Kecskeszőr: Én ezt használom, néhány hete vettem újat, most nincs https://hanglemeztasak.hu/Kecskeszor-kefe-Winylsupertrump írta: ↑2024.01.24., szer. 19:23Kicsit hátramaradtam az elmúlt 1-2 hónapban. Viszont most már lassan tényleg megvenném az alapvető lemez ápolási kellékeket. Miközben felmerült egy-két kérdés egy-két probléma miatt.
A száraz kecskeszőr kefe a Loricraft-tól sehol nincs, csak a német Fast Audio-nál, de nem látom, hogy volna webshopja. Mármint, hogy opció híján nem tudom kosárba helyezni a terméket. Ráadásul 65 EUR a kefe és erre jönne még rá a szállítás, ami fogalmam sincs mennyi lenne. Nem kicsit sokallom, ráadásul azt olvastam valahol, hogy a kefét 1-2 évente cserélni érdemes. Ha elmenne legalább 5 évig... Nyilván felhasználás mennyiségétől is függ. Mivel csak a kommerszebb hifi üzleteket ismerem itthon, elvétve egy-két high-end-et, nem igazán találtam kecskés alternatívát, csak ezt a Dynavox ZB110-est. Streamaudio-nál van, csak nem a bambusz és az sem raktáron, szóval német Amazon-ról valahogyan ingyen szállítják hasonló áron (5-6 ezer). Szerintetek ez milyen lehet? Nem akarok spórolni olyanon, amin nem kellene, tényleg kapja meg a lemez, amit megkíván. Nem ragaszkodom ehhez, csak ezt találtam, ami talán jó lenne. Ha ezt valamiért ne, vagy tudtok jobbat, itthon elérhetőt, vagy akár EU-ból, ahol a szállítás nem kétésfélszerezi meg a termék árát, akkor az is jöhet. Mellékesen az alábbi oldalon találtam egy Analog Relax nevű kefét, az is 70 dollár. Nem értem, persze mert nem értek hozzá. Miért van 5 ezerért kecskeszőr kefe és miért van 30 ezerért? Értem én, hogy két cipő között is van különbség, de itt mi a voodoo?
A másik a tű tisztító kefe. Revox javasolt egy japán oldalt. SaSuPa 5 ezerért és 8 ezer szállítással jönne el hozzám. Ha ez a kefe évekig jó lehet, akkor lenyelem a békát, ellenben a fenti Dynavox-nak van az NC6-os, ami szénszálas 4-5 ezerből kijön. A szénszál, mint anyag az itt megfelelő? Nem ragaszkodom a gyártóhoz, jót szeretnék. Ha vegyem a SaSuPa-t a Fidelixtől inkább, megemésztem és megveszem azt a világ másik végéről.
Két másik dolog új dolog. Gyári Rega lemez játszó aláltét cseréje valami másra bármi, de főleg a por miatt hasznos lehet? Ha igen, itt milyen anyag javasolt? Vagy ezt engedjem el, jó a gyári? P1 Plus szinten vagyunk.
A hozzászólás utolsó eleme lenne a lemez leszorító. Szinte mindenki használja, de a szórás óriási. Mit érdemes és mit kell figyelembe venni itt?
Mosót nem veszek egyelőre, jó egyelőre. Majd a bp-i utak során elviszem a lemezkuckóba lemosatni a meglévőket. Illetve meghallgatni sem fogom őket új állapotban, első hallgatás előtt majd lemosatom velük.
Q Acoustics M20 hangsugárzók mellé teljesen értelmetlen lenne egy Rega P3? Nem gondolkozom most ezen, csak mint kíváncsiság és mert azt mondják P1-ről nem érdemes a P2-re menni, hanem a 3-ast érdemes megcéloznia annak, aki feljebb szeretne lépni.
Tűtisztitó: Szerintem bármely carbonszálas kefe jó, mostanság javasolják a nedves tisztitást, a "noname" kerülendő, ált hangszedőgyártő cégét javasolják. A régen nagyon propagált zselés tisztitást egyre többen negálják, magam ki sem próbáltam.
Szerintem a lemez,-tűtisztításban nincs helye a woodoonak.(A HiFiben sem.)