Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Vagy Pro-ject RPM 1. én ezt használok, nagy megelégedéssel. Bár valószínűleg a Thorens jobb választás
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Lemezjátszó
Szerintem Thorens, van is egy 60-ban az aprók topikban eladó...
Lemezjátszó
Sziasztok,
Lehet, hogy volt már, de nincs erőm száz oldalt végigolvasni.
Szóval a kérdésem: szerintetek milyen lemezjátszót érdemes inkább venni, ha maximum 50-55ezer Ft-ot akarok rákölteni?
Mai modern gyártásút újonnan pl. Stanton, American Audio (ezeket újonnan, garanciával)...
... avagy egy használt Thorens-t (bízva a jószerencsében, hogy semmi rejtett hibája nincs).
Ha lehet kérnem, ne érzelemből, hanem hifis guruként válaszoljatok!
Köszi a választ, Jana
P.S. Most egy NAD 5120-som van éppen.
lp: Thorens TD160S; cd: H/K HD730; deck: Nikko ND-390II
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
amp: Bodor Audio BA-50 MK-II, Arcam Alpha3; preamp: Heed Audio Questar MM
hangfal: AR Status S20; kábel: Klotz adat, CAT8 hang; állvány: Söund Arts
Remélem csak feljebb lépés miatt árulod a SMEt...
Jaj köszi, ne aggódj, semmi gond, viszont jól sejted, csak azért hirdetem, mert kilátásban lehet egy 20/2A nagyon jó áron, amit megvennék, ha el tudom adni a 10-est.
Lemezjátszó
Jaj köszi, ne aggódj, semmi gond, viszont jól sejted, csak azért hirdetem, mert kilátásban lehet egy 20/2A nagyon jó áron, amit megvennék, ha el tudom adni a 10-est.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Az ebayon 30 ajró + posta...
Újabb hiteles info. 5 db? 50? 100? netán 200? Én 40 Euroért vettem 100 darabot postaköltséggel együtt, innen lehet számolgatni.
Lemezjátszó
Újabb hiteles info. 5 db? 50? 100? netán 200? Én 40 Euroért vettem 100 darabot postaköltséggel együtt, innen lehet számolgatni.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Ez a kapcsoló csak ipari gépekbe való,semmiképpen nem ajánlom.
Igaz...
Ez nem pont ugyanaz.
A képen látható kapcsolót a gumiszerelő gépembe szoktam beletenni,durva egy kicsit.
Igaz...
Lemezjátszó
Igaz...
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Beszereztem a kis Jungsont. Holnapra érik két jó kábel is. Már most nagyot javult a hangzás! Ezek után az lesz a gondom, hogy a két rendszer között kellene ugrálnom, mozi és stereo, azonos frontokat hajtva, kábelt dugdossak, vagy átkapcsolót szerezzek...
Hoppá, már magamban beszélek.
NZS
Inkább dugdossál!
Lemezjátszó
kábelt dugdossak, vagy átkapcsolót szerezzek...
Szerezz egy ilyen kapcsolót, és építsd be valami szép kis dobozba. Ez a legegyszerűbb megoldás.
http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?t ... kapcsol%F3
Lemezjátszó
Én a kábelezés helyett, ill. előtt a szoba átrendezésével bíbelődnék, az akusztikai környezet megváltoztatása nagyon befolyásolhatja a hangzást, és ezután még mindig többet érnél a Technics házimozi akármilyen sztereó erősítőre történő leváltásával. Már 30-50.000,-Ft-ért is lehet jobb hangú használtakat kapni, csak ki kell fogni, vagy itt van próbaképp ATC-ék kis Jungsona is. Szegedi vagy, vidd haza pár napra.
Éppen ezen gondolkodom én is, de nem pár napra vinném, mert PC mellé mindenképpen kell egy kis erőlködő. T2 ben is gondolkodtam, de ennek talán jobb a hangja, bár a T2 höz két kis polcsugárzó is jár, bár azok nekem tényleg kicsik.
NZS
Beszereztem a kis Jungsont. Holnapra érik két jó kábel is. Már most nagyot javult a hangzás! Ezek után az lesz a gondom, hogy a két rendszer között kellene ugrálnom, mozi és stereo, azonos frontokat hajtva, kábelt dugdossak, vagy átkapcsolót szerezzek...
Hoppá, már magamban beszélek.
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Lemezjátszó
Így ahogy mondjátok! Ott ülnek a a titkos vulkánbázisukban, gonoszan dörzsölve a tenyerüket és azon gondolkoznak, hogy mivel lehetne még rosszabbá tenni az országot.
Fogadjunk, hogy pár év múlva neked se lesz kedved ezen ironizálni? Vannak és lesznek itt az euróárfolyamnál súlyosabb és mélyebb gondok. És messze még a vége.
Lemezjátszó
Én a kábelezés helyett, ill. előtt a szoba átrendezésével bíbelődnék, az akusztikai környezet megváltoztatása nagyon befolyásolhatja a hangzást, és ezután még mindig többet érnél a Technics házimozi akármilyen sztereó erősítőre történő leváltásával. Már 30-50.000,-Ft-ért is lehet jobb hangú használtakat kapni, csak ki kell fogni, vagy itt van próbaképp ATC-ék kis Jungsona is. Szegedi vagy, vidd haza pár napra.
Éppen ezen gondolkodom én is, de nem pár napra vinném, mert PC mellé mindenképpen kell egy kis erőlködő. T2 ben is gondolkodtam, de ennek talán jobb a hangja, bár a T2 höz két kis polcsugárzó is jár, bár azok nekem tényleg kicsik.
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Lemezjátszó
Hallgattam a hétvégén a régi Thorens TD150-es lemezjátszómat, és meg vagyok elégedve vele. Aki most keres kevés pénzért lemezjátszót, ha megbízható eladótól jó állapotban talál ilyen öreg Thorenst, jó vétel lehet. Nyilván a hangja pont a lemezjátszóknak olyan sok összetevős, (pick up, phonó előerősítő, kábel, stb.) hogy nincs két egyforma, ahogy ízlés sem, de ezek elég tisztességes darabok.
Örülök, hogy sikerült egy jó kompromisszummal visszatalálni az analóghoz. Nekem még több köröm lesz addig, hogy megnézzem mivel javíthatom a hangzást. Először hangfal kábelt kellene szereznem a bikábelezéshez. Jó lenne kölcsön is, hogy hallanám mennyit javít. Jelenlegi elrendezésem is katasztrófa, de most jobbat nem tudok. 5x9m nappali-konyha.
NZS
Lemezjátszó
En innen szoktam lemezeket is es tokokat is rendelni nagyon jo kis hely es eddig minden lemez sertetlenul erkezett meg, es az arak se elszalltak.
http://www.juno.co.uk/
Epp a blue train szol a Funk on hmmm tudtak ezek ott a blue note nal
Én is innen szoktam rendelni. Nagyon korrektek. Gyorsak, pontosak.
2 év alatt még egy csomagom se tünt el.
Lemezjátszó
En innen szoktam lemezeket is es tokokat is rendelni nagyon jo kis hely es eddig minden lemez sertetlenul erkezett meg, es az arak se elszalltak.
http://www.juno.co.uk/
Epp a blue train szol a Funk on hmmm tudtak ezek ott a blue note nal
Lemezjátszó
Mondjuk lehet, hogy a mostani kormány ezt is "megcsinálja"
igen :lol!: igen :kiraly: igen
A sok idióta meg éljenez majd hozzá.
Elnézést baloldali hevületűektől - de jól kikúrtak az országgal.
Sajnos nem először.
Ahányszor hatalmon vannak, mindig válságos helyzetbe sodorják az országot. :lol!:
Lemezjátszó
igen :lol!: igen :lol!: igen :kiraly:
Sajnos nem először.
Ahányszor hatalmon vannak, mindig válságos helyzetbe sodorják az országot.
Így ahogy mondjátok! Ott ülnek a a titkos vulkánbázisukban, gonoszan dörzsölve a tenyerüket és azon gondolkoznak, hogy mivel lehetne még rosszabbá tenni az országot.
- Te szerinted mivel tegyük még rosszabbá az országot?
- Szerintem gyengítsük a Forintot az Euróhoz képest, hiszen úgy is mi mondjuk meg mennyi legyen az árfolyam, nem pedig a pénzpiaci hatások.
- Jó ez remek lesz, úgy várom már, hogy legközelebb is válságos helyzetbe sodorjuk az országot, csak mi a saját örömünkre.
- Én is nagyon várom, remélem legközelebb is szerencsénk lesz, mert világméretű recesszió idején ezt sokkal könnyebb és mégis lehetünk gonoszok.
Lemezjátszó
Már miért ne lenne hiteles? Az ebay-t Te is meg tudod nézni! 50 db 30, 100 db 58 euró. nem azt mondtam hogy nem lehet esetleg olcsóbban hozzájutni, hanem hogy ennyi az ebay-en...
Lemezjátszó
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
20 dolcsi 50 db. szoval kb 100-150, 200 , 300 forint darabja, az atvaltastol fuggoen.
Csak a tényszerűség kedvéért: egy darab még akkor is csak 240 fortintba kerülne (postaköltséggel együtt), ha 600 forint lenne az Euro. Mondjuk lehet, hogy a mostani kormány ezt is "megcsinálja", de egyelőre nem ez a helyzet.
Lemezjátszó
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Lemezjátszó
igen :lol!: igen :lol!: igen :kiraly:
Sajnos nem először.
Ahányszor hatalmon vannak, mindig válságos helyzetbe sodorják az országot.
Lemezjátszó
20 dolcsi 50 db. szoval kb 100-150, 200 , 300 forint darabja, az atvaltastol fuggoen.
Csak a tényszerűség kedvéért: egy darab még akkor is csak 240 fortintba kerülne (postaköltséggel együtt), ha 600 forint lenne az Euro. Mondjuk lehet, hogy a mostani kormány ezt is "megcsinálja", de egyelőre nem ez a helyzet.
Heed Thesis rendszer