Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1329

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

supravox írta:
2024.01.25., csüt. 20:35

Én nem találok ilyen videot.
Lehet mert nincs is? gondolkodik.gif

A videókon az látszik,hogy a Caliburn-t más szögben mutatják.
Sokkal jobban kijön a hullámzás.
Na, azt a videót, amit nem találsz, azt tedd be, ahol a Caliburn-t más szögből mutatják... :D

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Tapasztalatom szerint a HiFi-ben a lemezjátszó " beállítás" el van misztifikálva.
Segítség 1./ http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1313.HTM
A fenti cikkben van egy sablon, melyet ha elkészítünk 66 éc 121 mm-en zérus szöghibát tapasztalunk. A lemez feleületén máshol nem, érdemes Darvas László(R.I.P.) auditív tapasztalatait elolvasni.
Segítség2./Magam készítettem egy másik sablont, mely így néz ki:
Sablon.JPG
Pontjai:
Egy egyenes a kar effektív hosszúságával. Ezzel a távolsággal egy körívet húztam. Az egyenes köríves végétől visszamértem a túlnyúlás adatát, itt egy 7.1 mm-es lyukat fúrtam (lemezközép). Ezt rászerelve a tányérra, a hangszedő pontosan beállítható. A dőléseket már nem nehéz ellenőríni.
Már csak az antiskating beállítása marad hátra. leborulok.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akvapark 2024.01.26., pén. 08:55-kor.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Big írta:
2024.01.25., csüt. 22:29
Dual 1219/1229-en ua. a kar van, csak hogy ne tévesszen meg a dolog az előbbi linkelt képeknél. :rolleyes:
Ha most kezded és van ambíció ("akinek lemezjátszója van, az tanulja ezt meg beállítani"), már pedig úgy nézem még van akkor ezt is olvasgasd:
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM
Régen volt lemezjátszóm fiatal koromban. Aztán jött a CD
Igen, ismerem a Degrell könyvet és nagyjából emlékszem is az írottakra. Teszt lemez is kéne az antiskating-hez, meg ha felveszem a digifelvevőmmel direktbe, monitoron látszódni fog ez+az gondolom
Kösz
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 745

Hozzászólás Szerző: ELEX »

NJ_ írta:
2024.01.24., szer. 23:59
Termeszetesen itt belep a kepbe az új termékek és az elérhető regi/vintage termekek viszonya. Hiaba jo a Micro Seiki, ha mar ritkan ill. hibasan, problemasan elerheto. Nem mindenkinek megoldas a felujitgatas.🙏
Azért nem lehetetlen beszerezni kitűnő állapotú Micro Seikit. Egy kedves barátomnak egy időben volt 2db RX 5000/RY 5500-asa és egy RX 3000/RY 3300-asa. Mindehhez az RX 5000-eshez több gyári tányérja is volt különböző anyagból.
Az egyik RX 5000-esét egy bolgár kereskedő vette meg, az RX 3000-et egy lengyel. Mellette volt még egy Michell Orbe-ja és egy Technics DD is.
Az RX 5000-est nagyon sajnálom, mert iszonyat jó gép volt, de nekem itthon már nem fért volna el 2. lemezjátszónak.

Visszatérve a videóra: kicsit inkorrekt 1:10 árarányú futóműveket összehasonlítani. Mindemellett a videó is enyhén hangsúlyozni akarta a drágább gép előnyét azzal, hogy hangosabb volt a felvétel. Arról nem is beszélve, hogy szándékosan el lehet vinni a hang karakterét a hangkar és a hangszedő beállításaival. Így akármit be lehet bizonyítani és az ellenkezőjét is.

Számomra zenehallgatás közben elsődleges, hogy semmiféle vizuális inger ne terhelje az agyamat, ne vonja a figyelmemet el a látvány. Sajnálatosan az OMA látványa elkeserítő. A tányér vibrálását egy percig nem tudnám elviselni, akárhogy is szól.
A TechDAS-t nagyon jól ismerem. Csodás futómű. A csendje, nyugalma, stabilitása lenyűgöző. Sokaknak, akik eddig mindenféle színezettségű "zenei" és "ritmikus" gépeket hallgattak nagyon furcsa lehet ez a tökéletesen letisztult hangzás.
A "zeneiségnek" említett valami mindig egy nem kívánt színezettséget takar, ami ráül a hangra. Hallgatni esetenként akár kellemes is lehet egy ilyen gépet, csak tisztában kell azzal lenni, hogy csalóval van dolgunk.
Együtt kell élni egy ilyen végtelenül letisztult hanggal, hogy utána minden más idegesítőnek hasson.
Csatolmányok
20220604_095631.jpg
Micro Seiki RX 5000 RY 5500 003.jpg

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

tamagaba írta:
2024.01.25., csüt. 19:28
andarson írta:
2024.01.25., csüt. 19:16
talán szakembert is lehetett kérni, beállítani lemezjátszót - kiszállással+munkadíjjal. Esetleg fuss náluk egy kört.
Nem, akinek lemezjátszója van, az tanulja ezt meg beállítani
Legyen meg a segédeszköze, nem akkora anyagi tétel, amit kábelekre meg szupi tápokra, kondikra elszór
Szerintem :D
Kösz egyébként
Dual 1219/1229-en ua. a kar van, csak hogy ne tévesszen meg a dolog az előbbi linkelt képeknél. :rolleyes:
Ha most kezded és van ambíció ("akinek lemezjátszója van, az tanulja ezt meg beállítani"), már pedig úgy nézem még van akkor ezt is olvasgasd:
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

tamagaba írta:
2024.01.25., csüt. 17:55
Dual 1219 - Rega Exact MM
Hova menjek beállító lemezért, tűnyomó erőmérőért és geometriai sablonért?
Merthogy lett egy ilyenem :rolleyes:
Nagybácsitól örököltem egy csomó lemezzel. Meghalt az Öreg sad.gif
Az 5 pólusu tuhelt már átforrasztottam RCA-ra
Találtam neked pár dolgot:
ve_dual_1219_service.pdf
(3.81 MiB) Letöltve 90 alkalommal.
Dual 1229 tracking error.JPG
Dual 1229 tonearm geometry.JPG
Dual 1229 tonearm geometry.JPG (25.55 KiB) Megtekintve 1151 alkalommal
Itt egy kalkulátor:
https://www.vinylengine.com/tonearm_ali ... =calculate
Illetve egy oldal ahonnan tudsz letölteni már kiszerkesztett sablonokat:
https://www.ls3-5a-forum.com/viewtopic.php?f=15&t=213
És egy másik:https://www.vinylengine.com/cartridge-a ... tors.shtml
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4992

Hozzászólás Szerző: pärt »

supertrump írta:
2024.01.25., csüt. 20:39
SoundMania írta:
2024.01.25., csüt. 20:32

Igen látom. Tök határozott....
Miben is?
Ha adhatok egy tanácsot: beléptél az analógozás félelmetes, sötét üregébe, és kérdéseiddel felriasztottad téli álmából a topik leghajthatatlanabb barlangi medvéjét. Ne félj, nem fog széttépni, még pár tényleg hasznos tanácsot is kaphatsz tőle - de azt pedagógiai célzattal végtelenszer ismételve. :D De készülj fel, hogy folyamatos fel fogja hívni a figyelmedet az elkövetett hibáidra, és azokra is, amiket nem követettél még el, de nyilván el fogsz követni, mert nem szívlelted meg a kinyilatkoztatásait, dacára annak, hogy fehéren-feketén leírta, hogy az úgy van. ;)
Mindenesetre én is azt mondom, mint oly sokan mások előttem, hogy most hallgasd a lemezeidet, szerezz be újakat, böngéssz a használtak közt, ha mélyebben érdekel a műfaj, hallgass ismerősöknél analóg rendszereket - körvonalazódó vásárlási inger esetén kereskedőknél is - hogy eldöntsd, akarsz-e egyáltalán változtatni, és ha igen, milyen irányba indulj. Kérdezd meg tőlük, min változtass; ezek épp úgy nem fognak egybevágni, mint az élet bármely területén kapott vélemények, tanácsok, de hangzási preferenciáik alapján képbe kerülhetsz, hogy miért is azt ajánlják, amit.
Csak egy valamit ne csinálj: nehogy külső nyomásra máris megutáld a friss szerzeményedet! Légy nyugodt, a lemezjátszózás fénykorában itthon a zenebarátok 95 százaléka a tiednél gyengébb készülékekkel hallgatott zenét.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 15:45
NJ_ írta:
2024.01.25., csüt. 14:49
Idezgetes nelkul, Isten latja lelkem, nem kotozkodni akartam. Tenyleg. Ezt le is irtam. De engem sajnos nem a rega P1 erdekel. Igy csak beszelgettem volna arrol, ki hogy kozeliti meg az ultra high-end kategoriat; ha mar be lett mutatva egy video.
Igazan csak az gondolkodtat el, hogy mit kezdjek az ilyen megfogalmazokkal a lemezjatszo topikban:

“a tehnológiai részletek engem személyszerint nem érdekelnek,ki mit,mikor,minek segitségével,és hogyan ér el...

melyik lemezjátszóra raknám fel szivesebben vlmelyik kedvenc lemezemet,én igy értelmeztem az egészet...”

En a szemelyes velemenyedet csak tiszteletben tarthatom.🙏

Ugyanakkor amikor ilyen penzugyi vonatkozasokrol beszelunk (tobb szazer dollar komponens szinten), az erdeklodok nem csak a varazslatokat keresik, hanem ennyi penzert a muszaki megoldasokat is.

Megegyszer, nem en linkeltem a videot.

Udv., J
>
minden okés,én linkeltem,igaz,szmájlival ! :D ...gondoltam ,a végeredmény,érdekes lehet...én személyszerint a végeredményekre vagyok kiváncsi,mindig,mindenben ...a többit meghagyom másoknak... :smile53:

amit boldoltam,és kérdezel...hmmm,engedélyt kérek meghunyászkodni :smile53:

:cheers1:
Szo sincs errol (amit en boldoltam)!🙏 Nem ez a jo irany..🙌

En egy kicsit technofilebb vagyok mint te, ti.. De ugyanugy zenet hallgatok.🙏
Viszont a teknofilianak az a kovetkezmenye, hogy nem vagyok elnezo. Sem a bovlira, sem a blablara. A bovlira egy fillert sem koltok, a blablara meg nem vagyok vevo. Epp ezert vagyok kritikus az also es a felso szegmessel egyarant. 250 ezer dollar?!
Nahh akkor nezzuk a technikai megoldasokat es a csucseredmenyeket amikrol pofaztok (marmint a gyartok)!

Szetintem erted. Ahogy en is ertem es respektalom a hozzzaallasod es velemenyed.
🤝
U., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

SoundMania írta:
2024.01.25., csüt. 20:32
zoli73 írta:
2024.01.25., csüt. 18:55
SoundMania írta:
2024.01.25., csüt. 18:13

Ez nem kedv elvétel, sajnos tény. Igazából előbb kellett volna kérdeznie. De attól biztos megijedt volna, hogy mennyit kell költeni rá, hogy ne csalódjon. De írtam neki jót is. Annál ár érték arányban nem tudok jobbat.
Ugye az megvan, hogy az embereknek nem egyforma az ingerküszöbük?
Van aki egy ilyen Rega P1-en is boldogan hallgat zenét(ha hiszed, ha nem), más meg a sok milliós csodája mellett is azon töpreng, hogyan lehetne mégjobbá tenni.
Egyszer kivételesen, kérlek próbálj már meg a kérdező fejével gondolkodni, és ne a saját füled, tapasztalatod, pénztárcád alapján tanácsot adni.
Köszönöm!
Miben is?
Source: Mac mini M2 + Roon + TIDAL
Main: FiiO K11 R2R | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62
Headphone: iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600
ATV 4K -> LG OLED evo C4 65"

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2489

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 19:38
supravox írta:
2024.01.25., csüt. 14:54
Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 14:29

Ja.
Azt meg is beszéltük akkor, hogy a Technics reklámban a vicces fiúk bűn görbe lemezt raktak a CC - re, majd' ledobta magáról a kart. / Azt' mégis nyávogott... :D /
Belinkeled azt a videot ahol a CC ledobja a kart?
Srry... Majd' = Majdnem :rolleyes:
Nem tom' belinkelni. De, ha Te igen, nézzük meg mégeccer... :napsut:
Én nem találok ilyen videot.
Lehet mert nincs is? gondolkodik.gif

A videókon az látszik,hogy a Caliburn-t más szögben mutatják.
Sokkal jobban kijön a hullámzás.
Ami fura,hogy már a lemez alatt lévő bigyó is üt mint állat.
De ha nem akarod ezt figyelembe venni ne tedd😜
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára supravox 2024.01.25., csüt. 20:43-kor.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1190

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
2024.01.25., csüt. 18:55
SoundMania írta:
Voyager írta:
2024.01.25., csüt. 17:36

Sajnos az! De ne vegyük el senki kedvét attól, hogy merjen hozzászólni akkor is ha kezdő.
Ez nem kedv elvétel, sajnos tény. Igazából előbb kellett volna kérdeznie. De attól biztos megijedt volna, hogy mennyit kell költeni rá, hogy ne csalódjon. De írtam neki jót is. Annál ár érték arányban nem tudok jobbat.
Van aki egy ilyen Rega P1-en is boldogan hallgat zenét(ha hiszed, ha nem), más meg a sok milliós csodája mellett is azon töpreng, hogyan lehetne mégjobbá tenni.
Egyszer kivételesen, kérlek próbálj már meg a kérdező fejével gondolkodni, és ne a saját füled, tapasztalatod, pénztárcád alapján tanácsot adni.
Köszönöm!

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2024.01.25., csüt. 14:54
Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 14:29

Ja.
Azt meg is beszéltük akkor, hogy a Technics reklámban a vicces fiúk bűn görbe lemezt raktak a CC - re, majd' ledobta magáról a kart. / Azt' mégis nyávogott... :D /
Belinkeled azt a videot ahol a CC ledobja a kart?
Srry... Majd' = Majdnem :rolleyes:
Nem tom' belinkelni. De, ha Te igen, nézzük meg mégeccer... :napsut:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

andarson írta:
2024.01.25., csüt. 19:16
talán szakembert is lehetett kérni, beállítani lemezjátszót - kiszállással+munkadíjjal. Esetleg fuss náluk egy kört.
Nem, akinek lemezjátszója van, az tanulja ezt meg beállítani
Legyen meg a segédeszköze, nem akkora anyagi tétel, amit kábelekre meg szupi tápokra, kondikra elszór
Szerintem :D
Kösz egyébként

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Hozzászólás Szerző: andarson »

tamagaba írta:
2024.01.25., csüt. 17:55
Részvétem. Pár hete én is ilyen lemezjátszót használok, örömmel, szóval azért gratulálok is hozzá.
Régebben még lehetett kölcsönözni digitális tűmérleget a vinil.hu-tól és lehet, hogy egyéb beállító eszközöket is lehetett kölcsönözni (de megvásárolni biztosan lehet) ill. talán szakembert is lehetett kérni, beállítani lemezjátszót - kiszállással+munkadíjjal. Esetleg fuss náluk egy kört.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

mishow írta:
2024.01.25., csüt. 18:00
supertrump írta:
2024.01.25., csüt. 15:56
Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg .....
A félreértések elkerülése érdekében, jelenleg minden megfelelő, csak kíváncsi vagyok, innen merre lehet, hova érdemes.
Ha ez így tetszik, akkor ne etesd a hifi-bogarat, hallgasd így a rendszeredet örömmel.
Ha viszont izgat a bindzsizés része, akkor vegyél egy Audio Technica AT-LP120-ast, vagy egy AT-LP5X-et használtan (itt a fórumon szoktak lenni, figyelni kell). Ezekben hagyd meg a phono fokozatot, de el tudsz játszani a meghanikai rezgésmentesítésükkel (belső bitumen lapok ide-oda), és nem kell a komplett hangszedőt sem cserélni, csak a hangszedőtűt ugyanabban a fejben, és tudod hangolni a rendszert.
Egyébként egy külső phono se vagyon, alap NAD PP-t, Cambridge phonot tudsz venni használtan szintén, nem lesznek rosszabbak, mint a Rega beépített phonoja.
Nem szeretnék használt terméket vásárolni, bármennyire is jó. Régen csináltam. Előfordult, hogy később bukott ki valami, no meg ebben az iparban sokan azt hiszik, hogy sokkal jobban tudják, mint a gyártó és tuningolják. Ha nem jó egy termék, veszek másikat, de nem barmolok bele. Ez az, amit sosem fogsz megtudni. xy termék hány embernél járt, ki mit hallgatott el a másik elől. Volt-e javítva, hogyan? Le van ütve a sarka, karcos az eszköz, stb. Értem én, hogy magasabb szintet lehet elérni használtan, de van egy ára.

Ezt már inkább SoundMania-nak. Nem ijedtem volna meg, régen voltak rendszereim, egy ProAc tablettánál volt vége. A lemezjátszás az, ami teljesen homály. Most is csak úgy indult, hogy a TV köré kellene valami hang. A hely nem sok, és mivel film, így valami felsőbb kategóriás soundbaron gondolkoztam, vezetéknélküli hátterekkel. De tudtam, hogy folyamatosan elégedett lennék vele, így a cikázó hangok helyett sztereó lett belőle. Azt pedig nem gondoltam, hogy ez az M20 ennyi pénzért ennyire tetszeni fog és majd zenét fogok rajta hallgatni. Arra ott volt a K612. Lemezjátszót mindig is szerettem volna. Egyik este a MÜPA-ból hazaérkezve és annak hatására fellelkesülve megnéztem egy-két üzletet. Láttam, hogy ez az egybe Rega teljesen jó lesz elsőnek és valami 25%-al akciózták éppen. Ezzel a mozdulattal pedig meg is rendeltem. Nem vártam tőle örökéletet, de azt előre sejtettem, hogy jobban fog szólni, mint strandon a hangszórók és majd később eldől, hogy mennyire tetszik, életképes lesz a streaming mellett az analóg vonal? Egyszerűen nem költöttem volna el rá többet. Nem lett volna jó ötlet egy hifi üzletben beszabadulni, ismerve magamat. A vásárlást pedig nem bánom, főleg hogy fogalmam sincs milyen lenne egy másik, ez pedig tetszik és bizonyára ez a lényeg. De mint írtam, zero vinyl tapasztalatom van. Ezért is kérdeztem, pusztán kíváncsiságból, hogy milyen arányokkal lehet operálni a rendszereid elemeihez viszonyítva egy lemezjátszó árával, aminek még van vagy lehet értelme. Tudom, ez nem szimpla matek, és azt is, hogy meg kell hallgatni, pusztán egy hozzávetőleges arány érdekelt, amit érdemes célozni/tartani. És nem azért mert már most cserélni akarom.
Source: Mac mini M2 + Roon + TIDAL
Main: FiiO K11 R2R | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62
Headphone: iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600
ATV 4K -> LG OLED evo C4 65"

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

SoundMania írta:
Voyager írta:
SoundMania írta:
2024.01.25., csüt. 08:48

A rega p1 az eltévelyedés! :(
Sajnos az! De ne vegyük el senki kedvét attól, hogy merjen hozzászólni akkor is ha kezdő.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2659

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Voyager írta:
2024.01.25., csüt. 17:30
dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 13:53
Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 13:38

Ha csak a laptopon hallottak alapján lehetne döntenem, én is a TechDas-t választanám.
Számomra nem is az a része érdekes, hogy melyiket hallottam jobbnak, hanem, hogy egyáltalán mekkora különbségek jöttek át.
Mint ha nem is ugyan avval az eszközzel rögzítették volna a két hangot.
Az OMA nálam valamivel harsányabb, keményebb és két dimenziósabb.
OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kell :D :smile30: ....és a lemezpréselési hibákat is jobban a felszinre hozza...

rusnya mint a bűn ,ingyé sem engedném a házam közelébe,nemhogy a rendszerembe 360.000 dodóért... :smile30:

angyal
Én jutyúbos minőségből nem szeretek levonni semmilyen következtetést, de nekem az OMA sokkal jobban tetszik. (ez van)
semmi gond,nem vagyunk egyformák :smile53: (nem szeretheti mindenki ugyanazon csajt :D )
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
SoundMania írta:
akvapark írta:
2024.01.25., csüt. 08:32
A Rega P1-et nem hogy nem szabad, hanem nem lehet állítgatni. Annyira erre a hangszedőre van minden FIXEN beállítva, hogy minden hangszedőcsere eltévelyedés.
Egyéb tuning meg akor minek?
(Sajnos a "nagy" gyártók legolcsóbb modelljei mind fix beállításúak a tünyomóerő és az antiskating vonalán.)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

supertrump írta:
Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg .....
A félreértések elkerülése érdekében, jelenleg minden megfelelő, csak kíváncsi vagyok, innen merre lehet, hova érdemes.
Ha ez így tetszik, akkor ne etesd a hifi-bogarat, hallgasd így a rendszeredet örömmel.
Ha viszont izgat a bindzsizés része, akkor vegyél egy Audio Technica AT-LP120-ast, vagy egy AT-LP5X-et használtan (itt a fórumon szoktak lenni, figyelni kell). Ezekben hagyd meg a phono fokozatot, de el tudsz játszani a meghanikai rezgésmentesítésükkel (belső bitumen lapok ide-oda), és nem kell a komplett hangszedőt sem cserélni, csak a hangszedőtűt ugyanabban a fejben, és tudod hangolni a rendszert.
Egyébként egy külső phono se vagyon, alap NAD PP-t, Cambridge phonot tudsz venni használtan szintén, nem lesznek rosszabbak, mint a Rega beépített phonoja.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

SoundMania írta:
akvapark írta:
2024.01.25., csüt. 08:32
A Rega P1-et nem hogy nem szabad, hanem nem lehet állítgatni. Annyira erre a hangszedőre van minden FIXEN beállítva, hogy minden hangszedőcsere eltévelyedés.
Egyéb tuning meg akor minek?
(Sajnos a "nagy" gyártók legolcsóbb modelljei mind fix beállításúak a tünyomóerő és az antiskating vonalán.)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

dixie-chicken írta:
Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 13:38
dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 08:07

számomra az,hogy a TechDas,AirForce III választanám,ha választanom kéne,és lenne rá lehetőségem, az OMA MK3-al szemben....

:smile49:
Ha csak a laptopon hallottak alapján lehetne döntenem, én is a TechDas-t választanám.
Számomra nem is az a része érdekes, hogy melyiket hallottam jobbnak, hanem, hogy egyáltalán mekkora különbségek jöttek át.
Mint ha nem is ugyan avval az eszközzel rögzítették volna a két hangot.
Az OMA nálam valamivel harsányabb, keményebb és két dimenziósabb.
OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kell :D :smile30: ....és a lemezpréselési hibákat is jobban a felszinre hozza...

rusnya mint a bűn ,ingyé sem engedném a házam közelébe,nemhogy a rendszerembe 360.000 dodóért... :smile30:

angyal
Én jutyúbos minőségből nem szeretek levonni semmilyen következtetést, de nekem az OMA sokkal jobban tetszik. (ez van)

Rock60
Őslakos
Őslakos

Meghallgatva még párszor - már az itthoni gépen - a két nehézsúlyút, hallom én is, ami miatt revi-nek az OMA tetszik jobban.
Nyilván mindkét gép sokkal jobb, mint ami ezekből a felvételekből leszűrhető, nekem az a legfurcsább, hogy hogy lehet ekkora különbség hangban még ebben az árkategóriában is... gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 16:02
revox írta:
2024.01.25., csüt. 15:08
dixie-chicken írta:

angyal
nálam HP asztali PC és valami kukázott, "Philips SBC HP200" fejhallgató megy.
megnéztem újra, amiket írtál, én ezzel hallom a bőgőnek a mélyebb húrjait is és a zongora is fémesen csillog, nem kopog (bár a tonális balansz elég könnyen tolható ide-oda). volt bennem is némi ambivalencia, hogy kicsit szikár és száraz, lehetne színesebb(nem színezett) de itt legalább érezhető a rendezettség és nincs torzítása és egyben van a zene. A másik lemezjátszón nagyon érezni lehet a stabilizer hiányát,így a teteje grízes, néha csörög, az alja mackós, de ami a lényeg, egy energiákban szegény előadásmód, ahol a hangszerek közötti kapcsolt se az igazi (kicsit CD-s íze is van). nincs egyben az egész produkció, nem komplex. hiába hat élethűnek egy-egy hangszer, ha a köztük lévő kapcsolat csúszik, illetve nincs levegője. ez a lemezjátszó garantáltan nem ilyen szerintem, de ez a felvétel/install nem annyira sikerült jól. én nem látom benne a magic-et, ami odaültet elé, pedig most nagyon jónak akartam hallani :rolleyes: :smile53:

pedig ezek már az oszlop vége... de, ha ennyire nem egyformának látjuk őket,akkor még van tovább :D
@revi:ha megnézed a videót,a TechDas-on világit a "locked" gomb=aktiválva van a vakuumos leszivás...ember nincs aki leveszi ilyenkor a tányérrol a lemezt,még Schwarzenegger sem amikor jobb formában volt....amikor én ilyeneket megnézek,transzferálom magam hogy ,ugyan, David Bowie "Ziggy Stardust",Jefferson Airplane "Volunteers",Grateful Dead "Live/Dead" -menne-e neki vagy sem :D ...de tovább tolom a bringámat,sárga lapom van már 1x...

csőőő :kiss:
én azt értem, vagyis mostmár igen, mert véginéztem a videót. eddig csak a megadott időpontokra toltam a csúszkát és csak a produkciót néztem. viszont, a stbailizer nem leszorít,hanem pl motor, vagy itt mondjuk nem létező tányércsapágy káros rezonanciáit igyekszik semlegesíteni. a két lemezjátszóról az égvilágon semmit nem tudtam és most se vagyok sokkal okosabb (árukat se,mostmár igen,de azt gondoltam, a második a drágább :D ) de nekem a zeneisége az elsőnek jobban megvan. most a kommneteket olvasgatom és több helyen előkerül az első TT jobb időzítése,amit -Isten látja lelkem- nem plágium, magamtól írtam, mert nálam ez egy fő szempont és tényleg most olvasgatok bele a kommentekbe a youtube-on, de jönnek sorba az olyan gondolatok,ami bennem is megfogalmazódott. találni ilyet és olyat is, de ebben találtam egy lényeges gondolatot, de ilyen árak mellett én le se merném ezt írni, max gondolom magamban, bár, már azt se, csak érzem,hogy a második lemezjátszó nem nekem szól. itt,ebben a videóban nem. aztán lehet máshol,máshogy igen. :cheers1:

IMO the K3 is a little more in the pocket rhythmically (the interplay of the piano, bass and drums in the beginning just sounds right). On the other hand the TechDAS sounds a bit more dynamic and more lively (louder?), for example, in the drum solo. But at the same time, relatively speaking, it sound more hifi. Forced choice (tough choice), the OMA K3 is my preference for the feel of the performance it conveys. Would love to be in the room to hear the differences first hand. Nice demo and musically this record is a terrific choice for this faceoff. Thanks MF.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

supertrump írta:
mishow írta:
2024.01.25., csüt. 13:24
supertrump írta:
2024.01.24., szer. 20:43
P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem ....
Ahogy előttem többen helyesen leírták, a Rega P1 Plus azoknak készült, akik megtalálták a szekrény aljában a 30 (inkább 40) éve elveszettnek hitt LP lemezeiket, és nosztalgiából újrahallgatnák őket, VAGY azoknak, akik most ismerkednek az LP-vel, inkább divatból, mint hifizésből. A hangszedője az ősöreg elpusztíthatatlan Audio Technica AT3600, valamikor minden hiftorony lemezjátszóba ezt tették (vagy valami olcsó Ortofont). Kúpos hangszedő, kibírta a kopott lemezeket, kibírta, ha a buliban piásan ráejtették a lemezre és alkalmas volt a lemezen található zenei tartalom felismerésére. Megjegyzem, ebben a műfajban valóban a mai napig az egyik legjobb, de ha az LP-re mint hifi produktumra tekintesz, akkor a P1 csak addig alternatíva, amíg eldöntöd: OK, ez a lemezezés-dolog tetszik neked.
Fejleszteni, rákölteni :ohnoohnoohno:
Mint írtam, nem erre való, nem is erre találták ki. Ha tűje tönkremegy, marokszám találsz hozzá AT feliratos eredetit, meg fillérekért ki tudja milyen származék utángyártottad. 8-10eFt-ért szuperkefe? Az egész hangszedőt megveszed ennyiért ...
Szóval, ha beszippantott a fekete lemez, akkor P1 elenged, és innen a határ a csillagos ég! ;)
Tökéletesen megértettem mindent. Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg. :D A lemezek ára nyilván kevésbé (főleg a komolyabb nyomások, amik valami speciális eljárás alapján készültek; nem a box-set, vagy az aláírt limitált darabokra gondolok). De ezt majd az idő kifaragja, és hogy hogyan és milyen ütemben bővül a kollekció.

Na most, ha már ez a helyzet a P1-el, akkor mit lehet tenni a jövőben, ha nem tervezek hangsugárzót cserélni? Mármint megtehetném, csak vannak egyéb célok. Vegyük úgy, hogy ez az egy dobozos rendszer nagyjából úgy áll össze, hogy a hangsugárzó kitesz belőle 120 ezret, az erősítő 65-t, a DAC 30-t és a BT meg 5-t. P1-ről P2-re szinte senki nem megy, de a P3 330k, hangszedő 50-100k között, a phono pedig minmum 60k, ami így már 500 ezer. Teljesen értelmetlennek látom ilyen dobozokhoz, de mivel ez nekem teljesen új és semmi tapasztalatom nincs, így itt lehet hogy az arányok máshogy működnek és nem teljesen baromság.

Felejtsd el a Rega vonalat és vegyél használtan egy Systemdek llx-et, Rega karral (250 tuning súllyal, vagy 300 - assal) meg egy használt Rega Ania hangszedőt bele és nem akarod többet majd cserélni és eladni sem. Nagyon egyben van a hangja. Szerintem a dacod sem fogod többet bekapcsolni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”