Így van.zoli73 írta: ↑2024.01.27., szomb. 18:47Tényleg bosszantó, hogy nemegyszer használhatatlan szemetet kap az ember, az egyre több pénzéért!supravox írta: ↑2024.01.27., szomb. 18:00Sajna ez egyre gyakoribb:(KLajos írta: ↑2024.01.27., szomb. 17:53
A héten elhoztam onnan egy klasszik rocklemezt (ha igaz a jpc-s infó, 2015-ös nyomás).
Na, ilyen pocsék (itt eredetileg rövidebb és erőteljesebb jelző volt elsőre) hangot lemezről utoljára a GZC-071-ről hallottam, amikor a kristályhangszedő sok lejátszás alatt legyalulta a magasakat.
Azt hittem, megsüketültem, szinte semmi magas nincs rajta. Kontrollként feltettem egy szintén pár éves préselésű régi rockot tartalmazó zenét. Szerencsére nem a hallásom romlott drasztikusan napok alatt, a hangszedő, erősítő, hangdoboz lánc us rendben.
Gondolom, reklamálni esélytelen, ők csak forgalmaznak. De hogy valaki ilyen förtelmesen ócska hangú lemezt kiad …![]()
Nem értem,hogy nincs semmi kontroll?
Én ekézem a Tidalt ahol csak tudom,de még ott is emészhetőbben tudnak szólni albumok egy közepes sztrímeren,mint amiket mostanában adnak ki vinilen.
Ha csak nem valami speciel kiadó követte el azt a lemezt vagyonokért.
Érdekes, hogy az "átkosban" ilyen szinte soha nem fordult elő. Legalábbis én még nem találkoztam a "hőskorból"(50' - 90' évek) származó, hibás nyomással.
Felteszem a minőségellenörzés alacsony színvonala, vagy teljes hiánya okozza ezt.
Én nem akarom ekézni a Tidalt, bár lehetne, de az itt off(ne értsük félre, nem azért mert digitális).
Vannak jól és még jobban sikerült kiadványok abból az időből de ezt a hitványságot nem engedték meg maguknak a kiadók.
Elképzelem szegény vinilbe beleszerelmesedőt,hogy egy belépőszintű mondjuk Regára feltesz egy ilyeb nyomorék albumot és elmegy a kedve az egésztől.
Írtam már,hogy én jónéhány albumot amit főleg digitális kiadványként ismertem meg,beszereztem vinilen.
Hania Rani,Portico Qvartett,Agnes Obel.
MIND fényévekkel jobban szól digiten.
A PQ-t albumok még a legélvezhetőbbek.
De mondjuk egy King Crimson, Tangerine Drem,Ten Years After meg sokkal szerethetőbb vinilen.