Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
... idézet: Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség...
csak nem azt akarod mondani hogy 3 miatyánkot sem mondtál el hazafelé menet útkozben? vagy nem tetted be a sárkányfuves dbozba pár órára? mert ha ez van, akkor nem hiszunk neked. a kábeleket igenis be kell járatni, hogy szétrázódjanak benne az elektronok. gyártás alatt osszerázodnak ugyanis, ha meg ragadnak akkor lassan viszik a hanginformációt...
Ennek a kábelbejáratásnak nevezett folyamatnak le van valahol irva az anyagszerkezeti alapja ?
Nem a kábelgyártók és a kábelbégető gyártók által szponzorált cikkekre gondolok, hanem valami független, természettudományos alapú leírásra.
Nehezen tudom elképzelni,hogy egy 1000 C olvadáspontú fémben pusztán az elektronok áramlása anyagszerkezeti változásokat hozzon létre, rácshibákat korrigáljon. Hőkezeléssel persze megoldható a dolog, de ahhoz 500-700 C kell.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kábelezzünk
.
Asch-kísérlet
.
Köszönöm, hogy belinkelte! Valóban meglepő, milyen nagy tud lenni a csoport nyomása. Popper Péter is eljátszott egy hasonlót és teljesen hasonló, döbbenetes eredményeket kapott. Valahol rémisztő is...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kábelezzünk
.
Asch-kísérlet
.
Aki úgy érzi, hogy nem egy csoport placebo hívő nyomására hisz a vezetékek bejáródásában, hanem ki meri jelenteni, hogy saját maga hallotta/hallja egy ilyen folyamat kibontakozását, fel tehetné a kezét!
Leszek az első!
Egyébként az is megérne egy misét, hogy ki mit ért bejáródás alatt.
.
Kábelezzünk
...csak nem azt akarod mondani hogy 3 miatyánkot sem mondtál el hazafelé menet útkozben? vagy nem tetted be a sárkányfuves dbozba pár órára? mert ha ez van, akkor nem hiszunk neked. a kábeleket igenis be kell járatni, hogy szétrázódjanak benne az elektronok. gyártás alatt osszerázodnak ugyanis, ha meg ragadnak akkor lassan viszik a hanginformációt...
Tisztelt Spendorman!
A Miatyánk és a Sárkányfű...lehet, hogy önnek jó pofa, de itt sokadjára pengetni szvsz már unalmas. ELHISSZÜK!!! hogy határozott véleménye van a kábelek bejáródásának humbuk voltáról, de higgye el, az ellenkezőjét is sokan vallják. (Mennyi botfülű félrevezetett okostojás.)
Természetesen egy vasaló zsinór után szinte bármilyen audio célra készült vezeték egyből hallhatóan jobb ill. más lesz és kábelenként változhat a "járódási jelenség" pozitív hozadéka.
Aki ezt nem hallja, annak több oka is lehet. Pl. amikor a fül már "nyugdíjba vonult", az ilyen különbségek/változások sűrű homályba burkolózhatnak.
.
Kábelezzünk
Bőven elég lesz a 3*2,5mm2-es is. Nem hiszem,hogy az erősítőd IEC aljzatából vastagabb menne a trafóhoz.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Kábelezzünk
3x10 mm2 még jobb lett volna.
Hát igen is meg nem is....
Gondolkodtam rajta, de olvastam ilyet is meg olyat is.
Volt akinek a nagyobb keresztmetszet nem jött be annyira (terjengősebb mélyek lettek).
Gondoltam első próbálkozásnak ez is jó lesz.
Jó is lett.
Biztosan lesz majd egy második is, valószínű az már egykristály OFC kábel lesz....
Van jelölt (Furutech alpha 3) de még kicsit drága lenne a 12 méter ebből....
Tényleg jobb lenne előtte kipróbálni valahogy.
Jelenleg a falon kívül megy, majd a véglegeset beépítem valahogy (na de nem a falban már így is zsúfolt és szűkre szabott villanyszerelős csőben).
Esetleg kábelcsatornába...asszonyfaktor miatt.
Mondjuk most is durva mert narancs színű a kábel:)
Azért szívesen olvasnék itt a témáról még tapasztalatokat stb.
Üdv
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
Kábelezzünk
... idézet: Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség...
csak nem azt akarod mondani hogy 3 miatyánkot sem mondtál el hazafelé menet útkozben? vagy nem tetted be a sárkányfuves dbozba pár órára? mert ha ez van, akkor nem hiszunk neked. a kábeleket igenis be kell járatni, hogy szétrázódjanak benne az elektronok. gyártás alatt osszerázodnak ugyanis, ha meg ragadnak akkor lassan viszik a hanginformációt...
Kábelezzünk
Kérdezte mindezt az után az itteniektől, hogy már megvette, és elégedett vele. Minek? Minek, ha az illető jót ajánlott? Minek, ha elégedett vele? Megerősítést várt, hogy az illetőnek igaza volt, ön pedig jól hallja? Minek?
.
Először kérdeztem itt a fórumon,kaptam 2 választ majd elmentem és megvettem a kábelt, a 3.-ik válasz már nem vártam meg ,utána olvastam amikor hazajöttem!Na mindegy nem szeretnék az ügyel foglalkozni nem akarom rontani a fórum színvonalát!További szép estét!
-
Vendég
Kábelezzünk
Természetesen érdekel(t) mit írnak a válasz adók(azt is írták,hogy jó),de az még nem azt jelenti,hogy egy olyan ember véleményét is kikérjem aki 20-éve dolgozik az autóhifiben!Igaz autóhifi,de Ő is tud "valamit" a kábelekről!Lényeg a lényeg jól jártam a kábelell!Lebeszélt a drágáról és azt mondta,hogy"az én rendszeremnek elég egy jobb minőségű ofc réz kábel"!És????Hülyeséget mondott?
Kérdezte mindezt az után az itteniektől, hogy már megvette, és elégedett vele. Minek? Minek, ha az illető jót ajánlott? Minek, ha elégedett vele? Megerősítést várt, hogy az illetőnek igaza volt, ön pedig jól hallja? Minek?
.
Kábelezzünk
Fura, mert nekem úgy tűnt, eredetileg érdeklődött afelől, hogy:
Miután erre a kérdésére a válaszadók legjobb tudása szerinti választ megkapta, utána derül ki, hogy nem is érdekli valójában a válasz, hiszen már azok megérkezése előtt megvette, és elégedett vele:
Tehát, ha megvette, és elégedett vele "E öröm, e bódottá", akkor miért kérdezi, hogy ki lehet-e vele váltani a mostani kábelét? Látjuk, önnél ki lehet.
.
Természetesen érdekel(t) mit írnak a válasz adók(azt is írták,hogy jó),de az még nem azt jelenti,hogy egy olyan ember véleményét is kikérjem aki 20-éve dolgozik az autóhifiben!Igaz autóhifi,de Ő is tud "valamit" a kábelekről!Lényeg a lényeg jól jártam a kábelell!Lebeszélt a drágáról és azt mondta,hogy"az én rendszeremnek elég egy jobb minőségű ofc réz kábel"!És????Hülyeséget mondott?
-
Vendég
Kábelezzünk
Az összes hozzászólásod ilyen (gúnyos),mert akkor nem sok értelme van annak 7152-nek!Ha csak úgy poénból akkor Különben arra akartam következtetni,hogy nem mindig a drágább a jobb!
Fura, mert nekem úgy tűnt, eredetileg érdeklődött afelől, hogy:
Szerintetek mi a különbség az autóhifiben használatos hangszórókábelek és az "otthoni" kábelek között?Konkrétan az autóhifiben az Audison ofc hangfalkábeleit nézegettem..Ki lehetne váltani a mostani no-name pár ft/m kábeleimet?
Miután erre a kérdésére a válaszadók legjobb tudása szerinti választ megkapta, utána derül ki, hogy nem is érdekli valójában a válasz, hiszen már azok megérkezése előtt megvette, és elégedett vele:
A lényeg,hogy lecseréltem a no-name hangfalkábelt!Vittem a boltba 15ezret mondom biztos elég !Amikor az eladóval beszéltem mi is az én elképzelésem és mennyi rá a keret csak bólogatta a fejét!Amikor rámutatott egy olcsó kábelre 400ft/m majdnem elmentem,de rábeszélt!Ok!Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség több mély és magas!Volt Klotz kábelem ami 700ft/m,és Van del hul c.w,de szerintem ez veri az összeset!(igaz akkor Tannoy mercury v1+Yamaha rs300 volt!)Most úgy érzem felélett a Focal monitor!
Tehát, ha megvette, és elégedett vele "E öröm, e bódottá", akkor miért kérdezi, hogy ki lehet-e vele váltani a mostani kábelét? Látjuk, önnél ki lehet.
.
Kábelezzünk
E öröm, e bódottá
Az összes hozzászólásod ilyen (gúnyos),mert akkor nem sok értelme van annak 7152-nek!Ha csak úgy poénból akkor Különben arra akartam következtetni,hogy nem mindig a drágább a jobb!
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Kábelezzünk
A hétvégén én is kiépítettem egy "ösvényt".
Villanyórától közvetlen az elosztóba (Furutech IEC dugóval).
A használt kábel egy tűzálló árnyékolt (réz háló és réz fólia is) 3x2.5 mm2 halogénmentes volt.
3 fázis van a lakásban így alkalmam volt egy nem használt fázisra kötni a HiFI-t.
A különbség eléggé érezhető volt.
Nem volt az a brutális (mer nekem már amúgy is rézkábel volt a falban) de letisztultabb dinamikusabb élethűbb hangszerhangok lettek).
És még nem is volt igazán bejáratva ez a kábel.
Kíváncsi leszek változik-e a hang ha legalább 200 órát használom!
A következő lépés az egykristály kábel lenne (de ez drágább megoldás).
Kár hogy nem lehet előtte kipróbálni:(
A lényeg: tényleg hallható a változás
3x10 mm2 még jobb lett volna.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
-
Vendég
Kábelezzünk
Mire gondoltok?A lényeg,hogy lecseréltem a no-name hangfalkábelt!Vittem a boltba 15ezret mondom biztos elég !Amikor az eladóval beszéltem mi is az én elképzelésem és mennyi rá a keret csak bólogatta a fejét!Amikor rámutatott egy olcsó kábelre 400ft/m majdnem elmentem,de rábeszélt!Ok!Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség több mély és magas!Volt Klotz kábelem ami 700ft/m,és Van del hul c.w,de szerintem ez veri az összeset!(igaz akkor Tannoy mercury v1+Yamaha rs300 volt!)Most úgy érzem felélett a Focal monitor!
E öröm, e bódottá
.
Kábelezzünk
pont ugyanezt akartam írni.
Mire gondoltok?A lényeg,hogy lecseréltem a no-name hangfalkábelt!Vittem a boltba 15ezret mondom biztos elég !Amikor az eladóval beszéltem mi is az én elképzelésem és mennyi rá a keret csak bólogatta a fejét!Amikor rámutatott egy olcsó kábelre 400ft/m majdnem elmentem,de rábeszélt!Ok!Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség több mély és magas!Volt Klotz kábelem ami 700ft/m,és Van del hul c.w,de szerintem ez veri az összeset!(igaz akkor Tannoy mercury v1+Yamaha rs300 volt!)Most úgy érzem felélett a Focal monitor!
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2134
Kábelezzünk
csöbörből vödörbe... pont ugyanezt akartam írni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Kábelezzünk
Sziasztok!Szerintetek mi a különbség az autóhifiben használatos hangszórókábelek és az "otthoni" kábelek között?Konkrétan az autóhifiben az Audison ofc hangfalkábeleit nézegettem..Ki lehetne váltani a mostani no-name pár ft/m kábeleimet?
csöbörből vödörbe...
Kábelezzünk
A használt kábel egy tűzálló árnyékolt (réz háló és réz fólia is) 3x2.5 mm2 halogénmentes volt.
3 fázis van a lakásban így alkalmam volt egy nem használt fázisra kötni a HiFI-t.
Nem volt az a brutális (mer nekem már amúgy is rézkábel volt a falban) de letisztultabb dinamikusabb élethűbb hangszerhangok lettek).
- TibiPapa
- V.I.P.

- Értékelés: 60
Kábelezzünk
Sziasztok!Szerintetek mi a különbség az autóhifiben használatos hangszórókábelek és az "otthoni" kábelek között?Konkrétan az autóhifiben az Audison ofc hangfalkábeleit nézegettem..Ki lehetne váltani a mostani no-name pár ft/m kábeleimet?
Természetesen kiválthatod vele. Nincs különbség köztük, hisz mindkettő célja ugyan az. Az RCA kábeleknél szokás az autóhifiben hosszabbat gyártani, esetleg többszörösen árnyékolni, hisz ott nagyobb esélye van zajt összeszedni. Próbáld ki bátran a kábeleket. Az belépő kábelek után biztosan érzékelni fogsz minőségi változást. Az, hogy ez mennyire tükrözi az ízlésvilágod, azt majd eldöntöd. Nem mindenkinek jön be minden kábel saját rendszerében, mivel az is színezi a hangot. Ez Önmagában nem biztos, hogy rossz, ha az épp eltünteti a rendszer gyengeségeit.
Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,
Kábelezzünk
Kábelezzünk
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Kábelezzünk
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni van-e valakinek tapasztalata a sztenderdtől eltérő hosszúságú interkonnekttel?
Konkrétan 2,5M-es interkonnekt elő-végfok között befolyásolja-e a hangot a 1,5 M-eshez képest?
Aktivokhoz hasznalok 3meteres vincent kabeleket
Zajtalanok, nem tapasztaltam kulonosebb problemat...