Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Az egyik legjobb álló Dynaudiót bírtoklod. Szolgáld ki rendesen, vagy add el nekem...
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 900
Kezdő hifi - tanács kéne
Mindenkinek van olyan elem a rendszerében, ami egyfajta alapként szolgál valamiért, ezek szerint nálad most az erősítő az. Ha pedig a hangfalcserével megoldódni látszik a problémád, akkor ne sokat polemizálj ezen.
Nem mondanam, hogy az erosito az alap de a hangfallal elejetol kezdve nem voltam megelegedve bar igen igen sokat javult a helyzet mikor atraktam a szobat es mas lett az akusztika a melyek nagyon gyonyoruek most ahogy hatso falrol a bassreflex nyilasbol jon.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne
Van olyan mobilra hogy dB mero? Esetleg azzal lemernem, hogy milyen hangeron halgatok zenet meg az is erdekel, hogy masnak mi a jo.
Egyebkent ahogy finomodik a rendszerem egyra halkabban halgatok zenet rajta. Na nem ugy, hogy fulelni kell de nem ordibalosan a melyeket epp, hogy csak erzem a talajon ritkan tekerem fel a hangerot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne
A Crown DC-300mkII jó hangú erősítő, de nem arról híres, hogy alacsony hangerőn jó volna a felbontása. Gondolom előfok nélkül használod, így nem is igazán tudod kihasználni rendesen a benne lévő potenciált. Általában ezek a hangosításra szánt Pro, vagy PA végfokok nagyobb hangerőn érzik jobban magukat, de hiszen erre is vannak kitalálva. Egy hifi erősítő, még ha nagyobb teljesítményű is, alacsony hangerőn is jobb felbontással, értsd, több részlettel tud zenélni.
Mindezt csak azért írtam le, hogy nem csak a hangfal irányából lehet elindulni a probléma megoldása felé, mert a Dynaudionak jól kellene szólnia alacsony hangerőn is.
Hat ez az, hogy hangfalcseren torom a fejem illetve biztos cserelni fogok de most van itt egy ritkasag amire faj a fogam es hallottam is majdnem ugyanezekkel a berendezesekkel ami most van nekem es nagyon tetszett a produkcio pedig fele akkora szobaban volt mint nekem van. (Infinity IRS Omega)
Kezdő hifi - tanács kéne
Hi, valaki tudna abban segiteni, hogy melyik parametertol fugg az, hogy egy hangfal kisebb hangeron is kiadja azt a hangot amit csak nagy hangeron? Szoval, hogy kisebb hangeron is elvezetes legyen a zenehalgatas akkor inkabb kis hangfalat kell venni kevesebb Watt-al vagy egy bazi nagy hangfalat sok Watt-al is lehet halgatni halkabban? Illetve tudom, hogy lehet halgatni csak ki-e adja azt a hangszerhangokat amit csak egyebkent nagy hangeron adna ki?
A magasabb érzékenység (dB) és a nagy(obb) membrán felület jót tesz a 'kis hangerőn is szóljon jól' elvárásnak. Helyén kezelve...az élő zene sem kis hangerőn leledzik.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Bele fogok gabalyodni de megprobalom, ugy ertem, hogy kell egy bizonyos hangero amin kiadja a melyhangokat a magasakat stb, de lehet egy nagyobb erzekenysegu hangfal ezt kiadja halkabban is es lehet egy kisebb meretu kevesebb Watt-os hangfal ezt megjobban. (halkabban)
A fizikát megbszni nem lehet. Kis hangerőn nem lehet elvárni, hogy basszus leverje a vesédet, de egy jól összelőtt rendszer kis hangerőn is viszonylag kiegyenlítetten tud szólni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne
nem értem. Kis hangerőn ezek nem hallhatóak?
Bele fogok gabalyodni de megprobalom, ugy ertem, hogy kell egy bizonyos hangero amin kiadja a melyhangokat a magasakat stb, de lehet egy nagyobb erzekenysegu hangfal ezt kiadja halkabban is es lehet egy kisebb meretu kevesebb Watt-os hangfal ezt megjobban. (halkabban)
Kezdő hifi - tanács kéne
Pl. akusztikus zenenel amik vannak, dob, gitar, enek stb.
nem értem. Kis hangerőn ezek nem hallhatóak?
- tottyi
- Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne
Milyen hangszerhangokra gondolsz?
Pl. akusztikus zenenel amik vannak, dob, gitar, enek stb.
Kezdő hifi - tanács kéne
Hi, valaki tudna abban segiteni, hogy melyik parametertol fugg az, hogy egy hangfal kisebb hangeron is kiadja azt a hangot amit csak nagy hangeron? Szoval, hogy kisebb hangeron is elvezetes legyen a zenehalgatas akkor inkabb kis hangfalat kell venni kevesebb Watt-al vagy egy bazi nagy hangfalat sok Watt-al is lehet halgatni halkabban? Illetve tudom, hogy lehet halgatni csak ki-e adja azt a hangszerhangokat amit csak egyebkent nagy hangeron adna ki?
Milyen hangszerhangokra gondolsz?
- tottyi
- Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Kezdő hifi - tanács kéne
ha van az Onkyonak pre outja a frontokhoz, akkor igen (de még küzdened kell a hangerőszintekkel ) ha nincs akkor HFK azaz hangfalátkapcsoló a megoldás
Az interneten fellelt fotók alapján, nincs rajta "pre out", így, marad a HFK.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Mivel a meglévő házimozi rendszer mellett ki szeretnék építeni egy sztereó rendszert is és a hangfalait szeretném front hangfalként is használni a következő kérdésben kérnék segítséget:
A Cambridge Audio CXA80 erősítő alkalmas-e arra, hogy a házimozi erősítő (Onkyo TX-NR727) és a front hangfalak között, azokat hajtó végerősítőként működjön.
Köszi: Kazán
ha van az Onkyonak pre outja a frontokhoz, akkor igen (de még küzdened kell a hangerőszintekkel ) ha nincs akkor HFK azaz hangfalátkapcsoló a megoldás
- Kazán66
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 19
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Mivel a meglévő házimozi rendszer mellett ki szeretnék építeni egy sztereó rendszert is és a hangfalait szeretném front hangfalként is használni a következő kérdésben kérnék segítséget:
A Cambridge Audio CXA80 erősítő alkalmas-e arra, hogy a házimozi erősítő (Onkyo TX-NR727) és a front hangfalak között, azokat hajtó végerősítőként működjön.
Köszi: Kazán
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok. Egy AKG Q701 füles vásárlásá gondolkozom, de nem rendelkezem külön fejhallgató erősítővel, csak egy NAD 3020-val hajtanám. Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire igényelné a füles a fejhallgató erőlködőt, illetve, jelenleg egy Sennheiser HD555-esem van. A kis NAD-om mellett van értelme váltani, lenne lényegi különbség?
Hívd fel Zsoltot, vegyél egy Heed Canalotot, és légy boldog!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok. Egy AKG Q701 füles vásárlásá gondolkozom, de nem rendelkezem külön fejhallgató erősítővel, csak egy NAD 3020-val hajtanám. Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire igényelné a füles a fejhallgató erőlködőt, illetve, jelenleg egy Sennheiser HD555-esem van. A kis NAD-om mellett van értelme váltani, lenne lényegi különbség?
ez melyik nad? a d3020, vagy a "sima", jó öreg modell? mondjuk szinte tökmindegy, a q701 kifejezetten kívánja a minőségi forrást, egy dedikált fejes erősítőt nagyon meg tud hálálni. nem kell vagyonokra gondolni, egy sense v1 vagy egy bkercso-féle x-szekeres ízléstől függően jó is lehet alá.
egyébként ahogy zz7 írja, teljesen más világ a hd555 és a q701. utóbbi nagyságrendekkel jobb fejes, de meghallgatás nélkül nem ugranék bele.
Kezdő hifi - tanács kéne
Mint az erősítők, hangsugárzók területén is, a fejhallgatózás és a fajhallgató erősítők területén is erősen függhet az eredmény hogy melyik fejhallgató erősítő melyik fejhallgatót kapja párjának. Tehát minden mindennek a függvénye. És természetesen a hallgató ember elvárásainak is erősen függvénye lehet, kinek mi tetszik jobban és miért. Ezért pontos receptet szerintem senki nem fog tudni mondani, legfeljebb azt hogy próbálj ki minél többet amit lehet. A mai AKG füleseket többen használják megelégedéssel Heed Audio fejhallgató erősítőkkel, Canamp és Canalot. Ez az egyik irány amit én mindenképpen próbálnék felhajtani kipróbálásra. Vagy ha mégse jönne be persze megint el lehet adni. Leginkább az eredeti gyári darabokat, kevésbé a mindenféle utángyártottakat.
Nekem olyan tapasztalataim vannak, hogy még drágább, igényesebb fülesek esetében is előfordulhat olyan hogy valamelyik éppen valami egybe cucc fejhallgató kimenetével egészen jól működik együtt, más darabok meg jobban igénylik a komolyabb, külön fejhallgató erősítő meghajtást.
Az AKG eléggé más hangzás világ mint a Sennheiser. Erre mindenképpen fel lehet készülni.
Kezdő hifi - tanács kéne
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Rotel erősitők,mint harsány hangúak?
Nekem az RA-02-es van és pont a nyugodtság tetszik benne több,mint 10 éve.Azelőtt voltak a japánok (Sony,JVC stb.)Na azok aztán tényleg harsány hangúak voltak.
Rotelek a nagy kedvencek, főleg a régiek!Nyugodt ZENEI hang kicsit puha melyekkel, de aki nem hifizik hanem zenét hallgat... mindenkeppen ajánlott!
Az újabbak kicsit tudnak harsányak lenni ha nem jól valasztunk mellé dobozt, de nem jellemző!
Arcam istálóból még nem hallottam olyan hangot amivel nem élnék együtt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv! két 2.8 Ohm os hangfalhoz keresnék erősítőt. korábban egy panasonic két kazetta+ cd + tuner "magnó" részét képezték, de az cd a kazettas rész megadta magát, már csak a rádió működik. a hangfalakat szeretném hasznosítani. köszi a tippeket.
Szerintem ami 4ohm-ot visz, azt simán használhatod ezekre is...
Kezdő hifi - tanács kéne
Nekem az RA-02-es van és pont a nyugodtság tetszik benne több,mint 10 éve...
A Rotik szerintem sem izgágák...
.
Kezdő hifi - tanács kéne
A PL-200-nak nagyon kellemes, nyugodt a hangja (eredeti hangszedővel), tehát lehet hozzá harsányabb hangú erősítőt is használni. Arcam Alpha vagy Rotel RA-01, meg ilyenek.
Nekem az RA-02-es van és pont a nyugodtság tetszik benne több,mint 10 éve.Azelőtt voltak a japánok (Sony,JVC stb.)Na azok aztán tényleg harsány hangúak voltak.
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 384
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv! két 2.8 Ohm os hangfalhoz keresnék erősítőt. korábban egy panasonic két kazetta+ cd + tuner "magnó" részét képezték, de az cd a kazettas rész megadta magát, már csak a rádió működik. a hangfalakat szeretném hasznosítani. köszi a tippeket.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy látott e már közületei ilyet valaki:
http://www.amazon.com/Little-Dot-DAC-He ... le+dot+dac
Illetve hogy elboldogulna szerintetek 600 ohm-os fejhallgatóval?