Na, azt a videót, amit nem találsz, azt tedd be, ahol a Caliburn-t más szögből mutatják...

Régen volt lemezjátszóm fiatal koromban. Aztán jött a CDBig írta: ↑2024.01.25., csüt. 22:29Dual 1219/1229-en ua. a kar van, csak hogy ne tévesszen meg a dolog az előbbi linkelt képeknél.![]()
Ha most kezded és van ambíció ("akinek lemezjátszója van, az tanulja ezt meg beállítani"), már pedig úgy nézem még van akkor ezt is olvasgasd:
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM
Azért nem lehetetlen beszerezni kitűnő állapotú Micro Seikit. Egy kedves barátomnak egy időben volt 2db RX 5000/RY 5500-asa és egy RX 3000/RY 3300-asa. Mindehhez az RX 5000-eshez több gyári tányérja is volt különböző anyagból.
Dual 1219/1229-en ua. a kar van, csak hogy ne tévesszen meg a dolog az előbbi linkelt képeknél.
Találtam neked pár dolgot: Itt egy kalkulátor:
Ha adhatok egy tanácsot: beléptél az analógozás félelmetes, sötét üregébe, és kérdéseiddel felriasztottad téli álmából a topik leghajthatatlanabb barlangi medvéjét. Ne félj, nem fog széttépni, még pár tényleg hasznos tanácsot is kaphatsz tőle - de azt pedagógiai célzattal végtelenszer ismételve.
Szo sincs errol (amit en boldoltam)!dixie-chicken írta: ↑2024.01.25., csüt. 15:45minden okés,én linkeltem,igaz,szmájlival !NJ_ írta: ↑2024.01.25., csüt. 14:49Idezgetes nelkul, Isten latja lelkem, nem kotozkodni akartam. Tenyleg. Ezt le is irtam. De engem sajnos nem a rega P1 erdekel. Igy csak beszelgettem volna arrol, ki hogy kozeliti meg az ultra high-end kategoriat; ha mar be lett mutatva egy video.
Igazan csak az gondolkodtat el, hogy mit kezdjek az ilyen megfogalmazokkal a lemezjatszo topikban:
“a tehnológiai részletek engem személyszerint nem érdekelnek,ki mit,mikor,minek segitségével,és hogyan ér el...
melyik lemezjátszóra raknám fel szivesebben vlmelyik kedvenc lemezemet,én igy értelmeztem az egészet...”
En a szemelyes velemenyedet csak tiszteletben tarthatom.
Ugyanakkor amikor ilyen penzugyi vonatkozasokrol beszelunk (tobb szazer dollar komponens szinten), az erdeklodok nem csak a varazslatokat keresik, hanem ennyi penzert a muszaki megoldasokat is.
Megegyszer, nem en linkeltem a videot.
Udv., J
>...gondoltam ,a végeredmény,érdekes lehet...én személyszerint a végeredményekre vagyok kiváncsi,mindig,mindenben ...a többit meghagyom másoknak...
![]()
amit boldoltam,és kérdezel...hmmm,engedélyt kérek meghunyászkodni![]()
![]()
Miben is?SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 20:32Igen látom. Tök határozott....zoli73 írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:55Ugye az megvan, hogy az embereknek nem egyforma az ingerküszöbük?SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:13
Ez nem kedv elvétel, sajnos tény. Igazából előbb kellett volna kérdeznie. De attól biztos megijedt volna, hogy mennyit kell költeni rá, hogy ne csalódjon. De írtam neki jót is. Annál ár érték arányban nem tudok jobbat.
Van aki egy ilyen Rega P1-en is boldogan hallgat zenét(ha hiszed, ha nem), más meg a sok milliós csodája mellett is azon töpreng, hogyan lehetne mégjobbá tenni.
Egyszer kivételesen, kérlek próbálj már meg a kérdező fejével gondolkodni, és ne a saját füled, tapasztalatod, pénztárcád alapján tanácsot adni.
Köszönöm!
Én nem találok ilyen videot.
Igen látom. Tök határozott....zoli73 írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:55Ugye az megvan, hogy az embereknek nem egyforma az ingerküszöbük?SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:13Ez nem kedv elvétel, sajnos tény. Igazából előbb kellett volna kérdeznie. De attól biztos megijedt volna, hogy mennyit kell költeni rá, hogy ne csalódjon. De írtam neki jót is. Annál ár érték arányban nem tudok jobbat.
Van aki egy ilyen Rega P1-en is boldogan hallgat zenét(ha hiszed, ha nem), más meg a sok milliós csodája mellett is azon töpreng, hogyan lehetne mégjobbá tenni.
Egyszer kivételesen, kérlek próbálj már meg a kérdező fejével gondolkodni, és ne a saját füled, tapasztalatod, pénztárcád alapján tanácsot adni.
Köszönöm!
Srry... Majd' = Majdnem
Nem, akinek lemezjátszója van, az tanulja ezt meg beállítani
Részvétem. Pár hete én is ilyen lemezjátszót használok, örömmel, szóval azért gratulálok is hozzá.
Nem szeretnék használt terméket vásárolni, bármennyire is jó. Régen csináltam. Előfordult, hogy később bukott ki valami, no meg ebben az iparban sokan azt hiszik, hogy sokkal jobban tudják, mint a gyártó és tuningolják. Ha nem jó egy termék, veszek másikat, de nem barmolok bele. Ez az, amit sosem fogsz megtudni. xy termék hány embernél járt, ki mit hallgatott el a másik elől. Volt-e javítva, hogyan? Le van ütve a sarka, karcos az eszköz, stb. Értem én, hogy magasabb szintet lehet elérni használtan, de van egy ára.mishow írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:00Ha ez így tetszik, akkor ne etesd a hifi-bogarat, hallgasd így a rendszeredet örömmel.supertrump írta: ↑2024.01.25., csüt. 15:56Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg .....
A félreértések elkerülése érdekében, jelenleg minden megfelelő, csak kíváncsi vagyok, innen merre lehet, hova érdemes.
Ha viszont izgat a bindzsizés része, akkor vegyél egy Audio Technica AT-LP120-ast, vagy egy AT-LP5X-et használtan (itt a fórumon szoktak lenni, figyelni kell). Ezekben hagyd meg a phono fokozatot, de el tudsz játszani a meghanikai rezgésmentesítésükkel (belső bitumen lapok ide-oda), és nem kell a komplett hangszedőt sem cserélni, csak a hangszedőtűt ugyanabban a fejben, és tudod hangolni a rendszert.
Egyébként egy külső phono se vagyon, alap NAD PP-t, Cambridge phonot tudsz venni használtan szintén, nem lesznek rosszabbak, mint a Rega beépített phonoja.
Ugye az megvan, hogy az embereknek nem egyforma az ingerküszöbük?SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:13Ez nem kedv elvétel, sajnos tény. Igazából előbb kellett volna kérdeznie. De attól biztos megijedt volna, hogy mennyit kell költeni rá, hogy ne csalódjon. De írtam neki jót is. Annál ár érték arányban nem tudok jobbat.
semmi gond,nem vagyunk egyformákVoyager írta: ↑2024.01.25., csüt. 17:30Én jutyúbos minőségből nem szeretek levonni semmilyen következtetést, de nekem az OMA sokkal jobban tetszik. (ez van)dixie-chicken írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:53OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kellRock60 írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:38
Ha csak a laptopon hallottak alapján lehetne döntenem, én is a TechDas-t választanám.
Számomra nem is az a része érdekes, hogy melyiket hallottam jobbnak, hanem, hogy egyáltalán mekkora különbségek jöttek át.
Mint ha nem is ugyan avval az eszközzel rögzítették volna a két hangot.
Az OMA nálam valamivel harsányabb, keményebb és két dimenziósabb.![]()
....és a lemezpréselési hibákat is jobban a felszinre hozza...
rusnya mint a bűn ,ingyé sem engedném a házam közelébe,nemhogy a rendszerembe 360.000 dodóért...
![]()
Ez nem kedv elvétel, sajnos tény. Igazából előbb kellett volna kérdeznie. De attól biztos megijedt volna, hogy mennyit kell költeni rá, hogy ne csalódjon. De írtam neki jót is. Annál ár érték arányban nem tudok jobbat.Voyager írta: ↑2024.01.25., csüt. 17:36Sajnos az! De ne vegyük el senki kedvét attól, hogy merjen hozzászólni akkor is ha kezdő.SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:48A rega p1 az eltévelyedés! :(akvapark írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:32A Rega P1-et nem hogy nem szabad, hanem nem lehet állítgatni. Annyira erre a hangszedőre van minden FIXEN beállítva, hogy minden hangszedőcsere eltévelyedés.
Egyéb tuning meg akor minek?
(Sajnos a "nagy" gyártók legolcsóbb modelljei mind fix beállításúak a tünyomóerő és az antiskating vonalán.)
Ha ez így tetszik, akkor ne etesd a hifi-bogarat, hallgasd így a rendszeredet örömmel.supertrump írta: ↑2024.01.25., csüt. 15:56Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg .....
A félreértések elkerülése érdekében, jelenleg minden megfelelő, csak kíváncsi vagyok, innen merre lehet, hova érdemes.
Sajnos az! De ne vegyük el senki kedvét attól, hogy merjen hozzászólni akkor is ha kezdő.SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:48A rega p1 az eltévelyedés! :(akvapark írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:32A Rega P1-et nem hogy nem szabad, hanem nem lehet állítgatni. Annyira erre a hangszedőre van minden FIXEN beállítva, hogy minden hangszedőcsere eltévelyedés.
Egyéb tuning meg akor minek?
(Sajnos a "nagy" gyártók legolcsóbb modelljei mind fix beállításúak a tünyomóerő és az antiskating vonalán.)
Én jutyúbos minőségből nem szeretek levonni semmilyen következtetést, de nekem az OMA sokkal jobban tetszik. (ez van)dixie-chicken írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:53OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kellRock60 írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:38Ha csak a laptopon hallottak alapján lehetne döntenem, én is a TechDas-t választanám.dixie-chicken írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:07
számomra az,hogy a TechDas,AirForce III választanám,ha választanom kéne,és lenne rá lehetőségem, az OMA MK3-al szemben....
![]()
Számomra nem is az a része érdekes, hogy melyiket hallottam jobbnak, hanem, hogy egyáltalán mekkora különbségek jöttek át.
Mint ha nem is ugyan avval az eszközzel rögzítették volna a két hangot.
Az OMA nálam valamivel harsányabb, keményebb és két dimenziósabb.![]()
rusnya mint a bűn ,ingyé sem engedném a házam közelébe,nemhogy a rendszerembe 360.000 dodóért...
![]()
én azt értem, vagyis mostmár igen, mert véginéztem a videót. eddig csak a megadott időpontokra toltam a csúszkát és csak a produkciót néztem. viszont, a stbailizer nem leszorít,hanem pl motor, vagy itt mondjuk nem létező tányércsapágy káros rezonanciáit igyekszik semlegesíteni. a két lemezjátszóról az égvilágon semmit nem tudtam és most se vagyok sokkal okosabb (árukat se,mostmár igen,de azt gondoltam, a második a drágábbdixie-chicken írta: ↑2024.01.25., csüt. 16:02@revi:ha megnézed a videót,a TechDas-on világit a "locked" gomb=aktiválva van a vakuumos leszivás...ember nincs aki leveszi ilyenkor a tányérrol a lemezt,még Schwarzenegger sem amikor jobb formában volt....amikor én ilyeneket megnézek,transzferálom magam hogy ,ugyan, David Bowie "Ziggy Stardust",Jefferson Airplane "Volunteers",Grateful Dead "Live/Dead" -menne-e neki vagy semrevox írta: ↑2024.01.25., csüt. 15:08nálam HP asztali PC és valami kukázott, "Philips SBC HP200" fejhallgató megy.dixie-chicken írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:53
OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kell![]()
![]()
megnéztem újra, amiket írtál, én ezzel hallom a bőgőnek a mélyebb húrjait is és a zongora is fémesen csillog, nem kopog (bár a tonális balansz elég könnyen tolható ide-oda). volt bennem is némi ambivalencia, hogy kicsit szikár és száraz, lehetne színesebb(nem színezett) de itt legalább érezhető a rendezettség és nincs torzítása és egyben van a zene. A másik lemezjátszón nagyon érezni lehet a stabilizer hiányát,így a teteje grízes, néha csörög, az alja mackós, de ami a lényeg, egy energiákban szegény előadásmód, ahol a hangszerek közötti kapcsolt se az igazi (kicsit CD-s íze is van). nincs egyben az egész produkció, nem komplex. hiába hat élethűnek egy-egy hangszer, ha a köztük lévő kapcsolat csúszik, illetve nincs levegője. ez a lemezjátszó garantáltan nem ilyen szerintem, de ez a felvétel/install nem annyira sikerült jól. én nem látom benne a magic-et, ami odaültet elé, pedig most nagyon jónak akartam hallani![]()
![]()
pedig ezek már az oszlop vége... de, ha ennyire nem egyformának látjuk őket,akkor még van tovább![]()
...de tovább tolom a bringámat,sárga lapom van már 1x...
csőőő![]()
Felejtsd el a Rega vonalat és vegyél használtan egy Systemdek llx-et, Rega karral (250 tuning súllyal, vagy 300 - assal) meg egy használt Rega Ania hangszedőt bele és nem akarod többet majd cserélni és eladni sem. Nagyon egyben van a hangja. Szerintem a dacod sem fogod többet bekapcsolni.supertrump írta: ↑2024.01.25., csüt. 15:56Tökéletesen megértettem mindent. Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg.mishow írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:24Ahogy előttem többen helyesen leírták, a Rega P1 Plus azoknak készült, akik megtalálták a szekrény aljában a 30 (inkább 40) éve elveszettnek hitt LP lemezeiket, és nosztalgiából újrahallgatnák őket, VAGY azoknak, akik most ismerkednek az LP-vel, inkább divatból, mint hifizésből. A hangszedője az ősöreg elpusztíthatatlan Audio Technica AT3600, valamikor minden hiftorony lemezjátszóba ezt tették (vagy valami olcsó Ortofont). Kúpos hangszedő, kibírta a kopott lemezeket, kibírta, ha a buliban piásan ráejtették a lemezre és alkalmas volt a lemezen található zenei tartalom felismerésére. Megjegyzem, ebben a műfajban valóban a mai napig az egyik legjobb, de ha az LP-re mint hifi produktumra tekintesz, akkor a P1 csak addig alternatíva, amíg eldöntöd: OK, ez a lemezezés-dolog tetszik neked.supertrump írta: ↑2024.01.24., szer. 20:43P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem ....
Fejleszteni, rákölteni![]()
Mint írtam, nem erre való, nem is erre találták ki. Ha tűje tönkremegy, marokszám találsz hozzá AT feliratos eredetit, meg fillérekért ki tudja milyen származék utángyártottad. 8-10eFt-ért szuperkefe? Az egész hangszedőt megveszed ennyiért ...
Szóval, ha beszippantott a fekete lemez, akkor P1 elenged, és innen a határ a csillagos ég!![]()
A lemezek ára nyilván kevésbé (főleg a komolyabb nyomások, amik valami speciális eljárás alapján készültek; nem a box-set, vagy az aláírt limitált darabokra gondolok). De ezt majd az idő kifaragja, és hogy hogyan és milyen ütemben bővül a kollekció.
Na most, ha már ez a helyzet a P1-el, akkor mit lehet tenni a jövőben, ha nem tervezek hangsugárzót cserélni? Mármint megtehetném, csak vannak egyéb célok. Vegyük úgy, hogy ez az egy dobozos rendszer nagyjából úgy áll össze, hogy a hangsugárzó kitesz belőle 120 ezret, az erősítő 65-t, a DAC 30-t és a BT meg 5-t. P1-ről P2-re szinte senki nem megy, de a P3 330k, hangszedő 50-100k között, a phono pedig minmum 60k, ami így már 500 ezer. Teljesen értelmetlennek látom ilyen dobozokhoz, de mivel ez nekem teljesen új és semmi tapasztalatom nincs, így itt lehet hogy az arányok máshogy működnek és nem teljesen baromság.