Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Én egy UTA C4-es (ha jól emlékszem) kültéri antennát használok. Zuglóban élek, zajmentesen veszem a legtöbb budapesti és környéki adót, még egy Szlovák adót is befog RDS jellel.
Köszi. Egyelőre összütök egy negyedhullámú dipólt, de lehet, hogy az nem lesz elég.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Mester »

Nemrégiben egy kis rádió studiójába keveredtem, s ha már ott voltam megkérdeztem, hogy milyen forrásról, hogy nyomják a zenét. Kiderült - legalábbis itt - hogy egy digitális szerkesztőségi rendszer begrabbeli a zeneszámokat és veszteségmentesen tárolja, onnan hívják "elő" tehát nem mp3 szól...
Melyik hogy. Kisebb rádiók nautilus jukeboxot vesznek (1.2-1.3 milla huf), annak csakis MP2 kell. A veszteségmentesek wavban tárolják, de azok abnormálisak.
Danubiusban a 'dalet'nek is MP2 kell, slágerben úgy tom MP2/3 van.

Hogy ne legyek off, kb. két éve nem volt antenna dugva a rádiómba.

Trader
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Trader »

Nem sok szó esik a rádiózásról, vagy az túl snassz? Én azt szeretném megtudni, hogy ki milyen FM antennát használ (ha használ).
Tegnap a Bartókot hallgattam (Rachmanyinov 3. sz.) és a halk részeken elég sistergős volt, ami elégg zavart, pedig egyébként tetszett, hogy egy újabb változatot hallok (megvan vagy négy előadásban). Most egy darab drót az antenna, amit az avr-hez adtak, és van néhány adó, ami elég gyengén jön (ha mászkálunk a lakásban, akkor hol elmegy, hol visszajön a hangjuk).
Nem vagyok vájtfülű, csak egy picit jobb vételt szeretnék.
Előre is köszi.

Én egy UTA C4-es (ha jól emlékszem) kültéri antennát használok. Zuglóban élek, zajmentesen veszem a legtöbb budapesti és környéki adót, még egy Szlovák adót is befog RDS jellel.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Nem sok szó esik a rádiózásról, vagy az túl snassz?
Én azt szeretném megtudni, hogy ki milyen FM antennát használ (ha használ).
Tegnap a Bartókot hallgattam (Rachmanyinov 3. sz.) és a halk részeken elég sistergős volt, ami elégg zavart, pedig egyébként tetszett, hogy egy újabb változatot hallok (megvan vagy négy előadásban). Most egy darab drót az antenna, amit az avr-hez adtak, és van néhány adó, ami elég gyengén jön (ha mászkálunk a lakásban, akkor hol elmegy, hol visszajön a hangjuk).
Nem vagyok vájtfülű, csak egy picit jobb vételt szeretnék.
Előre is köszi.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11185
Kapcsolat:

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nemrégiben egy kis rádió studiójába keveredtem, s ha már ott voltam megkérdeztem, hogy milyen forrásról, hogy nyomják a zenét. Kiderült - legalábbis itt - hogy egy digitális szerkesztőségi rendszer begrabbeli a zeneszámokat és veszteségmentesen tárolja, onnan hívják "elő" tehát nem mp3 szól...
Igen, szerencsére a háttértárak árának csökkenése miatt egyre többen visszaállnak a veszteségmentes tömörítésre, vagy a tömörítetlen formátumokra.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

Hozzászólás Szerző: close652 »

system

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1022

Tunerek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Hozzákerült egy gyönyörű hangú 30 éves rádió. Én nem is gondoltam hogy ilyen jó minőségű készülék Még a híreket is örömmel hallgatom.

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

OFFTOPIC:

Mekkora a Periszkóp Rádió vételkörzete ?

passz, várfaltól 2 km-re még van.
system

Vendég

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Mekkora a Periszkóp Rádió vételkörzete ?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

nem gondoltam volna hogy hamar szükségem lesz mindkét tunerre...
nemrég indult egy kis városi rádió elég jó ritkán hallható zenékkel -- de egy német adó, ami UPC kábelen van, pont a 97.1-en ül... Mivel néha az upc-s égieket is hallgatom kénytelen voltam bekötni az "újat" is...

Gordon: készülékbelsős topicba tettem fel a beléről képet!
system

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Hozzászólás Szerző: momba »

Köszi!
Ez is egy jó összefoglaló oldal, de sajnos tesztek és részletes műszaki leírások itt sincsenek. A fórumban is csak 1-2 típusról írnak, azt is németül!

Wazze. Lehet nyelwet wálaxtani! Francia, német, olasz, angol. He?

A fórum az csak német, de mindegy, mert nagyon kevés beírás van!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Tunerek

Köszi!
Ez is egy jó összefoglaló oldal, de sajnos tesztek és részletes műszaki leírások itt sincsenek. A fórumban is csak 1-2 típusról írnak, azt is németül!

Wazze. Lehet nyelwet wálaxtani! Francia, német, olasz, angol. He?

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

http://www.dab-digitalradio.ch/?lang=en&c=wasist
Köszi!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Tunerek

Hozzászólás Szerző: balika »

Nem vagyok vendég!!!:-)

Vendég

Tunerek

Bocs, a marantznál a 2110-re gondoltam, a 2130 az ritkább és drágább, ha jól emlékszem (azt még nem hallottam).
Nekem wolt, nemrég adtam el. Jol xolt nagyon...

Akkor mégiscsak a 2130-ra gondoltam, akkor azt hallottam;-) Nagyon szép hangú - és kinézetű - készülék.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Este. Nem tűnik sokkal jobbnak mint az AVR, de majd a külön sztereo láncban jó lesz.
Ne várj szerintem túl sokat, ez is hasonló integrált digitális tuner.
Azért tápja biztos jobb, mint ami a házimozi receiverekben van, meg itt nincsenek más alkatrészek egy dobozban.
gordon314.fw.hu

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

Este. Nem tűnik sokkal jobbnak mint az AVR, de majd a külön sztereo láncban jó lesz.

system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

A kukázott tunerem

system

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Azt hittem Te gyártottad. Mivel nem vagyok műszaki szakember úgyse érteném, de nagy tisztelettel tekintek eme szerkezetekre és készítőikre. Persze ha mást is érdekel, akkor jöhet ide vagy a Lacy-féle DIY topicba.

Még a tápegységet is saját kezűleg tekercselte!

Majd teszek 1-2 képet.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

momba: milyen az a DIY tunered?
Idősebb nálam (kb. 30 éves)! Tulajdonképpen receiver. Édesapám csinálta. Ha jól tudom 4 hangolt köre van. Elég komoly szerkezet volt akkoriban (nem csúcs), No-ból jött a tuner rész, egy havi fizetés volt. Én kb. ennyit értek hozzá, de ha van kérdésed, akkor továbbítom…

Azt hittem Te gyártottad. Mivel nem vagyok műszaki szakember úgyse érteném, de nagy tisztelettel tekintek eme szerkezetekre és készítőikre. Persze ha mást is érdekel, akkor jöhet ide vagy a Lacy-féle DIY topicba.
system

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Idősebb nálam (kb. 30 éves)! Tulajdonképpen receiver. Édesapám csinálta. Ha jól tudom 4 hangolt köre van. Elég komoly szerkezet volt akkoriban (nem csúcs), No-ból jött a tuner rész, egy havi fizetés volt. Én kb. ennyit értek hozzá, de ha van kérdésed, akkor továbbítom…

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

system

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”