pali923 írta: ↑2022.11.27., vas. 23:47
Az a hülye bogár megint zümmög, most éppen valami streamert keresgélek. Lehet, hogy tennék egy próbát az Auralic Aries Minivel. Elég sokat olvasgattam, ami leginkább visszatart az a kezelési lehetőségek problémája. Itt is leírta valaki, hogy csak almás cuccokkal lehet használni, de a neten lehet találni írásokat UPNP-s programokkal való machinációkról androiddal, egyebekkel. Az almás világ tőlem elég messze van, és csak ezért biztosan nem veszek ilyen telefont vagy mást.
Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi: mekkora problémát csinálok magamnak, ha mégis kipróbálok egy ilyen lejátszót Apple nélkül? Windows sem játszik, csak az Android. Tulajdonképpen csak a Tidal lenne a lényeg.
Nekem is zümmögött, úgyhogy lőttem egy Aries LE-t. A kezeléssel kapcsolatban nekem is voltak hasonló aggályaim: szintén droidot használok, eszem ágában sincs almára áttérni. Viszont almás öcsém jóvoltából van nálam egy régi iPhone 6s, ami nála csak az iPhone múzeumot gazdagította, nekem meg jól jön ilyenkor.
Azon túl, amit a többiek már leírtak, csak annyit tennék a sztorihoz, hogy a kezdeti konfigurálásnak része a streaming fiókok hozzáadása is. Egyébként az Auralic platform openhome kompatibilis, úgyhogy nincs minden veszve androidos vonalon sem. BubbleUPNP/BubbleDS kezeli ezt is, pl. simán lehet webrádiókat indítani, és ilyenkor nem a telefon streamel, akkor is folytatódik a zenelejátszás, amikor kikapcsolod vagy hálózatról leválasztod a telefont. (A rádiókat viszont fel kell venni a BubbleUPNP-n egy playlistbe.) A tidal connect atom stabilan működik, azzal a kitétellel, hogy a gyári tidal app pár kiadás óta elég gyász (persze ez nem Auralic probléma).
Illetve még egy apróság: jól dokumentált hibája az Auralic lejátszóinak a wifi kártya szép lassú elhalálozása. Többféle alkatrésszel szerelték ezeket, az egyik Intel chipes kártya viszont nem egy jól sikerült sorozat, ezzel el tudja dobni a hálózatot az eszköz, és ilyenkor csak a reboot segít rajta. Workaround: vezetékes használat. Nálam is ez vált be, dróton kiválóan működik a wifin egyébként rendszeresen fagyogató eszköz. "Rendes" javítás: a wifi kártya cseréje. Nekem épp úton van egy elvileg megfelelő típus az amazonról, ha kicseréltem, beszámolok az eredményről.
És még egy utolsó megjegyzés: az Auralic már nem támogatja ezeket a 2017 körül bemutatott eszközöket, november elején jött ki rájuk az utolsó, funkcióbővítést is tartalmazó firmware. Már csak hibajavításokat ígért a gyártó. Ezzel együtt szerintem továbbra is élhető ez a platform. Nekem webrádió és tidal connect kell, ezeket szépen hozza az Aries LE (és nyilván a Mini is).