Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
Sajnos, a helyzet fokozódik. Egy hirtelen ötlettől vezérelve ismételten letöltöttem egy win11 iso-t. A méret
egyezik a pár napja leszedettel, a CRC viszont már nem. A Rufus belebukik. Az eredeti ötletgazda, AveYo szkriptje sem működik, nem mentődnek el a változások. Viszont ha kézzel berakom
a preparált ini fájlt, minden OK.
Mintha valami rabló-pandúr játék indult volna el.
egyezik a pár napja leszedettel, a CRC viszont már nem. A Rufus belebukik. Az eredeti ötletgazda, AveYo szkriptje sem működik, nem mentődnek el a változások. Viszont ha kézzel berakom
a preparált ini fájlt, minden OK.
Mintha valami rabló-pandúr játék indult volna el.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Nem kell már semmit mókolni a Win11 USB telepítőhöz, ugyanis megjelent a legújabb
Rufus 3.16 beta2 változata amivel lehet olyan indítólemezt létrehozni ami figyelmen kívül hagyja a
TPM 2.0 és a Secure Boot követelményeket.
https://rufus.ie/downloads/
https://www.origo.hu/techbazis/20211011 ... rufus.html
Most kipróbáltam, feltettem egy Gen3 Intel I5 procis gépre :-)
Szuperül működik!
Rufus 3.16 beta2 változata amivel lehet olyan indítólemezt létrehozni ami figyelmen kívül hagyja a
TPM 2.0 és a Secure Boot követelményeket.
https://rufus.ie/downloads/
https://www.origo.hu/techbazis/20211011 ... rufus.html
Most kipróbáltam, feltettem egy Gen3 Intel I5 procis gépre :-)
Szuperül működik!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- nagyatt
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Feltettem ma a Win11 PRo N verzióját, kiherélt win10 után. Én egy ITX 4105-ös lapot használok, simán megette a TPM2.0-át minden mókolás nélkül. Első benyomás után nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, de van egy olyan sejtésem, hogy fogunk még beszélgetni az elkövetkezendőkben arról mit tud a Win11 audió képessége. Elsőre nekem meggyőző volt, win 10-hez képest kicsit folyékonyabb tisztább hangot, jobb térábrázolást kaptam, hangfalról jobban leválik a zene és az egyes effektet. Jriver 26-al játszom a muzsikákat 
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour Legacy
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour Legacy
Feltéve, hogy létezhet különböző hálókártyák közötti hangzásbeli eltérés, arra nyilván teljesen értelmetlen a digitális domainben magyarázatot keresni, hiszen az IP protokol vagy bithelyesen átvisz minden információt, vagy semmit és network error státuszba kerül. Amit esetleg értelme lehet volna itt mérni, az az Ethernet vivőfrekvenciától és a modulációtól független analóg zajspektrum és amplitúdó. Azt viszont nem is értem, hogy tulajdonképpen mit is próbált itt méricskélni az illető.ZolaBA írta: ↑2021.10.11., hétf. 19:59Linkelt mérés bevezetése:
"To get a good 100Base TX reference for my cable measurements I wanted to check which network card produces the best Ethernet signal and also sounds best."
Behúzott egy fogalmat, amit az átlag juzer nem fog érteni, de mivel kellően szakszerűnek tűnik, elhiszi, és ha már itt vagyunk természetesen hozzáköti a hangminőségét is, szintén kellő ködösséggel amiről a tényleges hallott zenére következtet az átlag juzer.
Nem ismerem ki ez, mi ez, de, hogy vagy inkompetens vagy szándékosan megtévesztő az 100%, mert ha elfogadjuk a logikát, akkor beszélhetnénk az online bankszámla egyenlegek eltéréséről halókártya fajtánként, vagy épp a CD/LP szállító teherautó rakterek rezgés csillapításának vagy tisztaságának kihatásáról a hangminőségre.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Linkelt mérés bevezetése:
"To get a good 100Base TX reference for my cable measurements I wanted to check which network card produces the best Ethernet signal and also sounds best."
Behúzott egy fogalmat, amit az átlag juzer nem fog érteni, de mivel kellően szakszerűnek tűnik, elhiszi, és ha már itt vagyunk természetesen hozzáköti a hangminőségét is, szintén kellő ködösséggel amiről a tényleges hallott zenére következtet az átlag juzer.
Nem ismerem ki ez, mi ez, de, hogy vagy inkompetens vagy szándékosan megtévesztő az 100%, mert ha elfogadjuk a logikát, akkor beszélhetnénk az online bankszámla egyenlegek eltéréséről halókártya fajtánként, vagy épp a CD/LP szállító teherautó rakterek rezgés csillapításának vagy tisztaságának kihatásáról a hangminőségre.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Ebben az esetben sincs kétségem afelől, hogy a különböző hálózati kártyák között lehetséges a hangzásbeli eltérés (és az is halálbiztos, hogy ezt értelmetlen bithelyességgel magyarázni egy IP protokol esetén), viszont nemigazán látom, hogy csatolt szkóp fotókból hogyan lehet hangminőségre következtetni.
Nyilván nem. Nem tartozom a mérés ellenesek közé, legfeljebb a "mérés kiértékelés kritikusok" közé, abban az értelemben, hogy egy-egy műszaki jellemző mért értéke és a készülék hangminősége között sok esetben nem látom a közvetlen összefüggést. Tipikus példa erre ugye az ASR-n bemutatott mérések, és az ez alapján felállított lista.
Ebben az esetben sincs kétségem afelől, hogy a különböző hálózati kártyák között lehetséges a hangzásbeli eltérés (és az is halálbiztos, hogy ezt értelmetlen bithelyességgel magyarázni egy IP protokol esetén), viszont nemigazán látom, hogy csatolt szkóp fotókból hogyan lehet hangminőségre következtetni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Mivel mindenki ért hozzá nem magyarázok, csak mutatok egy képet, hogy miért nem izgulom magam agyon
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
A legjobb szemábrája valóban az Intel 350i kártyának van.
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 200
Igen, úgy lett, ahogy írtam, hogy Rufus-al NTFS-re formázva és kiírva már jó.
1. Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature
2. Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710
3. PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
(Komplett Schmidt Ferenc kábelezés)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11260
- Kapcsolat:
Tipp 2: Érdemes utánajárni, van-e új BIOS az alaplaphoz. Az egyik otthoni gépem boardjához pont a Win11 miatt adtak ki frissítést. A régi BIOS-szal reklamált a Windows a TPM-2 hiánya miatt, az újjal meg tojik rá. Nem nyomoztam utána, miért lehet.
Tipp 3: A regisztrációs állományban HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup leágazáson létrehozni egy AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU kulcsot és értékét 1-re állítani.
Csak sejtem, hogyan csinálod az USB telepítőt. Amikor a Windows MCT ajánlatot tesz, az ISO fájl
letöltését válaszd. Ha megvan, abból pl. Rufus alkalmazással elkészítheted az USB telepítőt, NTFS
lesz a fájlrendszer.
letöltését válaszd. Ha megvan, abból pl. Rufus alkalmazással elkészítheted az USB telepítőt, NTFS
lesz a fájlrendszer.
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 200
Ha a kész Windows 10 USB telepítőn ki akarom cserélni az intall fájlt, akkor azt kapom, hogy a fájl túl nagy (törlésnél vagy cserénél is). Mivel a Windows az USB telepítőjét FAT32-re formázza, ezért a 4GB-os méretet meghaladó fájlokat nem lehet cserélni.
Hiába formázom le előtte a pendrive-ot NTFS-re, a telepítő FAT32-t csinál belőle.
Még azt megpróbálom, hogy nem a Microsoft gyári programjával csinálok telepítőt, hanem Rufus-al és ott NTFS-re formázom.
Hiába formázom le előtte a pendrive-ot NTFS-re, a telepítő FAT32-t csinál belőle.
Még azt megpróbálom, hogy nem a Microsoft gyári programjával csinálok telepítőt, hanem Rufus-al és ott NTFS-re formázom.
1. Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
kakaox fórumtársunknak köszönöm a gyors és tökéletes megoldást eredményező segítséget!

- nagyatt
- Fórumlakó

Szia,
köszönöm a tippet, akkor én is lassan nekilátok feltenni az új rendszert
köszönöm a tippet, akkor én is lassan nekilátok feltenni az új rendszert
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour Legacy
Dynaudio Contour Legacy
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Szia Nagyatt!nagyatt írta: ↑2021.10.05., kedd 14:05Sziasztok,
Win11-el vannak már bővebb tapasztalatok valakitől ? Láttam korábban bejegyzéseket, de nem tudom általánosságban véve mire lehet számítani az új rendszerrel.
Más:
Jriver 28-at telepítettem, nekem kicsi laposabb elkentebb lett a hang, így ment vissza a 26...
Nálam nyár eleje óta (amint megjelent az első insider) fenn van és gyűröm.
A 22 000.52-es build volt amit frissítettem, mos 22 000.194 (ami vélhetően a mai napon kiadott változat)
Szóval zenére nagyot fejlődött a Win10-hez képest, képe is káprázatosan jó.
Csak javasolni tudom, aki szeretné pakolja fel és nem fogja megbánni...
Telepíteni nem volt egyszerű, az én gépemben sincs TPM-2 modul, ami ugye követelmény.
Ezt úgy lehet kijátszani, hogy egy win10 USB telepítőn kicseréled a Sources mappában lévő Install.wim fáljt
(ez kb 3...4 giga, a legnagyobb méretű ebben a mappában), a Win11 ezen a helyen lévőjével.
Tehát törlöd a win10 ben lévőt és bemásolod a win11 et.
Ügyelni kell arra, hogy a Win10 azonos nyelv és kiadás legyen mint a Win11!
https://allthings.how/how-to-install-wi ... r-tpm-2-0/
Ekkor elindul a telepítő és látszólag egy win10 települ, de az első újraindítás után, már a win11 beállító
menűje fogad.
Jriver 28 nekem nagyon tetszik, kimondottan nagy előrelépést éreztem mikor a 26-ot leváltottam.
Persze én használok Fidelizert is, valamint két fórumtárs (Big....La Valse) segítségével sikerült beállítani
a Sexe64 / MinorityClean programokat is, ami szintén óriásit dobott a hangon!
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
- nagyatt
- Fórumlakó

Sziasztok,
Win11-el vannak már bővebb tapasztalatok valakitől ? Láttam korábban bejegyzéseket, de nem tudom általánosságban véve mire lehet számítani az új rendszerrel.
Más:
Jriver 28-at telepítettem, nekem kicsi laposabb elkentebb lett a hang, így ment vissza a 26...
Más:
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour Legacy
Dynaudio Contour Legacy
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Kiegészítés: LEHET, hogy felmegy erre is a Roon ROCK, de lutri és lehet a következő frissítés után nem fog működni (én futtattam HP laptopokon és desktopgokon, telepítettem sikerrel Fujitsu szerverre is).fapaci írta: ↑2021.10.04., hétf. 15:50Mármint a Roon Rock futtatásához? Ahhoz teljesen felesleges egy laptop, hiszen nincs igazán kezelő felülete, teljes mértékben távvezérelhető. Egyszer feltelepíted és soha többé nem kell hozzányúlni, elteheted egy szakrény mélyére is. Egy közepesen erős i5 processzoros Intel NUC 8 GB RAM-mal és egy kis kapacitású (120 vagy 250 GB) M.2 SSD-vel megtámogatva szerintem ideális megoldás a feladatra kb 170-180e forintért. Ha a zenéidet is ezen tárolnád (én ezt javaslom), akkor kell bele egy méretes (2 - 4 - 8 GB) 2,5" SSD is. Ahogy mások is írták korábban, a Roon saját masinája is egy NUC, amit egyedi gépházba építenek.
Ha csak a Roon Servert akarod telepíteni Rock nélkül, az felmehet egy laptopra is, de kell hozzá operációs rendszer (Windows, macOS, LINUX) is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Mármint a Roon Rock futtatásához? Ahhoz teljesen felesleges egy laptop, hiszen nincs igazán kezelő felülete, teljes mértékben távvezérelhető. Egyszer feltelepíted és soha többé nem kell hozzányúlni, elteheted egy szakrény mélyére is. Egy közepesen erős i5 processzoros Intel NUC 8 GB RAM-mal és egy kis kapacitású (120 vagy 250 GB) M.2 SSD-vel megtámogatva szerintem ideális megoldás a feladatra kb 170-180e forintért. Ha a zenéidet is ezen tárolnád (én ezt javaslom), akkor kell bele egy méretes (2 - 4 - 8 GB) 2,5" SSD is. Ahogy mások is írták korábban, a Roon saját masinája is egy NUC, amit egyedi gépházba építenek.motorgyilkos írta: ↑2021.10.03., vas. 19:45Ez jo szerinted?
https://www.box.co.uk/UX325EA-KG301T-AS ... 55496.html
Koszi.
Ha csak a Roon Servert akarod telepíteni Rock nélkül, az felmehet egy laptopra is, de kell hozzá operációs rendszer (Windows, macOS, LINUX) is.
Ha csak mint Roon Core szeretnéd használni egy NUC jobb választás.motorgyilkos írta: ↑2021.10.03., vas. 19:45Ez jo szerinted?
Koszi.
Szerintem
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 244
Ez jo szerinted?fapaci írta: ↑2021.10.03., vas. 08:36Nevezzük számítógépnek, amire mindenképpen szükséged lesz! Ez lehet asztali PC, NAS, NUC, vagy laptop is, bár utóbbi nem ideális, ha régebbi felépítésű (HDD, lassú LAN, hangos ventilátor, stb.).motorgyilkos írta: ↑2021.10.02., szomb. 22:53Koszi, ezek szerint mindenkepp valami pc szeru cucc jo csak. Akkor van egy 13 as i7 es laptopom azon futtatom van hozza ethernet adapter is.
Koszi.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Szia Atis!
Megelőztél a kukába hajítással, pedig próbáltam volna segíteni...
Én is szegedi vagyok, csak hétvégén elfoglalt voltam és csak most tudtam elolvasni a fórumon a gondod.
Ha esetleg mégis kell segítség keress meg privátban és megyek!
Üdv!
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
A kérdés/kérés okafogyottá vált.
A merevlemezt kivettem a zenei anyaggal, a gépet kukáztam.
Médialejátszót használok tovább.
A merevlemezt kivettem a zenei anyaggal, a gépet kukáztam.
Médialejátszót használok tovább.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nevezzük számítógépnek, amire mindenképpen szükséged lesz! Ez lehet asztali PC, NAS, NUC, vagy laptop is, bár utóbbi nem ideális, ha régebbi felépítésű (HDD, lassú LAN, hangos ventilátor, stb.).motorgyilkos írta: ↑2021.10.02., szomb. 22:53Koszi, ezek szerint mindenkepp valami pc szeru cucc jo csak. Akkor van egy 13 as i7 es laptopom azon futtatom van hozza ethernet adapter is.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 244
Koszi, ezek szerint mindenkepp valami pc szeru cucc jo csak. Akkor van egy 13 as i7 es laptopom azon futtatom van hozza ethernet adapter is.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K