Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Miért gondoljuk, hogy ha a digitális audio átvitelben van jelentősége a kábelezésnek, akkor a videonál nincs? Nem egyszer észleltem már komoly különbséget két HDMI kábel átvitele között, de nyilván nem mindegy itt sem, hogy milyen rendszeren vizsgálódunk és mennyire van ráállva a szemünk ezekre az eltérésekre.
Ésszerű megközelítés.
Amikor valamilyen kábelt tesztelek az audio / video rendszeremben és különbségeket vélek felfedezni, akkor gyakran megesik, hogy asszonypajti, ill. baráti köröm vájt fülű és szemű tagjaival is próbára teszem a vélt vagy valós különbségeket. Természetesen nem árulom el nekik, mit tapasztaltam. Amikor mindenki ugyan azt érzékeli két komponens között, az nem nevezhető "azt akarom látni/hallani, amit szeretnék. Tény, hogy vannak különbségek a szóban forgó video jelutak vezetői között, igaz, "junoszt" képernyőn nem valószínű, hogy érzékelhető lesz. E mellet szemünk/fülünk/idegrendszerünk sem egyforma. Nem keveset megspórolnak azok, akik nem látnak/hallanak különbségeket, és ráadásul boldogan élvezik vívmányaik produkcióit.
(Milyen igazuk van! )
.
Kábelezzünk
Miért gondoljuk, hogy ha a digitális audio átvitelben van jelentősége a kábelezésnek, akkor a videonál nincs? Nem egyszer észleltem már komoly különbséget két HDMI kábel átvitele között, de nyilván nem mindegy itt sem, hogy milyen rendszeren vizsgálódunk és mennyire van ráállva a szemünk ezekre az eltérésekre.
270 cm szélességben eléggé feltűnőek az eltérések ha vannak persze
Kábelezzünk
en ugy gondolom/tam, es ugy latom neha közölt (sajnos nem sajat) meresekböl: ketsegkivül elektronika eldönti, hogy 0 vagy 1, de neha bizony messze van a valos jelalak az idealistol, mind y iranyban (hany volt), mind x iranyban (mikor is olvassa). Ezekben barmi altal elöallo sok kisebb nagyobb modosulas (=torzulas) gyakran billenti at az allapotot 0 es 1 között
(nem volt es valoszinü nem is lesz LP-m, ugyhogy nem "olyan hivökent" irom, elvezem a digitalis forrasok segitsegevel hallhato zeneket)
pont erről beszélgettem a Kácsában az ottanakkal is
Ami a saját tapasztalatom, hogy egy onnantól tehát jó házból való drága és ráadásul az enyémnél jóval rövidebb hdmi kábel egy piculával sem adott szebb jobb karcsú magasabb képet, mint az én noname 15 méteresen az erősítővel a végén.
Az emberek úgy vannak ezzel, hogy látni AKARJÁK a különbséget (na meg hallani) és ezért az agy becsapós része előtérbe kerül.
Én azt mondtam ott is meg most is, hogy a jeleket vevő bemenet minősége is nagymértékben befolyásolja, hogy milyen lesz a végeredmény a képnél.
Ha jó a bemenet és a jelfeldolgozás, akkor nem lesz különbség a kábelek közt.
Ha gyengus, akkor előadódhat.
De pl fórumtársnál ez úgy jelentkezett, hogy mikor betette az aktív ! hdmi osztót, akkor a tv-n maradt kép az Epson 3200-ról meg eltűnt. a semmi volt a nagy fekete nulla.
Nem lakott messze elugrottam hozzá, hdmi erősítő bedug, és láss csodát ott a kép gyönyörűen.
Akkor most? A kábel ugyanaz az erősítős elosztó az 1 be és 2x1 ki tehát itt sem lehet nagyon eltérés.
Az Epson bemenete volt ilyen vacak.
És még sorolhatnám a példákat.
A lényeg, hogy a probléma nem fakóbb színekben vagy életlen képben jelenik meg hanem ahogy írtam is digitális képzaj formájában. És az teljesen másmilyen.
Na még egy.
Anno mikor a HFK-t teszteltük a 0 szériát akkor úgy lett bonyolítva, hogy én dugdostam, hogy benne legyen vagy kimaradjon a hangfalak jelútjából.
A többiek 4-en füleltek és papírra is vetették az érzéseiket illetve amit hallottak vagy hallani véltek.
Több féle zenét hallgattunk meg, hol úgy hogy a HFK benne volt a jelútban hol úgy, hogy nem
De hogy mikor igen mikor nem azt csak én tudtam.
A lényeg, hogy volt egy szám, amikor nem változtattam a dolgon tehát mind a kétszer ugyanúgy hallották a zenét a többiek, ennek dacára olyan eltéréseket írtak össze hogy csak kapkodtam a fejem
Sőt volt, aki a legnagyobb difit épp itt vélte a két "eltérő" állapot között felfedezni.
Na volt is csodálkozás mikor kiderült a végén az igazság.
Tehát ez is jó bizonyíték arra, hogy az emberek többsége azt hallja vagy látja amit szeretne hallani vagy látni
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11172
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
méég mindig a képről beszélünk...
Kábelezzünk
Bizonyára ezért nincs különbség a digitális futóművek, a lejátszó szoftverek és a tömörítési formátumok hangja között sem.
méég mindig a képről beszélünk...
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Kábelezzünk
Kábel off
Gondoltam ne csak mindig a vita és a litás legyen napirenden.
Meg persze nálam most tényleg kva jól dzsalaváznak az egyesek meg a nullák.
Ezért is emelkedett kissé a hangulatom ja és nem sokára ünneplem a kábelnapom.
HDMI mese mely majdnem megesett velem.
Előző írásomban egy lényeges dolgot nem írtam le a csoki HDMI kábelről.
Mégpedig azt hogy személyesen Dynamo vette kezelésbe.
Először elvágta egy ollóval,majd megkért hogy ellenőrizzem a két darabot.
Mondtam neki wazze ez nem cipőfűző volt, ajánlom hogy "múúkodjön"(Geller az Uriéktól) miután összehegeszted,mert lapos elemet csinálok a negyven kilós kis testedből.
D. Nyugi, tudom mit csinálok. Összefogta a két vágott darabot az egyik kezében, majd a másikkal dörzsölni kezdte.
Aztán pár másodperc után átnyújtotta nekem a már ismét egy darabban lévő kábelt.
Tényleg látványos volt az "öreg" kábelmágus gyors szervizelése a burkolat szövetén nyoma sem volt sérülésnek vagy javításnak.
Mondtam neki ez fasza, tényleg jól néz ki de próbáljuk ki hogy vajon működik-e ? D. igen működni fog de nem úgy mint a kettévágás előtt,mert mindegy milyen készülékről fog jelet kapni csak a Dynamo feliratot lesz látható az adott képmegjelenítőn.Azt viszont még egy 2D-s tévén is 3D-be lehet majd sasolni, de hang sajnos egyáltalán nem lesz majd hallható.
Ránéztem és mondtam neki inkább ezt kihagynám,de gondolom te sem akarsz új becenevet magadnak utalva ezzel a Lapos Elemér név felvételére.
D.Rendben,van egy ötletem vissza adnád a kábelt? Odaadtam neki ismét.D. Van egy alkoholos filctollad?
Adtam neki egy fekete színű vékony hegyű alkoholos filcet. D.Rendben köszönöm, akkor most ráírom az egyik csatlakozóra a monogrammomat a másik végére pedig egy 0 áthúzva és egy 1 szintén áthúzva.
Átnyújtotta nekem a kábelt, majd azt mondta.D. Tudod miért írtam rá a digitális kábelre a 0 és az 1 áthúzva
a másik végére pedig a nevem kezdőbetűit S.F.? Nem, feleltem a kérdésére. D.Azért mert ez a kábel már soha nem lesz olyan, mint amilyen volt a kettévágás előtt és erről csak én tehetek.Nem mondom hogy elrontottam a kábelt csupán megváltoztattam a szerkezetét és módosítottam a tulajdonságain.Viszont cserébe sokkal részletezőbb hangot lehet majd hallani a rendszeredből,mint a kábel használata nélkül.
Gondoltam magamban, mindjárt meglátjuk kis guppi mit mókoltál a kedvenc kábelemmel.
Mondtam neki, akkor mehet a próba ? D.Tessék itt a kábeled vissza adom,megvárlak amíg ellenőrzöd.Lementem a pincébe gyorsan bedugtam a helyére és belehallgattam egy kedvenc filmembe.Ugyanolyan jól szólt mint kettévágás előtt.Fölmentem de addigra a kis guppi már lelécelt, mint a tévében szokott egy-egy jól sikerült mutatványa után.
Persze felmentem az utca végére, hátha még utolérem kérdeztem is a buszmegállóban állókat.
Nem láttak egy 30-40 kg körüli vékony cigó forma kis csávót? Mire egy bő szoknyás nénike én láttam a kukába beledobott két barna színű kábeldarabot majd egy fekete színű nagy kocsiba beült és elhajtott.
Ennyit a kábel varázslásról, hozott magával egy másik csokit az enyémet pedig elvágta a kis kopoltyús. Majd megszivatott mint medve nagypapi motorjával az Armageddon-ban az őt üldözőket.
Videofelvétel sajnos nem készült az eseményről, de tuti így volt minden, ahogy leírtam szóról szóra.
A kutyám is látta a mestert személyesen.Valamint még az is alátámasztja a sztorimat, hogy bár én egy kukkot sem beszélek englisül mégis megértettük egymást,mert ő perfektül beszél magyarul, na jó kicsit törte mint paraszt a tengerit.
A kábelt nézed ?Menő mi? Tutkóra Alain Prost-tól vettem.....
Se kávé se cigi se kuffantás!
Azóta mintha tényleg jobban szólna a kábel, mióta Elemér barátom megpiszkálta beépített egy HDMI EQ-t és tett bele egy spéci rally fogaskereket, még nyakig érő homokban is úgy elfordul mint a franc.
Kábelezzünk
szintek kolléga szintek
van vagy nincs... ennyi
0 és 1
ha torz ha nem vagy ott van az a jel vagy nincs
en ugy gondolom/tam, es ugy latom neha közölt (sajnos nem sajat) meresekböl: ketsegkivül elektronika eldönti, hogy 0 vagy 1, de neha bizony messze van a valos jelalak az idealistol, mind y iranyban (hany volt), mind x iranyban (mikor is olvassa). Ezekben barmi altal elöallo sok kisebb nagyobb modosulas (=torzulas) gyakran billenti at az allapotot 0 es 1 között
(nem volt es valoszinü nem is lesz LP-m, ugyhogy nem "olyan hivökent" irom, elvezem a digitalis forrasok segitsegevel hallhato zeneket)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11172
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
szintek kolléga szintek
van vagy nincs... ennyi
0 és 1
Bizonyára ezért nincs különbség a digitális futóművek, a lejátszó szoftverek és a tömörítési formátumok hangja között sem.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1153
Kábelezzünk
Ennyi...
Szerintem meg kell lenni különbségnek egyértelműen,az persze más dolog,hogy lehet csak komoly rendszerben jön ki.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Kábelezzünk
szintek kolléga szintek
van vagy nincs... ennyi
0 és 1
Ennyi...
Sensing The Progressive Feeling...
Kábelezzünk
Nagyon nem mindegy, miféle digitális kábelről beszélünk, hiszen teljesen mások az átviteli protokollok.
Koaxok közt egyértelműen és vita nélkül nagy különbségek vannak.
HDMI-k közt számomra kérdéses, de minimum egy nagyságrenddel kisebbek, ha vannak. Azt gondolom, hogy nem legolcsóbb-gagyi kábelt, nem 10+ m hosszt, és nem csúcsminőségű kép és "hangmegjelenítőt" feltételezve nem lehet egyértelmű különbségeket találni.
Egy UTP kábel + TCP/IP protokollt tekintve pedig a kérdés felvetésének sincs értelme, hiszen a net se' működne.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
ugye eddig a képről beszéltünk...
Persze, de az elv hasonló. Miért nem lehetne a képben változás, ha a hangban egyértelműen hallható?
Kábelezzünk
Elég vastag és sűrű szúnyoghálón át nézve nem is olyan könnyű eldönteni, hogy ott van valami vagy sem. Eddig 4-5 kábelt hallottam a CD és a DAC között és mind másképp szólt. A képről nem tudok nyilatkozni, egyelőre CRT. :-)
ugye eddig a képről beszéltünk...
Kábelezzünk
szintek kolléga szintek
van vagy nincs... ennyi
0 és 1
Elég vastag és sűrű szúnyoghálón át nézve nem is olyan könnyű eldönteni, hogy ott van valami vagy sem. Eddig 4-5 kábelt hallottam a CD és a DAC között és mind másképp szólt. A képről nem tudok nyilatkozni, egyelőre CRT. :-)
Kábelezzünk
Ez nem így van! Az 1 és 0 értékek váltakozása egy vezetéken az impulzus sorozat, amit igen nehéz jól átvinni, tekintettel arra, hogy az ideális impulzus alak továbbításához végtelen sávszélességre lenne szükség. A digitális jeleket átvivő vezetékek kimenetén torz jelalakok jelennek meg és az egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire torzulnak el.
pulsetrain.gif
szintek kolléga szintek
van vagy nincs... ennyi
0 és 1
Kábelezzünk
Próbálok megint finoman fogalmazni hogy senki érzékeny lelke ne sérüljön
a hdmi átvitel DIGITÁLIS 1-ek és 0-ák.
Az vagy van vagy nincs.
Tehát az, hogy egy jobb hdmi kábellel élesebb a kép vagy szebbek a színek, az színtiszta agyszülemény, az ember már csak olyan hogy a drágábbat jobbnak is akarja látni.
Nekem a 270 cm széles vásznon sem tudott a majd 100 ezres és az én noname 15 méteresnél sokkal rövidebb hdmi kábel semmi pluszt fel vagy megmutatni.
És ezt nem is egyedül akartam látni.
Ami egy gyengébb kábel esetén hdmi átvitelkor meg tud jelenni és baromira randa az a digitális képzaj ami vagy sok sok ezüstös pontocskában vagy egyéb mindenféle fények elpontozódásával jelenik meg és ez még a mozgó képen megy is ide oda.
És baromi randa.
De ettől az eredeti meglévő színek egyáltalán nem lesznek pl fakóbbak, és a kontúrok életlenebbek.
A problematika az elosztóknál vagy kapcsolóknál a jelveszteség, ami igen bele tud szólni a képbe, de mind a fentebb leírt digitális képzajban nyilvánulhat meg.
Aktív hdmi toldóval a jelenség teljesen eliminálható, nekem is van a jelútban tekintettel a hosszú és nem 100ezres kábelemre
A projitesztnél ez a 15 méter a toldó után egy 1,8méteres kábellel csatlakozott egy 1/8-as osztóba, innen további 6 1,8-as kábellel a 6 projiba.
És mindegyiken ugyanazt a kiváló képet láttuk mindenféle problémától mentesen, digitális képzaj nélkül.
Ha ezt egy 100e feletti kábellel próbáltuk volna akkor sem lett volna jobb a kép, de nem vagyok meggyőződve, hogy lett-e volna ilyen, vagy bezajosodik esetleg.
Az igazi minőségista HiFi és Házimozista erre valszeg csak annyit mondana: "Nem elég jó a szemed!"
.
Kábelezzünk
Az vagy van vagy nincs.
Tehát az, hogy egy jobb hdmi kábellel élesebb a kép vagy szebbek a színek, az színtiszta agyszülemény, az ember már csak olyan hogy a drágábbat jobbnak is akarja látni.
Ez nem így van! Az 1 és 0 értékek váltakozása egy vezetéken az impulzus sorozat, amit igen nehéz jól átvinni, tekintettel arra, hogy az ideális impulzus alak továbbításához végtelen sávszélességre lenne szükség. A digitális jeleket átvivő vezetékek kimenetén torz jelalakok jelennek meg és az egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire torzulnak el.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

Kábelezzünk
No és a hangjuk? Mert ugye ez egy hifis fórumrész akarna lenni...))
Ahogy red mondta "bakker" megelőztél a kérdéssel,de jól tetted.
Kábelezzünk
Hát jellemzően akkor még nem volt hdmi hang képes erősítőm.
Akkor a Dune analóg 5.1 kimenete szolgáltatta a hangot ami amúgy elég jó volt
-
Vendég
Kábelezzünk
És mindegyiken ugyanazt a kiváló képet láttuk mindenféle problémától mentesen, digitális képzaj nélkül.
Kábelezzünk
Próbálok megint finoman fogalmazni hogy senki érzékeny lelke ne sérüljön
Az vagy van vagy nincs.
Nekem a 270 cm széles vásznon sem tudott a majd 100 ezres és az én noname 15 méteresnél sokkal rövidebb hdmi kábel semmi pluszt fel vagy megmutatni.
És ezt nem is egyedül akartam látni.
Ami egy gyengébb kábel esetén hdmi átvitelkor meg tud jelenni és baromira randa az a digitális képzaj ami vagy sok sok ezüstös pontocskában vagy egyéb mindenféle fények elpontozódásával jelenik meg és ez még a mozgó képen megy is ide oda.
És baromi randa.
De ettől az eredeti meglévő színek egyáltalán nem lesznek pl fakóbbak, és a kontúrok életlenebbek.
A problematika az elosztóknál vagy kapcsolóknál a jelveszteség, ami igen bele tud szólni a képbe, de mind a fentebb leírt digitális képzajban nyilvánulhat meg.
Aktív hdmi toldóval a jelenség teljesen eliminálható, nekem is van a jelútban tekintettel a hosszú és nem 100ezres kábelemre
A projitesztnél ez a 15 méter a toldó után egy 1,8méteres kábellel csatlakozott egy 1/8-as osztóba, innen további 6 1,8-as kábellel a 6 projiba.
Ha ezt egy 100e feletti kábellel próbáltuk volna akkor sem lett volna jobb a kép, de nem vagyok meggyőződve, hogy lett-e volna ilyen, vagy bezajosodik esetleg.
Kábelezzünk
Micsoda szöveged van!
Amúgy nekem a HDMI csak a TV-be megy, gyakorlatilag kizárólag a kép miatt. A DUNE gyári drótját használom hozzá. A hangot a Chord viszi tovább sztereóban. Nem tudom, a kép esetében van e jelentősége a kábelnek, de eddig nem volt vele gondom. Az, hogy a TV-n meg hogy szólal meg egy film hangja, számomra teljesen jelentéktelen, mivel filmezéskor azon a hangerő pontosan 0.
Minkettőtöknek válaszollva: A jobb HDMI a képen is látszik, ha a megjelenítő elég nívós, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy csökkennek a hibák.Az a doboz, amibe a HDMI kábel bemegy, majd továbbmegy ha kikerülne a rendszeredből biztos hogy látható/hallható lenne. Eleve egy jópár felesleges csatlakozás megszűnne. Ha tudsz tegyél egy próbát...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
-
Vendég
Kábelezzünk
Micsoda szöveged van!
Amúgy nekem a HDMI csak a TV-be megy, gyakorlatilag kizárólag a kép miatt. A DUNE gyári drótját használom hozzá. A hangot a Chord viszi tovább sztereóban. Nem tudom, a kép esetében van e jelentősége a kábelnek, de eddig nem volt vele gondom. Az, hogy a TV-n meg hogy szólal meg egy film hangja, számomra teljesen jelentéktelen, mivel filmezéskor azon a hangerő pontosan 0.
Megéri tenni egy próbát, szvsz egy alap AQ Forest- nél is meglepődnél
Kábelezzünk
HDMI kábel hang a saját rendszeremben.
Az én lokátoraimmal meghallgatva ahogyan én hallottam és tapasztaltam.
Elsődleges szempontok a filmek hangjainak megszólaltatása.
Volt nálam ismét egy AQ CHOCOLATE HDMI kanóc vendégségben.
Úgy fél éve járt már nálam egy,igaz akkor volt még egy szárnysegédje egy cinnamon és alapként a popi A210-hez gyárilag csomagolt HDMI kanóc.
Az akkori karmester egy H/K AVR-255 volt.
Nem igazán voltam tőlük elvarázsolva kettő közül a csokító volt az, ami némi javulást hozott kicsit dinamikusabb lett a hang,de nem volt számottevő.
Valahogy úgy összegeztem az akkor hallottakat hogy az én rendszeremben a hdmi kanóc lessz az utsó amire én pénzt fogok kiadni.
A hangfalak és a kábelezésük a teszt óta nem változott.
Viszont a kar meg a mester professzorra cserélődött.
Az AVR-hez képest a hang minőség javulása bámulatos volt,sőt egyszerűen lenyűgöző.
Ezért is gondoltam időszerű lenne megint egy próbát tenni.
Persze nem egy liga a két vas,ez már az "új" HDMI kábel használata nélkül is kiderült, de wazzzeee mondtam magamban ennyire nem?!
Tisztában vagyok vele hogy nincs két egyformán szóló rendszer(ha mégis a helyiségek akusztikája biztosan eltérő) és egyforma hallású ember. Viszont akad hasonlóan szóló rendszer és hasonló hallású ember.
A kábelezésükről illetve a beállításukról nem is beszélve.
Az "ízlés / ki mit hall ki egy adott rendszerből" pedig szintén megérne egy mesét.
Pál-fordulat vagy inkább HDMI felé-fordulás
Hazavittem bekötöttem és pár perc hallgatózás után eszembe jutott cimborám kedvenc magyar nótás házimozi átirata " Az én házimozimnál nincs jobb a viláááááágooooon,hiába keresem pááááárjáááát nem taláááálooom" című remek míve.
A kábel ugyanis nem azt hozta hangban amit vártam a használatától, hanem azt,amit nem hittem volna.
Vagyis hogy egy "szaros" kábel ilyen mértékben tud növelni( szerintem addig sem rosszul bazseváló)a hangképen nem hittem volna.
Amikor viszont hallom felmerül a kérdés, hogy a f...ba létezik ez???
Ennyire szar volt az előző kábel?
Lehet.
Na mindegy a végeredmény a fontos gondoltam, vagyis hogy ettől a barnától "sokkal sokkal jobban"szól Voda reklám
Visszavett a magasakból a mélyekből, de nem biztos hogy ez a legjobb meghatározás rá inkább helyesebb ha azt írom másképpen szól de ez a másképpen sokkal precízebb, részletezőbb és élethűbb.A közép tartomány megtáltosodott.
A beszédhangok "érthetőbbek" lettek,de ami a legfontosabb hogy sokkal több apró részletet lehet hallani minden hangfalból.
Kénytelen vagyok helyesbíteni régebbi kijelentésemet,mert most ennek a kábelnek a beszerzése lett a soron következő.
Valószínűleg a karmester képessége erősen közrejátszott a plusz hangok ilyen mértékű felbukkanásában, de egy jobb kábel használata nélkül ez a képessége egyelőre rejtve maradt volna.
A érdekes pedig az hogy a médialejátszóból előbb egy HDMI splitterbe csatlakozik a csoki kábel és onnan a dobozon keresztül, tovább a másik két ecccerűbb kanóc a prociba.
A hang pedig még így is tarol, mint az Armageddon-ban kicsi ricsi gazdája a mocival, vagyis a bicóval a mocit csak szerette volna........csak közbe jött a nagy "bada bumm"Az ötödik elem....mindegy
Szerintem egy próbát mindenképpen megér egy jobbnak tartott HDMI kábel kipróbálása márkanévtől függetlenül és persze nem a brutál árkategóriába tartozókra gondolok.Nálam ez az összeg 20.000 környékén van
Nekem ez a HDMI kábel bejött (ár/érték arányát tekintve) már csak a többi pár tucat hangfal és egyéb IC kábelt kellene még beszereznem jóárasítva, aztán ha minden megvan jöhetne a tovább lépés......ahogy Sárkány Laci barátom mondaná mennyé te a p...ba..
Micsoda szöveged van!
Sensing The Progressive Feeling...
- Vukkeinstein
- V.I.P.

Kábelezzünk
HDMI kábel hang a saját rendszeremben.
Az én lokátoraimmal meghallgatva ahogyan én hallottam és tapasztaltam.
Elsődleges szempontok a filmek hangjainak megszólaltatása.
Volt nálam ismét egy AQ CHOCOLATE HDMI kanóc vendégségben.
Úgy fél éve járt már nálam egy,igaz akkor volt még egy szárnysegédje egy cinnamon és alapként a popi A210-hez gyárilag csomagolt HDMI kanóc.
Az akkori karmester egy H/K AVR-255 volt.
Nem igazán voltam tőlük elvarázsolva kettő közül a csokító volt az, ami némi javulást hozott kicsit dinamikusabb lett a hang,de nem volt számottevő.
Valahogy úgy összegeztem az akkor hallottakat hogy az én rendszeremben a hdmi kanóc lessz az utsó amire én pénzt fogok kiadni.
A hangfalak és a kábelezésük a teszt óta nem változott.
Viszont a kar meg a mester professzorra cserélődött.
Az AVR-hez képest a hang minőség javulása bámulatos volt,sőt egyszerűen lenyűgöző.
Ezért is gondoltam időszerű lenne megint egy próbát tenni.
Persze nem egy liga a két vas,ez már az "új" HDMI kábel használata nélkül is kiderült, de wazzzeee mondtam magamban ennyire nem?!
Tisztában vagyok vele hogy nincs két egyformán szóló rendszer(ha mégis a helyiségek akusztikája biztosan eltérő) és egyforma hallású ember. Viszont akad hasonlóan szóló rendszer és hasonló hallású ember.
A kábelezésükről illetve a beállításukról nem is beszélve.
Az "ízlés / ki mit hall ki egy adott rendszerből" pedig szintén megérne egy mesét.
Pál-fordulat vagy inkább HDMI felé-fordulás
Hazavittem bekötöttem és pár perc hallgatózás után eszembe jutott cimborám kedvenc magyar nótás házimozi átirata " Az én házimozimnál nincs jobb a viláááááágooooon,hiába keresem pááááárjáááát nem taláááálooom" című remek míve.
A kábel ugyanis nem azt hozta hangban amit vártam a használatától, hanem azt,amit nem hittem volna.
Vagyis hogy egy "szaros" kábel ilyen mértékben tud növelni( szerintem addig sem rosszul bazseváló)a hangképen nem hittem volna.
Amikor viszont hallom felmerül a kérdés, hogy a f...ba létezik ez???
Ennyire szar volt az előző kábel?
Lehet.
Na mindegy a végeredmény a fontos gondoltam, vagyis hogy ettől a barnától "sokkal sokkal jobban"szól Voda reklám
Visszavett a magasakból a mélyekből, de nem biztos hogy ez a legjobb meghatározás rá inkább helyesebb ha azt írom másképpen szól de ez a másképpen sokkal precízebb, részletezőbb és élethűbb.A közép tartomány megtáltosodott.
A beszédhangok "érthetőbbek" lettek,de ami a legfontosabb hogy sokkal több apró részletet lehet hallani minden hangfalból.
Kénytelen vagyok helyesbíteni régebbi kijelentésemet,mert most ennek a kábelnek a beszerzése lett a soron következő.
Valószínűleg a karmester képessége erősen közrejátszott a plusz hangok ilyen mértékű felbukkanásában, de egy jobb kábel használata nélkül ez a képessége egyelőre rejtve maradt volna.
A érdekes pedig az hogy a médialejátszóból előbb egy HDMI splitterbe csatlakozik a csoki kábel és onnan a dobozon keresztül, tovább a másik két ecccerűbb kanóc a prociba.
A hang pedig még így is tarol, mint az Armageddon-ban kicsi ricsi gazdája a mocival, vagyis a bicóval a mocit csak szerette volna........csak közbe jött a nagy "bada bumm"Az ötödik elem....mindegy
Szerintem egy próbát mindenképpen megér egy jobbnak tartott HDMI kábel kipróbálása márkanévtől függetlenül és persze nem a brutál árkategóriába tartozókra gondolok.Nálam ez az összeg 20.000 környékén van
Nekem ez a HDMI kábel bejött (ár/érték arányát tekintve) már csak a többi pár tucat hangfal és egyéb IC kábelt kellene még beszereznem jóárasítva, aztán ha minden megvan jöhetne a tovább lépés......ahogy Sárkány Laci barátom mondaná mennyé te a p...ba..