Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2965

Re: Tunerek, rádióhallgatás

Hozzászólás Szerző: tunerman »

juliush írta:
2023.11.04., szomb. 13:21
Hú, tényleg szuperek vagytok, bőven adtatok infót, amin rágcsálódhatok! Köszönöm Mindenkinek!
Amitől picit tartok, hogy egy olyan nívót, amelyen a technika valamelyest már megmutatja mit is tud, még mindig jelentősebb beruházással valósíthatnék meg, ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Az élő koncertek élményszerű közvetìtése ami viszi előre az FM adás szinvonalát.
A konzerv anyagok meg nagyon jót tudjátok honnan vannak letöltve :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1276

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

arzachel írta:
2023.11.04., szomb. 14:11
juliush írta:
ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Bepróbálkoztak a DAB-val az elvtársak de nem jött össze nekik :D A sok millió FM autó rádió miatt az életben nem fogják megszüntetni az FM adásokat bármit is irogatnak.A hirdetők megkérdezik hogy hány embert érnek el a reklámjukkal és ha keveset akkor annyi a megrendelésnek.

https://hang.hu/belfold/nmhh-tovabbra-s ... gon-153988
Viszont a hirdetéseknek nem kell hifi minőségű műsorszórást fenntartani. Azon lehet spórolni.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755

Hozzászólás Szerző: arzachel »

juliush írta:
ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Bepróbálkoztak a DAB-val az elvtársak de nem jött össze nekik :D A sok millió FM autó rádió miatt az életben nem fogják megszüntetni az FM adásokat bármit is irogatnak.A hirdetők megkérdezik hogy hány embert érnek el a reklámjukkal és ha keveset akkor annyi a megrendelésnek.

https://hang.hu/belfold/nmhh-tovabbra-s ... gon-153988
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

juliush írta:
Hú, tényleg szuperek vagytok, bőven adtatok infót, amin rágcsálódhatok! Köszönöm Mindenkinek!
Amitől picit tartok, hogy egy olyan nívót, amelyen a technika valamelyest már megmutatja mit is tud, még mindig jelentősebb beruházással valósíthatnék meg, ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Engem már 10 évvel ezelőtt is ezzel riogattak. Ha hallgattam volna rájuk, most szegényebb lennék jó pár élménnyel. Nem kell csoda tuner ehhez...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4174

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Hozzászóló
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Hozzászóló »

Én régóta hallgatok FM adásokat - még az Est Fm és a Rádió C állomások színvonalas műsorait hallgattam amikor magával ragadott a rádiózás varázsa.
Körülbelül ezekkel egyidőben szoktam rá a Tilos rádióra és az előzőek megszűnése után már jóformán csak ez maradt.
Akkoriban megelégedtem egy Panasonic SC-AK 27 mini-hifi rendszer tunerének a hangjával (mai napig szól a padláson)
Később, kb. 2010 környékén kezdtem el hallgatni a Bartók rádió adásait és tulajdonképpen a klasszikus zenei vonal miatt jött az ötlet, hogy jobb minőségű Tunert keressek.
Erre csak 10 évet kellett várnom és egy Revox B260 -as tetszett meg, így vettem egyet néhány hozzá illő készülékkel kiegészítve.
Ezen kívül szereztem még egy Superscope R1220-as receivert egy másik rendszerembe.
Nyílván a két készülék hangja nem összehasonlítható és azt kell mondjam, hogy a Revox tuner gyakorlatilag jó FM műsor vétele mellet az összes forráseszközömet állva hagyja, pedig ...
De ami miatt viszont az agygörcs kerülget, az az, hogy a Tilos rádiót - amit szeretek - gyakorlatilag lehetetlen befogni a Superscope -ppal, pedig annak kiraktam egy dipól antennát a ház oldalára kb. 3 méter magasra.( Lehet az a baj, hogy az arról bejövő kábel egy sodrott réz hangfalkábel ami nem jó a 300 Ohm-os illesztéshez? )
A Klasszik rádió még a Revox-szon sem tökéletes pedig annak is a tetőtérben van egy dipól antenna ami viszont 75 Ohm-os koax kábellel van bekötve az illesztő tekerccsel.
Viszont a Bartók rádió szépen fogható mindenhol, annak örülök.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1409

Hozzászólás Szerző: akvapark »

juliush írta:
2023.11.03., pén. 23:18
Kedves Fórumtársak!
Ha szeretném racionális áron, de mégis jó minőségben megtapasztalni itthon a rádiózás szépségeit, milyen tuner típusokat ajánlanátok? Egyáltalán kivitelezhető ez, vagy túlságosan mélyen kell nyúlni a zsebbe?
Köszönöm előre is a javaslataitokat!
Szerintem - ezt sem - nem kell túlbonyolítani, ezoterikus, csillagászati árú kütyükkel. leborulok.gif
Én teljes megelégedettséggel hallgatok egy Denon TU-580 RDS-t, egy madzaggal, kb. 20 km-re az adótól, de nem lehet rálátni.
Talán amin változtatnék, ez kényelmi szempontból az E.O.N. szolgáltatás.
Ja, nincs eladó tunerem, nem akarok rádsózni semmit.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

57verses
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: 57verses »

juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Ha szeretném racionális áron, de mégis jó minőségben megtapasztalni itthon a rádiózás szépségeit, milyen tuner típusokat ajánlanátok? Egyáltalán kivitelezhető ez, vagy túlságosan mélyen kell nyúlni a zsebbe?
Nálam meghallgathatsz egy McIntosh MR-67 csöveset (eladó lehet), vagy egy SAE8000 félvezetőset a legnagyobb Hirsmann antennával, 40 km-re a kékesi adótól.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.11.04., szomb. 10:56
vidor2009 írta:
2023.11.04., szomb. 10:37
juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Kenwood 6050
(Van is eladó!)
Ennél is jobbak a csöves tunerek,az egyik legolcsóbb közülük :The Fisher KM-60
Írja, hogy egy Sansui 919 miatt mennek :)
Akkor valszeg az jobb lenne
A végén van egy kb 90-es lista támpomtoknak....
https://www.fmtunerinfo.com/shootouts.html
De továbbra is az a véleményem a mai rádióadásokért már nincs értelme. "Még egy kütyünek" persze alkalmas....

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 607
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Érdemes beleolvasni a Shootouts-okba, mert ott ír a hangzásról
Most az hogy hány gang meg milyen mosfet, az talán nem annyira érdekes
https://www.fmtunerinfo.com/shootouts2.html

van pl. itt egy ilyen:
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 60-172-393
Remélem valós a hirdi, nem valami fake
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

vidor2009 írta:
2023.11.04., szomb. 10:37
juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Kenwood 6050
(Van is eladó!)
Írja, hogy egy Sansui 919 miatt mennek :)
Akkor valszeg az jobb lenne
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Kenwood 6050
(Van is eladó!)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Nemrég írtam már itt, én ennél állapodtam meg:

https://www.stereophile.com/content/myr ... ereo-tuner

Családi ház, Iskra FM-50 tetőantenna, közvetlen és akadálymentes rálátás az adótoronyra (3 km), 20 méteres coax kábel. VdH tápkábel és HT összekötő. :smile29:

Nagyon szeretem a hangját, ha kedvemre való esti műsor van, akkor képes vagyok miatta ignorálni akár hetekre is a lemezjátszómat, vagy a pc vonalat, pedig azok se kutyaütők... :P
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
https://www.fmtunerinfo.com/reviewsO-R.html#revox

itt is lehet informálódni

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
Kedves Fórumtársak!
Saját tapasztalatot tudok írni. Két tunerel volt jó tapasztalatom. Hogy mostanában mi van a műsorszolgáltatással nem tudom, mert nagyon sokáig nem találtam elegendően jó minőségű műsort amit érdemes lett volna hallgatni, ezért ebből kiszálltam. Nem vagyok "vadász típus“? Na de a tunerek.... Technics St 8600 volt először. Szép és jó volt. Szerettem. Sok egyéb itt is dícsértnél nekem jobban tetszett a hangja. De ami döbbenetes volt, egyszer kb 15-17 éve egy farsangi koncert élő adás, Pioneer Tx 400 csöves tunerral. Olyat még nem hallottam. Sokkal jobb volt mint bármi cd játszó, meg lemezjátszó amiket addig hallottam. Sajnos azóta sem tudtam elkapni annyira jó hangzású adást. Viszont legalábbmegtapasztalhattam mire lenne képes, ha akarnák! Döbbenetesen jó volt tényleg. De már nem érdekel. Amiket azóta hallottam, nekem nem éri meg figyelni, stb. A lemezjátszóra akkor teszek fel és olyat amit, amikor csak akarok.... És már elég jól szól az is. :)
A Technics itt is megtalálható:
https://www.fmtunerinfo.com/technics.html

A csövesre Gyuri bácsi azt mondta kb olyan jó mint az Ő McIntosh-a. Mindenesetre jobbnak hallottam a Technicsnél, ami nem volt ám gyenge.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SoundMania 2023.11.04., szomb. 08:16-kor.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2965

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Körülmények:
1. Lakóhely (város vagy vidék)
2. Lakóház (családiház, lakótömb)
3. Magasság (földszint, vagy emelet)
4. Vételi lehetőség (közel, vagy távol vannak az adók)
5. FM antenna elhelyezés (szoba, erkély, padlás, vagy tetőre)
6. Az antenna vezeték/koax hossza (rövid, vagy hosszabb)
FM tunerek:
1. Design - retró, vagy modern
2. Analóg, vagy digitális
3. Analógnál elektroncsöves, vagy félvezetős
4. Analógnál mechanikus, vagy elektronikus hangolás (memória)
Figyelmeztetés:
Kérdőív kitöltése után kéretik a tisztelt érdeklődőnek a lehető legmélyebben a pénztárcájába nyúlni, amennyiben igazi zenei élményekben szeretne részesülni.
Minden más esetben a technikai paramétereket előtérbe helyező, tökéletes mérnöki alkotás birtokosa lehet.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4174

Hozzászólás Szerző: juliush »

Kedves Fórumtársak!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11086
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

greenbio írta:
2023.11.03., pén. 10:18
kézi rögzítők közül mi jöhet itt szóba?
Végtelen a piaci kínálat, pl. itt nézelődhetsz. Ezek persze nem professzionális cuccok, de otthoni használatra jók.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: greenbio »

fapaci írta:
2023.11.03., pén. 10:07
greenbio írta:
2023.11.03., pén. 09:53
ha digitálisan szeretnék rögzíteni rádióadást, akkor milyen opcióim vannak? asztali CD író/DAT/MD-t nem szeretnék, mert jó lenne valami ami mozgó alkatrész mentes :)
nem kell szipiszupi nagyfelbontás, 44/16 bőven elég lenne, illetve lényeges, hogy a felvett anyagot le tudjam másolni róla.
köszönöm
Fillérekért lehet venni memóriakártyára rögzítő kézi eszközöket, de számítógépre köthető audio interface egyszerű felvevő szoftverrel, vagy akár egy mobiltelefon is alkalmas lehet a feladatra.
köszi a válaszokat.
pontosítanom kell: számítógépet/telefont nem szeretnék, inkább valami céleszközt.
kézi rögzítők közül mi jöhet itt szóba?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11086
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

greenbio írta:
2023.11.03., pén. 09:53
ha digitálisan szeretnék rögzíteni rádióadást, akkor milyen opcióim vannak? asztali CD író/DAT/MD-t nem szeretnék, mert jó lenne valami ami mozgó alkatrész mentes :)
nem kell szipiszupi nagyfelbontás, 44/16 bőven elég lenne, illetve lényeges, hogy a felvett anyagot le tudjam másolni róla.
köszönöm
Fillérekért lehet venni memóriakártyára rögzítő kézi eszközöket, de számítógépre köthető audio interface egyszerű felvevő szoftverrel, vagy akár egy mobiltelefon is alkalmas lehet a feladatra.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: greenbio »

sziasztok!

köszönöm

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Szia,

Köszi szépen, én is rá gondoltam, csak reméltem, hogy hozzám van közelebb is szakember. Mondjuk ez a tuner megéri a mászkálást :D
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

rx8 írta:
2023.10.28., szomb. 13:25
Sziasztok,

Sikerült szerválnom egy Dynaco FM-3 tunert mostanában. A korához képest remek állapotban van, egy kis brummtól eltekintve (1965-ös). Viszont egy kicsit gatyába kellene rázni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy kihez forduljak? Természetesen szakemberre gondoltam :D

Előre is köszönöm a segítségeteket.

20231022_104953.jpg
Szerintem egyértelmű a válasz a kérdésedre, Takács "Tunerman" Jenő a Te embered. :smile32:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

rx8 írta:
2023.10.28., szomb. 13:25
Sziasztok,

Sikerült szerválnom egy Dynaco FM-3 tunert mostanában. A korához képest remek állapotban van, egy kis brummtól eltekintve (1965-ös). Viszont egy kicsit gatyába kellene rázni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy kihez forduljak? Természetesen szakemberre gondoltam :D

20231022_104953.jpg
Takács "tunerman" Jenő úrhoz, ki máshoz... :D
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Sziasztok,

20231022_104953.jpg
Csatolmányok
20231022_103510.jpg
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”