Kivancsi leszek audion hogy teljesitenek, ezek brutalis kis szornyetegek lettek a hardver oldalon.
300.000 Ft a legkisebb. A nagyot fel tudtam konfiguralni 1.100.000-re

Van portré mód is? Nálam az volt a probléma, hogy CSAK fekvő módot tudott (iPad 2021).
Mindenképp csak még cserélném kell Mac minit. Még mindig egy 2012es i5 dolgozikrobi20064 írta: ↑2023.01.06., pén. 13:05Akkor mar csak egy M1-es Mini vagy egy eros Windows-os PC kell hogy kiprobald. A HQPlayer licensz nelkul 30 percig mukodik, utana is eleg egy ujrainditas az ujabb 30 perchez, igy boven van lehetoseged tesztelni hogy mi a kulonbseg sima Roon es Roon+HQP kozott.
Egyébként Tidal és Roon teljesen teszik mint felhasználó mint hangminőséget tekintve....csak hát a hifibogàr.
Ez inkább csak puhatalózás volt a részemről, mert itthon több terrabájtnyi háttértár is rendelkezésre áll ha összeszámolom és ott van még az 1 terra OneDrive. Filmen és zenén kívűl mindent oda töltök fel. Az nekem bárhol elérhető.Aszpirin írta: ↑2023.01.06., pén. 06:35A Samsung T7 tökéletes lesz, de azt javaslom, várj a külső SSD vásárlásával, amíg már látod a tényleges SSD-igényedet.
Én vettem egy 2TB-os Samsung T7-et, ami fantasztikusan jó (de a sebessége persze kb 1/3-a a beépített SSD-ének, ja gondolod teszek be ide saját méréseket) de úgy tűnik, elsiettem a dolgot, a kipróbáláson és a sebességteszteken kívül még semmire nem használtam...
A konzumerizmus lényege, hogy mivel már egy telefonban sem ritka a 256GB, cserébe "alap" a 64 GB. háttértár, azt hisszük, hogy 256GB kevés egy PC-be... szóval megvesszük a 2TB-ot, majd telerakjuk 95%-ban soha meg nem nézett fotókkal, 99%-ban egyszer megnézetttt filmekkel, na meg persze zenével. De mindezeknek teljesen fölösleges a gyors és drága SSD, amikor töredékannyiért 7200rpm-es és mégis csendes külső HDD-ket dobnak utánad (én pl. 4 terás toshiba usb-s külső HDD-t vettem újan 40ezerért az iMac-hez time machine backup-okhoz)
A Samsung T7 tökéletes lesz, de azt javaslom, várj a külső SSD vásárlásával, amíg már látod a tényleges SSD-igényedet.
Audirvana hardverigény: erről korábban tettem itt be konkrétumokat, talán kikeresem és belinkelem, de a lényeg: 2017-es iMac-en i5 7600K-val, 24 GB RAM-mal, amiből 16 GB dedikált puffer az Audirvanának: ha PCM-et játszol le FLAC-ből, streamelés közben, 10% alatt van a proci igény. Ha valami komolyabb feldolgozást teszel be, pl. PCM-DSD256 konverziót, akkor fel tudod tornászni max 60%-ra, ami a nagy puffer miatt csak a egy-egy szám időtartamának kb 1-harmadáig-feléig pörög, utána visszaáll 10% alá, emellett még bőven lehet más is csinálni. És akkor ez még egy 7. generációs i5 (igaz, abból a létező legbikább változat, tul.képpen egy gamer-i5) Ne Feledjétek, ez nem Windows, valahogy SOKKAL jobb a memóriamenedzsmentje (főleg az M1-nek, erre is rátérek), és láthatóan az Audirvana is - ebből a szempontból - igen tisztességesen meg van írva. Lehet, hogy pont ez a titka a jó hangjának, hogy nem pörgeti agyon a procit... ki tudja.audioline írta: ↑2023.01.05., csüt. 22:32Ez az érzés a régebbi minivel is megvan. Őszintén, mekkora proci/Ram igénye van az Audirvana vagy hasonló szoftvereknek? A jobb tápolás hoz a konyhára (macera tuning), ám jó kérdés, hogy az újabb, erősebb hardver mennyit? Egy szerencsés USB kábel csere lehet, hogy többet villant.![]()
Ez az érzés a régebbi minivel is megvan. Őszintén, mekkora proci/Ram igénye van az Audirvana vagy hasonló szoftvereknek? A jobb tápolás hoz a konyhára (macera tuning), ám jó kérdés, hogy az újabb, erősebb hardver mennyit? Egy szerencsés USB kábel csere lehet, hogy többet villant.
Igen, ezt eszrevettem de sajnos nem mindig lehet teljesen oszinten irni itt a forumon es neha kontorfalazottan fogalmazok szandekosan, hogy ne bantsak meg senkit.supravox írta: ↑2022.12.26., hétf. 19:36De figyelünk.tottyi írta: ↑2022.12.26., hétf. 14:20Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08
A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
Természetesen kell egy DAC mögé.
A “normál” számítógépes megoldások között az egyik legjobb ár-érték arányú, szerintem.
Mellesleg CD-lejatszóra nem teszel Roont, Audirvanát, stb…
Csak én legtöbbször nem értem mit akarsz
Írtam Neked korábban,hogy ha megveszed az ATC-t akkor egy nagyon hosszú út fog rád várni.
De figyelünk.tottyi írta: ↑2022.12.26., hétf. 14:20Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
A “normál” számítógépes megoldások között az egyik legjobb ár-érték arányú, szerintem.
Tottyi,tottyi írta: ↑2022.12.26., hétf. 14:20Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.