Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 51

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

PgSpa írta:
2022.08.25., csüt. 18:41
Érdekes ez a BS kérdés. Amikor elkezdtem hálózati lejátszót keresni, a csapból is ez folyt, és ez nekem mindig gyanús... Korábban egyik fejlődési zsákutcámban volt egy Yamaha hálózatos erősítőm, és nekem a Musiccast nagyon bevált. Kinéztem a WXC-50-et, jókat olvastam róla, akkor árban is egymás közelében voltak. Érdekes módon olyan tesztet nem találtam, ahol összehasonlították volna őket, szerintem merőben más forgalmazói vonalon futnak, és hifisajtó ugye azt eszi, amit kap. Itt a fórumon többen találoztak a kis Yamahával, méltatták is sokoldalúsága okán, és pl. azért, mert két féle DAC is van benne. Külső Dac nem tesz vele csodát, USB kimenete nincsen itt vannak a korlátai. Aztán kifogtam egy Aries Mini-t egy féltégla nagyságú külső táppal, azért az más világ...Van olyan itt a fórumon, aki ezeket a kicsi dobozkákat (BS, hársfa, Yamaha, plusz még valami málnás) egyszerre, egy rendszerben összehasonlította?
Yamaha WXC-50 van a rendszeremben 3 éve. Nemrég vettem egy Limetree Network-öt és egy hónapig futott a két doboz felváltva, majd ment eladásra a Limetree. Nehezen tudnék indokokat mondani, mert a Limetree első, második és sokadik meghallgatás után is jobb volt. Több részlet, nagyobb tér stb.., amit a tesztek írnak. A kis Yamaha viszont nyugodtabb, melegebb hangú készülék, ezért ő maradt, de nem volt egyszerű a döntés. A Limetree-ben ici-picit több lélek lenne, nem is keresgélnék tovább. BS-t még nem próbáltam..

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Érdekes ez a BS kérdés. Amikor elkezdtem hálózati lejátszót keresni, a csapból is ez folyt, és ez nekem mindig gyanús... Korábban egyik fejlődési zsákutcámban volt egy Yamaha hálózatos erősítőm, és nekem a Musiccast nagyon bevált. Kinéztem a WXC-50-et, jókat olvastam róla, akkor árban is egymás közelében voltak. Érdekes módon olyan tesztet nem találtam, ahol összehasonlították volna őket, szerintem merőben más forgalmazói vonalon futnak, és hifisajtó ugye azt eszi, amit kap. Itt a fórumon többen találoztak a kis Yamahával, méltatták is sokoldalúsága okán, és pl. azért, mert két féle DAC is van benne. Külső Dac nem tesz vele csodát, USB kimenete nincsen itt vannak a korlátai. Aztán kifogtam egy Aries Mini-t egy féltégla nagyságú külső táppal, azért az más világ...Van olyan itt a fórumon, aki ezeket a kicsi dobozkákat (BS, hársfa, Yamaha, plusz még valami málnás) egyszerre, egy rendszerben összehasonlította?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 08:08

Miert kellene? Ez valami torvenyszeruseg? Van nekik egy "olcso" meg egy "draga" termekvonal, vagy valasztasz ebbol vagy masik gyarto utan nezel ;)

Szerintem sokan tovabbra sem ertik a BS termekek piaci poziciojat. Hasznaltan 100-150 kozul veszel egy Node 2/2i/3rd gen dobozt, van belole feher es fekete igy nappaliba is lerakhatod a nelkul hogy asszony/csalad sokkot kapna (mar akinel ez szempont). Kiprobalhatod szinte minden streaming szolgaltatoval, van spoti es tidal connect, Roon Ready, internet radiok, tisztessegesen osszerakott app mindket nagy mobil platformra (droid/ios). A masik oldalon a belso tap helyet talan jobb megoldas lett volna egy kulso DC es akkor egyszerubb lenne "tuningolni" illetve a DAC chip tovabbra sem extra, de ezen az arszinten mindenkeppen van kompromisszum.

Egy Node 2 igazabol reszben csapda is, ha bejott a streaming vilag es jelentosen jobb hangot/vasat akarsz a szoftver kepessegek megtartasa mellett, akkor lehet zsebbe nyulni. Egy CXN V2 2-3x lesz dragabb, egy Lindemann 2-5x, egy Auralic tipustol fuggoen 4-5-6x, egy Lumin szinten legalab 4-5-6x. Hasonlo arban es minosegben csak keves "turnkey" termek van (Yahama, hasznalt Auralic Mini amihez mazli kell) vagy lehet legozni RPI3/4 alapon meg droid alapu 20e-es kinai csodakra Spoti klienst eroszakolni. Igaz utobbinak nem sok koze van a "streaming elmenyhez" de ettol meg sokak szerint az :D
Nem, nem törvényszerűség, csak üzletileg kifizetődőbb lenne a gyártónak, mivel a jó hang eléréséhez nem kellene több anyagot/alkatrészt beletolni, csak figyelmesen tervezni (mint ahogy ezt mások meg is teszik) a profit pedig duplája lenne. Egyébként a 658-at sem nagyon emlegetik a komolyabb streamerek között, emiatt is okosabb lenne kiaknázni olcsóbb kategóriát. Természetesen engem nem zavar a dolog, mert kétszer örültem a készüléknek és megléptem a javaslatodat, mielőtt javasoltad volna. :).

Úgy tudom, hogy ez leginkább hifis fórum és nem lakberendezős. Ennek megfelelően a hang minősége, a zene lejátszásának képessége fontosabb, mint az, hogy mennyire passzol a lakásba. Ha viszont ez utóbbi fontosabb, valamint háttérzenélésre szeretnénk használni, akkor oké, igazad van, arra tökéletes. Zene élvezetére nem.

De lépjünk is túl ezen a BS témán.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2022.08.25., csüt. 10:09

Szegény Lindemann Limetree... sokan dicsértük, mert (mondom ezt úgy, hogy már eladtam, ezen túl soha nem kereskedtem vele) jól eltalált masina az alsó sávban, ám nyilván nem tartja a lépést a milliós cuccokkal. Van itt most nálam 3 lejátszó, köztük egy nem kicsit jobb (és 3x drágább) Lindemann Source is, meg féltucat DAC; ezekkel a Limetree már nem tudja felvenni a versenyt, ennek dacára igen jó cucc a maga helyén. Egy beszámoló értelmezése sokszor nem a nyilatkozó, sokkal inkább az olvasó szándékait tükrözi.
Azzal a Lindemann Source-al kicsit én is szemezek, ha tovább lépnék, szinte biztos, hogy látatlanban azt választanám. :rolleyes:
Maradna minden használat ugyanúgy az APP miatt, csak gondolom, valamivel jobb hang párosulva mellé.
A kérdés az, hogy nálam mennyivel lenne jobb, megerné e azt a nem kicsit tobb pénzt...? gondolkodik.gif

Persze, jó darabig nem fenyeget ez a veszély, csak hát gyarló az ember.
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 09:27
Alex_Aston írta:
2022.08.25., csüt. 09:23
robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 09:09

Igen Alex, tudjuk hogy mennyire elegedett vagy a Limetree-vel, leirtad mar nagyjabol minden topikban tobbszor is. Amig nem hasznaltal huzamosabb ideig sem CA-t sem BS-t nem igazan tudod hogy mi a kulonbseg szoftverben es hangban, igy a "jol hallhato kulonbseg" az max masok velemenyebol jon, jol gondolom? A 100-150e vs 250+ / 300-350e az nagyon nem egy arkategoria, de erre mar utaltam az elobb is.
CA-t is próbáltam, a kezelő felületet is, sima mobil és tablet appal, jól használható szerintem.
Nekem hasonlónak tűnt a Limetree szoftveréhez, ami nekem tök jól használható. Bár olvastam, hogy van akinek meg nem.

Új áron a BS-hez képest a Lindemann 120e Ft különbség egyébként, használtan is kb. A CA picivel több. A picivelt azért merem írni, mert látom, hogy egyesek mennyit képesek költeni kábelre, stb., ahhoz képest nagyobb ugrás egy jobb készülék, ugyanazért a többlet pénzért.
De persze ízlések és pofonok.
A kerdes az hogy hallgattad e mindharmat huzamosabb ideig (vagy akar csak par ora demo) ugyan azon rendszerben, hogy a hangjukrol velemenyt nyilvanits egymashoz viszonyitva.
Csak demó volt.

Viszont van itt egy fórum társunk (remélem ír is majd), aki BS mellé hazavitre próbára a Limetreet, és meg aznap ment is az apróra az előbbi. Ő esetleg megírhatja, hogy mit hallott.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: mishow »

ToronyiB írta:
2022.08.24., szer. 16:29
Eddig úgy fest hogy a Pro-Ject Stream Box S2 Ultra felett, minden pénz égetés.
Ezt így ennyire sommásan kijelenteni nem lehet, bár bizonyos körülmények közt lehet igaz.
Azt mondanám, egy futómű (un. bridge streamer) esetén döntő lesz, hogy milyen DAC végzi utána a DA átalakítást. Ha ez gyengének bizonyul, akkor még egy S2 Ultra is lehet "pénzégetés", de ha a DAC és persze a rendszer ezutáni részén "átjön" a különbség, akkor éremes lehet feljebb lépni.
Ha pedig "pariban" vannak, és a kapott hang az ízlésednek megfelel, akkor öröm van és boldogság, onnan tovább sehova! :ohnoohnoohno:
Mint a hifiben mindenhol, a szinergiának itt is kiemelkedő jelentősége van - de mert (ha jól vettem le az egyéb kommentjeidből) már megrendelted a streamert, a puding próbája hamarosan megtörténik, sok sikert hozzá! :smile32:

Ps: Ha beválik és tetszik, akkor a hifibogár egy lineáris táp és egy "nem-PC" LAN kábel képében még befigyelhet, de ezt ráérsz akkor eldönteni, ha a kapott hangot már jól kiismerted ;)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11015
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 10:25
Az nagyjabol lathato volt hogy kiarusitottad a "regi" audio lancod egy jelentos reszet (Limetree, Parasound, Zidoo). Azt mar tudod hogy mi lesz helyettuk vagy eppen annak a megtalalasa van folyamatban?
A hangdobozokon kívül mindent eladtam, mert új lakásba költözöm, ahol más lesz a technikai struktúra. Begyűjtöttem egy raklapnyi cuccot próbára, némelyik alaposan meg is lepett, de majd kiforrja magát, mi marad. Aztán majd lehet faragni az összeesküvés elméleteket. :smile32:

Bocs a privát tartalom miatt!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11015
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
2022.08.25., csüt. 05:09
alto írta:
2022.08.24., szer. 20:13
A Bluesound Node analóg kimeneten elég belépőszint,
Értem. Még szerencse, hogy máshol meg dicsérik, pl.: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... ode-detail "Oh, wait..." :D
Baromi nehéz ám úgy nyilatkozni bármelyik készülékről, hogy az manapság senkinek ne szúrja a szemét. Ha pozitív jelzőket használsz, azonnal jön a vád, hogy tutira valami üzlet miatt mondod. Ha meg negatív kritikát fogalmazol meg, akkor biztosan ártani akarsz valakinek. Meg sapka sincs rajtad. Imádni való ez a magyar (?) mentalitás, amiben nem definiálható az őszinteség.

Szegény Lindemann Limetree... sokan dicsértük, mert (mondom ezt úgy, hogy már eladtam, ezen túl soha nem kereskedtem vele) jól eltalált masina az alsó sávban, ám nyilván nem tartja a lépést a milliós cuccokkal. Van itt most nálam 3 lejátszó, köztük egy nem kicsit jobb (és 3x drágább) Lindemann Source is, meg féltucat DAC; ezekkel a Limetree már nem tudja felvenni a versenyt, ennek dacára igen jó cucc a maga helyén. Egy beszámoló értelmezése sokszor nem a nyilatkozó, sokkal inkább az olvasó szándékait tükrözi.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

mishow írta:
2022.08.25., csüt. 08:53
Aszpirin írta:
2022.08.25., csüt. 08:31
robi20064 írta:
A masik oldalon a belso tap helyet talan jobb megoldas lett volna egy kulso DC es akkor egyszerubb lenne "tuningolni"
egy bránervastagságú milliós tápkábel meg egy audiofil switch kell neki, és máris megvan a tuning, "ég és föld" különbséggel ;)
A poén, hogy tényleg van hozzá táptuning: a gyári kapcsolóüzemű táp helyére építhető lineáris táp.
Többen megcsinálták itt a fórumon is. Érdekes módon mind azt írták utána, hogy bár a tuning-táp javít a hangon, de nem csinált belőle "ódijofil" streamert, sőt ahogy írják, még az alap hangkarakterét nem változtatja meg.
Ez pedig azt támasztja alá, hogy a hangját nagyon tudatosan keverték épp olyanra, amilyen lett - szóval vagy tetszik így, vagy tessék tovbblépni ;) Szerencsére bőven van hová, ahogy előttem többen leírtátok :smile53:
Nem fogok továbblépni, mert a hálószobai halk háttérzajkeltésre teljesen megfelel egy Powernode 2. Ettől még gondolom leírhatom az őszinte véleményemet a BSxről, nem? (mellesleg egyetértve MINDENNEL, amit írtál).
Ami a hang tudatosságát illeti: a Powernode pl. visít. A szó szoros ertelmében. Értsd: hangosan hallhatóan bekapcsoláskor alulról indítva, pár másodperc alatt valahol valahol a 15 és 20 kHz közötti tartományban megállapodva szűksávú zajt ad ki. Erről az általam ismert Powernode-tulajok mindegyike beszámolt, fórumokban is olvasható. Engem már sajnos nem zavar a bekapcsolás után pár másodperccel, mert 15kHZ fölött már semmit nem hallok, de ha ezt is tudatosan tették bele, hát…
A fejlhallgató-kimenete pedig egyenesen botrányosan zajos, ehhez semmiféle audiofil képességgel nem kell rendelkezni, hogy észrevedd. Ahogy a visítás észrevételéhez sem.
Ezek persze Powernode-jellemzők, tehát a Node-ot lehet, hogy nem érintik, de sokat elárulnak a cég tudatos tervezés-politikájáról (árban amúgy tudtommal a Powernode képezi a BS-univerzum “csúcsát”, de messze nem az a legnépeszerűbb termékük).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 09:09

Igen Alex, tudjuk hogy mennyire elegedett vagy a Limetree-vel, leirtad mar nagyjabol minden topikban tobbszor is. Amig nem hasznaltal huzamosabb ideig sem CA-t sem BS-t nem igazan tudod hogy mi a kulonbseg szoftverben es hangban, igy a "jol hallhato kulonbseg" az max masok velemenyebol jon, jol gondolom? A 100-150e vs 250+ / 300-350e az nagyon nem egy arkategoria, de erre mar utaltam az elobb is.
CA-t is próbáltam, a kezelő felületet is, sima mobil és tablet appal, jól használható szerintem.
Nekem hasonlónak tűnt a Limetree szoftveréhez, ami nekem tök jól használható. Bár olvastam, hogy van akinek meg nem.

Új áron a BS-hez képest a Lindemann 120e Ft különbség egyébként, használtan is kb. A CA picivel több. A picivelt azért merem írni, mert látom, hogy egyesek mennyit képesek költeni kábelre, stb., ahhoz képest nagyobb ugrás egy jobb készülék, ugyanazért a többlet pénzért.
De persze ízlések és pofonok.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ZolaBA írta:
2022.08.25., csüt. 08:50
Bár tényleg szinte mindent, azért a BS-nak is vannak hiányosságai szoftver oldalon is, pl. nagy felbontású fileokból eszi a flac-et és a wav-ot, de nem eszi meg a dsf-et és nem látja az iso-kat sem.
A számomra legfájóbbat még ki is hagytad: DLNA-szerverhez sem csatlakozik, pedig azt szerintem bármelyik kínai gagyi is tudja… Ráadásul a magyarázkodás eléggé hogyismondjam… inkább nem mondom. Bár ez az infóm nem naprakész, de nem is túl régi, és akkor még igen nagy mellszélességgel tolták, hogy DLNA-kliens nem is lesz a BluOS-ben. Ha esetleg az elmúlt egy-két évben meggondolták magukat DLNA ügyben, akkor bocs a fentiekért.
És igen, cserében MQA az persze van benne, mert az kell a népnek, akik magabiztosan “kihallják” lelki füleikkel abból a “minőségi” hardverből, hogy mennyivel többet nyújt az MQA. És persze fizetik az árát örömmel..
Nekem speciel az explicit törlés nélkül végtelenre növő lejátszási lista is eléggé idegesítő, de ez egyéni ízlés kérdése, és lehet hogy azért zavar, mert túlságosan megszoktam egy valóban jól használható PC-s lejátszó távirányító-felületét.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:

Egy Node 2 igazabol reszben csapda is, ha bejott a streaming vilag es jelentosen jobb hangot/vasat akarsz a szoftver kepessegek megtartasa mellett, akkor lehet zsebbe nyulni. Egy CXN V2 2-3x lesz dragabb, egy Lindemann 2-5x, egy Auralic tipustol fuggoen 4-5-6x, egy Lumin szinten legalab 4-5-6x. Hasonlo arban es minosegben csak keves "turnkey" termek van (Yahama, hasznalt Auralic Mini amihez mazli kell) vagy lehet legozni RPI3/4 alapon meg droid alapu 20e-es kinai csodakra Spoti klienst eroszakolni. Igaz utobbinak nem sok koze van a "streaming elmenyhez" de ettol meg sokak szerint az :D
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a BS-hez képest a CA és és a Limetree 100-150e Ft körüli többlet. Ami bár önmagában nem kevés pénz, viszont a mai árakat nézve egyáltalán nem sok SZERINTEM, amennyiben persze az ember zenét akar hallgatni hosszabb távon.
Ez szerintem bőven megéri a jól hallható különbséget.
Aki meg nem hallja, az az igazán szerencsés, mert neki végállomás a BS :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
robi20064 írta:
A masik oldalon a belso tap helyet talan jobb megoldas lett volna egy kulso DC es akkor egyszerubb lenne "tuningolni"
egy bránervastagságú milliós tápkábel meg egy audiofil switch kell neki, és máris megvan a tuning, "ég és föld" különbséggel ;)
A poén, hogy tényleg van hozzá táptuning: a gyári kapcsolóüzemű táp helyére építhető lineáris táp.
Többen megcsinálták itt a fórumon is. Érdekes módon mind azt írták utána, hogy bár a tuning-táp javít a hangon, de nem csinált belőle "ódijofil" streamert, sőt ahogy írják, még az alap hangkarakterét nem változtatja meg.
Ez pedig azt támasztja alá, hogy a hangját nagyon tudatosan keverték épp olyanra, amilyen lett - szóval vagy tetszik így, vagy tessék tovbblépni ;) Szerencsére bőven van hová, ahogy előttem többen leírtátok :smile53:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

mishow írta:
2022.08.25., csüt. 08:34
mindent-is-lejátszó HW/SW támogatás,
Bár tényleg szinte mindent, azért a BS-nak is vannak hiányosságai szoftver oldalon is, pl. nagy felbontású fileokból eszi a flac-et és a wav-ot, de nem eszi meg a dsf-et és nem látja az iso-kat sem.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
egy bránervastagságú
végre egy szakmai jelző :D

Amúgy hát jah... mindenkit megértve, sőt egyet is értve, a vége mindig az, hogy a többségünknek kompromisszumot kell kötni az egyéni preferenciák mentén a "hülye" pénztárca miatt ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk írta:
2022.08.25., csüt. 07:13
Én csak azt nem értem (többször agyaltam már rajta), hogy a BS miért nem dob piacra egy hallgatható hangú lejátszót, ha már szoftveres oldalon tudott alkotni valami jót? Miért marad meg ezen a gagyi, olcsó digitális hangú vonalon? Kereshetne is azon, ha pl. dupla pénzért piacra dobna valami jó hangú motyót, mert vennék, mint a cukrot.
Nagyon egyszerű: mert így is veszik, mnt a cukrot :D
Szép kezelőfelület, jó készülék-dizájn (bátran kitehető bármilyen stílusú nappaliba), mindent-is-lejátszó HW/SW támogatás, mindehhez komoly marketing munka, a vásárlói igények pontos felmérésétől az árkategória patikamérlegen kimért eltalálásáig. És lehet, hogy MI hifisek hallunk/tudunk ennél jobb hangot csinálni, akár kevesebbért, akár több pénzért meg sokkal jobbat is, de azt a vevőkört, akinek szánják (és akik - visszatérve a kezdő felütésre - veszik, mint a cukrot) tökéletesen kielégíti!
Spotify effektus: a hifisek kedvéért belengetik a "spotyhifit", de sosem akar megérkezni.
Miért?
Mert a Spoty így is toronymagasan piacvezető, az én környezetemben pl. a hifiseken kívül SENKI nem használ mást, sőt néznek nagyot, ha "tájdlezek" meg "dízerezek" nekik gondolkodik.gif
Gondoljatok bele: évtizedeken keresztül minden erősítőn elvárás volt a loudness gomb, és a hifiseken kívül a legtöbb hifitornyon örök-ON állásban volt.
Amennyire tudom (mert vicces módon valahogy mindig kerülgetett a Node-kíváncsiság, de végül egy darab sem jutott elhozzám) a hangját úgy keverték, hogy az átlagos zenehallgatónak (aki - lásd fent - IGEN nagy valószínűséggel legtöbbször Spotifyt fog futtani rajta) kellemes, sokáig hallgatható muzsikát húzzon a fülébe.

Ezért azután a rengeteg visszaolvasott tegnapi komment nagy részében hiába van igazatok, hogy a BS és a legtöbb streamer egy zenére optimalizált mini PC (gyakran akár tényleg nem több, mint egy szépen csomagolt Raspberry) a kezelőfelülete meg valamelyik nyílt kódú SW átdizájnolt változata (lustaságtól és licence vásárlói hajlamtól függően), az egyszerű júzer felhasználóbarát céleszközt keres, abban pedig a BS minden fórum szerint vitán kívül az egyik legjobb!
Nem győzöm ismételni, mi hifisták már nem vagyunk a tömegtermék gyártók célközönsége, ahhoz túl kevesen vagyunk és túl kicsi vásárlóerőt képviselünk, ezt vegyük tudomásul, bárhogy fáj ... :(

Szerk: Látom, @Robi közben gyakorlatilag ugyanezt írta ... hát igen gondolkodik.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

robi20064 írta:
egy bránervastagságú milliós tápkábel meg egy audiofil switch kell neki, és máris megvan a tuning, "ég és föld" különbséggel ;) :smile29: :smile29: :smile29:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 07:40
dbrnsk írta:
2022.08.25., csüt. 07:13
Én csak azt nem értem (többször agyaltam már rajta), hogy a BS miért nem dob piacra egy hallgatható hangú lejátszót, ha már szoftveres oldalon tudott alkotni valami jót? Miért marad meg ezen a gagyi, olcsó digitális hangú vonalon? Kereshetne is azon, ha pl. dupla pénzért piacra dobna valami jó hangú motyót, mert vennék, mint a cukrot.
Nem marad, ott van nekik a NAD.

https://nadelectronics.com/products/mdc-modules/bluos/
A 658-at látom csak. Valahol a két készülék között kellene lennie egy elfogadható masinának.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

diagnet írta:
2022.08.24., szer. 21:06
alto írta:

A Bluesound Node analóg kimeneten elég belépőszint, de hát manapság 250ezer körül ez van.
Tisztelettel kérdem, hogy akkor az elmúlt 2 évben miért ez volt az ajánlott legjobb ár/érték arányú streamer?
Ugyanerre a platformra épülő szintén gyenge analóg kimenetes streamerek tetszőlegesen felszerelt variációi huszad áron indulnak:
https://www.emag.hu/mxq-pro-4k-android- ... DJZMJ3MBM/
A digitális oldalon ugyanazt tudják mint a bluesound.
Fantasztikus ez a termék, és még filmezni is lehet vele. Vegyétek. :tutiok:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ZolaBA írta:
2022.08.25., csüt. 05:09
alto írta:
Értem.
Még szerencse, hogy máshol meg dicsérik, pl.: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... ode-detail
"Oh, wait..." :D
Ez a gyári termékleírás, amin nem szoktunk változtatni. Gondolod, hogy 3000 termék esetén minden egyes termékhez egyedi leírásokat készítünk?
Ha méltatok egy terméket, akkor elfogultsággal vádoltok, de ha kritizálom, akkor az a baj.
A webshop azoknak a vevőknek van, akik nem igénylik a kereskedő személyes segítségét, és úgy gondolják, hogy képesek kiválasztani a számukra megfelelő készüléket. Ehhez kapnak műszaki adatokat, fotókat, videókat, teszteket, és gyári marketing szövegeket. Mi mást kellene még tennünk?
Ellenben ha valaki tanácsot kér, akkor az adott árkategórián belüli legjobb készüléket ajánljuk, a legjobb tudásunk szerint, és mindig hozzátéve, ez az az értékítélet eredendően szubjektív.

Ugyanebben a posztban ajánlottam a Node helyett egy olcsóbb WTX StreamTubes készüléket, aminek szerintem jobb a hangja, annak ellenére, hogy a drágább Node-n, nyilvánvalóan többet keresek. Mindig korrekt kereskedésre törekedtem, de mindig vannak, akiknek semmi se jó.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
Értem.
Még szerencse, hogy máshol meg dicsérik, pl.: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... ode-detail
"Oh, wait..." :D

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

diagnet írta:
2022.08.24., szer. 23:58
Aszpirin írta:
2022.08.24., szer. 23:08

Mit értesz ugyanazon platform alatt?
Egy Android TV-alapú "tévéokosító" és egy BluOS-alapú zene-streamer nyilván nem szoftveresen épül ugyanarrra a platformra, akkor a haórdverük lenne közös alapú?
Igen. Mindkettő ugyanarra az arm cortex A53-ra épül. A bluesoundnak belső tápja van meg egy kijelző vezérlő board.
Portoltak rá egy "saját" OS-t és megfuttatták hi-res highend lejátszóként 10x-es áron. Ennyi a történet.

Viszont abban az időben voltak még az árában "fapados" streamerek amik alapból alkalmasak voltak igényesebb zenehallgatásra. Azok is hajthatóak bármilyen $30-os usb-s "tv okosítóval".
Mégis ezek a felbrandelt kínai cuccok kerültek előtérbe.

Csak azért kérdeztem rá mert nagyon érdekes, hogy amikor egy echte kínai gyártó "olcsó" terméke kerül elő akkor megy a köpködés, de ha egy kanadai mogul szintén kínai szüleményének a képviseletéről van szó, akkor egészen más a helyzet...
Ezt hivják erősen marketingelt terméknek,amibe sok pénzt is öltek. Innen jött a nagy népszerűsége,és megfizethetősége miatt globális viszonylatba.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

Aszpirin írta:
2022.08.24., szer. 23:28
ToronyiB írta:
2022.08.24., szer. 23:17
Digitális futóműnek használod?
Nem, nekem Powernode-om van, aminek nincs digitális kimenete, azért is irtam az analóg oldalról, megerősítve alto véleményét. Hálószobai all-in-one zeneforrásként használom, kis A50-es Dynókkal, kizárólag alacsony hangerőn. Erre nekem jobb híján megfelel, de hangra konkrétan egy feieannyiba kerülő Denon RCD-M39-es mikrohifi (az elődje a hálószobámban) is verte. Nem is kicsit. Pedig ugye a Denont itt csak szidni szabad... Igaz, az nem streamer volt.
Akkor az egyszerűség és kényelmet helyezted előtérbe ha jól gondolom.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Aszpirin írta:
2022.08.24., szer. 23:08

Mit értesz ugyanazon platform alatt?
Egy Android TV-alapú "tévéokosító" és egy BluOS-alapú zene-streamer nyilván nem szoftveresen épül ugyanarrra a platformra, akkor a haórdverük lenne közös alapú?
Igen. Mindkettő ugyanarra az arm cortex A53-ra épül. A bluesoundnak belső tápja van meg egy kijelző vezérlő board.
Portoltak rá egy "saját" OS-t és megfuttatták hi-res highend lejátszóként 10x-es áron. Ennyi a történet.

Viszont abban az időben voltak még az árában "fapados" streamerek amik alapból alkalmasak voltak igényesebb zenehallgatásra. Azok is hajthatóak bármilyen $30-os usb-s "tv okosítóval".
Mégis ezek a felbrandelt kínai cuccok kerültek előtérbe.

Csak azért kérdeztem rá mert nagyon érdekes, hogy amikor egy echte kínai gyártó "olcsó" terméke kerül elő akkor megy a köpködés, de ha egy kanadai mogul szintén kínai szüleményének a képviseletéről van szó, akkor egészen más a helyzet...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”