Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ezért lényeg, hogy szakember csinálja, aki tudja mit-miért. Mindennel így vagyok egyébként, cipőt a cipőboltból az elvem.
Sokan vannak, akik (úgy gondolják, hogy) mindenhez értenek, aztán sikerül ahogy sikerül. Építőiparban gyakran találkozom végzettség nélküli emberekkel: ha éppen burkoló kell akkor ők burkolók, ha kőműves kell, akkor azok, stb... Hangfalat meg "ki ne tudna tuningolni" teszünk bele valamilyen jó vastag drótot, meg teletömjük csillapítóanyaggal, 'oszt jónapot... Sőt, ennek a kimaxolása - többször találkoztam vele - amikor valaki, aki ért az asztalosmunkához és képes egy hasábot összerakni, nekiáll hangalat gyártani, hiszen mi olyan nehéz abban, bele kell építeni pár -lehetőleg jó sok, jó nagy átmérőjű és minél olcsóbb - hangszórót és kész És persze az illető vérig van sértve, ha megemlíti udvariasan neki az ember, hogy finoman szólva nem high-end a hangja és hogy ennyi pénzből meg munkaórából amit beletett sokkal jobb gyárit vehetett volna, főleg használtan.
A dobozt keszen vettem,Valto rajzot talaltam,Magam raktam ossze,Jo anyagokbol dolgoztam,A kapott hang nem hasonlithato ossze azonos aru gyari dobozokkal,csak ennyit szerettem volna mondani!!!!
Kábelezzünk
Neked akkor nagy szerencséd lehet ,mert én igazi horror történeteket hallottam nem keveset.
Azért gondolom van antihorror jó történeted is tuningról!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1564826
.
Kábelezzünk
Neked akkor nagy szerencséd lehet ,mert én igazi horror történeteket hallottam nem keveset.
Ezért lényeg, hogy szakember csinálja, aki tudja mit-miért. Mindennel így vagyok egyébként, cipőt a cipőboltból az elvem.
Sokan vannak, akik (úgy gondolják, hogy) mindenhez értenek, aztán sikerül ahogy sikerül. Építőiparban gyakran találkozom végzettség nélküli emberekkel: ha éppen burkoló kell akkor ők burkolók, ha kőműves kell, akkor azok, stb... Hangfalat meg "ki ne tudna tuningolni" teszünk bele valamilyen jó vastag drótot, meg teletömjük csillapítóanyaggal, 'oszt jónapot... Sőt, ennek a kimaxolása - többször találkoztam vele - amikor valaki, aki ért az asztalosmunkához és képes egy hasábot összerakni, nekiáll hangalat gyártani, hiszen mi olyan nehéz abban, bele kell építeni pár -lehetőleg jó sok, jó nagy átmérőjű és minél olcsóbb - hangszórót és kész És persze az illető vérig van sértve, ha megemlíti udvariasan neki az ember, hogy finoman szólva nem high-end a hangja és hogy ennyi pénzből meg munkaórából amit beletett sokkal jobb gyárit vehetett volna, főleg használtan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Az biztos, hogy a sok esetből, amikor haverjaim, ismerőseim szakemberrel tuningoltattak, még egyszer sem hallottam vissza azt, hogy nem lett kifejezetten jobb hangja a doboznak. Én magam a saját hangfalaim tuningját máig a legjobb ár/érték arányú fejlesztésnek tartom a sok közül.
Sőt, autómnál is bejött, de az más téma
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 385
Kábelezzünk
..
Valaki tudna valami jóféle 3,5 jack- 2xRCA IC kábelt ajánlani? Vagy inkább komolyabb IC és rá az átalakító megoldást használjam? Túl sokat nem akarok rá költeni.
Ezt találtam 8000-ért: ...de ez már nagyon a felső határ lenne
Ötletek?
Szia B.A.T.!
Miért nem veszel egy olyan hangkártyát amin van RCA kimenet, szerintem használtan ennyi pénzért már kapsz egy ilyet.
Nem kell átalakítgatni semmit (én mindig is kerültem az ilyen megoldásokat) és talán még az SB-t is el tudod adni.
Hali!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Kábelezzünk
Üdv. Mindenkinek!
Nemrég vettem az asztali gépemhez egy Edifier R1900TII-es hfal párost. Kicsit színezettnek érzem a hangját, szerintem egy jobb IC-t megérdemelne. Hangkártya SB Live 7.1. Tudom nem a legjobb, de előző hfallal természetesebb volt a hangja, tehát nem a hangkártya miatt ilyen. Ehez sajnos csak 3,5-ös jack - 2xRCA IC kábelt tudok így használni, vagy ha berakok egy jack-RCA átalakítót, akkor komolyabb IC-k is szóba jöhetnek, csak nemigazán csípem ezt a megoldást.
Valaki tudna valami jóféle 3,5 jack- 2xRCA IC kábelt ajánlani? Vagy inkább komolyabb IC és rá az átalakító megoldást használjam? Túl sokat nem akarok rá költeni.
Ezt találtam 8000-ért: http://www.av-online.hu/egyeb/avinity-j ... -teszt_471
de ez már nagyon a felső határ lenne, és nem is igazán bízom ebben a kábelben. Úgy rémlik egyszer vettem már Hama kábelt és nem volt az igazi.
Ötletek?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábelezzünk
A hangfal modifikációnak természetes,hogy van létjogosultsága.Sajnos a hangfalak belvilága siralmas.....,de ez egyszerű üzleti megfontolás-szerintem-.Én is megcsináltam az enyém,természetesen kellő utánjárás előzte meg.
Elégedettséggel kallgatom azóta is....többet kilehetne hozni belőle biztos,de akkor nincs vége.Így teljes mértékben sikerül a Zenét hallgatnom.
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
...igen, kábelezzünk, de nem árt ideiglenesen megőrizni az eredeti állapot visszaállítási lehetőségét!
Ennek (legalább?) két oka van:
1. Esetleg mégiscsak eladnák frissen átalakított dobozainkat, mert találtunk valami újat, jobbat és a leendő tulaj eredeti állapotban szeretné megvásárolni.
2. Meghallgatás (bejáratódás) után mégsem azt kaptuk, amit vártunk, sőt... Vannak olyan hangdobozok, melyek a sok-sok inkorrekt megoldás ellenére, egy technikailag jobbnak látszó kábelezés / keresztváltó csere után a "lelküket" vesztik el. Nem találok rá jobb szót, mert adott esetben megjön a dinamika, megszólal végre a mélysugárzó, csilingelnek a magasak... no de, hova tűnt a zene? A tuningolt hangfal boldog(?) tulajdonosa végre olyan hangokat hallhat, melyeket korábban soha, csak a lemezeit nem tudja többet végighallgatni.
Ilyenkor lehet ellenpróbát tenni, s dönteni, merre tovább.
Tehát, csak óvatosan, és ne égessünk hidat magunk (hangdobozunk) mögött. Mindig őrizzük meg a visszatérés, netalán más irányba való elmozdulás lehetőségét.
Igen, igen...természetesen ésszerű a "híd" meghagyása.
A 2.szempont amit írtál, azt rosszul sikerült mod-nak nevezném. Az valóban nem kívánatos.
.
Kábelezzünk
...No de inkább kábelezzünk...
...igen, kábelezzünk, de nem árt ideiglenesen megőrizni az eredeti állapot visszaállítási lehetőségét!
Ennek (legalább?) két oka van:
1. Esetleg mégiscsak eladnák frissen átalakított dobozainkat, mert találtunk valami újat, jobbat és a leendő tulaj eredeti állapotban szeretné megvásárolni.
2. Meghallgatás (bejáratódás) után mégsem azt kaptuk, amit vártunk, sőt... Vannak olyan hangdobozok, melyek a sok-sok inkorrekt megoldás ellenére, egy technikailag jobbnak látszó kábelezés / keresztváltó csere után a "lelküket" vesztik el. Nem találok rá jobb szót, mert adott esetben megjön a dinamika, megszólal végre a mélysugárzó, csilingelnek a magasak... no de, hova tűnt a zene? A tuningolt hangfal boldog(?) tulajdonosa végre olyan hangokat hallhat, melyeket korábban soha, csak a lemezeit nem tudja többet végighallgatni.
Ilyenkor lehet ellenpróbát tenni, s dönteni, merre tovább.
Néhány hangdoboz, aminek hangképébe bele lett tervezve az "olcsó" kábel, keresztváltó, esetleg sarus csatlakozó:
A Franco Serblin által tervezett Sonus Faber dobozok; az összes Shahinian; LS3/5A mindenféle kiadásban, Boston Lynnfield dobozok, Zsolt Audio Standart 1, 2; NAIM hangsugárzók...
Biztos lehetne még tovább sorolni, de tényleg csak példának szántam, s bizony előfordulhat, hogy emberibben árazott hangdobozok "himporát" töröljük le egy alapjában véve korrekt, józan ésszel előnyösnek ítélt átalakítással.
Tehát, csak óvatosan, és ne égessünk hidat magunk (hangdobozunk) mögött. Mindig őrizzük meg a visszatérés, netalán más irányba való elmozdulás lehetőségét.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Mindenkinek igaza van, csak más oldalról nézve a kérdést
( az biztos, én szentségtörésnek tekinteném, ha az öreg Royd dobozaimba valaki belenyúlna )
A helyzet az, hogy nincsenek csodák e dologban. Ha az ember látott már pl. relatíve olcsóbb, de audiofilnek kikiáltott gyári doboz belvilágot (sok esetben sarus csatlakozás, sima "vasalózsinor" belső kábelek, silány váltó alkatrészek...kongó/búgó-csillapítatlan "odú" ) akkor nem nehéz levonni azt az egyszerű következtetést, hogy ezeken okosan módosítva - hozzáértéssel - nem kicsit lehet jobbá tenni a minőséget. Viszont tény: "ne bízd akárkire!!!" - ahogy az autónkat sem tuningoltatnánk akárhol... Persze a 'gyári érintetlenség' megnyugtató lelki világ is megértendő. Ennek is meg van a maga tisztelt/becsült tábora.
No de inkább kábelezzünk...
.
Kábelezzünk
Az biztos, hogy a sok esetből, amikor haverjaim, ismerőseim szakemberrel tuningoltattak, még egyszer sem hallottam vissza azt, hogy nem lett kifejezetten jobb hangja a doboznak. Én magam a saját hangfalaim tuningját máig a legjobb ár/érték arányú fejlesztésnek tartom a sok közül.
És ezzel nem vagy egyedül...
.
Kábelezzünk
Mindenkinek igaza van, csak más oldalról nézve a kérdést
( az biztos, én szentségtörésnek tekinteném, ha az öreg Royd dobozaimba valaki belenyúlna )
Kábelezzünk
Sőt, autómnál is bejött, de az más téma
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Tuninggal előbb összejöhet ez az ár/hang.
Vagy nem...
Kábelezzünk
Általában addig szoktak ezen az állásponton lenni a boldog zenehallgatók, amíg a saját fülükkel nem tapasztalják, hogy egy jól elsült tuning 'fényéveket' képes javítani egy-egy készülék hangján. (Igaz, eladáskor mind ez nem sokat ér...) Természetesen egy x összeg felett egyre inkább megfontolandó...de kb. fél milla alatt általában van min polírozni...
Jó lenne eljutni erre a szintre
Kábelezzünk
Nekem ilyen hangsugárzóm van, de ennek ellenére eszembe sem jut, hogy vkinek is odaadjam "tuningolni". Előre honnan is tudhatnám mi lesz az eredménye? Ha nem tetszik egy komponens meghallgatok egy másikat is.
Ez persze nem a tuning ellen szól, félreértés ne essék, csak egy örök vitatéma...
Általában addig szoktak ezen az állásponton lenni a boldog zenehallgatók, amíg a saját fülükkel nem tapasztalják, hogy egy jól elsült tuning 'fényéveket' képes javítani egy-egy készülék hangján. (Igaz, eladáskor mind ez nem sokat ér...) Természetesen egy x összeg felett egyre inkább megfontolandó...de kb. fél milla alatt általában van min polírozni...
.
Kábelezzünk
Szia! Az egyik barátom, annyit csinált, hogy a belső kábelek saruit levágta és az összes kábel, fixen beforrsztotta, a csatlakozási pontokra. Azt mondta, hogy rá sem lehetett ismerni a hangfalra, akkorát javult a hangzás.
Gyárilag forrasztottak a kábelek.
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Kábelezzünk
Meg aztán biztos elégedett vagy a hangjával, azért nem tervezel tuningot.
Persze, a saját szintjén jó, de ma is hallottam (sokkal) jobbat, igaz az a Spendor BC3 már ...
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Kábelezzünk
Üdv! Hangfal belső kábelezéshez mit ajánlanátok ?
Szia! Az egyik barátom, annyit csinált, hogy a belső kábelek saruit levágta és az összes kábel, fixen beforrsztotta, a csatlakozási pontokra. Azt mondta, hogy rá sem lehetett ismerni a hangfalra, akkorát javult a hangzás.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3245
Kábelezzünk
Nekem ilyen hangsugárzóm van, de ennek ellenére eszembe sem jut, hogy vkinek is odaadjam "tuningolni". Előre honnan is tudhatnám mi lesz az eredménye? Ha nem tetszik egy komponens meghallgatok egy másikat is.
Ez persze nem a tuning ellen szól, félreértés ne essék, csak egy örök vitatéma...
Meg aztán biztos elégedett vagy a hangjával, azért nem tervezel tuningot.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kábelezzünk
A gyakorlatban kb. 1000 dollár alatti árú hangsugárzók mindegyikében van mit tuningolni, köszönhető a tudatos költség optimalizálás fontosságának a tudatos minőség optimalizálás helyett.
Kábelezzünk
Néhány mondat a hangsugárzó garancia ügyről.
A garancia gyakorlatilag arra jó, hogy ha valaki meghallgatás nélkül, raktárról visz el egy hangsugárzó párt/szettet, akkor első bekapcsoláskor, ha a nem megfelelő gyári minőség ellenőrzés miatt valami nem működik, nagyon torz más kis hangerőnél is, akkor a forgalmazó kicseréli/megjavíttatja. Ha már beüzemeltük, és rendben működnek a hangsugárzók, akkor a meghibásodás 99,99%-ban már csak a nem megfelelő használat következtében lép fel. A túlzott- akár csak igen rövid ideig tartó túlzott teljesítmény, a hangszínszabályzás miatti túlvezérlés következtében meghibásodott hangszórót már nem javítják meg garanciálisan, mert az minden esetben gondatlanság következménye. A leégett lengőtekercs, szétzilálódott lengő huzal, membránszakadás, stb. minden esetben a felhasználó tudatlansága/bénasága/peche miatt bekövetkező esemény. Hiába írják rá egy hangsugárzóra, hogy maximális folyamatos terhelhetőség 50W, és csak mondjuk 20 wattos névleges teljesítményű erősítőnk van, avval is könnyen tönkre lehet tenni a magassugárzót, amennyiben alaposan túlvezéreljük az erősítőt. Az 50W amúgy sem a teljes hangfrekvenciás sávra vonatkozik, csak egy szűk részére, ami különböző szabványokban különféleképp van specifikálva, és alapvetően a közép tartományra vonatkozik (100-1000Hz), hiszen a mély hangoknál a maximális membrán kitérés a fő limitáló tényező, magassugárzók meg alapból nem bírják az 50 wattot folyamatosan, egyik sem. Szerencsére a túlvezérlés következtében azonnal igen jól hallható a megnövekedett torzítás, ilyenkor még nem késő haladéktalanul visszatekerni a hangerőszabályzót.
A tuning miatt elvesztett garanciának nincs jelentősége, mert a hangszórók nem fognak a tuning következtében hamarabb meghibásodni, a keresztváltó, kábelezés esetleges hibája meg már a tuningoló garanciális felelőssége.
A gyakorlatban kb. 1000 dollár alatti árú hangsugárzók mindegyikében van mit tuningolni, köszönhető a tudatos költség optimalizálás fontosságának a tudatos minőség optimalizálás helyett.
...egy pici pozitív kiegészítés a garanciával kapcsolatban, mert annak megítélése Forgalmazótól is függ!
Erősítőm kimenetére kb. egy év használat után - máig ismeretlen okból - egyenáram jutott, s mielőtt lekapcsolt volna a védelme, leégett az egyik hangdobozom mély-sugárzója. A Forgalmazó erősítőmet saját pénzén átvizsgáltatta, hangdobozaimban a mély-sugárzókat párban ingyenesen kicserélte. Azzal, hogy a hangdobozok belső kábelezése "tuningolva" lett, nem foglalkozott.
Tudom, nem ez az általános, de jó tudni, hogy ilyesmi is megtörténik.
longkft.hu/audioblog/
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5236
Kábelezzünk
Néhány mondat a hangsugárzó garancia ügyről.
A garancia gyakorlatilag arra jó, hogy ha valaki meghallgatás nélkül, raktárról visz el egy hangsugárzó párt/szettet, akkor első bekapcsoláskor, ha a nem megfelelő gyári minőség ellenőrzés miatt valami nem működik, nagyon torz más kis hangerőnél is, akkor a forgalmazó kicseréli/megjavíttatja. Ha már beüzemeltük, és rendben működnek a hangsugárzók, akkor a meghibásodás 99,99%-ban már csak a nem megfelelő használat következtében lép fel. A túlzott- akár csak igen rövid ideig tartó túlzott teljesítmény, a hangszínszabályzás miatti túlvezérlés következtében meghibásodott hangszórót már nem javítják meg garanciálisan, mert az minden esetben gondatlanság következménye. A leégett lengőtekercs, szétzilálódott lengő huzal, membránszakadás, stb. minden esetben a felhasználó tudatlansága/bénasága/peche miatt bekövetkező esemény. Hiába írják rá egy hangsugárzóra, hogy maximális folyamatos terhelhetőség 50W, és csak mondjuk 20 wattos névleges teljesítményű erősítőnk van, avval is könnyen tönkre lehet tenni a magassugárzót, amennyiben alaposan túlvezéreljük az erősítőt. Az 50W amúgy sem a teljes hangfrekvenciás sávra vonatkozik, csak egy szűk részére, ami különböző szabványokban különféleképp van specifikálva, és alapvetően a közép tartományra vonatkozik (100-1000Hz), hiszen a mély hangoknál a maximális membrán kitérés a fő limitáló tényező, magassugárzók meg alapból nem bírják az 50 wattot folyamatosan, egyik sem. Szerencsére a túlvezérlés következtében azonnal igen jól hallható a megnövekedett torzítás, ilyenkor még nem késő haladéktalanul visszatekerni a hangerőszabályzót.
A tuning miatt elvesztett garanciának nincs jelentősége, mert a hangszórók nem fognak a tuning következtében hamarabb meghibásodni, a keresztváltó, kábelezés esetleges hibája meg már a tuningoló garanciális felelőssége.
Kábelezzünk
Az apróban most van is eladó egy tuningolt DP300-as, az eladó bizonyára szívesen megosztja veled tapasztalatait.