Igen, köszönöm a megjegyzést, elírtam az értéket: a teljes szerverem tárhelye 60 TB, ebből a hanganyag körülbelül 25 TB.kargidje írta: ↑2024.09.14., szomb. 07:1960TB ha jól számolom ~150000 album FLAC-ban(400MB-al számolva), ennek jelentős része legyen ~130000 album, nekem kissé hihetetlen, hogy van ennyi egyedi, sehol nem fellelhető albumod ....Voyager írta: ↑2024.09.12., csüt. 17:53A számomra legértékesebb zenéket, ha tehetem, mindig megvásárolom (LP) hanglemezen. Amennyiben erre már nincs lehetőségem, akkor digitális formátumban tárolom őket, mert sajnos előfordul, hogy a streaming szolgáltatók meglepnek azzal, hogy az éppen keresett zene nem érhető el.
Jelenleg mintegy 60 TB digitális zenei gyűjteményem van, amelynek jelentős része semmilyen streaming szolgáltatásban nem található meg, sőt, máshol sem érhető el. (1997-től gyűjtöm)
ui. ez csak az én preferenciám![]()
Ha, mint írod "sőt, máshol sem érhető el", akkor honnan szerezted őket, ennyi albumot megvettél és digitalizáltad?![]()
Én főleg nagyonrétegzenéket hallgatok, de még így sem tudom mondani, hogy jelentős részük nincs fent, persze van sok, ami nincs, de innen-onnan, máshol azért elérhetőek.
Ezek között leginkább vinyl, reel to reel másolatok, valamint nagy mennyiségű MC rip és számos CD másolat található. Leginkább WAV formátumban gyűjtöm a zenéket, és a népzenétől a rockon át a jazzig sokféle műfaj kiválóságai érdekelnek.
A mondanivalóm lényege valójában azzal kapcsolatos, hogy bármennyire is szeretem és használom a stremaing szolgáltatókat, sokszor "meglepnek" azzal, hogy eltüntetnek egy-egy kedvencemet.