Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Kábelezzünk
A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz.
1 méternél rövidebb nem volt még,és 2 méternél hosszabb sem.
Szóval,csak e két méret közti, esetleges hangzáskülönbség érdekelne,de én ebben nem hiszek...
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Kábelezzünk
Na,ebben már nem nagyon hiszek,mármint,hogy a méret is lényeg,mármint az usb kötélnél.
Egy bizonyos méret, már biztos sok, én a 3m-re reagáltam. Egy itteni "szaktekintéllyel" egyeztettem, mert nekem 3m-es kellett, mondta nyugodtan vegyem meg. Azóta is ezt használom ( megelégedéssel). Persze nem noname kábelt vettem.
Ezt is bizonyára a millionyosok nyomtatójához gyártják, mert evvel szebben nyomtat :
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... _3_m.p.948
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Kábelezzünk
A tápkábelről is hallottam két verziót,az egyik,:hogy jó hosszú legyen, a másik:meg minél rövidebb.
Vicckategória...
egyszer biz isten letesztelem,ha munkanélküli leszek...de szinte biztos vagyok,hogy semmit nem fogok hallani.
Általában,1-2 méter között szokott lenni a tápkábelek hossza,,nem hinném,hogy van különbség.
Hosszabbal még nem találkoztam,mondjuk egy 10 méteressel...de szerintem nem csak én nem.
A Siltech expert-eket nyugodtan megkérdezheted erről a témáról, mert ott is van, hogy kifejezetten milyen hosszt ajánlanak tápkígyóhoz.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
A tápkábelről is hallottam két verziót,az egyik,:hogy jó hosszú legyen, a másik:meg minél rövidebb.
Vicckategória...
egyszer biz isten letesztelem,ha munkanélküli leszek...de szinte biztos vagyok,hogy semmit nem fogok hallani.
Általában,1-2 méter között szokott lenni a tápkábelek hossza,,nem hinném,hogy van különbség.
Hosszabbal még nem találkoztam,mondjuk egy 10 méteressel...de szerintem nem csak én nem.
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
Miért ne lenne az? Egyéb digit kábeleknél sem mindegy, ráadásul ha utánanézel, már számítógépes adatátvitelben is problémás az 5m körüli (USB2-es kábel, USB1 már 3 m-nél) hossz, zenénél mindez hatványozottabban érvényes. Főleg, hogy itt táp is fut az adattal párhuzamosan.
azt gondolom,hogy 1-2 méter között nincs különbség,az 5,vagy 10 méteresben már hiszek,hogy valamit veszít a jel.
egyébként,ha jól visszaolvasok,akkor olvashatom,hogy valaki a rövid,valaki a hosszú digit kábelre esküszik,na ezért nem hiszek benne,ez már a bebeszélés kategória...
Rendszer:
Kábelezzünk
Na,ebben már nem nagyon hiszek,mármint,hogy a méret is lényeg,mármint az usb kötélnél.
Miért ne lenne az? Egyéb digit kábeleknél sem mindegy, ráadásul ha utánanézel, már számítógépes adatátvitelben is problémás az 5m körüli (USB2-es kábel, USB1 már 3 m-nél) hossz, zenénél mindez hatványozottabban érvényes. Főleg, hogy itt táp is fut az adattal párhuzamosan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- 4you
- V.I.P.
Kábelezzünk
Köszönöm a hozzászólásokat !
Átbújtam egy pár külföldi fórumot is - ott jobb megoldásnak tartják a rövidebb USB kábelt (sőt 1m felett nem ajánlanak hosszabbat venni - csak ha nagyon muszáj) .
Persze ezt úgyis a saját tapasztalatból tudnám a legjobban leszűrni......
Rendszer:
Kábelezzünk
Köszönöm a hozzászólásokat !
Átbújtam egy pár külföldi fórumot is - ott jobb megoldásnak tartják a rövidebb USB kábelt (sőt 1m felett nem ajánlanak hosszabbat venni - csak ha nagyon muszáj) .
Persze ezt úgyis a saját tapasztalatból tudnám a legjobban leszűrni......
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kérdezték: " 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?"
válaszom volt: Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel
" Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá. "
Az lehet, de mivel 3 m áthidalását akarja megoldani, gondoltam ( talán naivan? ), hogy adott összegből a legjobb megoldást keresi. Én sem konkrét forintokról ( összegről), hanem felsőbb kategóriás kábelről írtam. ( ami szintén relatív kategória)
( talán már érthető miért is volt a a kis szürke sorocska, én senkit sem akarok meggyőzni, pláne vitatkozni...)
Mind1, nem értjük egymást.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Kábelezzünk
Kérdezték: " 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?"
válaszom volt: Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel
" Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá. "
Az lehet, de mivel 3 m áthidalását akarja megoldani, gondoltam ( talán naivan? ), hogy adott összegből a legjobb megoldást keresi. Én sem konkrét forintokról ( összegről), hanem felsőbb kategóriás kábelről írtam. ( ami szintén relatív kategória)
( talán már érthető miért is volt a a kis szürke sorocska, én senkit sem akarok meggyőzni, pláne vitatkozni...)
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Leírtam: adott összegből felsőbb kategóriást usb-t lehet vásárolni, mint ic-ből.
Egy 3 m-es ic pár jó csatlakozókkal mennyibe kerül?
Gondolkodjunk... ( közösen ha kell)
Persze, persze, de te nem a minőségről hanem az áráról beszélsz. Az eredeti kérdésben a minőségromlás/hossz/USB vagy IC-nél a kisebb vagy nagyobb. Domper73 pénzről nem beszélt, azt se tudjuk mennyit szán rá.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
Lenne egy USB kábellel kapcsolatos kérdésem :
- az USB kábel hossza (3m ,2m 1m) befolyásolja jelentősen a hangminőséget ?.... vagy ilyen távolságokon még elenyésző a minőségromlás .
Bónuszkérdés : 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?
Előre is köszönöm a választ (válaszokat) !
Felezd meg!
Kábelezzünk
Leírtam: adott összegből felsőbb kategóriást usb-t lehet vásárolni, mint ic-ből.
Egy 3 m-es ic pár jó csatlakozókkal mennyibe kerül?
Gondolkodjunk... ( közösen ha kell)
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szerinted.
( ej, pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá semmihez )
Na, ezt nagyon rosszul tetted! Szerintem inkább írd le a tapasztalataidat és biztosan lesz akinek tudsz vele segíteni!
Kábelezzünk
Szerinted.
( ej, pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá semmihez )
Kábelezzünk
Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel, sőt adott összegből felsőbb kategóriást is tudsz venni ebben a hosszban, mint ic-ből.
Sokkal jobb megoldás a rövid USB -hosszú koax, mint fordítva.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Semmi gond nincs a 3m-es usb-vel, sőt adott összegből felsőbb kategóriást is tudsz venni ebben a hosszban, mint ic-ből.
Kedves Fórumtársak !
- az USB kábel hossza (3m ,2m 1m) befolyásolja jelentősen a hangminőséget ?.... vagy ilyen távolságokon még elenyésző a minőségromlás .
Bónuszkérdés : 3m áthidalásához rövidebb usb és hosszabb ic jobb megoldás , mint hosszabb usb és rövidebb ic ?
3 m es IC kábel nagyon jól tud szólni!
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
3 m es IC kábel nagyon jól tud szólni!
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lás/page-2
Dorian ír a tapasztalatairól.
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak !
Kábelezzünk
Fapaci árul ezüst és ha jól rémlik monokristályos réz drótot méterre.
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék kérni javaslatokat DAC-ba belső kábelezésre.
Köszönettel
T
Kábelezzünk
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék kérni javaslatokat DAC-ba belső kábelezésre.
Köszönettel
T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Kábelezzünk
Üdv!
Tudja esetleg valaki hogy mi volt az új ára a Gale 315-xl kábel méterének, mikor még kapni lehetett itthon?
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2773
Kábelezzünk
Az RCA és DIN szabványú csatlakozók nemcsak küllemükben, hanem a jelszintjeikben is jelentősen eltérnek!
Az RCA szabvány feszültség generátoros, míg a DIN szabvány áramgenerátoros csatlakozásként jellemezhető. Ezért jelentősen eltérnek a szabványosított feszültségértékeik is.
Egy RCA kimenetű forrás készülék simán túlvezérli a sokkal érzékenyebb DIN bemenetű erősítőt. Aminek - mások mellett - az az oka, hogy az erősítő hangerőszabályzója nem a bemeneti fokozat szintjét szabályozza, hanem az után van a jelútban. Így a bemeneti fokozat akár két nagyságrenddel nagyobb jelszintet is kaphat, amit természetesen nem tud feldolgozni.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy régi Videoton rádióerősítőhöz kellene nekem jack-DIN (5) átalakító.Mivel komplettben nem sikerült beszereznem ezért vettem DIN kábelt és steo jack dugót.Valamiért nem akar normálisan szólni vele,valamit szerintem elkötöttem.Tudnátok segíteni nekem?
szia,
Bedugod a DIN csatlakozót az erősítőbe és a kábel másik végét megcsupaszítod.Ezután szétcsavarozod a Jack dugót és bedugod a másik gépbe.Utána meg végig próbálgatod,hogy melyik kábelvég szól,aztán beforrasztod a helyére.
A DIN szabványban nincs szabvány... ,főleg a keleti típusoknál.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28