Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Tunerek

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Remélem még nézegeti vki a topicot...
A netes rádiókkal én is így vagyok, meg macerás is - nekem.
Engem valami olyasmi érdekelne, h van e egyszerű (nem upicis, meg kábeles izé) antenna, amivel több rádiót foghatok, mint amennyit az avr egy dróttal levadászik a környéken. A minőség sem lenne utolsó, de nem is kell egy egetverő - tekintve a "tuneremet". Olvastam itt Trader uta c4-esét, de szeretnék még egy két opciót, ha vannak.
Azt csak (zárójelben) mondom, h esetleg külföldi adók is érdekelnének (pl.: Sunshine - Wir sind unter Euch! )

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Úgy látszik, tényleg nem divat a zenehallgatás rádióból.
Nekem pár évig nem volt rádióm, de most hogy megint van, élvezem, hogy olyan zenéket is hallgathatok, amik nincsenek meg otthon.
A netes rádiók közül is próbáltam párat, de valahogy nem fogott meg egyik sem.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én azt szeretném megtudni, hogy ki milyen FM antennát használ (ha használ).
Internet

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

Hozzászólás Szerző: close652 »

Nem sok szó esik a rádiózásról, vagy az túl snassz? Én azt szeretném megtudni, hogy ki milyen FM antennát használ (ha használ).

én az upc derótot dugom be az avr-ben, így nem mászkál el a hang
van BBC is meg egy-két jobb német adó is
system

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Én egy UTA C4-es (ha jól emlékszem) kültéri antennát használok. Zuglóban élek, zajmentesen veszem a legtöbb budapesti és környéki adót, még egy Szlovák adót is befog RDS jellel.
Köszi. Egyelőre összütök egy negyedhullámú dipólt, de lehet, hogy az nem lesz elég.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Mester »

Nemrégiben egy kis rádió studiójába keveredtem, s ha már ott voltam megkérdeztem, hogy milyen forrásról, hogy nyomják a zenét. Kiderült - legalábbis itt - hogy egy digitális szerkesztőségi rendszer begrabbeli a zeneszámokat és veszteségmentesen tárolja, onnan hívják "elő" tehát nem mp3 szól...
Melyik hogy. Kisebb rádiók nautilus jukeboxot vesznek (1.2-1.3 milla huf), annak csakis MP2 kell. A veszteségmentesek wavban tárolják, de azok abnormálisak.
Danubiusban a 'dalet'nek is MP2 kell, slágerben úgy tom MP2/3 van.

Hogy ne legyek off, kb. két éve nem volt antenna dugva a rádiómba.

Trader
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Trader »

Nem sok szó esik a rádiózásról, vagy az túl snassz? Én azt szeretném megtudni, hogy ki milyen FM antennát használ (ha használ).
Tegnap a Bartókot hallgattam (Rachmanyinov 3. sz.) és a halk részeken elég sistergős volt, ami elégg zavart, pedig egyébként tetszett, hogy egy újabb változatot hallok (megvan vagy négy előadásban). Most egy darab drót az antenna, amit az avr-hez adtak, és van néhány adó, ami elég gyengén jön (ha mászkálunk a lakásban, akkor hol elmegy, hol visszajön a hangjuk).
Nem vagyok vájtfülű, csak egy picit jobb vételt szeretnék.
Előre is köszi.

Én egy UTA C4-es (ha jól emlékszem) kültéri antennát használok. Zuglóban élek, zajmentesen veszem a legtöbb budapesti és környéki adót, még egy Szlovák adót is befog RDS jellel.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Tunerek

Nem sok szó esik a rádiózásról, vagy az túl snassz?
Én azt szeretném megtudni, hogy ki milyen FM antennát használ (ha használ).
Tegnap a Bartókot hallgattam (Rachmanyinov 3. sz.) és a halk részeken elég sistergős volt, ami elégg zavart, pedig egyébként tetszett, hogy egy újabb változatot hallok (megvan vagy négy előadásban). Most egy darab drót az antenna, amit az avr-hez adtak, és van néhány adó, ami elég gyengén jön (ha mászkálunk a lakásban, akkor hol elmegy, hol visszajön a hangjuk).
Nem vagyok vájtfülű, csak egy picit jobb vételt szeretnék.
Előre is köszi.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nemrégiben egy kis rádió studiójába keveredtem, s ha már ott voltam megkérdeztem, hogy milyen forrásról, hogy nyomják a zenét. Kiderült - legalábbis itt - hogy egy digitális szerkesztőségi rendszer begrabbeli a zeneszámokat és veszteségmentesen tárolja, onnan hívják "elő" tehát nem mp3 szól...
Igen, szerencsére a háttértárak árának csökkenése miatt egyre többen visszaállnak a veszteségmentes tömörítésre, vagy a tömörítetlen formátumokra.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

system

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Tunerek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Hozzákerült egy gyönyörű hangú 30 éves rádió. Én nem is gondoltam hogy ilyen jó minőségű készülék Még a híreket is örömmel hallgatom.

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

OFFTOPIC:

Mekkora a Periszkóp Rádió vételkörzete ?

passz, várfaltól 2 km-re még van.
system

Vendég

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Mekkora a Periszkóp Rádió vételkörzete ?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

nem gondoltam volna hogy hamar szükségem lesz mindkét tunerre...
nemrég indult egy kis városi rádió elég jó ritkán hallható zenékkel -- de egy német adó, ami UPC kábelen van, pont a 97.1-en ül... Mivel néha az upc-s égieket is hallgatom kénytelen voltam bekötni az "újat" is...

Gordon: készülékbelsős topicba tettem fel a beléről képet!
system

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Hozzászólás Szerző: momba »

Köszi!
Ez is egy jó összefoglaló oldal, de sajnos tesztek és részletes műszaki leírások itt sincsenek. A fórumban is csak 1-2 típusról írnak, azt is németül!

Wazze. Lehet nyelwet wálaxtani! Francia, német, olasz, angol. He?

A fórum az csak német, de mindegy, mert nagyon kevés beírás van!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Tunerek

Köszi!
Ez is egy jó összefoglaló oldal, de sajnos tesztek és részletes műszaki leírások itt sincsenek. A fórumban is csak 1-2 típusról írnak, azt is németül!

Wazze. Lehet nyelwet wálaxtani! Francia, német, olasz, angol. He?

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Hozzászólás Szerző: momba »

http://www.dab-digitalradio.ch/?lang=en&c=wasist
Köszi!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Tunerek

Hozzászólás Szerző: balika »

Nem vagyok vendég!!!:-)

Vendég

Tunerek

Bocs, a marantznál a 2110-re gondoltam, a 2130 az ritkább és drágább, ha jól emlékszem (azt még nem hallottam).
Nekem wolt, nemrég adtam el. Jol xolt nagyon...

Akkor mégiscsak a 2130-ra gondoltam, akkor azt hallottam;-) Nagyon szép hangú - és kinézetű - készülék.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Este. Nem tűnik sokkal jobbnak mint az AVR, de majd a külön sztereo láncban jó lesz.
Ne várj szerintem túl sokat, ez is hasonló integrált digitális tuner.
Azért tápja biztos jobb, mint ami a házimozi receiverekben van, meg itt nincsenek más alkatrészek egy dobozban.
gordon314.fw.hu

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

Este. Nem tűnik sokkal jobbnak mint az AVR, de majd a külön sztereo láncban jó lesz.

system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Tunerek

system

close652
Beköltözött
Beköltözött