Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

http://www.vandenhul.com/distributors

Köszi,de ez egy kamucég hifi terén kb . Egyszer voltam arra személyesen  is pár éve és inkább autóhifit toltak egy kis garázsban.Rendelésre   én is tudok hozni mindenféle  márkát,meg bárki. Azért köszi.

Még ezt találtam ,de elég gyengécske a honlap,nem tudom működhetnek-e. http://www.auditorium.hu/

REAL VDH   DEALER WANTED !

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 137

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Ők biztosan!

http://www.procinema.hu/arlista.asp?mar ... an-den-hul

(persze lehet, hogy nem náluk a legolcsóbbak...)

Köszi,de ez egy kamucég hifi terén kb . Egyszer voltam arra személyesen  is pár éve és inkább autóhifit toltak egy kis garázsban.Rendelésre   én is tudok hozni mindenféle  márkát,meg bárki. Azért köszi.

Még ezt találtam ,de elég gyengécske a honlap,nem tudom működhetnek-e. http://www.auditorium.hu/

REAL VDH   DEALER WANTED !

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki ,hogy az országban ki forgalmaz Van Den Hul cuccokat most?
Köszi előre is a válaszért.  

Ők biztosan!

http://www.procinema.hu/arlista.asp?mar ... an-den-hul

(persze lehet, hogy nem náluk a legolcsóbbak...)
.

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 137

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki ,hogy az országban ki forgalmaz Van Den Hul cuccokat most?
Köszi előre is a válaszért.  

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: violin »

Van erről kialakult vélemény-tapasztalat....? 
Az egyik oldalon összeköti a jelföldet az "árnyékolással"....
Esetleg eltérő anyagú kábel esetében is csinálják....pl a jel ezüst,az árnyék réz....?

http://www.youtube.com/watch?v=kdW2CCbF ... ion_450432
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

A hálózati kábelek az audio rendszerek legfontosabb kábelei

Ebben persze van némi túlzás, minden kábel fontos egy audio rendszerben, viszont amig a készülékeink nem a hozzájuk illő hálózati kábelről működnek, addig nincs értelme más kábelekkel foglalkozni, mert nem a készülékek "igazi hangjához" viszonyítunk, aminek nyilván nincs sok értelme. Másrészről saját kábeleim eladásakor is azt tapasztaltam, hogy a tápkábelek hozzák a legnagyobb javulást.

Ezeket előre bocsájtva szeretnék az olvasók figyelmébe ajánlani egy átfogó hálózati kábel tesztet, ami kivételesen reálisnak tűnik, nem ordít belőle, hogy a cégek valamivel lefizették a tesztelőket. A teszt angol nyelvű és egy cseh audios fórumon jelent meg 2009-ben, mindez semmit nem von le az értékéből! Azt, hogy reális abból gondolom, hogy a héten hallottam egy Supra Lorad hálózati kábelt (á. 22 eFt) ami pontosan olyan laposan, semmitmondóan szólt, ahogy a teszt leírja. Viszont csodálatos hangú kábeleket is találtak, széles volt a teszt-paletta.

POWER UP! - a comprehensive power cord review

http://www.audiodrom.cz/recenze/kabely/262.html

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Lehet jobb, rosszabb és nagyon hasonló.
Némely esetben két "ugyanolyan" gyári között is lehetséges különbség, ha korábbi vagy későbbi gyártás az adott alapanyag. (Futottam már bele ilyenbe.)
Ne törődj vele..., inkább próbáld ki! Járasd/hallgasd és ha tatszik, tartsd meg!

Hat meg nem vettem meg egyenlore erdeklodok csak mert az original 1500 euro ezt meg 175 euroert aruljak.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok szerintetek egy hazilag elkeszitett hangfal kabel lehet-e olyan jo minosegu mint a gyari amirol mintaztak? A kepek amit az illeto arul es a link az eredeti.
http://www.goldkabel.de/index.php/execu ... odium.html

Lehet jobb, rosszabb és nagyon hasonló.
Némely esetben két "ugyanolyan" gyári között is lehetséges különbség, ha korábbi vagy későbbi gyártás az adott alapanyag. (Futottam már bele ilyenbe.)
Ne törődj vele..., inkább próbáld ki! Járasd/hallgasd és ha tatszik, tartsd meg!
.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok szerintetek egy hazilag elkeszitett hangfal kabel lehet-e olyan jo minosegu mint a gyari amirol mintaztak? A kepek amit az illeto arul es a link az eredeti.
http://www.goldkabel.de/index.php/execu ... odium.html

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Üdv,

a következő lenne a kérdésem: van egy sok.1 erősítőm, amin javarészt zenét hallgatok sztereóban. Az elülső két hangfal vastag kábellel kötve. A kérdés pedig a következő, a center, illetve surround hangfalak bekötését feleslegesnek tartom 4 négyzetmilis kábellel, azaz lehetséges-e az erősítő károsodása nélkül különböző vastagságú kábelek használata.

Előre is köszi.

Amúgy a 4 négyzetmilliméteres kábel elől is felesleges, a jó hanghoz nem vastag kábel kell, hanem olyan, ami minimális torzitással viszi át a hang-jeleket.

Vendég

Kábelezzünk

Üdv,

a következő lenne a kérdésem: van egy sok.1 erősítőm, amin javarészt zenét hallgatok sztereóban. Az elülső két hangfal vastag kábellel kötve. A kérdés pedig a következő, a center, illetve surround hangfalak bekötését feleslegesnek tartom 4 négyzetmilis kábellel, azaz lehetséges-e az erősítő károsodása nélkül különböző vastagságú kábelek használata.

Előre is köszi.

Igen.

.

c_suto
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: c_suto »

Üdv,

Előre is köszi.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2166

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A ródiumot ritkán ötvözik, inkább bevonatként használják, nagy kopásállóságú és nem korrodeál.
Az audio kábelek alapanyaga legtöbbször réz, különböző tisztaságban, keménységben, vagy bevonat nélkül, vagy ezüstözve, ónozva. vannak különféle ötvözött anyagú kábelek, ahol az arany, ezüst, réz viszi a prímet, további kis mennyiségű egyéb fémek társaságában, ez nem olcsó mulatság... és vannak a nem fém alapú kábelek, szénből, vagy fém+szén kombináció. Elektrolitos kábelt csak nagyon korlátozottan lehet használni a nagy ellenállása miatt.
A csatlakozók leggyakrabban sárgarézből, foszforbronzból, ritkábban tiszta vörösrézből, vagy annak telluriummal ötvözött változatából készülnek. A csatlakozókat bevonatai nikkel,  arany, ezüst, palládium, ródium, és ezek variációi néhány mikrométer vastagságban.
Nincs egységes javallat, ha hallgatsz másokra, vagy bejön és tetszik neked, vagy nem. 
Sajnos az igazán jó minőségű csatlakozók sokkal drágábak, mint a többi, és csak picivel jobbak hangilag, de azt mindig tudják. Egy WBT vagy Eichmann csatlakozóval nem foghatsz mellé, de csak akkor éri meg, ha nem kerül többe egy szett, mint a kábel árának fele. 
Ráadásul a rögzítés is képbe jön, forrasztás vagy hegesztés, krimpelés, vagy csavaros szorítás, nagy ám a különbség...

Köszi.

Ez a ródiumötvözet kérdés a Kácsa Audio kínálatát nézve merült fel bennem,de jobban utánanézve valószínűleg csak elírás lehet,mert a legtöbb helyen bevonatként szerepel a ródium.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A ródiumot ritkán ötvözik, inkább bevonatként használják, nagy kopásállóságú és nem korrodeál.
Az audio kábelek alapanyaga legtöbbször réz, különböző tisztaságban, keménységben, vagy bevonat nélkül, vagy ezüstözve, ónozva. vannak különféle ötvözött anyagú kábelek, ahol az arany, ezüst, réz viszi a prímet, további kis mennyiségű egyéb fémek társaságában, ez nem olcsó mulatság... és vannak a nem fém alapú kábelek, szénből, vagy fém+szén kombináció. Elektrolitos kábelt csak nagyon korlátozottan lehet használni a nagy ellenállása miatt.
A csatlakozók leggyakrabban sárgarézből, foszforbronzból, ritkábban tiszta vörösrézből, vagy annak telluriummal ötvözött változatából készülnek. A csatlakozókat bevonatai nikkel,  arany, ezüst, palládium, ródium, és ezek variációi néhány mikrométer vastagságban.
Nincs egységes javallat, ha hallgatsz másokra, vagy bejön és tetszik neked, vagy nem. 
Sajnos az igazán jó minőségű csatlakozók sokkal drágábak, mint a többi, és csak picivel jobbak hangilag, de azt mindig tudják. Egy WBT vagy Eichmann csatlakozóval nem foghatsz mellé, de csak akkor éri meg, ha nem kerül többe egy szett, mint a kábel árának fele. 
Ráadásul a rögzítés is képbe jön, forrasztás vagy hegesztés, krimpelés, vagy csavaros szorítás, nagy ám a különbség...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2166

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Miben külömböznek hangban a ródiumötvözetű,és az aranyozott rézötvözetű csatlakozók? Mostanában sokféle csati készül mindkét változatban,és kíváncsi lennék a tapasztalatokra,és arra hogy melyik milyen típusú,illetve milyen anyagösszetételű kábelhez javallott leginkább.

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zebo »

Köszönöm a válaszokat.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: spendorman »

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Én nem állítottam, hogy a változás, amit hallunk, az a kis jelszintű használatnak tudható be, a többivel egyetértek, és meg is adtad a választ a kérdezőnek. Nekem nem volt késztetésem leírni.

Vendég

Kábelezzünk

Van fizikai magyarázata, a világon semmi misztikus nincs benne. Kérdezzen csak meg egy kohómérnököt, vagy a kábelgyárban egy másikat.

Metallurgiai alapon még soha nem lett bizonyítva, hogy elektronikai szempontból létezik a bejáratás. Mindenféle elméletek keringenek ezzel kapcsolatban. Rácsszerkezet változása az elektronok mozgásának hatására, és hasonlók, de ezek csak elméletek, mert egyetlen elektormikroszkópos felvételen nem látható, hogy 50-100-200-500, vagy akár 1000 órás kis feszültségű, kis áramerősségű (mert Hi-Fi-ben erről van szó) áramfolyás bármiféle változást hozott volna létre a rácsszerkezetben, vagy húzáskor keletkezett zárványokban, stb.
Tehát, ha van fizikai magyarázat, akkor azt nem ezen a területen kell keresni.

Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy a húzást követően a vezetőben nem következik be rácsszerkezeti változás, visszarendeződés, csak azt hogy ennek nincs köze a "bejáratáshoz". Ezek a változások nyugalmi állapotban is bekövetkeznek, és a kis áramerősségű, kis feszültségű terhelés ezt a folyamatot sem nem gyorsítja, sem nem lassítja.

.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Egy másik fórumon már töbször alakult ki parázs vita arról,hogy a hifiben használt kábeleink  hangja válltozik-e,"bejáratás során". Egyáltalán van-e létjogosultsága a bejáratás szónak   kábelek esetében? Ha van,mivel magyarázható. Az egyik referáló mindenkép fizika magyarázatott vár,lehet ezt egyálltalán így magyarázni?

Véleményeiteket előre is köszönöm!

Van fizikai magyarázata, a világon semmi misztikus nincs benne. Kérdezzen csak meg egy kohómérnököt, vagy a kábelgyárban egy másikat.

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zebo »

Sziasztok!

Egy másik fórumon már töbször alakult ki parázs vita arról,hogy a hifiben használt kábeleink  hangja válltozik-e,"bejáratás során". Egyáltalán van-e létjogosultsága a bejáratás szónak   kábelek esetében? Ha van,mivel magyarázható. Az egyik referáló mindenkép fizika magyarázatott vár,lehet ezt egyálltalán így magyarázni?

Véleményeiteket előre is köszönöm!

Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Biztos volt már ez itt kérdés, de nem akartam végig olvasni a topikot és biztos gyorsan kapok megfelelő választ.

A jelenlegi rendszerem hiányossága már csak a kábelezésben lehet, ugyanis arra még nem fordítottam túl nagy gondot. Jelenleg elég vastag gyári swans rézkábelem van nakamichi banándugókkal, monster rca és gyári tápkábel.

Tápkábeleket nézegetem csak nem tudom milyet kéne és mennyi változást hozna egy használtan kb 10ezres kábel.

Továbbá nézegetem a vdh hangfalkábeleket, meg van itt fenn Gotham spk is elég olcsón, csak nem tudom érdemes-e cserélni. Ahonnan hoztam a Clarus rhea pro frontjaim, ott valami több száz ezres kábellel hallgattuk meg és nem mondanám, hogy nekem feltűnik a különbség most az itthonihoz képest.

Szóval tapasztalatokat és véleményeket nagyon szívesen olvasgatnék!

Előre is köszi! Krisz

A Swans kábeleket ne cseréld le szerintem, ic és tápkábeleket meg kérj kölcsön néhányat, aztán már magad is el tudod dönteni megérik-e a befektetést. Két-három naponta cseréld ki őket a próba során, és mindig csak egy kábelt .

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

IC kábel  - hangfalkábel - tápkábel ( ? ) ez a sorrend a hangra gyakorolt hatásukat és az észlelhetőséget illetően.
Vagyis a legjobban detektálható változást az IC kábel tudja hozni egy rendszer hangjában, és így tovább.
Én a hálózati kábelekben nem hiszek nagyon, de IC meg hangfalkábel okozta hangbani változást én is tapasztaltam már soxor, a táppal eddig még nem sikerált a dolog, pedig volt hozzá minden

Pedig - lerágott csont  - nem kis jelentőséggel bírnak. Minél jobb a rendszer (és a hallgató füle), annál inkább érzékelhető... 
Természetesen vannak nagyon hasonló hangú darabok és egymástól lényegesen különbözőek is.   
.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!

Biztos volt már ez itt kérdés, de nem akartam végig olvasni a topikot és biztos gyorsan kapok megfelelő választ.

A jelenlegi rendszerem hiányossága már csak a kábelezésben lehet, ugyanis arra még nem fordítottam túl nagy gondot. Jelenleg elég vastag gyári swans rézkábelem van nakamichi banándugókkal, monster rca és gyári tápkábel.

Tápkábeleket nézegetem csak nem tudom milyet kéne és mennyi változást hozna egy használtan kb 10ezres kábel.

Továbbá nézegetem a vdh hangfalkábeleket, meg van itt fenn Gotham spk is elég olcsón, csak nem tudom érdemes-e cserélni. Ahonnan hoztam a Clarus rhea pro frontjaim, ott valami több száz ezres kábellel hallgattuk meg és nem mondanám, hogy nekem feltűnik a különbség most az itthonihoz képest.

Előre is köszi! Krisz

ha már mindenáron kábelezni akarsz..
szvsz !!!

IC kábel  - hangfalkábel - tápkábel ( ? ) ez a sorrend a hangra gyakorolt hatásukat és az észlelhetőséget illetően.
Vagyis a legjobban detektálható változást az IC kábel tudja hozni egy rendszer hangjában, és így tovább.
Én a hálózati kábelekben nem hiszek nagyon, de IC meg hangfalkábel okozta hangbani változást én is tapasztaltam már soxor, a táppal eddig még nem sikerált a dolog, pedig volt hozzá minden

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: OroszKrisz »

Sziasztok!

Előre is köszi! Krisz

TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”