Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Értem. Tehát akkor elképzelhető, hogy a tömör egy eresek nem mindig és nem minden rendszerben jobbak, mint a sodrott többeresek?
Igen! Vannak
Igen!
Tudod, kinek a pap, kinek a papné... ízlések, preferenciák, rendszerek, mind-mind különböznek.
Ha már szóba került a Siltech:
Az LS120-180-240 G3 sorozatú hangszórókábelek hiába sodrottak, rendkívül magas szintet képviselnek ma is, erős konkurenciát adva a házon belüli G5-7 sorozatú egyeres kábelek közül többeknek is
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
hehe ez érdekes...
pár éve szintén fórumostárs jött, hozott jóféle cat6-ból gyártott hangfalkábelt, merthogy nálam sok a mély meg a magas (hozzáteszem hangszínszabályzó nincs az erősítőmön meg úgy a rendszerben sehol) na kicseréltük és valóban neki tetsző lett ami számomra egy unalmas élettelen magas és mélyhiányos hang
cat kábelek arra amire valók, digit jelek továbbítására számítógépes hálózatokként... minden másra csak végszükségben
Szia Lacibácsi,
Amit írsz valójában teljesen igaz, és én ezt nem is cáfolom az én olvasatomban abban egyet értünk, hogy a kábel alapvetően határozza meg a rendszer "hangképét" erre akartam utalni, a többi szubjektív, hiszen a barátod a Te rendszeredet jobbnak hallotta, míg te nem kaptad meg a várva várt csodát. Tudatosan kell rendszert építeni, a minap egyik kedves ismerősöm beújított egy Cabasse hangfalat nála csináltunk egy kereszt próbás szeánszot volt ugyanis egy CW Hi-Fi hangfal is ami a flexi kábellel szólt szebben, a piaci ár arányaiban nagyságrenddel kisebb CW Hi-Fi hangfal közép tartományban brillírozott, de csak a flexikábellel, Remélem hamarosan egy erősítős keresztpróba is ezt igazolja majd.
Kábelezzünk
Szvsz létezik mindkét félből jó és hitvány - írom ezt úgy nem "Darvas hívőként", hogy többségében tömör egyeres kábeleket használok.
... Darvas úr pedig nem "Darvas hívőként" már vagy 15 éve kizárólag sodrott kábelt használ.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Csak azt a tévhitet szeretném eloszlatni, miszerint a jó kábel megválasztása az erősebb rendszerek esetében indokolt, régen én sem gondolkoztam ilyesmin sőt abszolút nem. Majd kb egy 5 éve egyik kedves ismerősömtől kaptam 10m jóféle FTP kábelt, a rendszerem elég Low-budget így rendesen leesett az állam, mikor a kábelcsere után olyan magas tartományok jöttek elő a rendszerből, amit addig el sem tudtam képzelni. Megnyílt az egész és részletezőbb lett, azon nyomban dobtam a kukába a sodort réz kábelt. Szóval egy roppant olcsó beruházással, egy minőségi váltást értem el. Nagyon nagyon fontos a kábel nekem ebből ez volt a tanúlság.
hehe ez érdekes...
pár éve szintén fórumostárs jött, hozott jóféle cat6-ból gyártott hangfalkábelt, merthogy nálam sok a mély meg a magas (hozzáteszem hangszínszabályzó nincs az erősítőmön meg úgy a rendszerben sehol) na kicseréltük és valóban neki tetsző lett ami számomra egy unalmas élettelen magas és mélyhiányos hang
cat kábelek arra amire valók, digit jelek továbbítására számítógépes hálózatokként... minden másra csak végszükségben
-
Vendég
Kábelezzünk
szó nem volt arról, hogy az összes többi ... csupán a Siltech úgy döntött az új technológiával készülő kábeleihez ez a szerkezet jobban passzol, nem csak divatból természetesen. Korábban is volt merev, egyeresei, ribbonok, vékony lemezek, nagy keresztmetszettel hangfalhoz, de volt ribbon vezetővel kombinált IC kábele is.
Értem. Tehát akkor elképzelhető, hogy a tömör egy eresek nem mindig és nem minden rendszerben jobbak, mint a sodrott többeresek?
.
Kábelezzünk
Rendben, a Siltechnek már csak egy eresei vannak, de ezt nem árulja el senkinek. (Mondjuk, ha nem árulják el, akkor nem tudom, honnan lehet tudni, de ez most mellékes is.) De ettől még ott lóg a levegőben a korábban feltett kérdésem, mely szerint:
.
szó nem volt arról, hogy az összes többi ... csupán a Siltech úgy döntött az új technológiával készülő kábeleihez ez a szerkezet jobban passzol, nem csak divatból természetesen. Korábban is volt merev, egyeresei, ribbonok, vékony lemezek, nagy keresztmetszettel hangfalhoz, de volt ribbon vezetővel kombinált IC kábele is.
-
Vendég
Kábelezzünk
tessék tüzetesebben nézegetni, van négyes, és van kettes sodrat is, ez utóbbiból látsz többet. keresztmetszeti vágása csak annak a négyesnek látható. Amióta felszaporodtak a kínai koppintók, azóta a Siltech szándékosan nem ismerteti a kábelei belső szerkezetét, ezek a képek is régről vannak.
Rendben, a Siltechnek már csak egy eresei vannak, de ezt nem árulja el senkinek. (Mondjuk, ha nem árulják el, akkor nem tudom, honnan lehet tudni, de ez most mellékes is.) De ettől még ott lóg a levegőben a korábban feltett kérdésem, mely szerint:
És az összes többi hig-end kábelgyártó is csak egy eres megoldást használ a csúcs hangsugárzókábeleinél?.
.
Kábelezzünk
.
Nekem úgy tűnik, itt 4, azaz, négy ér (vezető szál) fut egymás mellett egy IC kábelen belül, tehát, ez semmikép nem lehet tömör egyeres kábel.
.
tessék tüzetesebben nézegetni, van négyes, és van kettes sodrat is, ez utóbbiból látsz többet. keresztmetszeti vágása csak annak a négyesnek látható. Amióta felszaporodtak a kínai koppintók, azóta a Siltech szándékosan nem ismerteti a kábelei belső szerkezetét, ezek a képek is régről vannak.
-
Vendég
Kábelezzünk
.
Nekem úgy tűnik, itt 4, azaz, négy ér (vezető szál) fut egymás mellett egy IC kábelen belül, tehát, ez semmikép nem lehet tömör egyeres kábel.
.
Kábelezzünk
Csak azt a tévhitet szeretném eloszlatni, miszerint a jó kábel megválasztása az erősebb rendszerek esetében indokolt, régen én sem gondolkoztam ilyesmin sőt abszolút nem. Majd kb egy 5 éve egyik kedves ismerősömtől kaptam 10m jóféle FTP kábelt, a rendszerem elég Low-budget így rendesen leesett az állam, mikor a kábelcsere után olyan magas tartományok jöttek elő a rendszerből, amit addig el sem tudtam képzelni. Megnyílt az egész és részletezőbb lett, azon nyomban dobtam a kukába a sodort réz kábelt. Szóval egy roppant olcsó beruházással, egy minőségi váltást értem el. Nagyon nagyon fontos a kábel nekem ebből ez volt a tanúlság.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 793
Kábelezzünk
egy csöves erősítő blokk 1920-ból, belső huzalozása 1,2mm tömör csupasz ezüst /márka sajna nem ismert, de ott van egy siemens alkatrész./ Ők már akkor tudták, mit fog favorizálni Darvas
Ezek a fasisztákok ...puff neki.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Kábelezzünk
azért nem legyél ennyire villanytan analfabéta pólusonként van egy-egy ér
Én is így gondoltam, hogy pólusonként egy ér. (Ennek ellenére villanytan analfabéta vagyok, de talán nem ennyire.)
.
Kábelezzünk
Szvsz létezik mindkét félből jó és hitvány - írom ezt úgy nem "Darvas hívőként", hogy többségében tömör egyeres kábeleket használok.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Azaz, a csúcs Siltech-ek már mind egyetlen vezetőszállal készülnek?
.
azért nem legyél ennyire villanytan analfabéta pólusonként van egy-egy ér
-
Vendég
Kábelezzünk
úgy egyébként a kékvérű Siltech is áttért a G5-től kezdve a tömör drótokra, de nem követte Cables mester tanait, miszerint csak vékony és tömör vezető lehet a jó. Igaz az alsó kategóriák nála is vékonykák, de a felső signature-ban durván vastag az a tömör.
Gábor, igen, egyeresek, néhol quad, ahol bikábelezés kell, de az is egyeres
Mivel nem vagyok jártas a Siltech világában, így kérhetnék képet ezeknek a kábeleknek a szerkezeti felépítéséről? (Csak hogy a kép által képben legyek. ) És az összes többi hig-end kábelgyártó is csak egy eres megoldást használ a csúcs hangsugárzókábeleinél?
.
-
Vendég
Kábelezzünk
úgy egyébként a kékvérű Siltech is áttért a G5-től kezdve a tömör drótokra, de nem követte Cables mester tanait, miszerint csak vékony és tömör vezető lehet a jó. Igaz az alsó kategóriák nála is vékonykák, de a felső signature-ban durván vastag az a tömör.
Azaz, a csúcs Siltech-ek már mind egyetlen vezetőszállal készülnek?
.
Kábelezzünk
Gábor, igen, egyeresek, néhol quad, ahol bikábelezés kell, de az is egyeres
-
Vendég
Kábelezzünk
egy csöves erősítő blokk 1920-ból, belső huzalozása 1,2mm tömör csupasz ezüst /márka sajna nem ismert, de ott van egy siemens alkatrész./ Ők már akkor tudták, mit fog favorizálni Darvas
Talán azért van így, mert a tömör egyeres kábelt szebben lehet hajtogatni, jobba a tartásuk, mint a sokereseknek, ezért egyszerűbb szép lég szerelt kivitelezést megvalósítani. De ugye, nem csak szerelőkábelek léteznek a Hi-Fi világában? És ugye, hogy a Siltech csúcs hangsugárzókábelei sem tömör egyeresek? És ugye, ha a tömör egyeresek mindig, és minden rendszerben jobbak volnának, mint a sodrott többeresek, akkor már régen csak olyan kábelek lennének legalábbis high end kategóriában?
.
Kábelezzünk
Mondjuk,ha megnézünk egy régi McIntosh csöves erősítőt vagy egy Marantz-ot.Vagy esetleg egy Quad II végfokot akkor bizony azt látjuk,hogy ezekben a legendás erősítőkben egyeres kábelek voltak...persze lehet,hogy nem értettek hozzá..
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 793
Kábelezzünk
Ez abból az időből ered, amikor Darvas kijelentette a HFM-ben, hogy a több eresek ugyan szebben szólnak, mint a tömör kábelek, de neki mégiscsak a tömör tetszik jobban, mert az szerinte a zeneisége annak az igazibb (a zeneiség az, amit még soha senki nem tudott definiálni, azaz mindenre ráhúzható), és onnantól a HFM-ben a tömör kábelek lettek favorizálva. A HFM akkoriban pedig a hifisek bibliája volt, Darvas meg minimum a felkent pápája ennek a témának, akinek a szavát, mint dogmát fogadták el a hívők. És ezek a kinyilatkoztatások azóta is sokakban élnek, illetve "apáról fiúra", korosztályról korosztályra hagyományozódnak.
.
Mondjuk,ha megnézünk egy régi McIntosh csöves erősítőt vagy egy Marantz-ot.Vagy esetleg egy Quad II végfokot akkor bizony azt látjuk,hogy ezekben a legendás erősítőkben egyeres kábelek voltak...persze lehet,hogy nem értettek hozzá..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
-
Vendég
Kábelezzünk
ez is olyan urban legend, hogy a tömör kábel jobb mint a flexi sokeres...
Biztos lehet így is, de semmi sem garantálja hogy az ellenkezője nem lehetséges.
a kérés hogy milyen kábel lett milyennel összehasonlítva.
Ez abból az időből ered, amikor Darvas kijelentette a HFM-ben, hogy a több eresek ugyan szebben szólnak, mint a tömör kábelek, de neki mégiscsak a tömör tetszik jobban, mert az szerinte a zeneisége annak az igazibb (a zeneiség az, amit még soha senki nem tudott definiálni, azaz mindenre ráhúzható), és onnantól a HFM-ben a tömör kábelek lettek favorizálva. A HFM akkoriban pedig a hifisek bibliája volt, Darvas meg minimum a felkent pápája ennek a témának, akinek a szavát, mint dogmát fogadták el a hívők. És ezek a kinyilatkoztatások azóta is sokakban élnek, illetve "apáról fiúra", korosztályról korosztályra hagyományozódnak.
.
Kábelezzünk
ez is olyan urban legend, hogy a tömör kábel jobb mint a flexi sokeres...
Biztos lehet így is, de semmi sem garantálja hogy az ellenkezője nem lehetséges.
-
Vendég
Kábelezzünk
Kérlek dobjatok a mókusok elé, de én azt hittem itt már mindenki merev kábelt használ :-)
A Hi-Fi az nem szex, hogy mereven ragaszkodni kelljen a merev dolgokhoz.
.
Kábelezzünk
Kérlek dobjatok a mókusok elé, de én azt hittem itt már mindenki merev kábelt használ :-)
Kábelezzünk
Egy jól kiválasztott festményt 10 év múlva jó eséllyel el tudod adni a beszerzési ár kétszereséért. Egy kábelt pedig jó esetben feléért......
Akit a jó(bb) hang megteremtése motívál, azt ez a része valószínűleg egyáltalán nem érdekli...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY