Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ilyen kéne Tud ilyent valaki?

Vendég

Lemezjátszó

Ez egy 6,3kHz-es jel. A másik csatorna is hasonló, csak ott ennek a tükörképe van.Alulról kb. 2kHz-ig tűrhető, 12kHz felett megint elmegy, de az említett tartományban ilyen. :-(
Mitől lehet ez?
Kopás?
Antiskatingot, tűnyomást, szöget, próbáltam állítani, semmi változás...
Egyébként 2kHz-től folyamatosan esik a jel kb. 0,5dB/kHz meredekséggel.
18kHz-nél már -10dB-en vagyok. :-(
Köszönöm.

Ki kéne próbálni egy másik hangszedővel.
Ha BP-n laksz, megnézem a hangszedődet mikroszkóppal.
Vagy nagyon kopott a tű, vagy valami erős szennyeződés rakodott a tűre, vagy maga a hangszedő mágnesköre, tekercsei is elszennyeződtek.
Típusa? Kora?

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Tisztelt Fórumozók!
Látom, itt igen-igen komoly berendezésekről van szó, de azért megpróbálok kérdezni egy egyszerű berendezésről:
Már jó ideje nagyon csúnyán szól a lemezjátszóm.
4kHz-10kHz között ilyen hullámformát produkál:
http://kepfeltoltes.hu/100217/torz_t_s_ ... es.hu_.jpg
Ez egy 6,3kHz-es jel. A másik csatorna is hasonló, csak ott ennek a tükörképe van.
Alulról kb. 2kHz-ig tűrhető, 12kHz felett megint elmegy, de az említett tartományban ilyen. :-(
Mitől lehet ez?
Kopás?
Antiskatingot, tűnyomást, szöget, próbáltam állítani, semmi változás...
Egyébként 2kHz-től folyamatosan esik a jel kb. 0,5dB/kHz meredekséggel.
18kHz-nél már -10dB-en vagyok. :-(
Köszönöm.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Én azért abba a "csoda" karba nem raknék MC-t...
Csak próba volt...

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

'S még kifelejtettem valamit.  
Milyen hangszedő jó bele? (...persze jó minőségű.)

Mondjuk egyet kinéztem: audio-technica AT91BL (??)

Alapszabály: Ortofon OM csőkarba, Ortofon VMS vagy AT laposba. Nekem a kilencvenes évek elején volt NAD-om, volt benne Ortofon FF15E/II és AT95E is. Egy évig magam is azt gondoltam, felesleges bele jobbat rakni, aztán valahol kipróbáltunk (Ortofon OM után) egy AT-F5 mozgótekercsest... a NAD-tulaj percekig meg se tudott szólalni, csak hallgatta bambán
/P.ü. megy!/

Én azért abba a "csoda" karba nem raknék MC-t...

Vendég

Lemezjátszó

Alapszabály: Ortofon OM csőkarba, Ortofon VMS vagy AT laposba. Nekem a kilencvenes évek elején volt NAD-om, volt benne Ortofon FF15E/II és AT95E is. Egy évig magam is azt gondoltam, felesleges bele jobbat rakni, aztán valahol kipróbáltunk (Ortofon OM után) egy AT-F5 mozgótekercsest... a NAD-tulaj percekig meg se tudott szólalni, csak hallgatta bambán
/P.ü. megy!/

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hifia »

Régen sokan halgatták Ortofon MC-vel is, azt is kiszolgálta.A NAD 5120-at Angliában tű nélkül, lapos karral 99 fontért árulták. A Dual 505 akkori verzióját 85 fontért. Jó gép, csak nálunk volt annyira olcsó.Az ólcsobb Thorens 120 font körül volt azt hiszem tű nélkül.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.

Vendég

Lemezjátszó

Nekem van AT91 szerintem kezdésnek jó bele.Sokkal drágábbat nem nagyon érdemes abba szerintem.

Wrichar10
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Wrichar10 »

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hifia »

Az enyémnek is ilyen fémes hangja volt. A hiba 100 %-osan, hogy a seb.váltó lemez hozzáér a motor ékszíjtárcsájához. A javítás egyszerű, ha nincs eltörve az a két műanyag vezető. A csavar fellazítása után el kell nyomni a seb.váltó lemezt az ékszíjtárcsától, majd le kell rögzíteni a távtartót. Ha utána nem vált sebességet, akkor távolra került a váltólemez az ékszíjtárcsától, ilyenkor visszább kell állítani úgy, hogy váltson is, meg ne is érjen hozzá.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.

Wrichar10

Lemezjátszó

Javítás:

A motorról rakok be képeket mert így nem tudom száz százalékig megmondani a bajt.

Miért nincs szerkesztés gomb?

Wrichar10

Lemezjátszó

Köszönöm az eddigi segítséget!

1.A szíjrendelést ma fogom leadni.
De gyanítom, hogy a szíj elöregedett hiszen iskolai bemutatóeszköz volt a NAD.Ott a fene sem foglalkozott azzal, hogy jó-e a szíj vagy sem.Az volt a lényeg, hogy forogjon.

2.A földelést kivezettük egy külön kábelen tehát szerintem ezzel nincs probléma. (Nem zúgott észrevehetően.)

3.Tűerőmérő szerencsére van itthon. (Még a nyolcvanas évekből maradt.)

4.Ha újra akarom kábelezni akkor melyik részt kell megbuherálni?
A hangszedőből érkező hajszálvékony kábeleket?

5.Erről az 5120-as típusról összességében mit gondoltok és mi a legnagyobb különbség a lapos illetve a csőkar közt? (A kinézetén kívül.. )

A motorról rakok be képeket mert így nem száz százalékig megmondani a bajt.

Vendég

Lemezjátszó

Az általam (eddig) felfedezett hibák: 
1: A 45-ös fordulatot nem tudom kapcsolni mert a motorhoz hozzáér egy fém alkatrész és zörgő hangot ad ki.
2: Kikapcsolt állapotban halk hálózati búgást hallok a motor felől.
3. Mikor a tűnyomást 1 grammnál nagyobbra állítom a hangszedő hátulja hozzáér a lemezhez. (A tű egyébként Lenco M400 márkájú-->gyanítom, hogy gyári.)

Ezek súlyos hibák?Könnyen orvosolhatóak?Remélem igen.

+1 Pár napja át lett alakítva RCA-ssá.A belső DIN dugót kikötöttük.Ez nagy baj?
Egyébként meglepően jól szól ezzel a régi tűvel.De a magas hangoknál torzít egy kicsit.Valószínű, hogy ki kell cserélni a tűt.

+2 Az egyik fórumozó épp el akar adni egy ugyanolyan NAD-ot.Ő írta, hogy soundstream kábel (is) kell a legjobb hangminőséghez.
Mi ez a soundstrem kábel,be lehet szerezni és meg van -e valakinek az a HFM szám amiben ez a cikk benne van?

Előre köszönöm a válaszokat!

1. Vedd le a tányért és látni fogod a motor feletti fémlemezt, melynek a kapcsoló elforgatásakor emelnie-süllyesztenie kell a szíjat. Talán deformálódott. Esetleg valaki berhelte és elfelejtette szorosan visszacsavarozni a műanyag megvezető fülecskéket. Rosszabb esetben eltört valamelyik.
3. Ellent kell mondjak Ear-nek, a NAD-on nem annyira rossz a gyári tűerőskála, viszont nem árt meg az egyensúlyi helyzetnél kinullázni:) Egy ilyen lemezjátszót, ilyen hangszedőt nem szükséges 1% pontossággal bellítáni. Jól néznénk, ki, ha majdnem annyiba kerülő tűerőmérőt kéne venni hozzá.

A 2. és 4. pontban ugyanazt tudom mondani, mint Ear.

Vendég

Lemezjátszó

de talán a NAD sincs túlbonyolítva.
Annyira nincs, hogy az 5120 legelső szériáján még csak a rugók elforgatásával lehetett úgy-ahogy imbolygás-mentessé tenni a "hintázást".

Vendég

Lemezjátszó

Keresek csatlakozókat pl.:Cardas...
Ilyen engem is érdekelne

http://www.vandenhul.com/p_F24.aspx

Auditorium.

Igen tényleg Vdh-ba is van ilyen Egyik lemezjátszómba minden kábel Vdh még a HeadShell kábel is és elég jók

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ilyen engem is érdekelne

Auditorium.

ránézésre a cardas jobbnak tűnik, de az csak ebay érhető el. Eddigi legjobbat a clearaudio produkálta...az pedig drága... mennyi bajom van mi?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Ilyen engem is érdekelne

Auditorium.

Vendég

Lemezjátszó

Ilyen engem is érdekelne

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vtb »

1: A 45-ös fordulatot nem tudom kapcsolni mert a motorhoz hozzáér egy fém alkatrész és zörgő hangot ad ki.

Na ezt csinálta az én Thorensem is. A Nad felépítését nem ismerem, de nálam az volt a baj, hogy a felfüggesztés túl mélyre engedte a tányért. Ezen állítottam és jó lett. Mondjuk a Thorens mechanikája egyszerű mint a faék, de talán a NAD sincs túlbonyolítva.

A tűnyomásos dolgot hogy érted? Ennyire rápréseli a lemezre a fejet?

Wrichar10

Lemezjátszó

Segítsetek mert fontos lenne!

Wrichar10

Lemezjátszó

Sziasztok! Pár napja szert tettem egy legendásnak mondott NAD 5120-as lemezjátszóra.Nem jártam vele rosszul hiszen egy egyszerű és gagyi Teszkós
7 ezer FT-os Technosonic márkájú lejátszóra cseréltem.A lemezjátszót egy középiskolában használták forgómozgás (!!!) bemutatására.Gondoltam, hogy egy NAD erre nem méltó.(Hiszen sok jót olvastam róla) Inkább viszek egy gagyi Teszkósat amit lehet ölni ilyenekkel.Szerencsére belement a fizikatanár és becseréltem.Végül is jól jártam. Vagy mégsem?

Nem vagyok még nagy hifi szakértő magam 19 életévével de észrevettem, hogy a lejátszó több sebből is vérzik.Remélem rendbe lehet hozni.
(A hangját nem tudtam meghallgatni mert ez egy DIN dugós változat.Át lesz alakítva RCA-ssá)

Az általam (eddig) felfedezett hibák:

2: Kikapcsolt állapotban halk hálózati búgást hallok a motor felől.
3. Mikor a tűnyomást 1 grammnál nagyobbra állítom a hangszedő hátulja hozzáér a lemezhez. (A tű egyébként Lenco M400 márkájú-->gyanítom, hogy gyári.)

Ezek súlyos hibák?Könnyen orvosolhatóak?Remélem igen.

+1 Pár napja át lett alakítva RCA-ssá.A belső DIN dugót kikötöttük.Ez nagy baj?
Egyébként meglepően jól szól ezzel a régi tűvel.De a magas hangoknál torzít egy kicsit.Valószínű, hogy ki kell cserélni a tűt.

+2 Az egyik fórumozó épp el akar adni egy ugyanolyan NAD-ot.Ő írta, hogy soundstream kábel (is) kell a legjobb hangminőséghez.
Mi ez a soundstrem kábel,be lehet szerezni és meg van -e valakinek az a HFM szám amiben ez a cikk benne van?

Előre köszönöm a válaszokat!

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

megér minden centet! (ésszerű határokon belül);
Startolj rá! Persze az MM hangszedők csúcsrafuttatásához 1-2 dolgot plusszban meg KELL tenni, ... majd ha esetlegesen beszerezted, privátban leírom.

oké koszi a gyors választ! Majd kereslek.

Ati

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

NJ! Ha olvasod a topikot légyszi segíts. Van tapasztalatod az Empire MM/MI hangszedokkel? Ez amerikai márka ha jól tudom, te meg ugye ott élsz! Engem leginkább az ezres széria érdekelne abból is az 1080 LT illetve az 1000ZEX. Van tapasztalatod errol bármi? Most "new old stock" minosítésben elég sok kereskedo árulja korrekt áron mint kifutott termék. Érdemes beruházni?

megér minden centet! (ésszerű határokon belül);
Startolj rá! Persze az MM hangszedők csúcsrafuttatásához 1-2 dolgot plusszban meg KELL tenni, ... majd ha esetlegesen beszerezted, privátban leírom.

http://cgi.ebay.com/Empire-1000-ZE-X-tu ... 1c0ff55697

ind. mágnes design & nagyon magas engedékenység
(a képen az ERD styli hibás, a kép csak érdekes illusztráció!)

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”