Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
Az alkalmazás telepítésekor alapértelmezett az Audio Playlists, ott a pipa. De ezt utólag el
lehet távolítani.
lehet távolítani.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 46
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11255
- Kapcsolat:
Az m3u önmagában tartalmazza az album lejátszási listáját. Ha mellé betöltöd a mappa teljes tartalmát, akkor minden track kétszer kerül lejátszásra. Megoldás lehet, ha törlöd az m3u file-t.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó

- aladin66
- Kezdő Fórumlakó

Nincs a mappában valami playlist file (pl. .m3u)?
Mintha lenne, de nem vagyok otthon, nem tudom most megnézni. Ez lehet az oka?
Mintha lenne, de nem vagyok otthon, nem tudom most megnézni. Ez lehet az oka?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nincs a mappában valami playlist file (pl. .m3u)?
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó

Tudna segíteni valaki abban, hogy a JRiver alatti lejátszásnál miért kezdi a mappát mégegyszer elnidítani a lejátszó?
Minden mappát kétszer játszik le. Elér a végére, és kezdi az első számtól újra.
Minden mappát kétszer játszik le. Elér a végére, és kezdi az első számtól újra.
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 68
T. Fórumtársak!
Audirvanát használok win11 alatt. A 3.5.51.0 verzióra akartam frissíteni az Audirvanát amikor is ezt az üzenetet kaptam: App installation failed with error message: 0x80070422 hiba: A csomag megnyitása a(z) AudirvanaSetup_3.5.51.0_x64.appxbundle helyről sikertelen. (0x80070422)
Mi lehet az oka, hogy a frissítés nem sikerült?
Audirvanát használok win11 alatt. A 3.5.51.0 verzióra akartam frissíteni az Audirvanát amikor is ezt az üzenetet kaptam: App installation failed with error message: 0x80070422 hiba: A csomag megnyitása a(z) AudirvanaSetup_3.5.51.0_x64.appxbundle helyről sikertelen. (0x80070422)
Mi lehet az oka, hogy a frissítés nem sikerült?
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Megjelent a Strawberry Music Player 1.0. Hallga csak!
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Szia Wittao!
Ha szeretnéd Te magad megszabni, hogy mikor frissítsen a Windows,
vagy ha egyáltalán nem szeretnél frissítést kapni, arra van egy harmadik féltől származó ingyenes kis progi.
Én ezt használom:
https://www.sordum.org/9470/windows-upd ... cker-v1-6/
Ha ismered, akkor vedd úgy hogy nem szóltam :-)
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Fiúk, nagyon szívesen segítek!
Tudom mekkora örömet okoz, ha jobban szól a rendszer
Tudom mekkora örömet okoz, ha jobban szól a rendszer
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Ha a vilàg nèpeinek az 1%-a olyan lenne mint Kakaox
Paradicsomban élnènk..
Nekem mindig Ő reszeli fel az aktuàlis windows-t..
Ez 2 gèpnèl sejtjük mennyi idő.
De audio-ra elèg jól kimaxolva.
Volt,hogy hajnal 4-kor omlott össze az egèsz mindensèg.
Èn elaludtam.
Ő felreszelte újra.
Ja ès gèphiba volt.
Túl sok kraftot szippantott màr a rendszer.
Azt meg BF orvosolta
Paradicsomban élnènk..
Nekem mindig Ő reszeli fel az aktuàlis windows-t..
Ez 2 gèpnèl sejtjük mennyi idő.
De audio-ra elèg jól kimaxolva.
Volt,hogy hajnal 4-kor omlott össze az egèsz mindensèg.
Èn elaludtam.
Ő felreszelte újra.
Ja ès gèphiba volt.
Túl sok kraftot szippantott màr a rendszer.
Azt meg BF orvosolta
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 68
A múlt héten Kakaox fórumtárs önzetlenül és idejét nem kimélve beállította - audio szempontból is - a win11 rendszeremet. Nagy köszönet érte részemről! 
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Szia Wittao!wittao írta: ↑2021.10.18., hétf. 16:35Pont most irt kollegam, jott ki Ryzen update a W11-be, memory leak es cache 3 kezeles.wittao írta: ↑2021.10.18., hétf. 15:53Ki kell próbálni teljesen azonos szoftverkörnyezettel mindkettőt. Megnézni 1-2 hónap alatt történik-e bármi fagyás, probléma a W11-gyel. Ha nem, akkor lehet használni (talán nem is biztos, hogy ami működik azt egy újabb frissítés nem vágja tönkre, én sokszor örülök a frissítések hiányának).
Másik érdekes téma, hogy a W11 kontra W10 a hangminőségét tekintve hoz-e változást, és a változás pozitív előjelű-e.
A beszámolók alapján a W11 hoz érdemi előrelépést, de nagyon nehéz ezt úgy megítélni ha teljesen más a hardverkörnyezet és a szoftverkörnyezet is.
Szerintem sietni nincs értelme a W11 megvár, próbálgatni érdemes.
Megertem, ha valaki meg nem epiti erre a hifijet.
https://ipon.hu/magazin/cikk/a-windows- ... sszoroknal
Erre a javításra gondoltál? Mert itt azt írják patch után még rosszabb is mint amilyen volt eredetileg.
Van egy cimborám, akinek Ryzen procis gépe van, de még nem pakolta fel a win11-et.
Lehet addig nem is kéne Neki még ez meg nem oldódik?!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ez nem a Win 11 hibája. Az Optimizer Windows 10-en sem működött jó néhány hónapig, mire Phil elkészítette az új verziót.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Szia Zatar01zatar01 írta: ↑2021.10.18., hétf. 12:08A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer. Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak. Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha. A tíznél is kb egy másfél év kellett ahhoz hogy stabil rendszer lehessen. Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért tálálták ki hogy új pc-t keljen vásárolni mert 2025 már a tíz nem kap frissítést. A régi pc-k csak Linuxra lesznek jók. Esetle kizárólagos média streamerre.
Szedjük ezt a hozzászólásodat szálára, mert sok minden van itt kérem szépen...
1 - A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer.
Nálam otthon kb 4 hónapja megy róla a zenelejátszás és stream-elés,
kb egy hónapja pedig a munkahelyemen Win11-en dolgozom.
Féltem tőle megmondom az őszintét, de ennyi idő elteltével azt kell mondjam sokkal jobb munkára is!
Építész vagyok, több tucat komoly és drága programot használok (CAD, látványtervek, képszerkesztés, stb...)
Hibátlanul működik, szinte mindenben gyorsabb és stabilabb mint eddig bármelyik windows.
Egy valamit viszont nem tudok megszokni, ez az új tálca, na arra már várom, hogy legyen valami épkézláb
megoldás, ami úgy működik mint a régebbi rendszereken. Ezt a részt kegyetlenül elk***ták.
2 - Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak.
Szerintem a telepítés helyett a használatot szeretted volna írni. (nem nyelvészkedni akarok, de így azt jelenti a mondatod, hogy már telepíteni sem lehet)
3 - Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha.
Ez így konkrétan nem igaz! Volt olyan Insider változat még a kezdetekben (2021-06 körüli időben)
ami nem frissített, de a hivatalosan kiadott Win11 USB-ről telepítve frissíti magát.
4 - Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért találták ki hogy új pc-t keljen vásárolni...
A gépeimbe van TPM-2 chip fogadására alkalmas foglalat, viszont nem szeretném ezt használni.
Van éppen elég "póráz" már az ember nyakán, még plusz egy nem kell.
Remélem nem haragszol meg soraimért, csak én nap mint nap használom, nem egy blogger véleményét
adom tovább!
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Win 11-en az audiophileoptimizer nem működik pl.
Nem vitát szeretnék generálni, én csak azt mondom amit sokan mondanak. Többek között: https://www.origo.hu/techbazis/20211014 ... ws-11.htmlsupravox írta: ↑2021.10.18., hétf. 14:42Ez jelentős sületlensèg.zatar01 írta: ↑2021.10.18., hétf. 12:08A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer. Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak. Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha. A tíznél is kb egy másfél év kellett ahhoz hogy stabil rendszer lehessen. Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért tálálták ki hogy új pc-t keljen vásárolni mert 2025 már a tíz nem kap frissítést. A régi pc-k csak Linuxra lesznek jók. Esetle kizárólagos média streamerre.
1 hónapja megy rezzenèstelenül.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Ez jelentős sületlensèg.zatar01 írta: ↑2021.10.18., hétf. 12:08A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer. Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak. Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha. A tíznél is kb egy másfél év kellett ahhoz hogy stabil rendszer lehessen. Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért tálálták ki hogy új pc-t keljen vásárolni mert 2025 már a tíz nem kap frissítést. A régi pc-k csak Linuxra lesznek jók. Esetle kizárólagos média streamerre.
1 hónapja megy rezzenèstelenül.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
A szokásos mantra. Hónapok óta használom a Windows 11 rendszert több gépen is, hibával eddig nem, csak előnyökkel találkoztam. 5-6 éves alaplapokkal szerelt masinákra is könnyen fel tudtam telepíteni.zatar01 írta: ↑2021.10.18., hétf. 12:08A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer. Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak. Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha. A tíznél is kb egy másfél év kellett ahhoz hogy stabil rendszer lehessen. Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért tálálták ki hogy új pc-t keljen vásárolni mert 2025 már a tíz nem kap frissítést. A régi pc-k csak Linuxra lesznek jók. Esetle kizárólagos média streamerre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.10.18., hétf. 14:48-kor.
A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer. Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak. Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha. A tíznél is kb egy másfél év kellett ahhoz hogy stabil rendszer lehessen. Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért tálálták ki hogy új pc-t keljen vásárolni mert 2025 már a tíz nem kap frissítést. A régi pc-k csak Linuxra lesznek jók. Esetle kizárólagos média streamerre.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Olyan ramdiszket használok, ami képfájlba menti a tartalmát, illetve a változásokat, most öt percenként.
Ha közben összeomlik a rendszer, akkor ami a mentés után történt, az elvész. Sokat fejlődött a windows is.
Ritkán van kékhalál, az sem az ősrégi, hogy újra kelljen telepíteni a rendszert. Érzékeny adatokat meg nem
tárol a Temp mappában.
ui: zenét nem ezzel hallgatok.
Elég régóta windowsmentes életet élek, de ez a ramdiszkes temp mappa nem okoz adatvesztést egy hirtelen kékhalál esetén?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Megvan a hiba. Banális. A Rufus logfájl vezetett nyomra. Nálam az SSD kímélése miatt a Windows
Temp mappa ramdiszken foglal helyet. A Rufus ide szeretné felcsatolni a boot.wim fájlt. Ez nem
támogatott, csak a helyi lemez.
Temp mappa ramdiszken foglal helyet. A Rufus ide szeretné felcsatolni a boot.wim fájlt. Ez nem
támogatott, csak a helyi lemez.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Van végleges Rufus 3.16...esetleg azzal?La_Valse írta: ↑2021.10.13., szer. 21:42Sajnos, a helyzet fokozódik. Egy hirtelen ötlettől vezérelve ismételten letöltöttem egy win11 iso-t. A méret
egyezik a pár napja leszedettel, a CRC viszont már nem. A Rufus belebukik.
rufus.png
Az eredeti ötletgazda, AveYo szkriptje sem működik, nem mentődnek el a változások. Viszont ha kézzel berakom
a preparált ini fájlt, minden OK.
Mintha valami rabló-pandúr játék indult volna el.
https://rufus.ie/downloads/