Rock60 írta: ↑2024.01.09., kedd 10:50
akvapark írta: ↑2024.01.09., kedd 08:13
Nagyon jó szerkentyű volt a lencostaic(!)
Ez egy a lemezjátszó porvédőjére szerelhető, szénszálas kefe, mely körpályán mozgott a lemezen, és az erősítőhöz volt földelve.
Én inkább azt tartom a hátrányának, - mint a többi, más gyártótól is származó kis gémeskút - szerű lábazaton álló kis kefének - hogy nagyrészt csak maga előtt tolja port, meg talán egy kicsit bele is gyömöszöli a barázdába.
Olyan, mint ha egy padlószőnyeget csak sepregetnél körbe - körbe.
Annak a kis porszívóban a nevében van a lényege...
kicsit megfáradtam a nagy hifizésbe, de nincs szívem itthagyni ezzel a problémával
nekem ettől azért jönnek a bogarak. ez plusz rezonanciát okoz(hat), ami nem biztos, hogy kell a futóműnek. A régi dolgok megszépülnek, de mai szemmel és rendszerrel, felbontással, nem biztos, hogy pozitív lesz az eredő.
a lemosott lemez azért nem olyan könnyen lesz újra koszos. szerintem hamarabb összefogdossuk, mint elkoszolódik. nyilván nem kell bundáskenyér- evés közben lapjára fogni, de akaratlanul is hozzá-hozzáérünk, hiába igyekszünk, nagyon élén fogdosni. Azért nálam egy lemez simán megél vagy 10 lejátszást, mire megint mosodába kell vinni, bár sose húztam a strigulákat, lehet csak 5, nem tudom. az is lehet, 20. de az is igaz, nálam kb márciusban vége a hifiszezonnak, max szerelgetés közben előkerülnek CD-k és november vége fele kezd feléledni, így nem vagyok nagyfogyasztó és így főleg nem emlékszem, egy lemezt hányszor játszok le egy mosással, de nem kell folyton a mosógép mellett ülni, azt tudom. Azt egyébként lehet hallani, mikor mosásérett a lemez, de az is igaz, azt is, mikor frissen mosott és mikor másodjára lejátszott. De nem annyira borzalmas még az a második lejátszás sem. Aztán a második és harmadik között már alig van eltérés és így tovább. Ami holtbiztos, frissen vett lemezt fel nem tennék a gépre, még-ha, úgy adják ide, hogy le van mosva, akkor se. Majd én

minimum kétszer mosom át, legalább 5-5 perces áztatással oldalanként és kétirányú leszívással. Ha feltéve még azt érzem, lehet ott valami, akkor kap egy még alaposabb áztatást. Ha ezt becsülettel végigcsináljuk az elején, utána már csak fazonigazítás vár ránk néha. A legtöbb kosz nem a jövőben vár ránk, hanem a múltból gyökerezik.
na a pékbe, megint írtam egy kisregényt

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu