Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1227

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2022.12.14., szer. 12:56
Mint videó lejátszó, viszont elég alap. Azoknak való, akik elsősorban zenélnének vele, és néha egy-egy filmet is megnéznének.
Olvastam, amit korábban is írtál róla, és azzal is egyetértek, hogy nem könnyű egy géppel megoldani a minőségi képet és hangot.
Viszont igazából nem tudjuk, hogy az eredeti kérdésben Palmnak mi a fontosabb, ez meg mégis csak a Hálózati audio lejátszók c. topic. A kérdező meg majd eldönti, hogy érdemes-e felvenni a listájára. Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3293
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

pali923 írta:
2022.12.14., szer. 12:38
Palm írta:
2022.12.14., szer. 10:40
Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani.
Hangsúlyozom, hogy semmiféle tapasztalatom nincs vele, csak itt olvastam a Rose készülékéről. Talán érdemes utánajárni.
https://audiophile-szalon.hu/termek/ros ... -lejatszo/
Áruljuk ezt mi is, jó hangú készülék, és baromi jól néz ki a teljes előlapos színes touchscreen, imádják a vevők. Mint videó lejátszó, viszont elég alap. Azoknak való, akik elsősorban zenélnének vele, és néha egy-egy filmet is megnéznének.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Palm írta:
Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani.
Hangsúlyozom, hogy semmiféle tapasztalatom nincs vele, csak itt olvastam a Rose készülékéről. Talán érdemes utánajárni.
https://audiophile-szalon.hu/termek/ros ... -lejatszo/
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3293
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Palm írta:
Olyan készüléket tudnátok ajánlani, amire lehet adattárolót csatlakoztatni és hálózati médiát is le tud játszani, streamelni? Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani. HDMI kimenet fontos. Mennyit szánsz rá kérdést mellőzük. Érdekel melyik árkategóriában mit tud. Köszönöm!
Ami le tud játszani videót, az audióra általában gyenge. Utoljára az Oppok tudták ezt jól megoldani. Filmezésre én a Duneket szoktam ajánlani. Van nekik az Ultra Vision HD 650ezerért, amelyik hangra is ki van hegyezve, és nem is szól rosszul, de én inkább két külön kütyüre bíznám a dolgot.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Hozzászólás Szerző: mishow »

ViXi78 írta:
2022.12.13., kedd 22:33
Mégis mi változott a tavalyi körülményekhez képest?
- Aries firmware frissítés
- Lightning DS szoftver frissítés
- Szolgáltatói 4G router csere
Azt gondolom, ezek hozhatták a legtöbb változást, bár a többi sem kizárt.
Egy rossz szomszéd elköltözése extra haszon, akár közvetlen az auditív hatása is lehet (öcsém szomszédja pl az alkoholszintjével egyenes arányban tekeri fel a hangerőt, és vált egyre zúzósabb rockzenére :smile51: ), bár lehet, valami vacak tényleg megszórhatta a wifit.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Olyan készüléket tudnátok ajánlani, amire lehet adattárolót csatlakoztatni és hálózati médiát is le tud játszani, streamelni? Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani. HDMI kimenet fontos. Mennyit szánsz rá kérdést mellőzük. Érdekel melyik árkategóriában mit tud. Köszönöm!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

Aries Mini - 7265ngw teszt:

Ma is egész nap ment a tesztelés. Semmilyen problémát nem tapasztaltam most! Biztos vagyok benne, hogy tavaly valami más probléma volt, amit akkor megoldott a kábeles csatlakozásra váltás.
Mégis mi változott a tavalyi körülményekhez képest?
- Aries firmware frissítés
- Lightning DS szoftver frissítés
- Asus RT-AC68U firmware frissítés
- Szolgáltatói 4G router csere
- iPhone csere
- Az egyik közvetlen szomszéd elköltözött. Én spec. ennek örülök a legjobban! :D
Már régóta üres a cella és eladó, így tuti nincs benne semmi hálózati cucc bedugva. Nem tudni náluk milyen kütyü volt esetleg használatban, ami zavarhatta talán.

Még egy pár napig hagyom, mert közben néztem és a Minit a 2.4-es sávra állítottam be. Még ki akarom próbálni 5GHz-en. Így lesz megnyugtató az eredmény.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

ViXi78 írta:
2022.12.12., hétf. 17:26
...érdemes lehet antenna csatlakozókat vagy átalakító kábeleket beszerezni, ha újabb kártya lesz véve bele...
Fölösleges, mindegyik M.2 kártyán ugyanaz az MHF-4 csatlakozó van.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen, de lehetőleg nem kéne eltörni és amikor vissza került a burkolat akkor meg ne látszon meg a bontás. Az ilyet utálom! Miért nem lehetett 4db csavarral megoldani? Ehhez ilyen mobiltelefon szétszedő készlet kellene szerintem.
A kártyát is megsasoltam már netes képek alapján és nekem is az jött le, hogy itt nem kell a kártyához adapter, de érdemes lehet antenna csatlakozókat vagy átalakító kábeleket beszerezni, ha újabb kártya lesz véve bele.

Jelenleg folyik a teszt. Pozitív a csalódás egyelőre. Halványak már a tavalyi emlékek, de nagyjából végig nyomogattam már mindent. Kábelen egyértelműen gyorsabb a kapcsolat a hardver és szoftver között. Most hagyom így wifin több napig. Hangban én nem hallok különbséget, de korábban sem ezzel volt problémám...

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

ViXi78 írta:
2022.12.12., hétf. 12:02
...Amúgy nem csavaros sajnos. A plasztik doboz úgy van össze pattintva...
Vélhetően valóban "csak" le kell pattintani a tetejét.

Kép

Illetve ebből a képből számomra úgy tűnik, hogy a Minibe nem az a mPCIe kártya való, mint a "nagyokba", hanem megfelelő chippel szerelt M.2 kártya, pl. ilyen:
https://www.ebay.de/itm/266031917818 (használt)
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07NBGZV3Q/ (új)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

Máté Péter ha HiFi-zett volna, vélhetően nem a "zene nélkül...", hanem a "kábel nélkül mit érek én" nóta született volna. :D

Egyébként az Auralic kiegyensúlyozott a témában.

https://us.auralic.com/pages/wifi-or-ethernet
.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
2022.12.12., hétf. 10:31
ViXi78 írta:
2022.12.11., vas. 22:42
Auralic - WiFi kártya hiba ... az Auralic support szerint a 7265 kártyának jónak kell lennie. Na majd visszaállítom wifire a napokban ...
Az enyémben az adatlap szerint 7265NGW kártya van. Mivel meghirdettem a Minit eladásra, a korrektség kedvéért csináltam egy gyorstesztet a wifivel, de nálam azonnal látta a hálózatot, fel is kapcsolódott és stabilan működött.
Mint már többször írtam, nekem a hangja sokkal jobban tetszik kábellel, már a fórumos vitákat kiváltó Vention CAT8-cal is, de a Supra CAT8 nálam egyértelmű javulás.
Megértem, ha valaki nem tud mindenhová kábelt húzni, de szerintem a Auralicok wifi gondját nem is a chip okozza (bár a 7260-as chip esetében ezt a support végül elismerte), henem az, hogy nincs külső antennájuk, csak belső. Ez pedig pont azoknak okoz nehézséget, akiknél amúgy is távol van a streamer a routertől (beszéljünk szépen, jól magyarul :D )
Szerintem kicsit túlbeszéltük, amúgy meg nálam a TV is jobban szereti a lan kábelt, mint a wifit (pedig közel van a routerhez - a rendszergazda barátom szerint meg a wifi amúgy is csak mobileszközbe való, ő ahova lehet, kábelt húz! :rolleyes:

Ps: Nem tudom, hogy kell szétszedni, én amúgy sem vagyok ez a "nézzünk_bele_mindenbe" típus (bár van pár ilyen haverom). Az alján az SSD tárhely fedelét két torx csavar tartja, szerintem ha azokat kicavarod, és leveszed a fedelet, fogsz találni további csavarokat, amivel hozzáférsz az alaplaphoz gondolkodik.gif
Értelek. Én is az applikációban néztem meg a kártya típusát. Ha nincs miért nem szedem szét én sem. Amúgy nem csavaros sajnos. A plasztik doboz úgy van össze pattintva. Valószínűleg ez így is marad, mert nekem tökéletes a kábeles kapcsolat. Kíváncsiságból ma én is átállítottam wifire. Igazából használnom kellene és akkor kiderülne, hogy mi a helyzet, mert eddig, ha csak megnéztem az appot nem dobott "no device" hibát. A kábeles kapcsolatokban én is jobban hiszek, de akkor nem volt semmi cuccom hozzá. Mára pedig minden kábeles bekötés, ami lehetett. Amúgy is tele már a környezetünk wifi hálózatokkal. Ki tudja, hogy az enyémnek akkor mi nem tetszett?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ViXi78 írta:
2022.12.11., vas. 22:42
Auralic - WiFi kártya hiba ... az Auralic support szerint a 7265 kártyának jónak kell lennie. Na majd visszaállítom wifire a napokban ...
Az enyémben az adatlap szerint 7265NGW kártya van. Mivel meghirdettem a Minit eladásra, a korrektség kedvéért csináltam egy gyorstesztet a wifivel, de nálam azonnal látta a hálózatot, fel is kapcsolódott és stabilan működött.
Mint már többször írtam, nekem a hangja sokkal jobban tetszik kábellel, már a fórumos vitákat kiváltó Vention CAT8-cal is, de a Supra CAT8 nálam egyértelmű javulás.
Megértem, ha valaki nem tud mindenhová kábelt húzni, de szerintem a Auralicok wifi gondját nem is a chip okozza (bár a 7260-as chip esetében ezt a support végül elismerte), henem az, hogy nincs külső antennájuk, csak belső. Ez pedig pont azoknak okoz nehézséget, akiknél amúgy is távol van a streamer a routertől (beszéljünk szépen, jól magyarul :D )
Szerintem kicsit túlbeszéltük, amúgy meg nálam a TV is jobban szereti a lan kábelt, mint a wifit (pedig közel van a routerhez - a rendszergazda barátom szerint meg a wifi amúgy is csak mobileszközbe való, ő ahova lehet, kábelt húz! :rolleyes:

Ps: Nem tudom, hogy kell szétszedni, én amúgy sem vagyok ez a "nézzünk_bele_mindenbe" típus (bár van pár ilyen haverom). Az alján az SSD tárhely fedelét két torx csavar tartja, szerintem ha azokat kicavarod, és leveszed a fedelet, fogsz találni további csavarokat, amivel hozzáférsz az alaplaphoz gondolkodik.gif

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Auralic - WiFi kártya hiba:
Nekem egy Aries Mini van 2020 május óta. A készüléket azt hiszem 2020 februárban hozták ki üzletből, de ezt pontosan is meg tudom nézni a papírjain, ha lényeges. Itt 2021 májusában (2021.05.14., pén. 19:17) írtam bejegyzést és akkor volt egy rövid diskurzus is. Akkor a wifi - LDS kapcsolat kommunikációs problémájára hivatkozva kértem segítséget. Most itt olvasom az orvosságot és az Auralic oldalán is átböngésztem a posztot. Szóval a 7260-as kártya kuka? Csakhogy az én minimbe LDS szerint a 7265 van és 1 évet szoptam is vele. Nem szerettem volna egy méter lan kábelt sem kihúzni, de akkor azt az ajánlatot kaptam, hogy hagyjam a csudába a wifit és kössem be kábellel. Természetesen azóta nincsen gondom vele, mert gyorsan átálltam a kábelre. Viszont az Auralic support szerint a 7265 kártyának jónak kell lennie. Na majd visszaállítom wifire a napokban. Van egy olyan érzésem, hogy visszatér a tavalyi szitu...
Amúgy egy apple tv-t rendszeresen összekapcsolok vele Bluetooth-on (megjegyzem azt is a wifi kártya adja-veszi) és hihetetlenül jól szól. Igaz, olykor 1 sec. csúszást szoktam tapasztalni a kép és a hang között, de a hang minőségre egyáltalán nincs panasz és a kapcsolat sem szakad meg egyszer sem.

Amúgy a minit hogyan kell szét pattintani? Hogy nyílik a plasztik bódé? Már csak kíváncsiságból is megnéznem azt a kártyát.

A 7260-as kártyával van egy tapasztalatom még 2016-ból. Akkor vettem egyet az emag-on az aktuális notiba. Abból az lett, hogy még aznap el is indítottam a vissza küldést! :D Nem hiszem, hogy volt egy hibás széria. Szerintem mind szar...

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

kempi írta:
2022.12.10., szomb. 12:41
Sziasztok! Van valakinek véleménye hogy Iphone-ról (Apple Music) tudok zenét továbbítani erre a streamerre?
Persze, a Wiim Mini és a Pro is támogat airplay 2-t.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: kempi »

mishow írta:
2022.12.09., pén. 10:47
mishow írta:
2022.12.08., csüt. 14:42
TAGA TWA10b
Most játszogatok vele itthon.
Ha lesz .. időm, talán írok róla többet
Úgy adódott, hgy a mai délelőtti ügyfél lemondta, így lett egy kis időm.

Tehát TAGA TWA10b
Sziasztok! Van valakinek véleménye hogy Iphone-ról (Apple Music) tudok zenét továbbítani erre a streamerre?

pali923
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.12.10., szomb. 00:00
A router IP cimet nem igazan nezhette ki maganak mert ket eszkoz azonos IP cimmel ebben a formaban nem tud mukodni :) Ha bongeszobol elered a beallitasokat az mar jo, akkor kb mindent tudsz konfiguralni mint ami a Lightning DS-bol lehetne.
Én is így gondoltam, de mindkét eszköz ip-címének a vége 101 volt, és működött. :D Most foglaltam neki egy másik fix ip-t.
A lényeg, hogy a böngészőből látok mindent, amit a Auralic support weboldala szerint a Lightning-ban látnom kéne.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.12.09., pén. 18:21
Ha mukodik az eszkoz akkorva WebUI is megy, oda lepj be bongeszobol es onnan elered a storage beallitasokat.
Ééés tényleg, köszi! leborulok.gif
Egy kicsit még küzdök vele, mert pont az az ip-címet nézte ki magának, ami a router ip-címe is, ahhoz meg néha mégis csak célszerű hozzáférni. A beállításokat azonban látom, és tudom alakítani is.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Megpróbáltam továbblépni, de az nem sikerült. Beraktam egy ssd-t a Minibe, látja is a Windows, meg a BubbleUPnP is, de nem tudok rá másolni semmi módon. Azt írja a manual is, hogy előbb inicializálni (vagy mit) kell a meghajtót, valószínű ez nem megy Lighting nélkül. Ha valakinek mégis menne, tegye közzé itt is, lécci. :D

Minden esetre jó hír, hogy a streamer elindul Androidról is hálózatos módban, csak a tárhelyhez kell külső segítség.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2022.12.09., pén. 15:14
Ma megérkezett az Auralic Mini, és azt gondoltam, teszek egy próbát a beüzemelésre Iphone nélkül, Androiddal. Szerencsére a BubbleUPnP program azonnal látta az új készüléket minden varázslás nélkül. Nem tudom, hogy ez kellett-e hozzá, de ugyanerről a telefonról simán megy a Tidal connect. Úgyhogy már most öröm és bódottá!
Upppssss, ennek sokan fognak örülni!
Ez az alma/droid kérdés mindig előkerül az Auralic kapcsán, ha neked így elindult, gondolom másnál is menni fog ;)

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Ma megérkezett az Auralic Mini, és azt gondoltam, teszek egy próbát a beüzemelésre Iphone nélkül, Androiddal. Szerencsére a BubbleUPnP program azonnal látta az új készüléket minden varázslás nélkül. Nem tudom, hogy ez kellett-e hozzá, de ugyanerről a telefonról simán megy a Tidal connect. Úgyhogy már most öröm és bódottá! :smile52:

Még nem raktam bele ssd-t, az lesz a következő lépés. Jó lenne, ha azt is megtalálná így, ahogy van, majd kiderül.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2022.12.09., pén. 11:33
Én az Abacus új streamer kártyájára várok ...
Hátőőőőő ... :wub:
Csak nekem az egyben DA -> Abacus csere is ugyebár :rolleyes:

pali923
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2022.12.09., pén. 10:47
Szóval megint győzött a bogár - és ez megint pénzbe fog kerülni. Ugye már értitek, miért nem akarok én tesztelni? :smile51:
Erre a tesztre is sok pozitívot fogsz kapni, pl. tőlem is. leborulok.gif Még-még-még sok ilyen tesztet kérünk! :tutiok:

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Én is Aries Mini-t használok Heed rendszerben, de Abacus/Elixír a vonal, végére Akvapark fórumtárs egykori Epos M5i dobozai akasztva. Én az Abacus új streamer kártyájára várok, úgy hírlik, hogy a régi verziókhoz tavaszra készül el.
Nekem sikerült úgy összerakni a kábelezést, hogy a CD/stream/szerver párhuzamos vonal szinte minimális különbséget ad az Abacus-on keresztül, pedig van több lemezem, amit direkt megszereztem eredeti '86-os CD, stream, SACD újrakiadás formában, meg persze a Tidal-on rajta van.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2022.12.08., csüt. 14:42
TAGA TWA10b
Most játszogatok vele itthon.
Ha lesz .. időm, talán írok róla többet
Úgy adódott, hgy a mai délelőtti ügyfél lemondta, így lett egy kis időm.
Akkor Kedves Gyerekek, most a jó kis Tagáról mesélek ma nektek! :P
Egyszer volt, hol nem volt ... na jó nem idétlenkedek tovább bocs.gif
A sztori ott indult, hogy az utóbbi időben - általában nagyon kedves fórumtársakkal való levelezések után - mindenféle streamerek kipróbálására nyílt módom. Az utolsó, amiről írtam, a kis wiim kütyü volt. Azt a postot olyan sokan lájkoltátok, hogy gondoltam, szánok még a témára egy kis időt. Pedig ismerem a veszélyeit, épp elég hifibogár csípés piroslik már a bőrömön, de hát a kíváncsiság az kíváncsiság! Igazam van, vagy igazam van? (mondta Besenyő Mindigigazamvan István) :D Megígérem, hü*eség innentől OFF!

Tehát TAGA TWA10b
Amikor a kis wiim-et teszteltem, már akkor szóba került, hogy a Linksys alapú streamerek családja új eszközökkel bővül, miközben a korábban nálunk itthon már ismertté vált, és kedvelt iEast kikerül a piacról. A termék és a márka létezik, de a hírek szerint sok vele a baj, így a hazai forgalmazó elengedte. Ekkor jött a wiim, a vele gyanúsan egyforma Elipson és a Taga. Ez utóbbi egy lengyel kis cég, nyilván kínai elemekből építkezik, az elektronikáival kapcsolatban (főleg a csöves erősítőkkel) elég nagy viták voltak itt a fórumon is, de ebbe most nem mennék bele.
A TWA10b streamer viszont mindenütt egyértelműen kedvező fogadtatásra talált, és nem csak az árához képest. Az egyik kedves fórumtárs is vett egyet, jókat mondott róla, és mert korábbi beszélgetéseink alapján adok a véleményére, így a legutóbbi BF alkalmával úgy döntöttem, megspendírozok egyet magamnak.
Az ára akkor 75eFt volt, most 85eFt, de egyrészt ez utóbbi sem sok, másrészt szerintem lehet még találni az óccóból ...
A csomagban egy pinduri készülék van (kb mint az iEast M20/30) egy apró kapcsoló üzemű táp és egy nagyon olcsó kinézetű usb A-C kábel.
A tápot nem akartam kibontani, a Chromecast tápját használtam hozzá, ami egyébként szerintem megegyezik az Apple kis tápjaival, csak ez szürke és guggli logo van rajta. Usb C viszont nem volt itthon, mert Almázunk, így abból a gyárit használtam.
A hang a szokásos Heed láncon keresztül szólt, egy olyan csavarral, amiről eddig nem volt szó: nálam most az Enigmákat egy Si3 hajtja, beépített v2.3 DAC kártyával, aminek csak koax bemenete van. Ide csatlakozik futóműként az Auralic Mini, FLAC Lossless beállítással.
A Tagát ugyanide kötöttem, mivel minél kevesebb eltérést akartam belevinni a tesztbe. Már a nyers Taga a bejáratás nélküli kábellel is meglepett. Barátságosan, melegen szólt, és a nyers készülékek (meg az olcsó készülékek) torzítása jelen volt, de már elsőre sem produkált komoly hibát. Az gyorsan kiderült, hogy ezt a kellemes hangzást a felső basszus kiemelésével "melegíti" fel, miközben nem megy elég mélyre, és a magasai sem az igaziak, gyorsan lekonyulnak, de amíg kitartanak, nem fárasztóak, mint más olcsó eszközök. Ami még feltűnt, hogy a közepe nagyon szép, főleg a zongora és a beszélt/énekelt emberi hang. Pedig ez utóbbi szintén kritikus tud lenni.
Pár nap járatás után úgy döntöttem, emelem a tétet (naná, elindult a bogár) és rendeltem egy TMP tápot. Tamás gyorsan küldött egy zsír újat, tehát ezt is járatni kellett. A hang tovább finomodott, nem volt wow faktor, de a mélyek lejjebb merészkedtek, a magasak feljebb, a közepe tovább simult, a csendek is csendesebbek lettek - de valami nem volt az igazi.
Mit csinál ilyenkor a rendes hifista? Kábelezik. A TMP tápkábele egy pc zsinór volt, azt először egy Oehlbach Powercordra cseréltem, de azzal sok lett a mély. Utána átdugtam a Minihez használt Supra Lorad mkII-t, de azzal meg testetlen lett és hűvös (miközben ugyanez a tápkábel az Auralic tápjában pont ellenkezően működik - nem véletlenül mondjuk, hogy kábelt MUSZÁJ próbálni). Közben rájöttem, hogy még indig a cipőfűző gyári USB C-n keresztül megy a villany, így gondoltam, veszek jobbat. Direkt nem elszállt árút, és nem audiofülű kábelt, "csak" egy normális nagysebességűt - így lett egy Xiaomi Mi usb kábelem 3eFt-ért. A változás ezúttal wow lett - ezt őszintén nem gondoltam volna. Eltűntek a maradék torzítások, a hangzási ballansz a helyére került, ez már az a hang volt, amit - az előzetes tesztek alapján - gondoltam. Innen már nem tehettem meg, hogy a pc kábel helyett ne vegyek valamit ... és mert a büdzsét nem akartam irreálisan felborítani valami túl drága kábellek, így jött a fórumról egy használt Isotek Initium. Persze a táp és a kábelek már másfélszeresére emelték az induló árat, de ez most így is megleő hang. Hozzáteszem, ha nincs AB teszt folyamatosan a Minivel, akkor lehet, hogy az eredeti állapotban hagyom, bár egy Apple kapcsitáp meg egy rendes usb A-C kábel jót tesz, és az nem tétel.
Annyi csavar még volt, hogy közben megfordult nálam (tényleg csak futólag) egy Topping P50 táp, de azzal nem tudtam összejáratni, csak épp meghallgatni. Erről annyit, hogy ez is nagyon másképp szólt, mint a TMP, széthúzta a sávszéleket, az egész hifisebb lett, mindhatnám "chifisebb" - ez is egy jó hang lett, csak másképp, és innentől ez ízlés dolga.

És most az ígért csavar: a Mini maradt az Si3 DAC bemenetén, a Tagát pedig bedugtam a Heed DA optikai bemenetére. Azért abba, mert nem volt itthon másik koaxom. A DA-ban v2.1 kártya van, ami pontosan ugynarra a chipre épül, mint a v2.3 kártya, de más a panel, és ettől a hangja kicsivel melegebb, de nem annyira részletező. Plusz a DA-nak saját tápja van, és a kimenete erősített, ami mind beleszól a hangba. A Toslink kábel egy noname százéves valami, jellegzetesen "kerek" optikai kábel hang, de igazán nincs nagy hibája. Most így lett két teljesen eltérő streamer-rendszerem, amik szó szerint egymásra mutogatnak. Ha az Auralicot hallgatom, hiányzik a másik puha zeneisége, ha a Tagát, akkor meg azt hallom, hogy az Auralic mennyivel jobb hifi. Mindenben. Sávszélek, részletek, tempó, levegősség, színpadkép.
DE, ez már nem a Taga tesztjéhez tartozik, azt lezárnám annyival, hogy ez részemről egy jó szívvel ajánlott készülék ebben az ársávban, és még fejlesztési potenciál is van benne.
Szerintem mindenképp érdemes egy lineáris táppal kipróbálni, az usb tápkábel cseréje szerintem kötelező, a többi kábel (nagy táp, lan kábel, koax, optikai) mindenkinél a maga dolga. Még annyit, hogy van saját dacja (!) ESS Sabre ha jól tudom, de ezt nem próbáltam. Ha kb az árát mégegyszer ráköltöd ezekre a kiegészítőkre, akkor az alsó-középkategóriában egészen magas szintig versenyképes - vagy hagyod így, és akkor van egy jó streamered egy budget rendszerben, akár külső dac nélkül is. Még annyi, hogy a wifije stabil, és jó hangú, a Supra CAT8 ellenében próbáltam, de nem éreztem szükségét, hogy kábelre váltsak - ez is egy olyan tétel, ami kimarad az elköltendő listából.

Hát kb ennyi. Már csak a végső tanulság maradt hátra, ami talán meglepő lesz: mivel nálam - teszik/nem tetszik - a streaming lett a fő műsorforrás, ezért sajnos azt látom, hamarosan muszáj lesz feljebb lépnem. Imádom az Auralic Minit, de a Taga bizony szembesített azzal, hogy egy bizonyos szint alatt még egy ilyen jó belépő készülék, mint a Mini, bizony kompromisszumokra készteti az embert.

Szóval megint győzött a bogár - és ez megint pénzbe fog kerülni. Ugye már értitek, miért nem akarok én tesztelni? :smile51:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”