Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Keresek csatlakozókat pl.:Cardas...
Ilyen engem is érdekelne
http://www.vandenhul.com/p_F24.aspx
Auditorium.
Igen tényleg Vdh-ba is van ilyen Egyik lemezjátszómba minden kábel Vdh még a HeadShell kábel is és elég jók
Lemezjátszó
Ilyen engem is érdekelne
Auditorium.
ránézésre a cardas jobbnak tűnik, de az csak ebay érhető el. Eddigi legjobbat a clearaudio produkálta...az pedig drága... mennyi bajom van mi?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Ilyen engem is érdekelne
Auditorium.
Lemezjátszó
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
1: A 45-ös fordulatot nem tudom kapcsolni mert a motorhoz hozzáér egy fém alkatrész és zörgő hangot ad ki.
Na ezt csinálta az én Thorensem is. A Nad felépítését nem ismerem, de nálam az volt a baj, hogy a felfüggesztés túl mélyre engedte a tányért. Ezen állítottam és jó lett. Mondjuk a Thorens mechanikája egyszerű mint a faék, de talán a NAD sincs túlbonyolítva.
A tűnyomásos dolgot hogy érted? Ennyire rápréseli a lemezre a fejet?
Lemezjátszó
Segítsetek mert fontos lenne!
Lemezjátszó
Sziasztok! Pár napja szert tettem egy legendásnak mondott NAD 5120-as lemezjátszóra.Nem jártam vele rosszul hiszen egy egyszerű és gagyi Teszkós
7 ezer FT-os Technosonic márkájú lejátszóra cseréltem.A lemezjátszót egy középiskolában használták forgómozgás (!!!) bemutatására.Gondoltam, hogy egy NAD erre nem méltó.(Hiszen sok jót olvastam róla) Inkább viszek egy gagyi Teszkósat amit lehet ölni ilyenekkel.Szerencsére belement a fizikatanár és becseréltem.Végül is jól jártam. Vagy mégsem?
Nem vagyok még nagy hifi szakértő magam 19 életévével de észrevettem, hogy a lejátszó több sebből is vérzik.Remélem rendbe lehet hozni.
(A hangját nem tudtam meghallgatni mert ez egy DIN dugós változat.Át lesz alakítva RCA-ssá)
Az általam (eddig) felfedezett hibák:
1: A 45-ös fordulatot nem tudom kapcsolni mert a motorhoz hozzáér egy fém alkatrész és zörgő hangot ad ki.
2: Kikapcsolt állapotban halk hálózati búgást hallok a motor felől.
3. Mikor a tűnyomást 1 grammnál nagyobbra állítom a hangszedő hátulja hozzáér a lemezhez. (A tű egyébként Lenco M400 márkájú-->gyanítom, hogy gyári.)
Ezek súlyos hibák?Könnyen orvosolhatóak?Remélem igen.
+1 Pár napja át lett alakítva RCA-ssá.A belső DIN dugót kikötöttük.Ez nagy baj?
Egyébként meglepően jól szól ezzel a régi tűvel.De a magas hangoknál torzít egy kicsit.Valószínű, hogy ki kell cserélni a tűt.
+2 Az egyik fórumozó épp el akar adni egy ugyanolyan NAD-ot.Ő írta, hogy soundstream kábel (is) kell a legjobb hangminőséghez.
Mi ez a soundstrem kábel,be lehet szerezni és meg van -e valakinek az a HFM szám amiben ez a cikk benne van?
Előre köszönöm a válaszokat!
Lemezjátszó
megér minden centet! (ésszerű határokon belül);
Startolj rá! Persze az MM hangszedők csúcsrafuttatásához 1-2 dolgot plusszban meg KELL tenni, ... majd ha esetlegesen beszerezted, privátban leírom.
oké koszi a gyors választ! Majd kereslek.
Ati
Lemezjátszó
NJ! Ha olvasod a topikot légyszi segíts. Van tapasztalatod az Empire MM/MI hangszedokkel? Ez amerikai márka ha jól tudom, te meg ugye ott élsz! Engem leginkább az ezres széria érdekelne abból is az 1080 LT illetve az 1000ZEX. Van tapasztalatod errol bármi? Most "new old stock" minosítésben elég sok kereskedo árulja korrekt áron mint kifutott termék. Érdemes beruházni?
megér minden centet! (ésszerű határokon belül);
Startolj rá! Persze az MM hangszedők csúcsrafuttatásához 1-2 dolgot plusszban meg KELL tenni, ... majd ha esetlegesen beszerezted, privátban leírom.
http://cgi.ebay.com/Empire-1000-ZE-X-tu ... 1c0ff55697
ind. mágnes design & nagyon magas engedékenység
(a képen az ERD styli hibás, a kép csak érdekes illusztráció!)
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Lemezjátszó
Tud valaki SME karhoz hernyócsavar beszerzési forrást?Van pár csavar amibe átfordul az imbusz kulcs és az ilyet nem szeretem
van egy fazon az angol ebay-en, aki SME karokat bont (3009-eseket leginkabb), neki van mindene amire neked szukséged lehet.
Most várok AA HG-ra igérte,hogy jővöhéten kikeresi amire szükségem van azt mondta minden beszerezhető hozzá.
Lemezjátszó
NJ! Ha olvasod a topikot légyszi segíts. Van tapasztalatod az Empire MM/MI hangszedokkel? Ez amerikai márka ha jól tudom, te meg ugye ott élsz! Engem leginkább az ezres széria érdekelne abból is az 1080 LT illetve az 1000ZEX. Van tapasztalatod errol bármi? Most "new old stock" minosítésben elég sok kereskedo árulja korrekt áron mint kifutott termék. Érdemes beruházni?
Lemezjátszó
Tud valaki SME karhoz hernyócsavar beszerzési forrást?Van pár csavar amibe átfordul az imbusz kulcs és az ilyet nem szeretem
van egy fazon az angol ebay-en, aki SME karokat bont (3009-eseket leginkabb), neki van mindene amire neked szukséged lehet.
Lemezjátszó
Következő project TD150 MK1 Ebbe van egy beépitett csöves előfok.Csinálni akarok egy másik sasszít neki amibe nem lesz erősítő és kapnifog egy valamilyen jobb kart.
amúgy mi a terved a beépített előerősítővel?
Semmi.Eléggé szét van berhelve hiányzik a trafó meg a kábelek és a csövek is egyedül a panel ép.Én csak kiveszem belöle a lemezjátszót a többit meg elrakom.
Lemezjátszó
Csinálni akarok egy másik sasszít
Másold le az LP12 fakeretét. Minden apró(nak túnő) részlet fontos.
Múltkor volt itt egy festésre hozták.De nem méregettem meg
Lemezjátszó
Csinálni akarok egy másik sasszít
Másold le az LP12 fakeretét. Minden apró(nak túnő) részlet fontos.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Lemezjátszó
Következő project TD150 MK1 Ebbe van egy beépitett csöves előfok.Csinálni akarok egy másik sasszít neki amibe nem lesz erősítő és kapnifog egy valamilyen jobb kart.
amúgy mi a terved a beépített előerősítővel?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Lemezjátszó
Csinálni akarok egy másik sasszít neki amibe nem lesz erősítő és kapnifog egy valamilyen jobb kart.
húú..FELDER!!!
mindent bele...hajrááá...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Megtaláltam a magyarországi képviseletet úgy néz ki a csavar és alkatrész problémám is megoldodik.
Lemezjátszó
Már csak megkellene találnom ami nem a legegyszerűbb Megcsinálhatták volna jobban ezt az oldalt alig lehet megtalálni valamit.
Itt meg is lehet venni elvileg ezeket az alkatrészeket?
Többen mondták,hogy érdemes lecserélni azt a műanyag ékalakú felfüggesztést a karon rézre vagy bronzra.Olyan is kellene.Itthon miért nem lehet ilyeneket venni?
Lemezjátszó
http://www.sme.ltd.uk/content/Spare-par ... 1310.shtml
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Lemezjátszó
@felder:lehet hogy kihasználható még az eredeti kardeszka is ..Grace 707 pivot to spindle 222mm,az SME pivot to spindle 215,7-213,25mm..le kéne ezt sablonozni 1:1 ben a 126-son..a szerelőtalp nagy az SME-n,lefedhetné esetleg az eltéréseket amelyek adódhatnak...egy misét megérhet ez is...
Nem akarom szétfaragni a Grace deszkát hátha még jól jöhet.Ha lefedné a Grace kar kivágását még a karbak furata mindig ott tátongana
étöm..pici mü.a zárodugó esetleg jó lehet a karbak sminkeléshez (autósbolt/szerszámbolt/zárbolt)
Nemakarok dugozni Annyi idő alatt már inkább csinálok másik deszkát csak elfogyott a rétegeltem egész táblát meg most ezért nem akarok hozni.De majd megprobálom a Zatiknál amit Félix mondott talán adnak ilyen kis fecniket
Mekkora, milyen vastag kellene? Ja és milyen anyagú?
Lehet tudnék szerezni...
11.8mm vastag kellene :kiraly: de lehet vastagabb is majd legyalulok belöle.293mm hosszú és 116mm széles de lehet kicsit nagyobb is mert én szeretem levágni a pontos méretre. Az anyagát,hogy nyír vagy fenyő vagy bükk azt Félix tudja megmondani.
Legyen nyír.
Oké Peterson már felajánlott egy nyír darabot amiböl kijönne 1deszka meg egy bükköt is amiböl még 2deszka is kijönne.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Lemezjátszó
@felder:lehet hogy kihasználható még az eredeti kardeszka is ..Grace 707 pivot to spindle 222mm,az SME pivot to spindle 215,7-213,25mm..le kéne ezt sablonozni 1:1 ben a 126-son..a szerelőtalp nagy az SME-n,lefedhetné esetleg az eltéréseket amelyek adódhatnak...egy misét megérhet ez is...
Nem akarom szétfaragni a Grace deszkát hátha még jól jöhet.Ha lefedné a Grace kar kivágását még a karbak furata mindig ott tátongana
étöm..pici mü.a zárodugó esetleg jó lehet a karbak sminkeléshez (autósbolt/szerszámbolt/zárbolt)
Nemakarok dugozni Annyi idő alatt már inkább csinálok másik deszkát csak elfogyott a rétegeltem egész táblát meg most ezért nem akarok hozni.De majd megprobálom a Zatiknál amit Félix mondott talán adnak ilyen kis fecniket
Mekkora, milyen vastag kellene? Ja és milyen anyagú?
Lehet tudnék szerezni...
11.8mm vastag kellene de lehet vastagabb is majd legyalulok belöle.293mm hosszú és 116mm széles de lehet kicsit nagyobb is mert én szeretem levágni a pontos méretre. :kiraly: Az anyagát,hogy nyír vagy fenyő vagy bükk azt Félix tudja megmondani.
Legyen nyír.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28