Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

No és ha olyan sokat keresnél, biztosan kábelekre költenéd?
Nem biztos! De ha valaki megteheti, szereti a zenét és a jó hangot, miért nem normális, ha több ezer eurót költ kábelezésre. Tudom, nem könnyű befogadni a saját értékrendünktől különböző tetteket...de szvsz el lehet azért fogadni, hogy valaki megtehet olyasmit, mi nem, és ez még akár boldoggá is teheti.

Az értelmetlen/dicsekvő sznobizmussal persze én sem értek egyet!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én sem költenék több ezer eurót kábelre egészen addig, amíg nem keresnék ennyit hetente... Persze, ha nem hallanám jobbnak...
No és ha olyan sokat keresnél, biztosan kábelekre költenéd? Ilyenkor mindig eszembe jut az illető, aki 50 millióért vásárolt HiFi berendezéseket a 6 db CD lemezéhez és ennyi köze sem volt a zenéhez, mint egy (nem gördülő) kavicsnak. Nem tudom, mi a normális, de ez biztosan nem az.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 636

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Töki »

Én sem költenék több ezer eurót kábelre egészen addig, amíg nem keresnék ennyit hetente... Persze, ha nem hallanám jobbnak...

Festményekért is mekkora baromság milliókat adni, igaz? No de aki megteheti, és ez okoz számára boldogságot...? Miért kell nem normálisnak nyilvánítani? Ezt meg én nem értem.

Egyértelmű
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Festményekért is mekkora baromság milliókat adni, igaz? No de aki megteheti, és ez okoz számára boldogságot...? Miért kell nem normálisnak nyilvánítani? Ezt meg én nem értem.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: spendorman »

a francokat, nem kell 10 ezer euros semmi

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Gyuri,

akkor nekem csodakábelem van. 1 pár kábel van nálam, ez egy 2,5 méteres HEIMDAL 2. más Nordost nincs, nem is volt. Vagy csodaberendezéseim, amivel ez a kábel jol szol. Maradok tisztelettel (és egy elozo commentemhez híven, t.i. aki 3000 euronál tobbet ad kábelre, azzal valami gond van:-)

Az megteheti...,pl. 10 000Euros Forrása van.  
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Anélkül, hogy bárkit szeretnék meggyőzni, nézzétek/hallgassátok meg az alábbi videót:

http://www.avshowrooms.com/Axpona_2014_Vids_3.html

Egy TESCO-gazdaságos fejhallgatón is lehet észlelni a különbséget. A kétkedők kedvéért azért meghagyom a "kiskaput", ha nem hisszük, amit hallunk, akkor mondjuk azt, manipulálták a felvételt
longkft.hu/audioblog/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Bocsanat, igen tolton van az IPod. Koszonom mindenkinek akkor ezt eleg nehez lesz elinteznem hogy alaposan nezzek at a hazat.
Mielőtt nekiindulsz "házat nézni", még ellenőrizz két dolgot amikor a jelenséget észleled:

- egy fázisceruzával nézd meg, nem jutott-e valamilyen módon feszültség a 0-vezetőre is (a konnektor mindkét nyílásában világít a fázisceruza).

- finoman érintsd hozzá a kezedet a vízcsap száraz részéhez, hogy ilyenkor ott érzékeled-e a jelenséget
longkft.hu/audioblog/

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy mik vannak manapság...

Ezen nekem is megakadt a szemem, főleg, hogy vagy húsz éve nem épült Magyarországon egyetlen panelház sem. De a múltkor ki lettem oktatva, miszerint "a többemeletes társasházaknak ez a neve" (Punktum. Akkor is, ha téglából épültek). És tényleg nem várható el, hogy egy Hi-Fi-s fórumon, hogy ilyen nüanszok között különbséget tegyenek, amikor a hangsugárzókat -függetlenül azok felépítésétől- még mindig "egytallóra" (Sic.) hangfalnak nevezik sokan.

.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

ujonnan epult panelhaz.

Hogy mik vannak manapság...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Bocsanat, igen tolton van az IPod. Koszonom mindenkinek akkor ezt eleg nehez lesz elinteznem hogy alaposan nezzek at a hazat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Koszonom a valaszokat de akkor ugy nez ki hogy a hazban a foldelessel lesz valami gond mert a Digi-vel ugyanezt csinalja ha az erositohoz nyulok vagy a CD lejatszohoz, barhogy kombinalom akkos bizsereg csak az az erdekes hogy vannak napok amikor nem es en pont ilyenkor hivtam el egy villanyszerelot amikor nem razott semmi semmivel. Sot meg az IPod is a femresze nagyon halvanyan de erezheto volt hogy bizsergett. Ez egy ujonnan epult kisebb panelhaz.
iPod?? akkor ha éppen töltőn van, vagy akkor is ha töltő nélkül? Akárhogy is, egy iPod töltő is kettős szigetelésű, annak a dugvillája sem csatlakozik földeléshez, akkor azon nem segít a védőföld rendbetéttele, vagy áramvédő relé. Valami nagyon zavaros, tényleg kell egy szakember, aki akkor is átnézi a hálózatot, amikor nincs csípés.

Az sincs kizárva, a penelház vasszerkezet beteg, a vasbeton vasrészeit, EPH és villám védelem okán le kell földelni alaposan, ha ez nincs meg, szét van rozsdásodva, akkor a kóbor feszültség terjeng a lakásban, lehet a szomszédban is száraz időben több, és "feltölti" a berendezési tárgyakat, de még az emberi testet is.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Koszonom a valaszokat de akkor ugy nez ki hogy a hazban a foldelessel lesz valami gond mert a Digi-vel ugyanezt csinalja ha az erositohoz nyulok vagy a CD lejatszohoz, barhogy kombinalom akkos bizsereg csak az az erdekes hogy vannak napok amikor nem es en pont ilyenkor hivtam el egy villanyszerelot amikor nem razott semmi semmivel. Sot meg az IPod is a femresze nagyon halvanyan de erezheto volt hogy bizsergett. Ez egy ujonnan epult kisebb panelhaz.
Szereltess be egy 30mA-es áramvédő kapcsolót!  Az majd kimutatja a hibát. Nem is enged bekapcsolni amíg a hiba fennáll. Az a gond a társasházi panellal, hogy nem biztos hogy a hiba nálad lesz.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Sziasztok, lassan el jon az ido hogy tapkebelokat fogok cserelni es azt szeretnem kerdezni hogy egy sima halozati elosztoba is erdemes komolyabb tapkabelokat beledugdosni vagy akkor mar halozati elosztot is valami komolyabbat beszerezni? Es ezuttal meg egy olyan jelenseg is van nalam hogy amikor hozzaerek a CD lejatszo tetejehez ami fembol van es pl az erosito tetejehez akkor mindha atutne rajta az aram ugy mindha kicsi tuvel szurkodna, sajnos mashol is a lakasban ez a gond barhova dugom a tapkebelt vagy a halozati elosztot. Erre a problemara eleg lenne egy komolyabb halozati eloszto amiben van halozati vedelem vagy ilyesmi?
a legtöbb CD játszó kettős szigetelésű, vagyis a védőföld nincs a hálózati csatlakójában. Ha ilyen a CD játszód, akkor nem szabadna hogy csípjen, elképzelhető, hogy ez a "hiba" az interkonnekten jön át az erősítő felől. Ha kihúzod az IC-t (mindkettőt) és megszűnik a csípés, akkor az erősítő a ludas. Ha így is megmarad a csípés, akkor marad két hiba lehetőség, vagy hibás a kettős szigetelés (jelzés a készülék hátulján kettő egymásba foglalt négyzet) vagy a CD forgása során statikusan feltöltődik a váz, ház. Mindkettőre segít a hosszú által javasolt másodlagos házföldelés.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok, lassan el jon az ido hogy tapkebelokat fogok cserelni es azt szeretnem kerdezni hogy egy sima halozati elosztoba is erdemes komolyabb tapkabelokat beledugdosni vagy akkor mar halozati elosztot is valami komolyabbat beszerezni? Es ezuttal meg egy olyan jelenseg is van nalam hogy amikor hozzaerek a CD lejatszo tetejehez ami fembol van es pl az erosito tetejehez akkor mindha atutne rajta az aram ugy mindha kicsi tuvel szurkodna, sajnos mashol is a lakasban ez a gond barhova dugom a tapkebelt vagy a halozati elosztot. Erre a problemara eleg lenne egy komolyabb halozati eloszto amiben van halozati vedelem vagy ilyesmi?
Van a lakásodban védőföldelés?
Ha van, nézd meg egy fázisceruzával, nem jelentkezik-e rajta "kóboráram" - ha igen, akkor villanyszerelő.

Amennyiben minden rendben, egy védőföldeléssel rendelkező aljzatba dugd be (az elosztó kikerülésével) közvetlenül a CD-játszódat. Ha megszűnik a bizsergés, megtaláltad az okot. Ha nem szűnik meg, akkor próbáld ki, változik-e a bizsergés intenzitása, ha elforgatod 180 fokkal a hálózati dugót és úgy dugod be a konnektorba. Ha igen, akkor jelöld meg a kisebb bizsergést okozó állásnál a fázis helyzetét a hálózati dugón, s mostantól mindig az legyen a falikonnektor, vagy elosztó fázis oldalán.
Az erősítődnél ugyanezt próbáld végig.

Ha a védőföldeléssel rendelkező aljzat használatánál megszűnik a bizsergés a készülékeken, akkor dugd be az addig használt elosztót, s most abba dugd a készülékek AC-kábelét. Ha továbbra sincs bizsergés, minden OK, ha ismét jelentkezik, akkor az elosztódat ki kell cserélni egy másikra, amiben be van kötve a védőföld vezetéke is és védőföldelt konnektorról használd.

Ha nincs a lakásban védőföld (legalább a fürdőszobában azért kellene), akkor a készülékházat kösd össze egy darab dróttal a vízvezetékrendszerrel, vagy a gázcsővel. Ügyelj, hogy a vezeték feltétlenül fémmel érintkezzen, ne festékkel.
Ha a probléma megszűnik, akkor a készülékeidet mindenképpen le kell(ene) földelni.

Amíg ezt nem próbálod végig, ne cserélj semmit.
longkft.hu/audioblog/

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kábelezzünk

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

El kell, hogy szomorítsalak - ott sem olyan egyszerű az élet.

Ahhoz, hogy valaki el tudja dönteni, kell, vagy nem kell az általad hirdetett termék, konkrétumokat kell írnod róla, a lehetséges vevő pedig kérdez, esetleg olyat is, amit neked evidens. A vevő nem olvas majd a "soraid között", hanem odébbáll.

Ott az a fajta hozzáállásod, amivel itt többeket megsértettél (megelőlegezem, hogy nem szándékosan, csak ilyen a habitusod), a zsebedre megy, mert nem fognak tőled vásárolni.

A meghirdetett ARC CD3 lejátszódon elsőre én is elgondolkodtam (CD-játszó vásárlás előtt vagyok), de aztán láttam, te hirdeted...
Még mielőtt belekezdenél valami "savanyú a szőlő" gondolatmenetbe - sajnos, a soraid alapján elképzelhetőnek tartom rólad - számomra nem az ott leírt összeg kifizetése a gond.

jaj jaj szomorkodom :-) általában nem olyan cuccokat szoktam felrakni amelyeket esetleg olyanok vásárolnak meg, akiket szerinted megsérthettem. lehet hogy kicsit "nehéz" a stílusom de hidd el azért vannak itt olyanok akik megkoszonik néhány hozzászolásom vagy értik a "humorom" vagy azt amirol írok. Szerintem meg nem kell konkrétumokat írnom, elég az amit feltettem roluk... aki tudja mirol van szo, tényleg vásárolna, az ír privát uzenetet. Akinek részletes paramterek kellenek, vagy most hall eloszor Spendor hangsugárzorol vagy AR eloerosítorol vagy CD lejátszorol, hidd el nekem hogy nem fog vásárolni. Pl. Spendort sem vásárol mindenki akinek pénze van vagy ismeri, mivel a Spendor nem az a márka amelyik mindenkinek tetszik. Nagyon szuk réteg szeretne neutrális hangsugárzot.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

mondtam én hogy ez a rokonlelkek fóruma :-) azt hiszem átkoltozom az adás-vétel topicba... ott is ugyanilyen egyszeru a helyzet mint itt: kell? nem kell? ez van :-)  valaki tudja mirol ír és olvas, valaki nem :-)
El kell, hogy szomorítsalak - ott sem olyan egyszerű az élet.

Ahhoz, hogy valaki el tudja dönteni, kell, vagy nem kell az általad hirdetett termék, konkrétumokat kell írnod róla, a lehetséges vevő pedig kérdez, esetleg olyat is, amit neked evidens. A vevő nem olvas majd a "soraid között", hanem odébbáll.

Ott az a fajta hozzáállásod, amivel itt többeket megsértettél (megelőlegezem, hogy nem szándékosan, csak ilyen a habitusod), a zsebedre megy, mert nem fognak tőled vásárolni.

A meghirdetett ARC CD3 lejátszódon elsőre én is elgondolkodtam (CD-játszó vásárlás előtt vagyok), de aztán láttam, te hirdeted...
Még mielőtt belekezdenél valami "savanyú a szőlő" gondolatmenetbe - sajnos, a soraid alapján elképzelhetőnek tartom rólad - számomra nem az ott leírt összeg kifizetése a gond.
longkft.hu/audioblog/

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

mondtam én hogy ez a rokonlelkek fóruma :-) azt hiszem átkoltozom az adás-vétel topicba... ott is ugyanilyen egyszeru a helyzet mint itt: kell? nem kell? ez van :-)  valaki tudja mirol ír és olvas, valaki nem :-)
Szerintem is jó lesz, ha nem folytatod a sértegetést ájtatos manó módjára, inkább hallgass, így, két ellel, ha kérhetem, könnyű megjegyezni, hiszen (majdnem ) mindenkinek két füle van. 
Előre is köszönöm.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NTX »

...megnyugtató, hogy ez a két gondolat le tudott íródni, szerintem sokak lelkét megsimogattátok!
Még az enyémet is, pedig már legalább 30 éve hallom a különbséget kábel és kábel között...
Továbbá annak aki egy átlagos (tehát nem TOP high end) rendszeren nem hallja a különbséget, két lényegesen eltérő kategóriájú kábel között, mint pld. Nordost Valhalla - Red Dawn, Nordost Silver Shadow - Shaman, annak lehet javasolni az SZTK fülészet felkeresét!Nyilván lehetnek nagyon hasonló, nagyon kis különbsegekkel rendelkező kábelek is, amelyek között minimális, elsőre nem nagyon hallható vagy nem kiemelkedő különbségek vannak, de ha nagyságrendileg eltérő kategóriákról van szó, azoknál én még nem tapasztaltam olyan, hogy ne lenne egyértelmű különbség.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

azt hiszem átkoltozom az adás-vétel topicba...

"Bölcs belátás többet ér. Minden más adománynál." (Szophoklész: Antigoné)

.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

halgassatok zenét. ha hozzájuttok kedven eloadoitok zenéjéhez nagyon jo minoségben, halgassátok (pláne ha nem fertozottek loudness war által). és oruljetek a muzyikának mint kutya a farkának. ez a hobbi játék. senkit nem kell komolyan venni, még engem sem :-)

Próbáld egy muzulmánnak bizonyítani, hogy Allah nem is létezik. Mintha egy kábelhívőt próbálnál meggyőzni. Ha hallják, hagy hallják, akik meg nem hallják, legyenek úgy boldogok. Így kerek a világ.
...megnyugtató, hogy ez a két gondolat le tudott íródni, szerintem sokak lelkét megsimogattátok!
Még az enyémet is, pedig már legalább 30 éve hallom a különbséget kábel és kábel között...
longkft.hu/audioblog/

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Mindenki találja meg azt amivel boldoan él együtt. ennyi...

PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”