechanikus. ezek hangra gyakorolt hatása többet ront mint javítana a stabilabb fesszel. Ha kapcsoló üzemű a stabilizátor, akkor meg végképp számítsál vacakabb hangminőségre.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 638

Hozzászólás Szerző: Töki »

Sziasztok!

Az ilyen típusú IEC bemenetbe integrált tápszűrőnek: https://ch.schurter.com/en/datasheet/DD12
milyen előnyei, vagy inkább hátrányai vannak, egy jó minőségű szűrő nélküli IEC-el szemben?
Forráskészülékben lenne érdekes és mivel a rendszer elemei ösvényről plusz egyéb szűrőn keresztül táplálkoznak - gondolkozom a cseréjén.

Előre is köszönöm a tapasztalatokat!

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Félve írok ide, részben mert lehet rossz helyen járok, másrészről meg nem szeretnék se vitát indítani, se rossz fénybe feltűntetni más termékét. Sajnos mára mindenki nagyon érzékennyé vált, azonnal támadásnak vesznek akár egy kósza kérdést vagy véleményt is, még akkor is, ha igaz.

Na de a kérdésem az lenne, hogy pár napja hozzám került egy VibaVoice Omega 500-as ketyere és az első próbák után elképzelhető, hogy semmi átütő érzés nem fogott el az eszköz használatával?

Tudom, a fórumnak nem feladata az eszköz használatának bemutatása, de aki esetleg megtenné, hogy leírná nekem, hogy pl. a kijelzőjén mit is látok vagy mit kéne látnom. Arról az előző tulaj felvilágosított, hogy a mutatónak minél jobban balra kell lennie.

Persze ettől még lehet nem lesz jobb az eredmény, ha a mutató máshogy áll. Azt sem értem, hogy ha nincs bekapcsolva a készülék, de az áramot átengedi, akkor csinál valamit a hanggal, mert elvileg valamilyen passzív szűrés ebben is van?

Elnézést, ha sokaknak túl gyerekesek a kérdések, de hátha én nem csinálok valamit jól. Aztán persze az is lehet, hogy nálam nincs szükség a használatára, de ha azt nézem, hogy egy 9 lakásos társasházba lakom, tele fogyasztóval, elég nagy az esélye, hogy működnie kéne.

Kipróbáltam ki és bekapcsolva is, de nem hallok különbséget, sőt, egy Fapaci Kontaset szűrő nélküli elosztóval hasonlítottam össze és így elsőre kb. semmi különbség.

Esetleg az is előfordulhat, hogy a hallásom sz*r.

Köszönöm!

Egyik ismerősöm nem régen szerzett egy Omega 500-at. Egyszer beiktatta a közepes kvalitásúnak mondható rendszerébe, akkor nem hallott észrevehető javulást, azután berakta a szekrénybe.

Azért tudni illik, a Gemini 500 nem tartozik a top kategóriába, de ezzel együtt is lehet olyan környezet, ahol pozitív hatású a hangzás javulásra. De ez is csak akkor ha a hálózati áram bizonyos torzítási és felharmonikus szint feletti. Aztán az sem mindegy, mi a rajta keresztül táplált készülék, az mennyire érzékeny a táptisztaságra.

Egyszer elcipeltem az én Psaudio PPP áramregenerátoromat másik város, másik rendszerbe, és ott semmiféle hallható pozitív hatása sem volt az alatt a pár óra alatt. A falból jövő hálózati feszültség 1,0-1,5% torzítású volt, ami nálam itthon még soha nem volt 2,8% alatt. Aztán az is lehet, hogy a vele próbált hifi rendszer felbontása, vagy áteresztő képessége miatt már nem tudott hangzás javulni attól, hogy 0,3% torzítású hálózati áramot kapott a PPP-n keresztül.

/ Mellesleg az sem mindegy, milyen hálózati kábelről kapja és adja tovább az áramot, ez is befolyásolja az eredményt/

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Félve írok ide, részben mert lehet rossz helyen járok, másrészről meg nem szeretnék se vitát indítani, se rossz fénybe feltűntetni más termékét. Sajnos mára mindenki nagyon érzékennyé vált, azonnal támadásnak vesznek akár egy kósza kérdést vagy véleményt is, még akkor is, ha igaz.

Na de a kérdésem az lenne, hogy pár napja hozzám került egy VibaVoice Omega 500-as ketyere és az első próbák után elképzelhető, hogy semmi átütő érzés nem fogott el az eszköz használatával?

Tudom, a fórumnak nem feladata az eszköz használatának bemutatása, de aki esetleg megtenné, hogy leírná nekem, hogy pl. a kijelzőjén mit is látok vagy mit kéne látnom. Arról az előző tulaj felvilágosított, hogy a mutatónak minél jobban balra kell lennie.

Persze ettől még lehet nem lesz jobb az eredmény, ha a mutató máshogy áll. Azt sem értem, hogy ha nincs bekapcsolva a készülék, de az áramot átengedi, akkor csinál valamit a hanggal, mert elvileg valamilyen passzív szűrés ebben is van?

Elnézést, ha sokaknak túl gyerekesek a kérdések, de hátha én nem csinálok valamit jól. Aztán persze az is lehet, hogy nálam nincs szükség a használatára, de ha azt nézem, hogy egy 9 lakásos társasházba lakom, tele fogyasztóval, elég nagy az esélye, hogy működnie kéne.

Kipróbáltam ki és bekapcsolva is, de nem hallok különbséget, sőt, egy Fapaci Kontaset szűrő nélküli elosztóval hasonlítottam össze és így elsőre kb. semmi különbség.

Esetleg az is előfordulhat, hogy a hallásom sz*r.

Köszönöm!
Jay's Audio CDT2-Mk3 - ? - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”