van ilyen is, olyan is. azért a drága kábelek jobbak is általában, csak nem indokolt az annyira magas árcédula, de a piac így forgatta ki. sajnos... De, pl akinek telik Kondora,az már ne nyafogjon azon a pár millán, amibe a drótok kerülnek, ráadásul nekik az Avocado tápkábel ingyen van, mert adják a készülékhez, nehogy eszébe jusson a vevőnek mással bekötni és pocskondiázni a terméket egy PC drót miatt.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Mély egyetértésem.
És a képviselt hangminőség teljesen indifferens.
A dzsungel törvényei között jó elöl, ez bizony ott van.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
olcsó kábelt (hifit) nem lehet eladni a felső érákban. ez szabály. minden gyártó és kereskedő ismeriSoundMania írta: ↑2025.07.14., hétf. 18:05Globálisan is volt/van infláció, de a magyar eszünkbe juttathatta a pengős időket. Ez is hozzájárul, hogy mi mennyibe kerül. Szerintem a havi fizuhoz érdemesebb mérni az árakat. Talán. Másrészt a drága kábelek fejlődtek is. Ezért vannak 30 ezer eurósak is már. Meg drágábbak. Az olcsók meg ugyanolyan rosszak mint régen is. Csak azok is drágábbak. Szóval egy szint alá nem érdemes adni. Bár tény, hogy a lehetőség csábító tud lenni. Mégsincs sok értelme. És ez mellé a régi bevált modellek is jól tartják magukat. Amiknek jó a hangja, köszöni szépen jól van és egyre drágább és mégis elviszik, a legjobbakat meg elkapkodják. És ehhez jön még az is, hogy azért sokan belátják, hogy fontosak a kábelek és azt sem lehet olcsón megúszni...supravox írta: ↑2025.07.14., hétf. 17:41Ezt egy pöttyedt visszakanyarítanám a kábelre is.revox írta: ↑2025.07.14., hétf. 17:34
az inkább 2 panel ára voltunokaöcsém 2000 körül(lehet picit előtte, 1-2 év) kapott egy 3 szobást muteréktól, akkor az került 1,7-be
Meg szerintem akkor abból István ki akart ugrani gyorsan, így "olcsóbban" adta.
most egy új Ongaku kb 100.000euro (nem nálunk, kellemesebb áfával bíró országokban). nálunk abból most egy minigarzon se jön ki. De kár ingatlanhoz hasonlítani, mert azok agyatlanul elszálltak. De a hifi más gyártói is nagyon elszálltak. régen volt az, hogy az Ongaku volt a legdrágább erősítő. Szépen felzárkózott mindenki és sokan bőven túl is lépték.
A kábelek elmebeteg módon megdrágultak.
Ezer cég lépett be a piacra amik 30 éve szinte nem is voltak fellelhetőek.
Azt gondolom,hogy egy öngerjesztő folyamat indult el ami persze nem véletlen.
Sztem ha valaki gyártott mondjuk egy új hsz kábelt.
És azt sejtette,hogy legalább tudja azt a "minőséget" mint a konkurencia akkor úgy tették kívánatossá,hogy egyszerűen DRÁGÁBBAN árulták.
Mondjuk sikere volt..
Ezen felbuzdultak a népek és náluk is vastagabban kezdett el fogni a ceruza.
Majd így tovább![]()

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Az Avantgarde hangfal hamarabb jött, mint az erősítője, de lövésem sincs,pontosan mikor(90-es évek közepe???).
halfnote.hu
halfnote.hu
Lehet, hogy nem '90 - ben, hanem 93 - 94 - ben volt, passz ...

Azt tudom, hogy Üllői út 62-ben 59 m2 nem panel 2.2 - ért ment el.
Lehet. ki kellett volna használnom a baráti discont árat.

Mikor jött az első Avantgard az erősítőjével ?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1216
Globálisan is volt/van infláció, de a magyar eszünkbe juttathatta a pengős időket. Ez is hozzájárul, hogy mi mennyibe kerül. Szerintem a havi fizuhoz érdemesebb mérni az árakat. Talán. Másrészt a drága kábelek fejlődtek is. Ezért vannak 30 ezer eurósak is már. Meg drágábbak. Az olcsók meg ugyanolyan rosszak mint régen is. Csak azok is drágábbak. Szóval egy szint alá nem érdemes adni. Bár tény, hogy a lehetőség csábító tud lenni. Mégsincs sok értelme. És ez mellé a régi bevált modellek is jól tartják magukat. Amiknek jó a hangja, köszöni szépen jól van és egyre drágább és mégis elviszik, a legjobbakat meg elkapkodják. És ehhez jön még az is, hogy azért sokan belátják, hogy fontosak a kábelek és azt sem lehet olcsón megúszni...supravox írta: ↑2025.07.14., hétf. 17:41Ezt egy pöttyedt visszakanyarítanám a kábelre is.revox írta: ↑2025.07.14., hétf. 17:34az inkább 2 panel ára voltRock60 írta: ↑2025.07.14., hétf. 16:31
Minden relatív.![]()
A brutális infláció - és a Kondo termékek értéknövekedése - nem csak a rézdrótoknál érhető tettem.
Mélyponton 2 millió volt az ára az alig használt Ongaku-nak.
( Tudom, annyiért kínálgatta István, '90 körül)
Igaz, az egy 50m2-es panel ára volt.
Ma mennyi lenne az erősen használt Ongaku ? 10 ? 20 ? 30 ?
Legjobb esetben is ötszörös, de inkább tízszeres a szorzó.
Ahhoz képest a Ksl szinte ingyen van a dupla árával.unokaöcsém 2000 körül(lehet picit előtte, 1-2 év) kapott egy 3 szobást muteréktól, akkor az került 1,7-be
most egy új Ongaku kb 100.000euro (nem nálunk, kellemesebb áfával bíró országokban). nálunk abból most egy minigarzon se jön ki. De kár ingatlanhoz hasonlítani, mert azok agyatlanul elszálltak. De a hifi más gyártói is nagyon elszálltak. régen volt az, hogy az Ongaku volt a legdrágább erősítő. Szépen felzárkózott mindenki és sokan bőven túl is lépték.
És azt sejtette,hogy legalább tudja azt a "minőséget" mint a konkurencia akkor úgy tették kívánatossá,hogy egyszerűen DRÁGÁBBAN árulták.
Mondjuk sikere volt..
Majd így tovább![]()
Mondjuk sikere volt..
Majd így tovább
Ezt egy pöttyedt visszakanyarítanám a kábelre is.revox írta: ↑2025.07.14., hétf. 17:34az inkább 2 panel ára voltRock60 írta: ↑2025.07.14., hétf. 16:31Minden relatív.![]()
A brutális infláció - és a Kondo termékek értéknövekedése - nem csak a rézdrótoknál érhető tettem.
Ahhoz képest a Ksl szinte ingyen van a dupla árával.unokaöcsém 2000 körül(lehet picit előtte, 1-2 év) kapott egy 3 szobást muteréktól, akkor az került 1,7-be
Mondjuk sikere volt..
Majd így tovább

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
unokaöcsém 2000 körül(lehet picit előtte, 1-2 év) kapott egy 3 szobást muteréktól, akkor az került 1,7-be
az inkább 2 panel ára voltRock60 írta: ↑2025.07.14., hétf. 16:31Minden relatív.![]()
Ahhoz képest a Ksl szinte ingyen van a dupla árával.

halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2684
Shimano írta: ↑2025.07.14., hétf. 12:52Én a teljes koncertre vadászom,mert ez csak egy vágott verzió hogy ráférjen a lemezre,de majd csak rálelek valahol,mert tuti hogy kiadták.
A legrosszabb élő felvétel címben részesült abban az időben,és fillérekért is árulták,de nekem bejön,kissé ugyan rá kell hangolódni,de teljesen jó ez,sőt.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Minden relatív.

( Tudom, annyiért kínálgatta István, '90 körül

Ahhoz képest a Ksl szinte ingyen van a dupla árával.
Valójában a rezet valamikor házimozis célokra találták ki és méterre adták bundról, más kérdés, hogy máshova is jó volt. Ma már csak szerintem a réz hálózati van meg,de az se gyártáson, valsz csak addig van fent a weblapon is,míg ki nem árulják az összeset.
ha lesz is réz, olyan ára van,amit nem fizet meg senki, miután valamikor a feléért megkapta (pedig más gyártónak is biztos van ennyiért rézdrótja, csak a megszokás).
mélyponton 30 ezer volt métere a réznek. tavaly amiket meghirdettem, 70-ért vitték,mint a sicc. De azok nem az enyémek voltak, az Analaog Audioban voltak kimaradva. Nekem be vannak spájzolva és egyszerűen nem eladó,mert elérhetetlen már, nem gyártanak rézkábelt, csak ezüstöt.
Valójában a rezet valamikor házimozis célokra találták ki és méterre adták bundról, más kérdés, hogy máshova is jó volt. Ma már csak szerintem a réz hálózati van meg,de az se gyártáson, valsz csak addig van fent a weblapon is,míg ki nem árulják az összeset.
ha lesz is réz, olyan ára van,amit nem fizet meg senki, miután valamikor a feléért megkapta (pedig más gyártónak is biztos van ennyiért rézdrótja, csak a megszokás).
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem egy Diana Krall:)
A zene állat:)revox írta: ↑2025.07.14., hétf. 13:27szerintem a drótokra értette. valamikor nem volt nagy piaca. manapság nem nagyon lehet látni és az áruk is nemhogy csökkenne, felfele megy. főleg,hogy idővel leállt a Kondo a méterre vásárlás lehetőségéről és a rézkábelek fajlagos ára is több, mint duplájára ugrott ezzel,hogy ők konfekcionálták, szabták méretre.
akkor ide eldugom,amit tegnap nem tudtam linkelni, a csajt gitárral, revi, vagy merlin módra![]()
Nem egy Diana Krall:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Olcsó nem volt,és itt most a kábelekre értem,de számomra is megfizethető volt még pár éve,volt is eladó ksl drót szinte állandóan.
Először feltekertem koppra, mert hogy milyen halk. Aztán, mikor bevadult, majdnem eldobtam a gépet, annyira meglepett.

Sátáni. A B 52 - re emlékeztet a hangulata, tetszik.

akkor ide eldugom,amit tegnap nem tudtam linkelni, a csajt gitárral, revi, vagy merlin módra
szerintem a drótokra értette. valamikor nem volt nagy piaca. manapság nem nagyon lehet látni és az áruk is nemhogy csökkenne, felfele megy. főleg,hogy idővel leállt a Kondo a méterre vásárlás lehetőségéről és a rézkábelek fajlagos ára is több, mint duplájára ugrott ezzel,hogy ők konfekcionálták, szabták méretre.
akkor ide eldugom,amit tegnap nem tudtam linkelni, a csajt gitárral, revi, vagy merlin módra

halfnote.hu
halfnote.hu
" Bezzeg, mikor még viszonylag olcsón hozzá lehetett jutni..."
Mármint a Kondohoz.
Mikor lehetett olcsón hozzájutni ?
Hol voltam én akkor ?
A Kondo cuccok - erősítők, trafók, kábelek - mindig nagyon drágák voltak...

Mármint a Kondohoz.
Mikor lehetett olcsón hozzájutni ?

A Kondo cuccok - erősítők, trafók, kábelek - mindig nagyon drágák voltak...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.07.14., hétf. 13:30-kor.
most meló van,de majd szétnézek az eladónál,van e még valami,amit mellé tudok csapni,mert egy lemezért nincs kedvem 30 eur szállítást fizetni. elvi kérdés 
edit: most olvastam a kondós lájkot. ha most jól szól a cuccod,ne piszkáld. csak felborítod az egyensúlyt. én a kondot úgy értettem, hogy erősítő, meg az egész hóbelevanc, drótok, stb... az ilyen zenék nagyon zsigerbe tudnak vágni, jól hozzák. persze,ez nem azt jelenti,hogy csak ezt, csak ott kijön ezeknek a valós minősége, az ereje, az élet és egy ilyen lemez után egy maszatolós középszerű muzsika egyből bekerül az alsó fiók, hátsó sorába
amennyit lehet a youtube hallani, ez egy kifejezetten élő felvétel. a kert végéből szól,de mocskosul él és nagyon karmol. cserébe,egy átlagos audiofil láncon vélhetően teljes mértékben élvezhetetlenShimano írta: ↑2025.07.14., hétf. 12:52Én a teljes koncertre vadászom,mert ez csak egy vágott verzió hogy ráférjen a lemezre,de majd csak rálelek valahol,mert tuti hogy kiadták.
A legrosszabb élő felvétel címben részesült abban az időben,és fillérekért is árulták,de nekem bejön,kissé ugyan rá kell hangolódni,de teljesen jó ez,sőt.

edit: most olvastam a kondós lájkot. ha most jól szól a cuccod,ne piszkáld. csak felborítod az egyensúlyt. én a kondot úgy értettem, hogy erősítő, meg az egész hóbelevanc, drótok, stb... az ilyen zenék nagyon zsigerbe tudnak vágni, jól hozzák. persze,ez nem azt jelenti,hogy csak ezt, csak ott kijön ezeknek a valós minősége, az ereje, az élet és egy ilyen lemez után egy maszatolós középszerű muzsika egyből bekerül az alsó fiók, hátsó sorába
halfnote.hu
halfnote.hu
Én a teljes koncertre vadászom,mert ez csak egy vágott verzió hogy ráférjen a lemezre,de majd csak rálelek valahol,mert tuti hogy kiadták.
halfnote.hu
halfnote.hu
Adatlap szerint a DeoxiT Gold javasolt elektron csövek lábak-foglalatok kezelésére, vagy befejező bevonatkánt, mert ez 240C fokig stabil. Én is felvittem vékonyan, minden csőlábam és foglalatom aranyozott, de hallható változást nem okozott. A Golddal kezeltem az összes analóg csatlakozómat is, amit többsége ezüst, ezüstözött (oxidációt szemmel nem láttam rajtuk), ami nem ezüst, az aranyozott. Változás kezelés után? Nekem ez is az érzékelési küszöb alatt volt.
Kezeltem néhány helyen DEOXIT D100L-2DB Deoxidiser-el is, ami oxid feloldó valami, amit pár óra után igyekeztem letörölni, hogy utána felvigyem a Goldot.
A egy kérdés számomra, ezek az olajok felületen mennyi idő alatt "öregednek", száradnak meg levegő-hőmérséklet hatására. Minden olaj öregszik, ez nem kérdés.
Kezeltem néhány helyen DEOXIT D100L-2DB Deoxidiser-el is, ami oxid feloldó valami, amit pár óra után igyekeztem letörölni, hogy utána felvigyem a Goldot.
A egy kérdés számomra, ezek az olajok felületen mennyi idő alatt "öregednek", száradnak meg levegő-hőmérséklet hatására. Minden olaj öregszik, ez nem kérdés.
A vörösréz felület állapotától függ, hogy mi mindent érdemes beveteni. A D5-ben (és a Goldban is) minden benne van, ami csak kell. Nem véletlenül említettem őket. Ha nagyon koszos a bevont felület, akkor előbb D5 és utána a Gold. Mindig a Gold legyen az utoljára felvitt kontaktus javító. A vörösréz felületen elég a D5.Rock60 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:54Bevonatos felületnél felesleges a Gold előtt a Cleaner ?kaef2 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:35
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.![]()
Ok...
/ Én is egy rétegre gondoltam, de anyagonként. Cleaner + Gold. /
Gondolom egy mezei vörösréznél ildomos mindent bevetni...![]()
Itt találhatóak a D5 különböző verziói:
https://caig.com/deoxit-d-series/
És itt a Goldé:
https://caig.com/deoxit-gold-g-series/
A jelenlegi termékválasztékban nincs már Enhancer nevű termék,
https://caig.com/
Cleanerekből sokféle van, de alapvetően nem hifi eszközökhöz:
https://caig.com/cleaners-washes-solvents-protectants/
De mondjuk már nem mondanám magam naprakésznek a témában.
Ha már házipraktika.
Ugyan idő kell neki, de a Coca Cola is meglepően jól tisztít, nem legenda.
Fiam érmeket gyűjt, a baromi régi, elfeketedett darabokat bedobja egy pohár Cólába és másnapra vagy harmadnapra rájuk sem lehet ismerni, csillognak, mint Salamon izéje.
Milyen az a félig töltött ecet ?

Ja igaz, de mondjuk nem ráspollyal mentem neki, hanem 500 - as papírral, aztán lehet, hogy felesleges volt, de most csillog - villog...Shimano írta: ↑2025.07.14., hétf. 06:48Ha oxidos a réz,pl az említett alisca kábelvégeknél,akkor oda sem durva,dörzsöléses akármivel kell nekimenni,ha nem arra nagyon jó az ecet + só egyveleg,ez leszedi ronycsolásmentesen az oxiréteget,és ezután mehet rá a korrózióvédő deoxit.Én a deoxit elött sebbenzinnel kezelem,zsírtalanítom a felületet,ez gyógyszertárakban kapható.
A sebbenzin, amit használsz, vagy az alkohol, amivel én tisztogattam korábban, a helyett van kitalálva a Cleaner, nem ?
Bevonatos felületnél felesleges a Gold előtt a Cleaner ?kaef2 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:35
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.

Ok...
/ Én is egy rétegre gondoltam, de anyagonként. Cleaner + Gold. /
Gondolom egy mezei vörösréznél ildomos mindent bevetni...