Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bizony, bizony, ez a glimmes billenőkapcsoló szemétdombra való, nem csak a magyar kivitel, az összes fajta. Én a hifimben nem használok mechanikus kapcsolókat, közösen kapják a tápot egy ilyen robusztus 63A-es háromfázisú kapcsolóról, persze csak fázis-nulla bontással.

Úgy látszik, terjed a Resonator-iskola. Ők ráadásul Y-ban eredeztetik a kábeleket ugyanarról a dugóról.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

bizony, bizony, ez a glimmes billenőkapcsoló szemétdombra való, nem csak a magyar kivitel, az összes fajta. Én a hifimben nem használok mechanikus kapcsolókat, közösen kapják a tápot egy ilyen robusztus 63A-es háromfázisú kapcsolóról, persze csak fázis-nulla bontással.

Én sem használok, egyszerűen kihúzom a fali konnektorból. Még nem találkoztam olyan hálózati kapcsolóval, ami kielégítő minőségű lett volna.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Lazítva a beszélgetés hevén...... Hétvégén lomtalanítás volt a kerületben, egy hifis körökben kultikus darabon megakadt a szemem. Működik, csak egy kis takarítás vár rá.

eloszto1.jpg

eloszto2.jpg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10993
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Akusztikusan igazából nincs is dinamikatartomány:) Merthát, mit értsünk "leghalkabb" hangon? A zenész lélegzését, szuszogását? A hangszerhangok lecsengéseinek végét?
Csúnya baleset lenne, ha az akusztikában nem foglalkoznánk a dinamikával. Javaslom megfigyelésre a következő fogalmakat: alapzaj, utózengés, fájdalomküszöb, telítődés, túllövés. Ezen paraméterekre alapulva áll össze a helyiségek egyik jellemzője, hogy mekkora dinamika átfogást tudnak akusztikailag. És például ezért rossz összehasonlítási alap Gáborka példája a szabadtéren közelről hallgatott akusztikus hangszerekkel, mivel azt egy szobában nem lehet megvalósítani (és nem a felvétel, vagy a hangmérnök fogyatékossága miatt). Némileg reálisabb lenne azt az utcazenészt beállítani a két otthoni hangdobozunk közé, ha már mindenképpen viszonyítási alapot keresünk.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

. De aki járt már fesztiválokon, bizonyára megtapasztalta már, ugyanazon rendszeren/színpadon/műszaki stábbal micsoda különbségek tudnak lenni előadók/zenekarok/hangszerek megszólalása között.

Bezony.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hangosított koncerten a dinamikát, azaz a hangerőt, hiszen a dinamika mindössze a hangerőt, hangosságot jelenti ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Dinamika_%28zene%29 ) nem a zenekar, a zenészek adják, hanem az erősítők, hangsugárzók és a hangmérnök/technikus. A dinamikatartományt, azaz, a hangos és a halk részek közötti hangerőkülönbséget esetleg a zenészek adják, ha a hangmérnök/technikus nem nyúlt bele pl. komprimálással. Ha igen, akkor már azt sem.
.

Ez egy igen szűklátókörű (félre)értelmezése a zenében előforduló (különféle) dinamika fogalmának. Ha már be tetszett linkelni egy leírást, akkor azt érdemes továbbolvasni az első mondat után is.

A hangmérnök számára több dinamikamódosító eszköz áll rendelkezésre, a kompresszor csak ezek egyike, ráadásul ebből is többféle létezik.

Hogy a dinamika mennyire múlik a zenészen és a hangszeren, arról szerintem eléggé más véleményen vannak a zenészek és a színpadok környékén forgolódó egyének, mint Gáborka. De aki járt már fesztiválokon, bizonyára megtapasztalta, ugyanazon rendszeren/színpadon/műszaki stábbal micsoda különbségek tudnak lenni előadók/zenekarok/hangszerek megszólalása között.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

aktuális:
ma qqriq kollégának visszavittem a kölcsön erösítőjét, de azért mondtam neki hallgassunk már egy kis zenét, faló ezüst kábeleire is kiváncsi lennék ( jó régen hallottam a rendszerét, volt szerencsém eddig kb. 5 külonbözőhöz nála, házimozi erősítőtől kezdve csövesen át.)

amit meg kell jegyezzek, eddig ezt a rendszerét érzem a legjobbnak, igaz a csöves hang is szép volt

mindenféle stílust hallgattam nála, blues, jazz, rock, komolyzwne, világzene és azt kell , hogy mondjam, mindegyiken megállta a helyét, nem éreztem, azt hogy egyiken , vagy másikon rosszabbul teljesített volna.

Qqriq cucca jó példa arra, hogy igenis vannak műfajfüggetlen rendszerek.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Némelyek szerint az öregbedés jót tesz a hangnak!  

pláne ha kihat a fülre is fiziológia értelemben
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Kábelezzünk

Ezeknél az elosztóknál szerintem nem az öregedés tesz jót a hangnak, hanem a felépítése, a használt anyagok (alumínium ház, porcelánbetétes aljzatok).
A nagy öregek tanácsára annak idején én is beszereztem belőle hármat, amiből ez egyik egy tízes elosztó, amiből szükség esetén könnyen csinálható két db ötös elosztó. És az újabbak pl. ezt sem tudják.

.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Lazítva a beszélgetés hevén...... Hétvégén lomtalanítás volt a kerületben, egy hifis körökben kultikus darabon megakadt a szemem. Működik, csak egy kis takarítás vár rá.
.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

eloszto1.jpg

eloszto2.jpg

Ez bizony kultikus darab.A bekötésnél hagyd ki a kapcsolót.Ront a hangon.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

A 'HiFi vita' topic talán ideális hely lehet a folytatáshoz. 
.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Akkor meg miért kellene akkora dinamika az otthoni rendszeren,mint a hangosított koncerten?És melyik concert az etalon?
Nem írtam hogy a koncert eredeti dinamikája kellene otthonra a szobába, csak mondjuk egy hasonló érzet, ha lehet korlátoltság érzések nélkül. A koncert csak egy jó példa a fülnek, hogy megtapasztalhassa az ember milyen amikor nincs, vagy alig van dinamikai korlát.
Amúgy tök mindegy milyen dinamikát is szeretnénk otthon. A felvételek többségén úgyis csak kb. 10-40dB dinamika található.
De amikor egy hifi berendezés hallhatóan ezt se tudja korlát érzetek nélkül közvetíteni, akkor ott kicsike gond van.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Az egyik rendszer ha jól emlékszem a legutolsó high-end show-n volt 8 wattos erősítő és E doboz,a másik egy ismerősömé volt,ami Meishu phono,E doboz,és Dac2-ből állt.Az ismerősöm Pink Floyd-ot és hasonlókat hallgatott,majd el is adta az egész rendszerét,mert nem volt kielégítő a számára.

Nem volt kielégítő. Világos beszéd. Nincs gond, az ő dolga. Onnan már csakúgy nagyon drága a "feljebb lépés". Mondjuk, én a 300B-től más rockot várok, mint amit szeretek. A 211estől pláne. Miért nem vett 2A3-as cuccot? Sajna itegráltba' nem megy ez a cső, előfok-végfokba meg már télleg drága a dolog. 

Mindenki a saját szerencséjének a pogácsa :-)))))))))).

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 208

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Akusztikus, hangosítatlan koncerttel is vannak gondok a dinamika szempontjából. Ugyanis a dinamika ott is hallgatási távolság függő és adott akusztikai környezetben a terem akusztika alakulása szerint is hely függő.
Hifi hangzásokat viszonyítani hangfelvételekkel, amiken nincs rajta annak a hallgatott koncertnek a hangja amihez viszonyítani szeretnék?
Elmegyek a MÜPA-ba egy koncertre. Jól megjegyzem hogyan szólt. Melyik hangfelvételen lesz rajta annak a MÜPA koncertnek a hangja amivel majd zenéltetem a hifimet otthon hogy összehasonlíthassam hogy mennyire van igaz hangú hifim?

Akkor meg miért kellene akkora dinamika az otthoni rendszeren,mint a hangosított koncerten?És melyik concert az etalon?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hogy visszatérhess a topiktémához:) , szerintem főleg a kábelezésen múlik. Kondót egyszerűen nem érdekelte a pop- és rockzene, és bizony a régi (komolyzenén, jazzen ma is világklasszis) kábelei éppen az elektronikusan előállított/torzított hangzás dögösségből vesznek el.

Gyakran nem vesszük észre az iróniát :-)))))) 

Valóban sok műlik a kábelezésen, de most Note-láncok forognak szóban "in completto", emiatt fókuszáltam inkább a csövekre. 

A kábelek is nagyon jók, és valóban az Öreg koncepciója a jó, és az ezüst leszedi a torzítást, (valami miatt nem látok pl. ferritgyűrűt az ezüst USB-kábeleken, rezeken meg gyakran) de sztem a gerjedő, torzított elektromos gitár pl, mint a rock egyik attribútuma, mit attribútuma, egyenesen szubsztanciája, ha fel van véve, akkor élethűen  visszaadja a Note.-lánc. Magát a rendszer működése következtében létrejövő kellemetlen torzítást valóban máshogy vezeti elő, mert csöves, de a villanypörkölt dögösségét nem öli meg, Kraftwerknek olyan reszelős alja van pl. az Autobahn elején (Minimum-Maximum-koncert), hogy höjhöjhöjjjjjjj. 

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 208

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

AZ AUDIO NOTE-rendszerekről nem tudok nyilatkozni, minthogy A MAGYAROKRÓL sem. Megint kerüljük el az általánosítást, ha lehet...

Nyilván a NOTE-rendszerek is komponensekből épülnek fel, amiben nekem körítéstől részben függően a szívem közepe a 2A3, meg a Neiro. A nagyon ritka integrált. 

Van, akinek a 300B, van, akinek a Conqueror a 2A3mal, van akinek a Paladin a 45ös triódával. És ezek még csak a vasak/végfokok. Hányféle tutti kábel, igényes doboz van a Note-nál, és ezek hányféle rendszerbe passzinthatók? Valaki permutálja már ki nekem a faktoriálist... 

Hadd kérdezzem meg, melyik Note-rendszer nem tetszett Neked rockon, milyen rockon, és mit vártál tőle, amit úgy érzel, nem kaptál meg? 

Az egyik rendszer ha jól emlékszem a legutolsó high-end show-n volt 8 wattos erősítő és E doboz,a másik egy ismerősömé volt,ami Meishu phono,E doboz,és Dac2-ből állt.Az ismerősöm Pink Floyd-ot és hasonlókat hallgatott,majd el is adta az egész rendszerét,mert nem volt kielégítő a számára.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Akusztikusan igazából nincs is dinamikatartomány:) Merthát, mit értsünk "leghalkabb" hangon? A zenész lélegzését, szuszogását? A hangszerhangok lecsengéseinek végét?
Amit a felvételező rendszerünk rögzíteni tud és amit a zenei eseményből rögzítésre érdemesnek tartunk.

Vendég

Kábelezzünk

A csatorna lehet elektromos, akusztikus, de mechanikus is.

Vendég

Kábelezzünk

Milyen, milyen... hát galambtrutyis!
milyen a tere az utcazenének

Vendég

Kábelezzünk

Van, akinek a 300B, van, akinek a Conqueror a 2A3mal, van akinek a Paladin a 45ös triódával. És ezek még csak a vasak/végfokok. Hányféle tutti kábel, igényes doboz van a Note-nál, és ezek hányféle rendszerbe passzinthatók? Valaki permutálja már ki nekem a faktoriálist...  

Hogy visszatérhess a topiktémához:) , szerintem főleg a kábelezésen múlik. Kondót egyszerűen nem érdekelte a pop- és rockzene, és bizony a régi (komolyzenén, jazzen ma is világklasszis) kábelei éppen az elektronikusan előállított/torzított hangzás dögösségből vesznek el.

Vendég

Kábelezzünk

A másik oldal is a hifivel foglalkozik, csak más irányból megközelítve mindazt amire a hifi jó és alkalmas.
Ettől még mindkettőről lehet beszélni, fórumon értekezni, véleményeket cserélni, kinek mire és miért.

Szerencsére pont ezt tesszük. Beszélgetünk arról, hogy ki hogy látja, milyen attitűddel közelít a mi közös hobbinkhoz.

.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Így van, ez a kulcs. És még mi minden-függő... Fura lenne egy utcazenészt, pánsípot, hegedűt vagy gitárt sztereóban hallani az utcán. Bár, itt sokaktól kitelik.       Aztán máris itt van a "milyen a tere az utcazenének az otthoni hifimhez képest?"-trollsvédasztalnak.

Félek, ez a kályha csúnyán megégetné a nagytudásút.    tűzoltóhadosztály.gif

Ezen a ponton inkább a zenére összpontosítsunk, ne arra, aki azt mondja, hogy elvileg jól szól, miért is NE szólna elvileg jól?     

Na, kábelezzünk már!    

Én is ezt mondom. A zene tartalmi oldalára kell inkább koncentrálni, ritmus, harmónia, dinamika, tonalitás jellegű működésére és nem elképzelt, a hangfelvételeken igazából nem is lévő hangzások, vagy az élőhöz nem is hasonlító hangzások igazolására.

Kábelezés!!!

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az én Hi-Fi-vel kapcsolatos felfogásom szerint nincsenek nagy igazságok, csak sok kis apró. Aki pedig egy Hi-Fis fórumon írogat, az mind hajlandó ezzel foglalkozni (különben már rég más jellegű fórumon beszélgetne valami másról), legfeljebb nem ugyanolyan intenzitással.
A másik oldal is a hifivel foglalkozik, csak más irányból megközelítve mindazt amire a hifi jó és alkalmas.
Ettől még mindkettőről lehet beszélni, fórumon értekezni, véleményeket cserélni, kinek mire és miért.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”