"Tudtad, hogy a Singer varrógéphez Singernek semmi köze ?Rock60 írta: ↑2026.05.15., pén. 21:31Jogos, ezt a történetet nem ismertem.Hifimad írta: ↑2026.05.15., pén. 09:27Bocsánat, 3 módosítás:
1. Az Ariston nevet csak az első lemezjátszók elkészültekor használta Hamish, korábban Thermac volt a cége neve.
2. 40 db lemezjátszó legyártására szerződtek Ivor apjával, Jan-nel, de csak 6 db készült el 1971.(!!!) augusztusára és a lemezjátszó (már Ariston RD11 néven) bemutatására 1971. szeptemberében került sor a Harrogate Hi-Fi Trade Festival-on.
3. A levél szerint a Linn céget 1973-ban alapították, Ivor lett az ügyvezető igazgató és az LP12-t a Hi-Fi News and Record Review 1973. májusi számában hirdették meg, mint sajátjukat.
Ez így szerintem már kimeríti a lopás fogalmát.![]()
Akkor ez a magyarázata, hogy az Ariston-ba jók a Linn alkatrészek...
( Tudtad, hogy a Singer varrógéphez Singernek semmi köze ?)
Ettől függetlenül érdekes, hogy ez az egykor High-End terméket tervező márka mára milyen übergagyi szintre sűllyedt.
( Ha ez az Ariston ugyan az az Ariston...)
Nem tudtam
Lehet, hogy a gagyi Ariston ugyanaz a cég, de Hamish nagyon korán otthagyta az Aristont és megalapította a Fons céget. Sajnos 1977. októberében eltávozott az élők sorából.

Elférne a szobámban