Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Foglalkoztat egy kérdés laikusként: mi értelme van a drága, vastag, minőségi tápkábeleknek, ha egyszer a mögöttes hálózatot nem tudjuk befolyásolni? Önmagában nehéz elképzelnem a tápkábel hangra gyakorolt hatását, de ha hozzáveszem, hogy mekkora utat tesz meg, milyen hálózatokon, akkor végképp nem értem mit számít az az utolsó egy méter.
Nem feltétlen a vastagság számít (női logika). Tégy próbát egy jó minőségű hálózati kábellel, és halj csodát!
.
Kábelezzünk
Foglalkoztat egy kérdés laikusként: mi értelme van a drága, vastag, minőségi tápkábeleknek, ha egyszer a mögöttes hálózatot nem tudjuk befolyásolni? Önmagában nehéz elképzelnem a tápkábel hangra gyakorolt hatását, de ha hozzáveszem, hogy mekkora utat tesz meg, milyen hálózatokon, akkor végképp nem értem mit számít az az utolsó egy méter.
Szerintem olvass vissza a topikban, mert ezt a kérdést kb 2 havonta felteszik (szóról szóra) a hitetlenek. Ne kelljen már sokadszorra leírni.
Kábelezzünk
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
Kábelezzünk
Megfogadom a tanácsod, kábel frissítve lesz.
3.1,vagy 4.1 arányban csökkenő átmérőjű zsugorcsövet használj,a 2:1-es nem elég.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 39
Kábelezzünk
Pedig így nem csináltál semmit...Megérné újra csinálnod,meghálálja a hang! De ez csak magán vélemény....
Megfogadom a tanácsod, kábel frissítve lesz.
Cambridge Audio Azur 650BD, T+A Criterion T70, Sony KDL-40X2000, Dune HD Prime 3.0, Vincent SV-231, Technics RS-M45, Arcam AVP700
Kábelezzünk
Ami van meg már nem megy rá, szétszedni és újra egy kissebbet is rátenni meg már nem akarok.
Pedig így nem csináltál semmit...Megérné újra csinálnod,meghálálja a hang! De ez csak magán vélemény....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6207
Kábelezzünk
Izopropil akoholt hasznàltam.
Köszi!Arra tippeltem én is, de gondoltam megkérdezem, az a biztos...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Nem lett légmentes a zsugorcsövezés,talán egyel kisebb átmérőjű csövet kellene használnod.
Ami van meg már nem megy rá, szétszedni és újra egy kissebbet is rátenni meg már nem akarok.
Cambridge Audio Azur 650BD, T+A Criterion T70, Sony KDL-40X2000, Dune HD Prime 3.0, Vincent SV-231, Technics RS-M45, Arcam AVP700
Kábelezzünk
Izopropil akoholt hasznàltam.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
Idén szétszedtem a rendszeremet kontaktusok megtisztítva
Csövi mit használsz kontakt tisztításra?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Nem felesleges ha ilyen nakamichi féle,vagy hasonló dugókat raksz fel.Egyrészt véd a mechanikai hatásoktól(nem nyaklik,törik meg a dugó tövénél a kábel),és nem is korrodál alatta a kábel,aztán meg pofásabb is így a szerelés.Igaz hogy azt az alu bizbazt nem lehet már rátenni zsügorcsövezés után,de nem is kell az oda.
Sikerült rá tennem és az alu kupak is rámegy.
http://kepfeltoltes.hu/130928/IMG_0300_ ... es.hu_.jpg
Kábelezzünk
A zsugorcső szerintem felesleges, a linkelt topikban válaszoltam neked.
Nem felesleges ha ilyen nakamichi féle,vagy hasonló dugókat raksz fel.Egyrészt véd a mechanikai hatásoktól(nem nyaklik,törik meg a dugó tövénél a kábel),és nem is korrodál alatta a kábel,aztán meg pofásabb is így a szerelés.Igaz hogy azt az alu bizbazt nem lehet már rátenni zsügorcsövezés után,de nem is kell az oda.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
Akkor a csavarozás jó dolog, de ónózzuk le a végeket?
Ha zsugor csővel próbálom minimálisra csökkenteni a levegővel való érintkezést az jó megoldás?
Be tudnátok ide is nézni?
Kis kábelezési kedvem támadt.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1519320
A zsugorcső szerintem felesleges, a linkelt topikban válaszoltam neked.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Akkor a csavarozás jó dolog, de ónózzuk le a végeket?
Ha zsugor csővel próbálom minimálisra csökkenteni a levegővel való érintkezést az jó megoldás?
Be tudnátok ide is nézni?
Kis kábelezési kedvem támadt.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1519320
Kábelezzünk
már le lett írva soxor de ismétlés ugye a tudás szülője
A legjobb csatlakozás a fém a fémmel, a szorítós csavarós
a forrasztásnál van köztes anyag, ami sosem olyan jó mint a direkt érintkezés.
Ha pl két vezetéket jó alaposan összesodorsz, az a legjobb, de oxidálódhat és lazulhat. Na már most ha ezt még kívülről be is ónozod, akkor a csatlakozás marad a sodrással létrehozott, de a külső ón réteg véd az oxidációtól, és a széteséstől.
ennek nyomán ezt kiterjesztheted bármilyen csatlakozásra
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
Köszönöm a válaszokat.
Mennyire szabad beforrasztani a kábel végeket?
Jelenleg most csak a csavarokkal rögzítve a csatlkozó végén van egy kis forrasztás, hogy ne jöjjön ki.
Nálam ezüst tartalmú ónnal vannak leforrasztva a réz kábelvégek és úgy mennek az erőlködő oldalon a banánokba a doboz oldalon villákba csavarral beszorítva.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Köszönöm a válaszokat.
Mennyire szabad beforrasztani a kábel végeket?
Jelenleg most csak a csavarokkal rögzítve a csatlkozó végén van egy kis forrasztás, hogy ne jöjjön ki.
Kábelezzünk
Elvileg ha egyszer normálisan megforrasztotta valaki akkor nem kell.
Akkor nem,viszont ezért sem jó a sokak szerint egyszerű és nagyszerű csupasz kábelrögzítés,mert ott meg becsapósan változó lesz a hang.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
Esetleg időnként frissíteni kell a kábel végeket a dugókban?
Elvileg ha egyszer normálisan megforrasztotta valaki akkor nem kell.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Ha a vásárolt új szerelt kábelünk már kicsit koros, előfordulhat, hogy minőség romlást okoz, esetleg gyengébb hangot ad ki a hangfal?
Történet a következő. Itt vásárolt kábelem Gotham 2x2,5mm Nakamichi dugókkal. Olyan három éve vehettem.
Húdejó volt meg minden új hangok a kábel miatt. Aztán az ember megszokás szerint hallgatja és egyszer csak felfigyel rá, hogy valami nem úgy szól mint előtte. Fogtam a kábeleket levágtam amik a dugóban volt kábel vég és akkor látom, hogy az egyik oxidálódva volt. Forrsztásokat ki ráztam ami kijött belőle, majd azt is új ónra cseréltem, hogy a kábelt oda fogjam.
Láss csodát a hangfalaim új életre keltek, mintha mindig is így születtek volna...
A poén az, hogy a HQ audio lemezemen hallottam, ahogy a hangszer használat közben veszik a levegőt...
Ez egy normális jelenség? Esetleg időnként frissíteni kell a kábel végeket a dugókban?
Köszönet
Szakszerűen jártál el.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Sziasztok!
Ha a vásárolt új szerelt kábelünk már kicsit koros, előfordulhat, hogy minőség romlást okoz, esetleg gyengébb hangot ad ki a hangfal?
Történet a következő. Itt vásárolt kábelem Gotham 2x2,5mm Nakamichi dugókkal. Olyan három éve vehettem.
Húdejó volt meg minden új hangok a kábel miatt. Aztán az ember megszokás szerint hallgatja és egyszer csak felfigyel rá, hogy valami nem úgy szól mint előtte. Fogtam a kábeleket levágtam amik a dugóban volt kábel vég és akkor látom, hogy az egyik oxidálódva volt. Forrsztásokat ki ráztam ami kijött belőle, majd azt is új ónra cseréltem, hogy a kábelt oda fogjam.
Láss csodát a hangfalaim új életre keltek, mintha mindig is így születtek volna...
A poén az, hogy a HQ audio lemezemen hallottam, ahogy a hangszer használat közben veszik a levegőt...
Ez egy normális jelenség? Esetleg időnként frissíteni kell a kábel végeket a dugókban?
Köszönet
Kábelezzünk
Most lágyabb ACDC volt porondon...Szomszédok biztos szeretnek
Hadd szokják.
Nem is a dinamika a lényeg...
Kábelezzünk
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Egy Wagner műben lehet, hogy több dinamika :-D
Ilyet hallgassatok ne prüntyögőset, ez bejártassa a rencert. Csak tekerjétek fel rendesen a volumét.
Kábelezzünk
Ilyet hallgassatok ne prüntyögőset, ez bejártassa a rencert. Csak tekerjétek fel rendesen a volumét.