Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Az analog pályám kezdetén ProJect Carbon karba vettem Platinum hangszedőt, mert, hogy MM és nem kell hozzá trafó meg miegymás…. majd gyorsan el is adtam, mert szinte szétrázta a kart. Később persze ProJect is ment…
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Nem akarlak elkeseríteni, de abba a gépbe ez a hangszedő - és sok más - bizony nem való.
Nehéz a tűnyomóerő állítás, nincs antiskating.
Bátor vállalkozás.
Eredendően egy Linn basik-be szántam,de most úgy áll a helyzet, hogy először kart kellene vennem rá.
A Pro-Ject carbon karja ideális és passzol is mechanikailag a Linn-hez.
Csak tökre ne menjen a pu. addig! :lol!:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Vaterán van egy 5120as 5000-ért sztem, ha nem megy túl magasra az ára akkor jobban megéri, mint javítgatni a másikat, esetleg, ha annak is van valami kis hibája akkor a kettőből összehozni egyet.
Lemezjátszó
Sziasztok!Van egy régi Nad 5120 lemezjátszóm, amibe szeretnék életet lehelni, ha érdemes.
Két alapvető gondom van vele. Nagyon hangos a motorja, kérdés, hol lehetne hozzá új, neadjisten jobb motort venni. A másik gond, hogy az ékszíjat se ártana lecserélni, ilyet hol lehetne beszerezni?
Hangszedőből se ártana egyébként valami nem túl drága, de jó, szívesen veszek bármilyen javaslatot.
Előre is kösz
Fga
Inkább Fga-nak segítsünk
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Nem akarlak elkeseríteni, de abba a gépbe ez a hangszedő - és sok más - bizony nem való.
Bátor vállalkozás.
Eredendően egy Linn basik-be szántam,de most úgy áll a helyzet, hogy először kart kellene vennem rá.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
...Egy Grado platinum reference csücsül most benne. ...Talán túlzás volt egy hatvanezer forintos lemezjátszóba(pro-ject rpm1),egy 65 ezer forintos hangszedőt szerelni, de örülök neki. Még bejáratós...
annyiért n.l.-tól vettél új grado ref. platinum hangszedőt? wazz, ez az ember vénségére VÁLTOZIK? mondjuk ráfér bocs :taps:
a hangszedőnek - és n.l.-nek!
Nem ám faházba lakik, ez a műanyag házas kivitel.
Platinum ref. műanyagházban? Mik vannak manapság…
http://www.needledoctor.com/Grado-Plati ... Cartridges
Talán azt akarod mondani, becsaptak?
:lol!: már rég nem követem a Grado hangszedőket. Így nem tudom.
N.L. Azt mondta akartak egy köztes modellt a prestige és a platinum közé. Platinum fegyverzet, prestige ház.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
...Egy Grado platinum reference csücsül most benne. ...Talán túlzás volt egy hatvanezer forintos lemezjátszóba(pro-ject rpm1),egy 65 ezer forintos hangszedőt szerelni, de örülök neki. Még bejáratós...
annyiért n.l.-tól vettél új grado ref. platinum hangszedőt? wazz, ez az ember vénségére VÁLTOZIK? mondjuk ráfér bocs :taps:
a hangszedőnek - és n.l.-nek!
:lol!: már rég nem követem a Grado hangszedőket. Így nem tudom.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
annyiért n.l.-tól vettél új grado ref. platinum hangszedőt? :taps: wazz, ez az ember vénségére VÁLTOZIK? mondjuk ráfér bocs
:lol!: a hangszedőnek - és n.l.-nek!
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Az én OM3-asom elméletileg tökéletesen beállított. Ellenőriztük. A cseréje nem biztos ,hogy könnyen megoldható. Az antskating állandó, a hangszedő súlya is mérvadó információim szerint csakis 4 és 7 gramm közötti súlyú lehet. Gondolkodom a cserén Nagy László (L'auditeur) valószínűleg segít ebben. Majd beszámolok a fejleményekről :lol!:
Mególdódott. Egy Grado platinum reference csücsül most benne. Annyira elől kellett rögzíteni a shellben, hogy az ortofon nagyfejű csavarjait nem tudtuk használni. A kissebb csavarok megfelelőbbek. Talán túlzás volt egy hatvanezer forintos lemezjátszóba(pro-ject rpm1),egy 65 ezer forintos hangszedőt szerelni, de örülök neki. Még bejáratós, de már most is nagyon élvezetes, és nem elsősorban az újnyomott 180gr-os lemezeken,hanem a papírvékony hungarotonokon.
Bátor vállalkozás.
Lemezjátszó
annyiért n.l.-tól vettél új grado ref. platinum hangszedőt? :taps: wazz, ez az ember vénségére VÁLTOZIK? mondjuk ráfér bocs
Lemezjátszó
És a Grado platinum milyen súlyú?Válaszom
Output: 0.5 mV
Cartridge Type: Moving Iron
Wire: Ultra-high purity long crystal copper
Frequency Response: 20~60,000 Hz
Tracking Force: .75-2g
Load: 47Kohm
Weight: 6g
Body: Handcrafted mahogany
Output 4mV, Frequency Response 10-55000Hz
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
És a Grado platinum milyen súlyú?
Válaszom
Output: 0.5 mV
Cartridge Type: Moving Iron
Wire: Ultra-high purity long crystal copper
Frequency Response: 20~60,000 Hz
Tracking Force: .75-2g
Load: 47Kohm
Weight: 6g
Body: Handcrafted mahogany
Lemezjátszó
Az én OM3-asom elméletileg tökéletesen beállított. Ellenőriztük. A cseréje nem biztos ,hogy könnyen megoldható. Az antskating állandó, a hangszedő súlya is mérvadó információim szerint csakis 4 és 7 gramm közötti súlyú lehet. Gondolkodom a cserén Nagy László (L'auditeur) valószínűleg segít ebben. Majd beszámolok a fejleményekről
Mególdódott. Egy Grado platinum reference csücsül most benne. Annyira elől kellett rögzíteni a shellben, hogy az ortofon nagyfejű csavarjait nem tudtuk használni. A kissebb csavarok megfelelőbbek. Talán túlzás volt egy hatvanezer forintos lemezjátszóba(pro-ject rpm1),egy 65 ezer forintos hangszedőt szerelni, de örülök neki. Még bejáratós, de már most is nagyon élvezetes, és nem elsősorban az újnyomott 180gr-os lemezeken,hanem a papírvékony hungarotonokon. :lol!:
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Denon AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van egy régi Nad 5120 lemezjátszóm, amibe szeretnék életet lehelni, ha érdemes.
Két alapvető gondom van vele. Nagyon hangos a motorja, kérdés, hol lehetne hozzá új, neadjisten jobb motort venni. A másik gond, hogy az ékszíjat se ártana lecserélni, ilyet hol lehetne beszerezni?
Hangszedőből se ártana egyébként valami nem túl drága, de jó, szívesen veszek bármilyen javaslatot.
Előre is kösz
Fga
-
Vendég
Lemezjátszó
Ezek közül melyik a te tűd?
A 70S. A legolcsóbb, de sajna még így is elég borsos most nekem
Sajnos a HQ -nál nem kapni.
Pedig elég sok tűjük van.
A javíttatás nem éri meg, mert a szállítási költség többszöröse a tű árának.
Lemezjátszó
Neeehem, ez csak egy ExcelSound (még az van az aláírásomban). Egy párezer Ft-os kütyü, amit nagyon szerettem.
http://www.needledepot.com/listproducts ... EL%20SOUND
A 70S. A legolcsóbb, de sajna még így is elég borsos most nekem
-
Vendég
Lemezjátszó
Neeehem, ez csak egy ExcelSound (még az van az aláírásomban). Egy párezer Ft-os kütyü, amit nagyon szerettem.
http://www.needledepot.com/listproducts ... EL%20SOUND
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Na kellett nekem beszólni a lemezjátszónak. Gondoltam óvatosan leporolgatom. Ennek az lett a vége, hogy a tű derékszögbe hajlott Próbáltam visszahajlítani, de a csipesztől is megroppant. A végén úgy nézett ki mint egy alufóliadarab. Most vissz*raktam a másik Excelt, de nem tudom mennyire bízzak a tű cserében. Lehet egyáltalán ilyen régi darabhoz tűt kapni?
Lemezjátszó
Micro Seiki mb14....hááát van jobb is
Viccen kívül sok szerencsét hozzá meg sok élményt. Ha van a női nemnek megfelelője a hifiláncban az tuti a lemezjátszó. Sokat kell vele foglalkozni, nagyon érzékeny, sose tudod mit rejt a bíztató külső, de ha megtalálod az igazit akkor hosszú távon is lehet számítani rá és sok élményt ad :lol!:
Lemezjátszó
Sziasztok. Megérkezett ma a végleges lejátszóm, Micro Seiki mb14, nyíiván a drágább kategóriájú gépek jobban szólnak (ezt csak azért írom, nehogy valaki fejemhez vágja, hogy van jobb is), de nekem iszonyatosan tetszik a hangja. Tiszta, hatalmas tér, egyszerűen gyönyörű. Jelenleg egy Shure M 92E pick-up van benne, és lenne lehetőségem vásárolni egy Philips 420 pick-upot 10 ezerért. Meg fogom majd hallgatni, de akinek esetleg van véleménye róla, azt megköszönném. Köszi
Ennyiért csak újat!
(Mármint hangszedőt!)
Lemezjátszó
Sziasztok. Megérkezett ma a végleges lejátszóm, Micro Seiki mb14, nyíiván a drágább kategóriájú gépek jobban szólnak (ezt csak azért írom, nehogy valaki fejemhez vágja, hogy van jobb is), de nekem iszonyatosan tetszik a hangja. Tiszta, hatalmas tér, egyszerűen gyönyörű. Jelenleg egy Shure M 92E pick-up van benne, és lenne lehetőségem vásárolni egy Philips 420 pick-upot 10 ezerért. Meg fogom majd hallgatni, de akinek esetleg van véleménye róla, azt megköszönném. Köszi
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Lemezjátszó
A lényeg! A lemez központi csap, és a kar forgáspontja között legyen pontosan 222 mm. Ez után a hangszedő, a kar shelléjben való tologatásával, be tudod állítani a 15 mm-es túlnyúlást!
köszi a segíteni-próbálkozást, télleg , de ezt ugye nem gondoltad át eléggé...? az képtelenség, csak ülje le ismét és rajzolj magadnak 1 hangkart, aminek a forgáspontja és a hangszedő lehetséges hátsó helyzete között van 222mm, mer' - mint írtam is - ennyi van. namost próbálj meg elérni innét a tengelyig... nem fog menni 222mm-rel... :taps:
asszem, írok a regának - ami nem eccerű, mer' csak a hazai kereskedőn keresztül mehet, aki pedig ismeri őt, hát... volt már próbálkozásom, de a végén föl kellett hívnom a céget angliában... na de ezegyszer talán... :lol!:
Olvasd el még egyszer amit írtam! A 222 mm nem a lehetséges hangszedő hátsó helyzetében kell hogy legyen, hanem a lemez központi csap, és a kar forgáspontja között!!! Ha ez stimmel be tudod állítani a túlnyúlást, ami jelen esetben 15 mm kell hogy legyen. A Regának írhatsz, de szvsz teljesen felesleges...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Lemezjátszó
ja, 15mm-t írnak, de valszeg elmatekozgatva az alábbiakon:
Effective length: 237mm
Overhang: 15mm
Mounting distance: 222mm
, azaz a 237-222=15 a kapott adat. namost ez vajon azt jelenti, mer' sztem igen, hogy a tű a kar forgástengelye közepétől mérten 222mm-re kell legyen?
Sztem 222mm-re fizikailag lehetetlen feltenni a tűt.
Szerelési hossz ( felszerelési táv ) 222mm + túlnyúlás 15mm=
237 mm a kar forgástengelyétől, itt a tűhegy helye.
:lol!: Valaki megerősíthetné :taps:
az a szép, h a mérőszalagot elővéve a 222mm a pivot csapágy felőli, a 237mm meg a túlsó vége - azaz 15mm-t tologathatja a pógár a hangszedőjét oda, ahova csak akarja na most akkor...?
237mm-nél legyen a tűhegy.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28