Rock60 írta: ↑2025.01.26., vas. 11:49
zoli73 írta: ↑2025.01.26., vas. 11:28
Shimano írta: ↑2025.01.26., vas. 11:18
Szedd szét,vedd ki az érintkezőket,és nyomd össze egy fogóval a megfelelő helyen őket.
Az nem jó ha laza,érezni kell hogy fog rendesen mikor bedugod.
Bevallom, még egyiket sem szedtem szét, nem tudom mennyire bontható. Talán majd délután kihúzom a helyéről, és tüzetesen szemügyre veszem.
Térjünk...
Az a probléma, hogy nem csak az érintkezőknek kell(ene) szorulni, hanem magának az IEC házának is egy kicsit anyuciban.
Igazából ott kellene stabilan tartani a dugót, különösen egy nehezebb kábel esetén, az érintkezők szorulása már a ráadás.
Ha a dugó műanyag teste kopott meg annyira, hogy már nem tart, akkor hiába spannoljuk az érintkezőket, az már halottnak a puszi...
Csere-bere.
Ahány ház,annyi szokás alapon minden dugótípus más,van amelyiknek a háza is elég szoros ahhoz hogy tehermentesítsen,és van amelyik újkorában is lötyögős.Jelen esetben azt sem tudni hogy milyen dugóról is van szó,de ha az a probléma hogy könnyedén,netán magától a kábel súlyától is kicsúszik,akkor ott már az érintkezők sem elég stabilan fognak,szerintem.
Ahhoz meg hogy elkopjon a ház annyira hogy ez okozza a lötyögősséget,hát nem is tudom hogy hányszor kellene ehhez ki meg betuszkolni a dugót

,de jó sokszor,ez valószínűsíthető.
De mint írta is a fórumtárs,van neki több ilyen dugója is,és azoknál nem tapasztalja ezt.Én szétszedném,és belenéznék,de mivel ez egy szabad ország-még,így mindenki úgy és azt tesz,amit akar.
Amúgy meg a szigszalag mindenre is jó,akár még tehermentesítésre is.

Ez utóbbi persze inkább poén mint egy megoldási javaslat,szóval a fejemet kéretik a helyén hagyni,de akár...