zatar01 írta: ↑2021.09.14., kedd 09:59
Sziasztok
Vélemény szeretnék kérni aki járatos JRiverbe, érdemes e megvásárolni a terméket mert itt lentebb jókat olvasok a 28 verzióról.
Foobarral zenélek jó minőségű dac-al.Topping D70s (foo dsd asio)
Egy régebbi próba verzióját összehasonlítottam a Foobar hangzásával és jóval meggyőzőbb volt akkor a foo.
Igazából a egyszerübb kezelése, a struktúrája és az átláthatósága miatt kellene.
A Roon is próbáltam ami nagyon profi de nekem mini pc-vel nagyon zajos volt a ventik miatt.
Foobar vs JRiver?
Szia zatar01!
Nálam a JRiver a nyerő hang, bármit próbáltam eddig (Foobar, Aimp, HQplayer) mind szerényebb hang volt.
A Foobar ingyenes és jól beállítható, de kicsit fapados és olyan mesteres a hangja.
Ehhez képest valamilyen megfoghatatlan varázs költözik a hangba, ha a JRiver-el hallgatom a zenét.
Kipróbálni ingyenesen tudod, ha kell segítek Teamviewer segítségével jól beállítani a progit,
ha ilyesmit szeretnél keress meg privátban.
Először érdemes a BIOSban minél lassabbra állítani a RAM tempóját, (nálam ez 800 MHz) valamint minden
CPU Power Management (Turbo mode, CPU C-States, Speedstep) kikapcsolni.
Bár a mini PC-vel nem sokat foglalkoztam, eddig az volt a tapasztalatom, hogy minél erősebb és újabb a PC
annál jobb a hang. Ha nagyon pici a teljesítmény, akkor érdemes lehet Linuxot is kipróbálnod.
További javulás érhető el, ha hálózati lejátszóként használod a gépet, ami önmagának streameli fel a zenét
és a JRiver játssza le. Ilyenkor kell egy vezérlőprogram (UPNP Controller) Androidon én a BubbleUPNP-t használom)
és kell egy streamer-program, én a Minimserver-t javaslom.
Szóval Hajrá!