Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Alaposan.De hagyjuk.
Megszoktam Tőled. :kiraly:
Azért végtelenül tisztellek.
Ráadásul ez a beírás a Te beírásod - vádaskodásod- UTÁN született.
De mondom hagyjuk.
Akva!
Ne bosszants fel!
Mit szoktál Te meg tőlem?
Milyen vádaskodó beírásom után született?
Ne csináld már.
Néha már komolyan nem értelek.
Tételesen végignéztem a beírásokat visszamenőleg.
A beidézett hozzászólásod előtt meg sem szólaltam itt, nemhogy vádaskodtam volna.
Akkor meg miről beszélsz?
De ha "alaposan" félreértettem, akkor magyarázd már el, hogy Te mit értesz az alatt, hogy:
"A néhány - szerintem max 1 - tízezres kategóriában valóban lehet találni elfogadható hangú DD készüléket, feljebb aligha."
Én ebből azt vontam le, hogy szerinted nem készítettek értékelhető minőségű DD játszókat a felső kategóriákban.
Erre válaszoltam: de igen.
És hoztam a példákat.
Hol van itt a gond?
Hg
Lemezjátszó
Nem volt itt DD vs. Belt vita.Hiszen ezt az idő és a tapasztalat már régen eldöntötte.
A néhány - szerintem max 1 - tízezres kategóriában valóban lehet találni elfogadható hangú DD készüléket, feljebb aligha.
A miértbe ne is menjünk bele. :kiraly:
Akva!
Erre gondoltam, de javíts ki, ha félreértettem a beírásodat.
Hg
Alaposan.
De hagyjuk.
Megszoktam Tőled.
Azért végtelenül tisztellek.
Ráadásul ez a beírás a Te beírásod - vádaskodásod- UTÁN született.
De mondom hagyjuk. :kiraly:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Azt kéne már elfelejteni, hogy abból vonjunk le következtetéseket, hogy milyen alkatrészek vannak egy gépben.Egy eszköz egy összehangolt komplex rendszert alkot, azt csakis egységes egyként szabad minősíteni.
És ezt sokan nem értik meg, ha azt mondom hagyják már ezeket a dolgokat, akkor lehülyéznek, hogy én nem értek hozzá.
Most ebben egyetértünk, tehát a hozzáértők szerintem már ketten is lehetünk hülyék, bár én így jól érzem magam. :kiraly:
Akkor már hárman vagyunk.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Úgy érzem nem az elrugaszkodott ezoterikákban kell gondolkodnunk.
DD - ben érdekes csak ilyet tudtál felsorolni.
BD-ben meg egy 50e-s REGA 2 már nagyon jól tud szólni, vagy egy Pro-Ject 2-es olcsóbban.:kiraly:
A hifipiacon Analog lemezjatszok cim alatt fut egy erdekes beszelgetes. Bigdewill, aki azert az LP-kel eleg sok tapasztalata van, a Regakat operett lemzjatszoknak titulalta. Viszont egy Purist nevre hallgato hozzaszolo nagyon okosakat mond. azt hiszem az a lényege annak amit mond, az amit en is mondtam, hogy egy régi japán direkt drive egy MM tűvel meglepően jó hang tud lenni - olcsón.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
-
Vendég
Lemezjátszó
Azt kéne már elfelejteni, hogy abból vonjunk le következtetéseket, hogy milyen alkatrészek vannak egy gépben.Egy eszköz egy összehangolt komplex rendszert alkot, azt csakis egységes egyként szabad minősíteni.
És ezt sokan nem értik meg, ha azt mondom hagyják már ezeket a dolgokat, akkor lehülyéznek, hogy én nem értek hozzá.
Most ebben egyetértünk, tehát a hozzáértők szerintem már ketten is lehetünk hülyék, bár én így jól érzem magam. :kiraly:
-
Vendég
Lemezjátszó
Nem volt itt DD vs. Belt vita.Hiszen ezt az idő és a tapasztalat már régen eldöntötte.
A néhány - szerintem max 1 - tízezres kategóriában valóban lehet találni elfogadható hangú DD készüléket, feljebb aligha.
Akva!
Erre gondoltam, de javíts ki, ha félreértettem a beírásodat.
Hg
Lemezjátszó
HG!
"Te állítottad, hogy felsőbb régiókban nincs elfogadható DD."
Ha a fenti - nekem tulajdonított - beírást SZÓ SZERINT beidéznéd, akkor azt megköszönném.
Természetesen hely idő, stb. :kiraly:
-
Vendég
Lemezjátszó
Azért a DD-BD "vita" nem a beépített alkatrészekről, hanem két eltérő elvről szól.
akva!
Nincs itt semmiféle DD-BD vita.
Te állítottad, hogy felsőbb régiókban nincs elfogadható DD.
Én meg azt mondtam, hogy igen. Ott is van.
Ahogy minden szinten van ebből is gyenge, meg abból is, meg jó is.
Az, hogy valami jó, vagy nem, nem a meghajtás elvéből következik.
Hogy szemléletesebb legyen, amit mondani akartam, említettem minőség és a beépített alkatrészek viszonyát.
Bár vannak most próbálkozások MD (magnetic drive) téren is.
Izgalmas történet.
Betenni egy mágneses elven működő elektromechanikus átalakítót egy folyamatosan pulzáló, igen erős mágneses térbe, amit az alatta keringő állandó mágnesek hoznak létre.
Merész vállalkozás. :kiraly:
Hg
Lemezjátszó
Azért a DD-BD "vita" nem a beépített alkatrészekről, hanem két eltérő elvről szól.
-
Vendég
Lemezjátszó
A néhány - szerintem max 1 - tízezres kategóriában valóban lehet találni elfogadható hangú DD készüléket, feljebb aligha.A miértbe ne is menjünk bele. :kiraly:
Mindenesetre, aki itt keresett Lemezjátszót, az pár tizezer forintért keresett.
És?
Hogy jön ez ide?
Én akvapark kijelentésére válaszoltam, miszerint felső kategóriában nincs értékelhető minőségű DD játszó.
A jó és rossz DD-k aránya pont olyan, mint a jó és rossz BD-k aránya.
Csak szíjhajtásos gépből sokszor annyi van, mint direkt hajtásosból.
Így aztán több a jó és több a rossz is közöttük.
Azaz semmi értelme minőségi következtetést levonni a hajtási elvből.
Egy másik topic-on pont olvasgatom a DAC chip-ekről folyó értekezéseket.
Annak sincs semmi értelme. Hogy milyen chip van egy CD játszóban, még az ég egy világon semmiféle minőségre nem jelent garanciát.
A sok tízezer dolláros gépekben is jó esetben néhány dolláros DAC chip-ek vannak, mégis fényévekkel jobban szólnak, mint az a néhány száz dolláros gép, amiben pont ugyanaz a chip van.
Azt kéne már elfelejteni, hogy abból vonjunk le következtetéseket, hogy milyen alkatrészek vannak egy gépben.
Egy eszköz egy összehangolt komplex rendszert alkot, azt csakis egységes egyként szabad minősíteni. Igazából a felhasználónak köze sincs ahhoz, hogy belül mi van.
Egy valami számít, az elért hangminőség. Ha az jó, akkor kit érdekel, hogy filléres alkatrészek vannak benne, ha meg nem, akkor lehet abban akármi, akkor sem ér semmit.
Hg
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megsérteni, így beregisztrálásom után egyből, de úgy érzem, hogy a fórum itt kissé elment egy meddő dd vs szíjhajtás vitába.
Nem hinném, hogy ezt ennyire sarkosan szét kellene választani. Egyik megoldás sem kizárolagosan boldogító, még ha az audiofil világ egyértelműen el is ment a szíjhajtás irányába. A diszkósoknál, meg a studiótechnikában, meg pont nem ez a jellemző. Érdemileg én csak arról a lemezjátszóról mernék sarkos vélemény mondani, amit alaposabban megismertem.
Mikor én kerestem egy-egy komponenst, akkor utánanéztem a hazai fórumokon, a kintieken, és ha valami szimpatikus volt próbáltam megtudni, hogy a világ szerencsésebb országaiban mire értékelik azt, mi a piaci ára. És persze a legfontosabb, meg kell hallgatni, és ki kell próbálni, mert nekem nem csak a hang volt a kizárólagos szempont.
Egyébként szerintem néhány tízezres kategóriában még előfordulhat otthoni zenehallgatásra jó vétel szíjhajtással, dörzskerékkel és dd-vel is.
Nem volt itt DD vs. Belt vita.
Hiszen ezt az idő és a tapasztalat már régen eldöntötte.
A pár tízezer forintos kategóriában már egyértelmű:BD.
Lemezjátszó
De menjünk bele, mert ezek az állítások úgy hogy vannak, nem igazak.
Szerinted akkor egy Rockport Sirius is csak második lejátszó lehet a hálószobában egy Project mellett, ugye?
Én tartózkodnék az ilyen mérvű általánosításoktól.
DD-ben is csináltak jó gépeket (Rockport, Goldmund, Micro Seiki...)
És BD-ben is rosszakat (a sor itt végtelen).
Ennek ellenére én is BD-t hallgatok, de gondolkodás nélkül lecserélném egy DD Rockport Sirius-ra.
Hg
Úgy érzem nem az elrugaszkodott ezoterikákban kell gondolkodnunk.
DD - ben érdekes csak ilyet tudtál felsorolni.
BD-ben meg egy 50e-s REGA 2 már nagyon jól tud szólni, vagy egy Pro-Ject 2-es olcsóbban.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megsérteni, így beregisztrálásom után egyből, de úgy érzem, hogy a fórum itt kissé elment egy meddő dd vs szíjhajtás vitába.
Nem hinném, hogy ezt ennyire sarkosan szét kellene választani. Egyik megoldás sem kizárolagosan boldogító, még ha az audiofil világ egyértelműen el is ment a szíjhajtás irányába. A diszkósoknál, meg a studiótechnikában, meg pont nem ez a jellemző. Érdemileg én csak arról a lemezjátszóról mernék sarkos vélemény mondani, amit alaposabban megismertem.
Mikor én kerestem egy-egy komponenst, akkor utánanéztem a hazai fórumokon, a kintieken, és ha valami szimpatikus volt próbáltam megtudni, hogy a világ szerencsésebb országaiban mire értékelik azt, mi a piaci ára. És persze a legfontosabb, meg kell hallgatni, és ki kell próbálni, mert nekem nem csak a hang volt a kizárólagos szempont.
Egyébként szerintem néhány tízezres kategóriában még előfordulhat otthoni zenehallgatásra jó vétel szíjhajtással, dörzskerékkel és dd-vel is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
-
Vendég
Lemezjátszó
De menjünk bele, mert ezek az állítások úgy hogy vannak, nem igazak.
Szerinted akkor egy Rockport Sirius is csak második lejátszó lehet a hálószobában egy Project mellett, ugye?
Én tartózkodnék az ilyen mérvű általánosításoktól.
DD-ben is csináltak jó gépeket (Rockport, Goldmund, Micro Seiki...)
És BD-ben is rosszakat (a sor itt végtelen).
Ennek ellenére én is BD-t hallgatok, de gondolkodás nélkül lecserélném egy DD Rockport Sirius-ra.
Hg
Lemezjátszó
Sziasztok!
Lemezjátszó
a fórum itt kissé elment egy meddő dd vs szíjhajtás vitába.
Szerintem pedig itt ilyen vitáról szó sem volt. Mindenki leteszi a voksát valamelyik mellett, van, aki az Audiogonon olvasott pozitív vélemények alapján vásárol magának alapfokú DD-t a drága szíjhajtánya után és van olyan is, aki sok évtizedes tapasztalataira alapozva inkább a szíjhajtányokra esküszik. Ilyen ez az analóg világ, mint ahogy a hifi egésze is ilyen, egyértelmű szabályok és referenciák hiánya folytán mindenki az általa éppen előnyben részesített készülékekre esküszik. No de az általános káoszban miért lenne éppen a hifiben rend?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
de úgy érzem, hogy a fórum itt kissé elment egy meddő dd vs szíjhajtás vitába.
Én ezt nem érzem, és nem is gondolom, hogy ennek bármi értelme lenne. :kiraly:
Elmondjuk élményeinket, kinek-kinek tapasztalata, füle, néha hite szerint.
Hívő emberekkel én nem vitatkozom, és nem is népművelek. Nálam szíj van otthon, de ha valakinek útban van pl. egy Mechlabor szívesen törölgetem róla a port..
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Lemezjátszó
Egyik megoldás sem kizárolagosan boldogító, még ha az audiofil világ egyértelműen el is ment a szíjhajtás irányába. A diszkósoknál, meg a studiótechnikában, meg pont nem ez a jellemző.
Pár példa diszkós szíjhajtásra:
http://www.pako.hu/index.php?oldal=deta ... ede2e3f393
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Lemezjátszó
Sziasztok!
Lemezjátszó
Köszönöm az infókat,akkor vadászok tovább egy TD160-as kütyüre. :kiraly:
Lemezjátszó
Mennyire jó lemezjátszó ez a Denon?
A gép felejthető, a hangszedő szintén. :kiraly:
Lemezjátszó
Na ez egy nagyon jó tipp!
Ahogy elnézem AT 95 van benne, ahhoz még tűt is egyszerű szerezni.
Viszont nem függőlegesen játszik le? :kiraly:
Szia, egy haveromnak van egy elado Denon DP-37F egyutt egy VMS 20 MM tuvel 40.000 ert. Ha erdekelj irj egy mailt. Nekem.
Mivel nekem válaszoltál, kijelentem:
Nem érdekel a haverod Denonja.
Ezért nem is írok magán mailt.Neked.
Akva, bocs, zsoccnak szantam. Bar neked sem ártana! sikerult már eladnod a regadat?
Megint elkeserítelek:
Nincs Regám.
(Figyelni nehéz, de megéri.)
Lemezjátszó
Mennyire jó lemezjátszó ez a Denon?
Fogalmam sincs. Nem az enyém. De a Dp80-as és a DP 75-os az egyik legjobb DD design az audiogon forumon folyo vitak szerint. A DP 37-es az egyik legutlso modellje a denonja, lebutitott változata a dp 47-esnek, ami szntén nagyon jol ertekelt a forumokon. Meg kell hallgatni. DE ezert az arert ingyen van.
Lemezjátszó
Na ez egy nagyon jó tipp!
Ahogy elnézem AT 95 van benne, ahhoz még tűt is egyszerű szerezni.
Viszont nem függőlegesen játszik le? :kiraly:
Szia, egy haveromnak van egy elado Denon DP-37F egyutt egy VMS 20 MM tuvel 40.000 ert. Ha erdekelj irj egy mailt. Nekem.
Mivel nekem válaszoltál, kijelentem:
Nem érdekel a haverod Denonja.
Ezért nem is írok magán mailt.Neked.
Akva, bocs, zsoccnak szantam. Bar neked sem ártana! sikerult már eladnod a regadat?