A két kék "apróság" ún. MOV, Metal Oxide Varistor, a tranziens feszültség-zavarok levezetésére szolgál. A
nagyobbacska, a fülelek javasolta kondenzátor is segít leküzdeni az egyéb zavarokat. Az ellenállás csak
kisüti a kondenzátort, hogy ne csípjen.
A két kék "apróság" ún. MOV, Metal Oxide Varistor, a tranziens feszültség-zavarok levezetésére szolgál. A

Ez legalább négy "apróság" rajta, nem is kettő. Én amellett, hogy elhiszem hogy kell, vagy jót tesz egy ilyen akció, továbbra sem tudom miért kell. De nyitott vagyok a dologra, meg is csináltatnám valakivel, csak tudjak valamit róla.teddysnow írta: ↑2025.03.30., vas. 12:47Egy rossz PC tápból mentettem ki. Gyári, kezdetnek jó.fülelek írta: ↑2025.03.29., szomb. 07:02Nagyon ügyes vagy, gratula!
Az IEC aljzatra érdemes a fázis és nulla közé forrasztani egy X2 típusú 100nF kondenzátort, és vele párhuzamosan egy 240kOhm/2W ellenállást.
Használj kontakt javító cuccot, nekem a legjobban a Caig Deoxit Gold vált be https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
02.jpg
evteddysnow írta: ↑2025.03.30., vas. 12:45Nagyon jó lett! Én is már tervezem lecserélni a régit, már gyűlnek az alkatrészek hozzá.murasake írta: ↑2025.03.28., pén. 22:17Elkészült az elosztóm, és - szerény véleményem szerint - olyan pofás lett, hogy sajnáltam eldugni hátul, inkább kitettem a kirakatba. De ez még nem a végleges elhelyezés, mert az állvány is cserés lett.
A házat egy erdőben talált kidobott Renault kipufogódob adta.
A belső kábelezés Neotech SOCP-14, Furutech FI-E30 aljzatokkal, FI-06 IEC aljzattal.
01.jpg
Egy rossz PC tápból mentettem ki. Gyári, kezdetnek jó.fülelek írta: ↑2025.03.29., szomb. 07:02Nagyon ügyes vagy, gratula!
Az IEC aljzatra érdemes a fázis és nulla közé forrasztani egy X2 típusú 100nF kondenzátort, és vele párhuzamosan egy 240kOhm/2W ellenállást.
Használj kontakt javító cuccot, nekem a legjobban a Caig Deoxit Gold vált be https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Nagyon jó lett! Én is már tervezem lecserélni a régit, már gyűlnek az alkatrészek hozzá.murasake írta: ↑2025.03.28., pén. 22:17Elkészült az elosztóm, és - szerény véleményem szerint - olyan pofás lett, hogy sajnáltam eldugni hátul, inkább kitettem a kirakatba. De ez még nem a végleges elhelyezés, mert az állvány is cserés lett.
A házat egy erdőben talált kidobott Renault kipufogódob adta.
A belső kábelezés Neotech SOCP-14, Furutech FI-E30 aljzatokkal, FI-06 IEC aljzattal.

Hallgatom a kedvenc zenéimet, és minden kicsit közvetlenebb lett.Alex_Aston írta: ↑2025.03.28., pén. 19:03...Mit mondjak, meghaladta minden elvárásom. Némileg energikusabb, tisztább, egységesebb hangkép lett az eredménye. Nem ég és föld, de....

teljes fémház. ha kettő vagy több részböl szerelt a fémház, akkor az a szabályos, ha mind kap saját PE bekötést. opció lehet a csavarral szerelt részek körmös alátéttel szerelése, de ekkor is egyik ebből kap PE bekötést.murasake írta: ↑2025.03.29., szomb. 08:43Na ezt se tudtam, csak jó hogy feltettem a képeket. Megcsinálom, köszi szépen.
Ha már árnyékolás; a teljesen fémház az ideális, vagy elég ha - mint itt is - csak a felső héj van fémből?

Na ezt se tudtam, csak jó hogy feltettem a képeket. Megcsinálom, köszi szépen.
Egy megjegyzés. Nem látom a fémház (horganyzott acéllemez) egyébként kötelező földeléssel összekötését. Ezzel nem csak az érintés biztonság erősebb, hanem árnyékolás is jobb. /de ha mégis földelt, akkor rendben van/

Köszönöm szépen, Tőled mint szakitól különösen jólesik. A kondiról és az ellenállásról; ehhez tök láma vagyok. Az okát, hogy minek, sem értem.fülelek írta: ↑2025.03.29., szomb. 07:02Nagyon ügyes vagy, gratula!

Vagy még ez:teddysnow írta: ↑2025.02.13., csüt. 14:41
Hát ha segítek ötletet adni ezekkel:
https://www.hi-fi.ru/upload/medialibrar ... 5afa9b.jpg
https://www.hifisentralen.no/forumet/th ... diy.88753/
Hát ha segítek ötletet adni ezekkel:murasake írta: ↑2025.02.12., szer. 21:27"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
István01 köszönöm a soroló ötletet, ez lesz a legjobb megoldás. Csupán azt szeretném még megtudakolni, hogy ebben az apróságban nem gyártanak olyan anyagminőségűt, ami nem ipari, hanem a mi kényes elvárásunknak is megfelelő? Sárgaréz, vascsavar..... :/
Ha már veszek bele valami jobb madzagot, miért ne figyelnék erre a szegmensre is?

Valóban úgytűnik - hogy amennyiben így megoldható, akkor - ez a legjobb megoldás. Egy aprósággal lehet egyszerűsíteni (illetve egy tápkábelt meg néhány alkatrészt spórolni), ha az egyik ösvényről direktben menne a cd, a másikból pedig az eloszó, azaz az erősítők.murasake írta: ↑2025.02.13., csüt. 07:20Amennyiben a kérdés nekem szól, de igen írtam, hogy két erősítő blokk egy cd és egy előfok. Azaz 4 osztás. Ez az érvéghüvely mint gyűjtő megint oda lyukad ki amit szerettem volna elkerülni, hogy egy nagy bumszliba fussanak össze a vezetékek.vt05 írta: ↑2025.02.12., szer. 22:58"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
Nem írtad, hogy mennyi felé osztanád, és milyen vastag vezetékből. Használhatnál 10 vagy 16 mm2-es érvéghüvelyeket megfelelő krimpelővel, amivel "anyagváltás" nélkül egyszerűen összeköthető több, pl. 1,5/2,5/4mm2 vezeték. (Esetleg így már még forraszthatóak is). A végén zsugorcsővel leszigeteled, és kész.
Már csak azért sem lesz így, mert azóta már megint tanultam, nevezetesen, hogy nem jó a digitális készüléknek egy elosztón lenni a többivel. Valószínű az lesz a megoldás, hogy bár egy házban lesz mind a négy konnektor, de két IEC aljzat lesz a bemenet, egyiken a cd játszó, másikon a három erősítő. A két független ösvény a bekötéshez amúgy is rendelkezésre áll.

Amennyiben a kérdés nekem szól, de igen írtam, hogy két erősítő blokk egy cd és egy előfok. Azaz 4 osztás. Ez az érvéghüvely mint gyűjtő megint oda lyukad ki amit szerettem volna elkerülni, hogy egy nagy bumszliba fussanak össze a vezetékek.vt05 írta: ↑2025.02.12., szer. 22:58"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
Nem írtad, hogy mennyi felé osztanád, és milyen vastag vezetékből. Használhatnál 10 vagy 16 mm2-es érvéghüvelyeket megfelelő krimpelővel, amivel "anyagváltás" nélkül egyszerűen összeköthető több, pl. 1,5/2,5/4mm2 vezeték. (Esetleg így már még forraszthatóak is). A végén zsugorcsővel leszigeteled, és kész.
Érvéghüvely magában nem alkalmas stabilan szorító vezeték csatlakozásra, de veszélyes is. Érvéghüvely kizárólag sodrott vezetők szálainak összefogására való, ami után mehet a csavar, bilincs, rugó fogás alá. Tömör vezetékre felesleges, nem is marad rajta, lecsúszik. Van egy szabály, előírás, kettőnél több vezetőt egy érvéghüvelybe befogni tilos. Ha kettő, akkor az a kettő is legyen azonos keresztmetszetű.vt05 írta: ↑2025.02.12., szer. 22:58"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."

Hifi igényű sorolót, sorkapcsot tudtommal nem gyártanak. Ipari, lakossági kivitelnél tartósság, megbízhatóság, praktikum és olcsóság előbbre van, mint a szofisztikált zajszegény áram vezetés. De ebből a szempontból akkor mégis a WAGO az optimális, kevés zavaró fémtömeg, kis hely igény.murasake írta: ↑2025.02.12., szer. 21:27"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
István01 köszönöm a soroló ötletet, ez lesz a legjobb megoldás. Csupán azt szeretném még megtudakolni, hogy ebben az apróságban nem gyártanak olyan anyagminőségűt, ami nem ipari, hanem a mi kényes elvárásunknak is megfelelő? Sárgaréz, vascsavar..... :/
Ha már veszek bele valami jobb madzagot, miért ne figyelnék erre a szegmensre is?

Ha megengedsz egy megjegyzést. Nem jó egy elosztóba összecsatolni a rendszer minden készülékét! A készülékek kifelé is adnak ki zajt, főleg a digitális készülékek, így nagyon hatékonyan zavarják egymást. Az én tapasztalatom szerint sajnos a zaj rontja leginkább a hangminőséget.
Meglepően jónak halottam ezt a SOCP/SOCT vezetéket hangfal próbában is. Ez nálam csak teszt volt, hogy érdemes-e SOST-re váltani, ami persze sokszoros árú a SOCP-hez képest. Tudok felajánlani SOCP-12 (65cm) és esetleg SOST-12 (50cm) darabokat.murasake írta: ↑2025.02.12., szer. 08:49Egyáltalán nem a spórolás vezet, sőt ellenkezőleg.
Van egy elképzelésem a megjelenéséről, amit elég nehéz lenne másnak elmagyaráznom, hogy is csinálja meg. Mivel szó szerint a kirakatban (látható módon) lesz elhelyezve. Tudom ez kicsit fellengzősnek hangzik, hogy mi lehet olyan "nagy terv" egy elosztón, de ha kész lesz és megmutatom érthető lesz.
A vezetékekre nincs egy jó tipp? A fogyasztók, két monoblokk, egy cd és egy előfok.
Én a Kácsánál ezt néztem:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m