Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
CAT5,mint hangfalkábel
- TigerRick
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok!
Van egy pár eladó cat5 kábelem, hátha érdekel valakit.
Részletek itt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19945
SqueezeBox Touch -- lampizatOr Level2 DAC / Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek
CAT5,mint hangfalkábel
A CAT kábel megtalálta gazdáját.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
CAT5,mint hangfalkábel
Amikor vettem, ez volt nekik, és akkor még nem terjedt el itt a fórumon sem, hogy ebből mindenféle van. Egyébként emlékeim szerint a számlán is CAT7 volt.(Mellesleg a K-Box eltűnt? Komoly weblapjuk volt - kbox.hu, irodájuk Győrben, most meg nincs sehol)
A lényeg, hogy nem kéri senki ezt a kábelt? Akár a postaköltségért is odaadom, vagy elküldöm a bontóba.
ment egy pü
What is an Audiophile?
CAT5,mint hangfalkábel
Amikor vettem, ez volt nekik, és akkor még nem terjedt el itt a fórumon sem, hogy ebből mindenféle van. Egyébként emlékeim szerint a számlán is CAT7 volt.
(Mellesleg a K-Box eltűnt? Komoly weblapjuk volt - kbox.hu, irodájuk Győrben, most meg nincs sehol)
A lényeg, hogy nem kéri senki ezt a kábelt? Akár a postaköltségért is odaadom, vagy elküldöm a bontóba.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
CAT5,mint hangfalkábel
Ezek szerint ahány gyártó, és ker. annyi féle variáció. Itt sem lehet már eligazodni. A K-box-ban tuti, hogy alapból 600MHz-es Cat-7-et adnak, mert anno nekem is ott sikerült találni. Az 1200-as, kábelt külön kell kérni.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
CAT5,mint hangfalkábel
Az pedig Cat-7. Méghozzá LAN600-as. A Cat-7 alapból 600MHz-es. Csak újabban már lehet kapni 1200MHz-et is, az a LAN1200-as. Anno 2 éve én is csak 600MHz-es Cat-7-et tudtam venni, sőt egy-két helyen, ha külön nem kéred a nagyobbat, akkor 600MHz-es Cat-7 adnak alapból. Ez mondjuk hallatszik is a kábel hangján. Sőt, ma már lehet kapni 1500MHz-et is.
Amit belinkeltem idézetet ott is 900 Mhz-től indul a CAT7...Én is igy tudtam, de végül is lényegtelen...
CAT5,mint hangfalkábel
Ez tuti nem CAT7 a CAT7 az 1200-1300 Mhz-es, ez meg 600...
Az pedig Cat-7. Méghozzá LAN600-as. A Cat-7 alapból 600MHz-es. Csak újabban már lehet kapni 1200MHz-et is, az a LAN1200-as. Anno 2 éve én is csak 600MHz-es Cat-7-et tudtam venni, sőt egy-két helyen, ha külön nem kéred a nagyobbat, akkor 600MHz-es Cat-7 adnak alapból. Ez mondjuk hallatszik is a kábel hangján. Sőt, ma már lehet kapni 1500MHz-et is.
Linn
Linn
CAT5,mint hangfalkábel
Ja én nem megkérdőjelezem, csak nem értem
OFFTOPIC:
teli volt a könyv hibával, és a tancsi aki oktatta kiadta a feladatot, hogy az aki hibákat vesz benne észre kap 0,5 pontot melyet később a brutálkeményigazigeci ZH-n érvényesíthetett, mint bónuszpontot. rohadtul utáltam a tárgyat...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
CAT5,mint hangfalkábel
Egyébként ezen belül vannak ugye az FTP, UTP, S-STP kábelek...
ott van a képen a különböző kábelek struktúrája, ez a lényeg ami miatt feltettem, egyébként ez egy egyetemi, számítógép hálózatok című könyvből van.
(ez nem jelenti azt is hogy az abban foglalt adatok helyesek is, csak úgy mondom)
Ja én nem megkérdőjelezem, csak nem értem
CAT5,mint hangfalkábel
ott van a képen a különböző kábelek struktúrája, ez a lényeg ami miatt feltettem, egyébként ez egy egyetemi, számítógép hálózatok című könyvből van.
(ez nem jelenti azt is hogy az abban foglalt adatok helyesek is, csak úgy mondom)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
Akkor én is idézek, mert valami nem, stimmel
ID:
A manapság használatos kábeltípusok: Cat5, Cat5E (Enhanced), Cat6, valamint a Cat7
Természetesen a különbség köztük a sávszélesség, s ebből kifolyólag a sebesség is.
A Cat5 100 Mbit/s sebességre képes (nagyon rövid távon esetleg Gigabit pl. switch és rack szekrényben lévő falialjzatok közötti átkötés pl 10-30 cm hosszan), míg az E betűs változata már Gbit/s-ra is képes maximum 100m távolságon belűl. Mindkét típus 100Mhz frekvencia szélességű.
A Cat6 már 250 Mhz frekvenciájú. Nagy távolságokra is alkalmas Gigabites sebességre, valamint kis távolságon 10 Gbit/sec.
A Cat6a pedig 500 Mhz frekvenciájú minimum, s már a 10 Gbit/sec-ot is eléri 100m távolságig.
A Cat7 a legújabb kábel, mely 900 és 1200 Mhz sebességgel üzemel, és tesztelik a 100 Gbit/sec sebességet több, mint 70 méteres távolságban, akár 100 méterig is.
CAT5,mint hangfalkábel
2)
CAT5,mint hangfalkábel
engedjétek meg hogy egy régi egyetemi tankönyvemből berkjak két képet, mert szerintem sokan nincsenek képbe CAT és CAT közti különbségekkel:
1)
CAT5,mint hangfalkábel
Ez tuti nem CAT7 a CAT7 az 1200-1300 Mhz-es, ez meg 600...
CAT5,mint hangfalkábel
Egy ideje csak kerülgetem a mellékelt kábelt, próbálkoztam vele egy ideig, de nem volt kedvem a fonáshoz, egyebekhez, inkább felajánlom jutányos áron annak, aki szeretne vele kísérletezni. Mondjuk egy ezresért el is küldöm. 2x2 m, én CAT7-nek vettem a K-Box Kft-nél, a felirat talán olvasható rajta, hozzáértők biztos jobban tudják, melyik CAT.
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok!
Nem tud valaki pesten üzletet, ahol hozzá lehetne jutni CAT7es kábelhez jóáron, úgy hogy ne kelljen 305/500métert megvenni belőle?
Köszi!
Rocktel kft...Van CAT7 nekik...
http://www.rocktel.hu/termekek.php?term=szg-kabelek
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok!
Nem tud valaki pesten üzletet, ahol hozzá lehetne jutni CAT7es kábelhez jóáron, úgy hogy ne kelljen 305/500métert megvenni belőle?
Köszi!
CAT5,mint hangfalkábel
Na még egy a fonásra. Egyszerű. Ha bikábelezhető kivitelt akarsz készíteni, akkor a képen látható módon kell kivitelezni a hangfal felőli oldalt. Ha nem, akkor minden színes egyba, és minden fehér egybe.
Linn
Linn
CAT5,mint hangfalkábel
Ez a 24 illetve 48 elemi szal hogyan jon ki?
Na, akkor ugorjunk neki még egyszer. 1 Cat-5e kábelben van 4 érpár, azaz 8 elemi szál. 4 színes, és 4 fehér. 3*8=24, 6*8=48. A sima Cat-5e-nél nem kell még a külső PVC köpenyt sem levenned. 3 szál kábelt egymás mellé teszed, és megfonod, kész a 24 elemi szálas kábeled. Ha 6 szálat teszel egymás mellé, akkor 48 elemi szálas lessz a kábeled. Színes szálak a +. Fehér szálak a -.
Tessék, egy ÁGYÚ, a legegyszerűbb fonásmintára: Parketta fonás. A képen a 6 szálas van, a 3 szálas pedig gondolom magátol érthetődik.
Linn
Linn
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok! Tigrisnek nagyon igaza van abban, hogy nem mindegy, miből készül a (cat5-cat7) kábelek szigetelése. Nekem van olyan cat5-e !!!! kábelem, amely teflon szigetelésű rézszálakat tartalmaz. Régebben volt róla szó, Belden 1585A. Ez a kábel szerintem minden szempontból sokkal de sokkal jobb (szebb is, a köpenye narancssárga), mint a hagyományos nálunk kapható számtech cat5 kábelek. A cat7-es 1200 MHz-es kábelemhez is összehasonlítottam, szerintem annál is jobb. Legnagyobb meglepetésemre, a Belden nekem már 3 érpárral is nagyon szép definiált mélyeket ad. Én, annak aki cat5-os hangfalkábelt akar készíteni csak ajánlani tudom.
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok!
Mindenkinek koszonom a hozzaszolasokat.
Ez a 24 illetve 48 elemi szal hogyan jon ki?
Ugy gondolom, hogy az erparokbol osszesodrok 3at (2X3=6 elemi szal). Aztan ebbol csinalok meg kettot, majd osszecsavarom oket a mar meglevo 2X3-as erparral. Ez 18 elemi szal. Ebbol kivalogatom a szines es feher vezeteket, igy lesz egy olyan kabelem, ahol a vezetek egyeik es masik vegen talalhato banandugokat 9-9 elemi szal koti ossze. Nyilvan lehet meg fokozni, a 24 es 48, ezek szerint nem 3as foantbol jon ki?
Udv: g.
Ui1: Tenyleg kiserlet, a meglevo SAL "kabelemmel" szeretnem osszehasonlitani. Az ellentmondasok egyenlore arrol gyoznek meg, hogy nem fogok kulonbseget tapasztalni.
Ui2:Igen, sok idom van:)
Ui3: Az eredeti kerdesre, miszerint az original fali kabelben kulonbozo "menetszammal" sodrott erparok kozul melyiket erdemes leginkabb felhasznalni (mert van fizikai magyarazata), meg tovabb sincs tipp?
Ui4: Mert annyi idom azert nincs, hogy 2X4 kulonbozo szinarnylatu kabelt keszitsek:)
CAT5,mint hangfalkábel
Ez érdekes. Eddig akárhány emberel értekeztem Cat-5 ügyben, mindenkinél ugyanaz volt az észrevétel, amit leírtam. Hány szállal próbálkoztál, mert 1 szál az halovány. Minimum 3 szál. És Fali, vagy Patch kivitelű volt? de végül is mindegy, mert a Cat-7 kategóriákkal jobb a Cat-5-nél.
Kicsit lejjebb olvasható még, hogy 5-tel. Fali volt.
Igazából csak az maradt meg, hogy a tűzálló jobb mélyben. Aztán lehet, hogy csak magasban kevesebb.
CAT5,mint hangfalkábel
Hát szerintem meg pont, hogy "mélyhiányos" a kábel.
Ez érdekes. Eddig akárhány emberel értekeztem Cat-5 ügyben, mindenkinél ugyanaz volt az észrevétel, amit leírtam. Hány szállal próbálkoztál, mert 1 szál az halovány. Minimum 3 szál. És Fali, vagy Patch kivitelű volt? de végül is mindegy, mert a Cat-7 kategóriákkal jobb a Cat-5-nél.
Linn
Linn
CAT5,mint hangfalkábel
Nálam a CAT5 nem vált be, igen nekem is mélyhiányos volt, de a legnagyobb bajom vele a fakó hangzás volt.A CAT8 ebből a szempontból ég és föld...Egyébként ha a 2x4 szálat mind felhasználja az ember 2x2 méter hangfalkábel esetében, akkor nem lép fel mélyhiány...A szigeteléseket az árnyékolás miatt szokták levenni, ami internet esetében lehet jótékony, de a hangfalaknál kicsit másként működik.CAT-ból is van sokféle, a PVC szigeteléssel ellátott darabokat kerülni kell.