Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Roksan Xerxes
Roksan Xerxes
Értem én kedves revox, hogy számodra az egyetlen elfogatható viselkedés a részemről az lenne, ha a HES-en, lehetőleg a Merlin szobák előterében nyilvánosan szeppukut követnék el. Természetesen csak azután, hogy írásban elismertem, hogy az elmúlt 20 évben az ördög ügyvédjeként minden szavam előre megfontolt hazugság és mások megrontásának szándéka volt.
Ám ennek 2 akadálya is van.
Az egyik, hogy nem érzek késztetést e dologra.
A másik, hogy nincs már HES.
Vagy KSL-OPC dróttal korbácsolnának a helyszínen.
<p>Clearaudio performance , Cambridge audio azur 840c, Heed (quasar-thesis lambda-omega- envoy)nirvana audio s-l.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 2919
Roksan Xerxes
Értem én kedves revox, hogy számodra az egyetlen elfogatható viselkedés a részemről az lenne, ha a HES-en, lehetőleg a Merlin szobák előterében nyilvánosan szeppukut követnék el. Természetesen csak azután, hogy írásban elismertem, hogy az elmúlt 20 évben az ördög ügyvédjeként minden szavam előre megfontolt hazugság és mások megrontásának szándéka volt.
Ám ennek 2 akadálya is van.
Az egyik, hogy nem érzek késztetést e dologra.
A másik, hogy nincs már HES.
Roksan Xerxes
Akkor én hová tartozom a 400 Ft se rendszeremmel?
erre mit mondjak? az aláírás nem jelent semmit...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
én, csóró így érzem...
Te csóró?
Nézem az aláírásod.
Akkor én hová tartozom a 400 Ft se rendszeremmel?
Roksan Xerxes
Hát én erre most mit mondjak..?
semmit,de olyan magas labdákat dobsz fel,hogy bűn nem lecsapni.
pénz nem számít alalpon kondo hangszedőt kell venni kondo trafóval/phonoval. a zyx egy marha olcsó megoldás,mégha ez elsőre hülyén is hangzik. 1-2, de lehet 3miskáig is rendben van adott esetben. akkor ez 500körül nem egy sohe be nem teljesedő álom,hanem egy lehetőség,amit kisebb spórolással és a rendszer elemeinek átgondolásával azért be lehet tervezni. legább is én, csóró így érzem...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
1. Ez így már nem humoros, inkább szomorú és unalmas.
2. A Heed ma tudtommal elsősorban elektronika gyártó, fejlesztő nem kereskedő. Hogy miért probléma, vagy nem probléma neki megvenni egy félmilliós hangszedőt, szerintem ehhez nekünk semmi közünk. Az egész felvetéseden tulajdonképpen látszik mi a célod vele már megint.
3. Jópofa hogy a nevét sem tudod valaminek, de azt már messziről tudod róla mitől jobb és mitől nem jobb.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Roksan Xerxes
Hát én erre most mit mondhatnék..?
Roksan Xerxes
1- nincs humorérzék
2- aki millióért árul lemezjtászót, (állítólag)millióért árul hangfalat külföldön(tom, itthon félár haveroknak), attól fura egy ilyen mondat testvíreim.
3- maradjunk roksan. mibe fogadunk,hogy a kis roksan futómű(az az akrilos) a ZYX1000-el meglépi a xerxest egy gyengébb PU-val?(de akár meglépheti más,akár drágább PU-val is) akkor miről beszélünk,ha arról van szó, hogy is kellene lehető legjobb minőségben hallgatni adott budget-ből.(mert itt most arról van szó. végy egy xerxest és hozzá egy olcsó hangszedőt, még ha árnyaltan is)
az pedig akkor is abszurd,hogy valaki pénz után sírjon a neten,ha xerxes-e van,ráadásul Ő az importőr(vagy micsoda). én vagy "Te" megteheted, de egy importőr nem. vagyis megteheti,de kiröhögik
béke veletek, de ez a nap vicce(bocs,a tegnap vicce)
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
Volt szerencsém együttélni egy Airy 1000-sel (néhány más top-modellel egyetemben) és azt hiszem, hogy ezt választanám, ha "money no object" effektus lenne.
te vadász! ez a mondat vérciki. nem telik egy 500zres PU-ra,amikor dübörög a Heed-gazdaság a millás dobozaival
szerintem egy újabb kis mutyizáshoz kell ez a ZYX sztori.
Ejj Revi..
Ad1) Ha a cég vesz egy új PU-t a bemutatótermi analóg részbe, akkor az a félmillás költség szerinted mitől és hogyan fog megtérülni? Arról nem is beszélve, hogy a bemutatóterem tetejében nem is igazán arra van, hogy sok vevőt szerezzen, lévén a Heed Audio azért igazából nem a magyar piacból él...
Ad2) Másik lehetőség, hogy Vadász saját zsebből, kedvtelésének vesz egy új PU-t. Na most senkinek sem akarok a zsebében turkálni, de ahhoz, hogy csak új kedvtelésből vegyen vki 500e Ftos Pu-t azért nagyon komoly fizetés kell..
Roksan Xerxes
Na megint egy elfogulatlan építő jellegű hozzászólás.
Roksan Xerxes
Volt szerencsém együttélni egy Airy 1000-sel (néhány más top-modellel egyetemben) és azt hiszem, hogy ezt választanám, ha "money no object" effektus lenne.
te vadász! ez a mondat vérciki. nem telik egy 500zres PU-ra,amikor dübörög a Heed-gazdaság a millás dobozaival
szerintem egy újabb kis mutyizáshoz kell ez a ZYX sztori.
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
Nem hinném, hogy a motortól töltődne. És (szvsz!) az a tengely már a helyén van.
A Rega kart meg valóban az "tuningolja" akinek 7 anyja volt - és egyébként is én vagyok ugye a tuninggyilkos kereszteslovag - de a külső (nem a belső!!!!!!) karkábelt le lehet egészen emberi munkamennyiséggel csereberélni - és szerintem a földproblémája meg az árnyékolatlansága miatt kell is.
Úgy egyébként meg dolgozom az ügyön... (Tabriz, Artemiz, stb...)
Szétszedtem megint darabokra a Xerxest. A motor tényleg teljesen a helyére került.
Leválasztottam a kart az összekötő rézfóliáról (raktam alá egy vékony hab alátétet).
Kapott egy földelő vezetéket a prepre földelő csavarjáig. A biztonság kedvéért (ha már belejöttem a földelővezeték gyártásba) összekötöttem a motor csapágyat a tányér csapágy földelőjével.
Csak két lemezt hallgattam meg, de úgy tűnik, hogy csökkent a töltődési hajlam. Oldalanként talán egy-egy pop hallatszik. Az R-MAT-ot sem akarja már letépni, mikor szedem le a lemezt.
Viszont az RFI érzékenységen ez sem segít.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Roksan Xerxes
Nem hinném, hogy a motortól töltődne. És (szvsz!) az a tengely már a helyén van.
A Rega kart meg valóban az "tuningolja" akinek 7 anyja volt - és egyébként is én vagyok ugye a tuninggyilkos kereszteslovag - de a külső (nem a belső!!!!!!) karkábelt le lehet egészen emberi munkamennyiséggel csereberélni - és szerintem a földproblémája meg az árnyékolatlansága miatt kell is.
Úgy egyébként meg dolgozom az ügyön... (Tabriz, Artemiz, stb...)
Roksan Xerxes
Nos, kipróbáltam valamit mert engem is bosszant a dolog. Mivel a Rega kar jel/testföld jelenleg egyben van, ezért érdemes a tányér földelését (réz fólia a felső bord alsó felén) elválasztani a kar földtől, és közvetlenül kivezetve azt rákötni a Hiraga földpontjára, netán a fonó földpontjára.
De a megoldás így is - úgy is a Rega kar jelföldjének és testföldjének a különválasztása + árnyékolt karkábel (2 eres árnyékolt!!!)
Este kipróbálom a földelések elválasztását.
Ezt a kart tuningolja az akinek két annya van! :-)
Egy hétig szenvedtem egy másik átkábelezésével.
Ha minden igaz, kapok kölcsön egy OL Silvert (pont jó a lukméret is), azzal majd megpróbálom.
Vadász!
Eszembe jutott valami. Mi van akkor, ha a motor tengelye még mindíg nem ér le a golyóig, és csak a teflonban pörög? Nem lehet ez a töltődés kiváltó oka?
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Roksan Xerxes
Ugye vazzzzz, már azt hittem hülye vagyok teljesen, de néhány óra lemezhallgatás után pattog, serceg mindent csinál a cucc, csak azt nem bírtam eddig beazonosítani mitől… Akkor megvan, visszacserélem filcre aszem, egyébként is kicsit ridegebb – bár kétségtelen tisztább – hangot produkál, mint a filc. Vagy van más ötlet, hogy lehet kisütni
Próbáltam kitalálni, hogy hol keletkezik a Van de Graaf generátor, de végül is csak az R-Mat maradt.
Gyanús volt a provizorikusan beleapplikált RB300 (ennek ugye nincs külön földelővezetéke, az egyik szál harisnyája viszi át a földet), de ohmikusan a motor csapágy-csapágy-kar-Hiraga prepre (ACE L-em van) 2-5 ohmon belül volt. Valamit javított a prepre és a (csöves) RIAA földelőpontjainak összekötése, de nem szüntette teljesen meg a sztatikus töltődést.
Tanácstalan vagyok.
Hol van Vadász
és mit mond
Nos, kipróbáltam valamit mert engem is bosszant a dolog. Mivel a Rega kar jel/testföld jelenleg egyben van, ezért érdemes a tányér földelését (réz fólia a felső bord alsó felén) elválasztani a kar földtől, és közvetlenül kivezetve azt rákötni a Hiraga földpontjára, netán a fonó földpontjára.
De a megoldás így is - úgy is a Rega kar jelföldjének és testföldjének a különválasztása + árnyékolt karkábel (2 eres árnyékolt!!!)
Roksan Xerxes
Zyx r50 Bloom ? van ára itthon?
tudtommal 200 környékén. pontosan szerintem HUF függő a dolog
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
Elvileg nem rossz választás, de:1. Azt mondják, elég érzékeny arra, milyen karba rakják (érzékenyebb, mint kategóriatársai),
2. A ZYX Airy 3-nak majdnem olyen jó a hangja, mint a UNIverse-nek, csakhogy a UNIverse sokkal többe kerül, tehát az Airy 3 ár/érték viszonya sokkal jobb, és az sem igazán olcsó.
3. Kell-e a rendszeredbe egy UNIverse szintü hangszedő? Ki fogja tudni magát teljesen futni vagy megelégedhetsz az Airy 3-mal is (amit egyébként is az egyik legjobb hangszedőnek tartanak manapság)?
1- van benne igazság,ezért forduljon disztribútorához(itthon: merlin audio).
2- ha nem is teljesen igaz, sok igazság van benne
3- ez igaz. személy szerint a Kondo IO-J-ben véltem hallani csak több sátánizmust, bár nem ismerem a világ összes hangszedőjét.
apró megjegyzés: a H verziók jobban beváltnak tűnnek!
Zyx r50 Bloom ? van ára itthon?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Roksan Xerxes
Elvileg nem rossz választás, de:1. Azt mondják, elég érzékeny arra, milyen karba rakják (érzékenyebb, mint kategóriatársai),
2. A ZYX Airy 3-nak majdnem olyen jó a hangja, mint a UNIverse-nek, csakhogy a UNIverse sokkal többe kerül, tehát az Airy 3 ár/érték viszonya sokkal jobb, és az sem igazán olcsó.
3. Kell-e a rendszeredbe egy UNIverse szintü hangszedő? Ki fogja tudni magát teljesen futni vagy megelégedhetsz az Airy 3-mal is (amit egyébként is az egyik legjobb hangszedőnek tartanak manapság)?
1- van benne igazság,ezért forduljon disztribútorához(itthon: merlin audio).
2- ha nem is teljesen igaz, sok igazság van benne
3- ez igaz. személy szerint a Kondo IO-J-ben véltem hallani csak több sátánizmust, bár nem ismerem a világ összes hangszedőjét.
apró megjegyzés: a H verziók jobban beváltnak tűnnek!
halfnote.hu
halfnote.hu
Roksan Xerxes
saját vélemény:
L2 hang: Nagy teret produkál és picit édeskés (csöves jellegek), de nagyon finoman zenél. Pici tisztaságot még hiányolok belőle. Összességében jó karral és futóművel tényleg jó zenei pickup.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Roksan Xerxes
Na szóval... Először is tényleg bocs, de szilveszter óta gyötör valami megfázás féle, és csak ma kezdtem dolgozni, bár még mindig nagyon bariton vagyok és Neocitránon élek.
Jolidával tegnap beszéltem, én tanácsoltam a + földet, ezek szerint nem vált be. Márpedig valahol földelési probléma lesz. Az R-mat önmagában nem töltődik jobban mint az alap filc.
De megértem, hogy rettenetesen idegesítő a probléma. Egyszer nekem is volt hasonló és addig játszottam a földelésekkel, amíg megszünt. (Lehet, hogy éppen megszakítani kéne valahol a földet, nem tudom. Nem is emlékszem igazán.) Ez csak sok sok kisérletezéssel megy! Az RB300 külső karkábelét és a közös jel/testföldet pedig mindenképpen meg kell csinálni!
Más. A ZYX bizony nekem is nagy kedvencem. Volt szerencsém együttélni egy Airy 1000-sel (néhány más top-modellel egyetemben) és azt hiszem, hogy ezt választanám, ha "money no object" effektus lenne. Még a Benz L2 van hátra, aztán meglátom. Azonban volt itt ZYX 100-as is, és az nagyon halovány "másolata" volt csak az 1000-esnek. Sajnos néha-néha ( ) nem jön be a "tizedáron-ugyanazt" csoda. Pedig én is szívesen vennék 500 Euróért egy ZYX 1000 hangú pick-upot!
Roksan Xerxes
Én is ezt néztem ki
Elvileg nem rossz választás, de:
1. Azt mondják, elég érzékeny arra, milyen karba rakják (érzékenyebb, mint kategóriatársai),
Kipróbáltam a nehezebb stogi kart és meglepő eredmény született sokkal jobb stabilabb hangkép tárult elém, mint a saját karommal. Valószínű a Sotgi S egy ponton való felfüggesztés miatt nem tudja kordában tartani a 9grammos L2-t.
Roksan Xerxes
Én is ezt néztem ki
Elvileg nem rossz választás, de:
1. Azt mondják, elég érzékeny arra, milyen karba rakják (érzékenyebb, mint kategóriatársai),
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Roksan Xerxes
A Benz Glider csak 6.8g, az olcsóbb MC Gold és Silver csak 5.7g.
mivel gondold hogy gilder jobb mint a L2?(hangilag)
Vagy kart cserélek vagy hangszedöt
Azt nem mondtad, hogy jobbat is akarsz, csak azt, hoyg könnyűt! :-)))
Roksan Xerxes
mivel gondold hogy gilder jobb mint a L2?(hangilag)
Vagy kart cserélek vagy hangszedöt
Roksan Xerxes