Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2663

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

s4tch írta:
2022.11.29., kedd 00:56
pali923 írta:
2022.11.28., hétf. 22:16
...Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
Ahogy @robi20064 írta, iOS 11 kell az appnak. Hogy melyik eszköz milyen rendszer verziót támogat, azt itt tudod követni: https://iosref.com/ios
(Érdemes lehet olyat választani, amin iOS 15 is elketyeg.)
Az iPhone 6s vagy 7 viszi az iOS15-öt, és elég belőlük a legkisebb memóriás verzió, és állapottól függően 30-40eFt közt tudsz venni, de lehet, hogy lesz itt olyan kolléga, akinél fiókban hever valamelyik, és kisegít egy jó ajánlattal :rolleyes:
A Vention CAT8 LAN kábel szerintem jól passzol Minihez, próbáltam. Tudom, hogy megoszlanak róla a fórumos vélemények: sokan nem szeretik, másoknál meg titkos szupertipp - nekem mindenesetre nem volt vele bajom.
Nálam a Mini wifivel se fagyogatott, de valóban a LAN a stabil és tuti megoldás :smile32:

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

pali923 írta:
...Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
Ahogy @robi20064 írta, iOS 11 kell az appnak. Hogy melyik eszköz milyen rendszer verziót támogat, azt itt tudod követni: https://iosref.com/ios
(Érdemes lehet olyat választani, amin iOS 15 is elketyeg.)

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

s4tch írta:
2022.11.28., hétf. 18:30
pali923 írta:
2022.11.27., vas. 23:47
Az a hülye bogár megint zümmög, most éppen valami streamert keresgélek. Lehet, hogy tennék egy próbát az Auralic Aries Minivel. Elég sokat olvasgattam, ami leginkább visszatart az a kezelési lehetőségek problémája. Itt is leírta valaki, hogy csak almás cuccokkal lehet használni, de a neten lehet találni írásokat UPNP-s programokkal való machinációkról androiddal, egyebekkel. Az almás világ tőlem elég messze van, és csak ezért biztosan nem veszek ilyen telefont vagy mást.

Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi: mekkora problémát csinálok magamnak, ha mégis kipróbálok egy ilyen lejátszót Apple nélkül? Windows sem játszik, csak az Android. Tulajdonképpen csak a Tidal lenne a lényeg.
Nekem is zümmögött, úgyhogy lőttem egy Aries LE-t. A kezeléssel kapcsolatban nekem is voltak hasonló aggályaim: szintén droidot használok, eszem ágában sincs almára áttérni. Viszont almás öcsém jóvoltából van nálam egy régi iPhone 6s, ami nála csak az iPhone múzeumot gazdagította, nekem meg jól jön ilyenkor.

Azon túl, amit a többiek már leírtak, csak annyit tennék a sztorihoz, hogy a kezdeti konfigurálásnak része a streaming fiókok hozzáadása is. Egyébként az Auralic platform openhome kompatibilis, úgyhogy nincs minden veszve androidos vonalon sem. BubbleUPNP/BubbleDS kezeli ezt is, pl. simán lehet webrádiókat indítani, és ilyenkor nem a telefon streamel, akkor is folytatódik a zenelejátszás, amikor kikapcsolod vagy hálózatról leválasztod a telefont. (A rádiókat viszont fel kell venni a BubbleUPNP-n egy playlistbe.) A tidal connect atom stabilan működik, azzal a kitétellel, hogy a gyári tidal app pár kiadás óta elég gyász (persze ez nem Auralic probléma).

Illetve még egy apróság: jól dokumentált hibája az Auralic lejátszóinak a wifi kártya szép lassú elhalálozása. Többféle alkatrésszel szerelték ezeket, az egyik Intel chipes kártya viszont nem egy jól sikerült sorozat, ezzel el tudja dobni a hálózatot az eszköz, és ilyenkor csak a reboot segít rajta. Workaround: vezetékes használat. Nálam is ez vált be, dróton kiválóan működik a wifin egyébként rendszeresen fagyogató eszköz. "Rendes" javítás: a wifi kártya cseréje. Nekem épp úton van egy elvileg megfelelő típus az amazonról, ha kicseréltem, beszámolok az eredményről.

És még egy utolsó megjegyzés: az Auralic már nem támogatja ezeket a 2017 körül bemutatott eszközöket, november elején jött ki rájuk az utolsó, funkcióbővítést is tartalmazó firmware. Már csak hibajavításokat ígért a gyártó. Ezzel együtt szerintem továbbra is élhető ez a platform. Nekem webrádió és tidal connect kell, ezeket szépen hozza az Aries LE (és nyilván a Mini is).
Én is a vezetékes megoldást javaslom, a wifi engem is a sírba akart tenni a fagyogatásával, de kábelen jó.

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

pali923 írta:
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat és információkat. Azt hiszem, rászánom magam egy vásárlásra, ha igazak a hírek, elég jól pörög a cucc a piacon, ha esetleg mégsem válik be.
Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
Azt nem tudom, de most volt felrakva egy femto az avx- én, ha jól láttam...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat és információkat. Azt hiszem, rászánom magam egy vásárlásra, ha igazak a hírek, elég jól pörög a cucc a piacon, ha esetleg mégsem válik be.
Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

pali923 írta:
Az a hülye bogár megint zümmög, most éppen valami streamert keresgélek. Lehet, hogy tennék egy próbát az Auralic Aries Minivel. Elég sokat olvasgattam, ami leginkább visszatart az a kezelési lehetőségek problémája. Itt is leírta valaki, hogy csak almás cuccokkal lehet használni, de a neten lehet találni írásokat UPNP-s programokkal való machinációkról androiddal, egyebekkel. Az almás világ tőlem elég messze van, és csak ezért biztosan nem veszek ilyen telefont vagy mást.

Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi: mekkora problémát csinálok magamnak, ha mégis kipróbálok egy ilyen lejátszót Apple nélkül? Windows sem játszik, csak az Android. Tulajdonképpen csak a Tidal lenne a lényeg.
Nekem is zümmögött, úgyhogy lőttem egy Aries LE-t. A kezeléssel kapcsolatban nekem is voltak hasonló aggályaim: szintén droidot használok, eszem ágában sincs almára áttérni. Viszont almás öcsém jóvoltából van nálam egy régi iPhone 6s, ami nála csak az iPhone múzeumot gazdagította, nekem meg jól jön ilyenkor.

Azon túl, amit a többiek már leírtak, csak annyit tennék a sztorihoz, hogy a kezdeti konfigurálásnak része a streaming fiókok hozzáadása is. Egyébként az Auralic platform openhome kompatibilis, úgyhogy nincs minden veszve androidos vonalon sem. BubbleUPNP/BubbleDS kezeli ezt is, pl. simán lehet webrádiókat indítani, és ilyenkor nem a telefon streamel, akkor is folytatódik a zenelejátszás, amikor kikapcsolod vagy hálózatról leválasztod a telefont. (A rádiókat viszont fel kell venni a BubbleUPNP-n egy playlistbe.) A tidal connect atom stabilan működik, azzal a kitétellel, hogy a gyári tidal app pár kiadás óta elég gyász (persze ez nem Auralic probléma).

Illetve még egy apróság: jól dokumentált hibája az Auralic lejátszóinak a wifi kártya szép lassú elhalálozása. Többféle alkatrésszel szerelték ezeket, az egyik Intel chipes kártya viszont nem egy jól sikerült sorozat, ezzel el tudja dobni a hálózatot az eszköz, és ilyenkor csak a reboot segít rajta. Workaround: vezetékes használat. Nálam is ez vált be, dróton kiválóan működik a wifin egyébként rendszeresen fagyogató eszköz. "Rendes" javítás: a wifi kártya cseréje. Nekem épp úton van egy elvileg megfelelő típus az amazonról, ha kicseréltem, beszámolok az eredményről.

És még egy utolsó megjegyzés: az Auralic már nem támogatja ezeket a 2017 körül bemutatott eszközöket, november elején jött ki rájuk az utolsó, funkcióbővítést is tartalmazó firmware. Már csak hibajavításokat ígért a gyártó. Ezzel együtt szerintem továbbra is élhető ez a platform. Nekem webrádió és tidal connect kell, ezeket szépen hozza az Aries LE (és nyilván a Mini is).

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: konok »

Az Apple tudomásom szerint csak a kezdeti beállításhoz kell, valaki biztosan van a közeli barátok közt, akinek Almája van.
A beállítások elérhetőek web felületen is a böngészőben, úgy emlékszem talán az Auralic fiók belépés, ami nem.
https://support.auralic.com/hc/en-us/ar ... -Interface

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
Az Apple tudomásom szerint csak a kezdeti beállításhoz kell, valaki biztosan van a közeli barátok közt, akinek Almája van.
Utána, ha már elindítottad, és beléptetted a saját otthoni hálózatodra, már simán megy UPnP rendererként, és mivel tudja a Tidal Connectet, ha egyszer felismerte, utána már nem kel tovább babrálni.
Az egyszerűség kedvéért kifotóztam képernyőképként a Lightning DS beállító oldalát, és annak info részét, szerintem egyértelmű a leírás (kicsit nagy lett, bocs).
Egyébként meg valamikor rég én is robotról váltottam almára, napi user szinten gyakorlatilag pár apró megszokni való van, amúgy csak ez önmagában ne tartson vissza, öreg almás telefont pedig kapsz fillérekért!
IMG_2126.jpg
IMG_2126.jpg (125.6 KiB) Megtekintve 2854 alkalommal
IMG_2127.jpg
IMG_2127.jpg (279.92 KiB) Megtekintve 2854 alkalommal

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Re: készülék tesztelés

Hozzászólás Szerző: grindlock »

mishow írta:
2022.11.25., pén. 12:38
grindlock írta:
2022.11.23., szer. 09:55
Sziasztok!
Itthon létezik olyan kereskedés, akiknél lehet otthoni hálózati lejátszó tesztet végezni?
A vinil.hu-nál van hasonló a hangszedőkre, hátha van erre is?
Köszi
A vinil.hu - nagyon hasznos - próba lehetőséghez hasonlóról nem tudok másnál, más eszközre, ettől még simán lehet. DE!
Elvben mint fogyasztót megillet téged a 14 napos visszaküldési lehetőség.
Tudom, hogy sokan ezt használják teszelésre, ami szerintem nem korrekt, ezt a lehetőséget nem erre találta ki a jogalkotó.
Viszont lehet, hogy pont emiatt néhány forgalmazónál van bontott darab abból, ami neked kell.
Azt javaslom, ha kitaláltad, mit szeretnél, telefonálj körbe pár kereskedőt, vagy írj nekik emailt.
Ha van bontott darabjuk, talán még örülnek is neked, és esetleg kis kedvezményt is kaphatsz.

Köszi a tippet.
Szerintem a 14 napot nem túl etikus erre használni, meg szerintem annyi idő alatt "be sem érik" egy új készülék hangja.
Na majd körbenézek.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Re: készülék tesztelés

grindlock írta:
2022.11.23., szer. 09:55
Sziasztok!
Itthon létezik olyan kereskedés, akiknél lehet otthoni hálózati lejátszó tesztet végezni?
Köszi
A vinil.hu - nagyon hasznos - próba lehetőséghez hasonlóról nem tudok másnál, más eszközre, ettől még simán lehet. DE!
Elvben mint fogyasztót megillet téged a 14 napos visszaküldési lehetőség.
Tudom, hogy sokan ezt használják teszelésre, ami szerintem nem korrekt, ezt a lehetőséget nem erre találta ki a jogalkotó.
Viszont lehet, hogy pont emiatt néhány forgalmazónál van bontott darab abból, ami neked kell.
Azt javaslom, ha kitaláltad, mit szeretnél, telefonálj körbe pár kereskedőt, vagy írj nekik emailt.
Ha van bontott darabjuk, talán még örülnek is neked, és esetleg kis kedvezményt is kaphatsz.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

készülék tesztelés

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Sziasztok!
Köszi

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Re: Hálózati audio lejátszók iEast

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

mishow írta:
2022.11.17., csüt. 23:22
gomolalaci írta:
2022.11.17., csüt. 20:38
Van a garázsomban egy olcsó iEast M50 lejátszó aktív hangsugárzó párral. A célnak tökéletesen megfelelő a környezethez. Ismerősömnek szerettem volna segíteni, hogy hol lehet ilyet venni, de úgy tűnik nyoma veszett... Mi lett az iEast készülékekkel?
Ahogy előttem idézték, a kereskedő leállt vele, mert sok volt a hibás példány. Ez egy időben már itt is téma volt.
Ebben a szegmensben most ez a legolcsóbb, és most pont BF áron megvehető. Ugyanaz, mint a Wiim, stabil a wifi vevője, egész jó a hangja, amire keresed, szerintem pont jó!
https://www.netdepo.hu/Elipson-WM-haloz ... iolejatszo
Köszönöm szépen az ajánlásokat!
A gondolkodás nem megerőltető...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
Van a garázsomban egy olcsó iEast M50 lejátszó aktív hangsugárzó párral. A célnak tökéletesen megfelelő a környezethez. Ismerősömnek szerettem volna segíteni, hogy hol lehet ilyet venni, de úgy tűnik nyoma veszett... Mi lett az iEast készülékekkel?
Ahogy előttem idézték, a kereskedő leállt vele, mert sok volt a hibás példány. Ez egy időben már itt is téma volt.
Ebben a szegmensben most ez a legolcsóbb, és most pont BF áron megvehető. Ugyanaz, mint a Wiim, stabil a wifi vevője, egész jó a hangja, amire keresed, szerintem pont jó!
https://www.netdepo.hu/Elipson-WM-haloz ... iolejatszo

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: tomrider »

gomolalaci írta:
Mishow kolléga linkelte be egy bő hónapja, az iEast forgalmazása itthon megszűnt, de van alternatíva:
https://lejatszo.hu/?h=itt-a-linkplay-e ... lejatszoja
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: feket663 »

gomolalaci írta:
pl itt: https://www.audiophonics.fr/en/streamer ... 15946.html
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hálózati audio lejátszók iEast

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3984

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Megyer írta:
2022.11.15., kedd 20:35
Még nem találkoztam ezzel a jelenséggel, de meg nem lepődök rajta. Elhiszem hogy eddig jó volt, én nekem viszont annyira kezdetleges a saját applikáció hogy inkább elkerülöm.
Nekem amúgy semmi bajom vele, mindent tud, amit kell. Könnyű kezelés, áttekinthető, és egyezik a Deezer felület könyvtárakkal, tehát bármelyik helyen tudok listákat szerkeszteni, ugyanúgy látszik.

Estére egyébként helyre állt a rend. Bő 1 év alatt ez volt eddig az egyetlen észrevételem.
Csak a Marantz! :-D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2912
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Alex_Aston írta:
2022.11.15., kedd 15:36
Helló Limetree tulajok.

A saját app kereső nekem ma érdekes dolgot produkál.
Csak akkor bármit is hajlandó megtalálni, ha egy több szóból álló nevét, vagy címet teljesen bírom. Ellenkező esetben semmit sem dob fel.
Eddig ez úgy volt, hogyha bírtam mondjuk a keresőbe a Bagossy szót, akkor kidobta a Bagossy Brothers Companyt, meg bárkit, akinek a nevében volt ez a szó. Most meg semmit nem hoz fel, csak, ha beírom a teljes nevét, mind a 3 szót.

De ugyan ez van dalcímekkel is.

Running Up That Hill (A Deal With God)
Ha csak a zárójel előtti szöveget írom be, akkor nincs semmi találat, csak a teljes, zárójeles résszel együtt...

Más is tapasztal ilyet? Mi lehet ez? gondolkodik.gif
Biztos a Marantz miatt van :D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Még nem találkoztam ezzel a jelenséggel, de meg nem lepődök rajta. Elhiszem hogy eddig jó volt, én nekem viszont annyira kezdetleges a saját applikáció hogy inkább elkerülöm.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2022.11.15., kedd 15:42

Egy klasszikus jutott eszembe, by kockafejek: "Próbálta már kikapcsolni/bekapcsolni?"
Ezzel kezdtem, hogy készülék és app ujraindítás...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

Alex_Aston írta:
2022.11.15., kedd 15:36
Helló Limetree tulajok.

Csak akkor bármit is hajlandó megtalálni, ha egy több szóból álló nevét, vagy címet teljesen bírom. Ellenkező esetben semmit sem dob fel.
Eddig ez úgy volt, hogyha bírtam mondjuk a keresőbe a Bagossy szót, akkor kidobta a Bagossy Brothers Companyt, meg bárkit, akinek a nevében volt ez a szó. Most meg semmit nem hoz fel, csak, ha beírom a teljes nevét, mind a 3 szót.

Más is tapasztal ilyet? Mi lehet ez?
Egy klasszikus jutott eszembe, by kockafejek: "Próbálta már kikapcsolni/bekapcsolni?"
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Helló Limetree tulajok.

De ugyan ez van dalcímekkel is.

Running Up That Hill (A Deal With God)
Ha csak a zárójel előtti szöveget írom be, akkor nincs semmi találat, csak a teljes, zárójeles résszel együtt...

Más is tapasztal ilyet? Mi lehet ez? gondolkodik.gif

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: juliush »

Vegyük észre, hogy a "streaming" túlnyomó része informatikai feladvány: konverzió/kódolás/csomagolás/továbbítás...és mindezek visszafelé tetszőleges kombinációban! A technológiai háttér szinte követhetetlenül gyors változásainak fényében jómagam sokkal racionálisabb megoldásnak tartom ezen feladatok nagy részét az "audio domain"-en kívül, rugalmasabban és költséghatékonyabban fejleszthető, testreszabható számítástechnikai eszközökön (NAS, szerver, Audio PC) tartani. Az ezeken tárolt, vagy külső szolgáltatóktól fogadott és közvetlen lejátszásra már előkészített anyagot a hálózaton keresztül bithelyesen, valamilyen többé-kevésbé tartósan állandó protokoll (RAAT, UPnP/DLNA, Dante, Ravenna és társaik) felhasználásával eljuttatni az audio rendszerhez, ahol egy faék egyszerűségű, de a magas szintű reprodukció körülményeit kevésbé befolyásoló minőségben kivitelezett, praktikusan bridge funkcionalitású eszköz végzi a lejátszáshoz szükséges végső kicsomagolást.
Jómagam például a Tidalt NAS-on futó Roon Core segítségével használom, nagyon kényelmesnek találva azt, hogy a saját könyvtárammal tökéletesen konszolidált, egységes katalógusként élvezhetem a kínálatát. Az audio lánc számára meg egy jópár éve teljesen változatlan RAAT/UPnP bridge eszköz biztosítja a bemenetet. És amíg ezekhez a protokollokhoz nem nyúlnak, reményeim szerint még jópár évig, fogja is.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: supravox »

fapaci írta:
2022.11.11., pén. 11:42
alto írta:
2022.11.11., pén. 10:23
Én úgy értettem, hogy a MusicBook 20:DSD-hez - ami egy ötéves termék - már nem adnak ki frissítéseket. Ha nem így van, akkor nyilván nem érvényes az állításom. Viszont ha igaz, az elfogadhatatlan akkor is, ha van gyártói hardware upgrade program. Tegyük fel például, hogy a Spotify API-t vált (mint ahogy megtette ezt 3-4 éve, volt is gond pl. Pioneer vonalon), így a készülék firmwarét igazítani kellene hozzá. A vevőmet nem érdeklik az új funkciók ami egy hardware upgrade-el elérhető, ő csak szeretné tovább használni a készülékét a Spotify-al. Mondjam azt neki, hogy fizzese ki egy új készülék árának a felét ezért??? Ez teljes nonsense.
Tehát egy feltevés alapján próbálsz véleményt alkotni egy gyártóról. A készülék 2016 végén jelent meg a piacon, pont 6 éves. Ha bekövetkezne az általad feltételezett drámai változás, az minden készüléknél gondot okozna rövidebb/hosszabb időre. A 4-5 évnél régebbi példányokra nagyobb veszélyt jelentene, hiszen ez az az időszak, ami után a gyártók már el szokták engedni a termékeik fejlesztését, támogatását, ám egy ilyen komoly változást a többség szerintem lekövetne a népharag elkerülésére. Hogy a Lindemann miként oldaná meg a problémát, azt most egyikünk sem tudja, így ez alapján ítélkezni nem célszerű.

"A jRiver is rendre kihozza az új verziókat 2 évente, közben kb 8 éve nem változott érdemben semmi. "

Ez így konkrétan nem igaz.
Engem speciel CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a hangja érdekel.
Az pedig /egyetlen verziótól/ eltekintve mindig jelentős előrelépés volt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”