szitaati írta: ↑2022.07.11., hétf. 22:39
Édesapám megkért, hogy segítsek neki
új erősítőt venni. (Jelenleg egy '94-5 körüli Yamahája van, amihez egy pár
Zsolt Audio Standart csatlakozik ...
Úgy tudom új erősítőt szeretne.
Tudtok javasolni valamit 200 eFt alatt, ami nem visszalépés?
Sajnos úgy van, ahogy előttem többen írták: ha tényleg új, "0km-es" készülék kell, akkor 200eFt, de még 300eFt körül is visszalépés lesz hangban.
Ami jó hír, hogy a StandArt nem egy háklis doboz, jól hajtható, jól párosítható.
Adja magát, hogy esetleg legyen Heed az elektronika is, ebben az esetben ezt javasolnám:
viewtopic.php?f=32&t=177249&p=2713536&h ... d#p2713536
Az Obelisk a Yamaha után nagyon más lenne, ezzel viszont tuti végleges megoldás születne (ráadásul egy korrekt, megbízható fórumtárs árulja, és bár az ára annyiért is nagyon jó, alkudni mindig szabad ...) Nem tudom, Édesapádnak szükséges-e a phono, de ebben az is nagyon komoly, sőt fejhallgató erősítőnek is kiemelkedik az átlag integráltak közül.
Ha vixont tényleg ragaszkodik a polcról levett új erősítőhöz, akkor szerintem az új Yamahák (amiket én eddig hallottam) egészen korrekt hangúak.
Igaz, tényleg Kínában készülnek, és az alapgépekben tényleg nem olyan kiemelkedőek az alkatrészek, mint az 550-esben, de hát ez már csak egy ilyen kávéház

ráadásul az új Yamahákban többnyire van beépített DAC, sőt gyakran streamer is - szóval ha korrekt hang, stabil használhatóság, és (az énízlésem szerint) elegáns, retro design az igény, akkor bátran szemezgessetek az új Yamahákból.
Ps: Rákeresve az AX550-re, egy sor kép és cikk (post) jön fel a kopott/halott/kontaktos bemenetválasztók felújításáról. Hát tényleg nem WD40 szint, de egy jó (és türelmes) pákaforgató lehet meg tudná oldani. Nem véletlen, hogy Süti kolléga máris bejelentkezett rá