Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
mi lehet az technikai alapja, hogy más legyen?
Zenelejátszás esetén FOGJUK RÁ, hogy ram-ból lejátszva kevesebbet olvas a HDD, ezért annak motorja, vagy fingom sincs mije kevesebb zajt szór a rendszerbe, nem terheli le úgy a tápot, és ez talán kihatással van a hang kimenetre, kisebb lesz a jitter.... biztos valami ilyesmiről lenne itt szó... Ez ilyen mókás kísérletezésre valóban indokkal szolgálhat. Régen rossz, ha valakinek ez hiányzik a zene élvezetéhez, de kísérletezni azért szabad. De szerintem azt is csak okosan... :smile19:
Pc alapú audio lejátszás
1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok.
nem azt kérdem miért, hogyan, csak mi teremti meg a lehetőséget?
elvileg más lehet egy .jpg kép is ha klb. helyről olvassa be a gép?
jpeg szvsz biztosan nem, mert azt kiolvassa és megjeleníti
ellentétben a zenével ahol az adatsoron kívül fontos tényező az idő is és elvileg bizonyára van hatása a számítógép S/PDIF kimenetének pontosságára, ha egy mechanikusan és elektronikusan izgága szerkezet, a merevlemez üzemel-e vagy sem
gordon314.fw.hu
Pc alapú audio lejátszás
1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok. A Macbook 2 GB RAM-jából 1 GB-ot feláldoztam RAM diszknek és az arra pakolt file-okat a Quicktime playerből lejátszva megnéztem milyen a normál iTunes-os merevlemezes és hálózati lejátszáshoz képest. Bizony más. Kicsit talán könnyedebb, szellősebb, különösen a 96k mintavételezésű file-ok esetében. Azt nem néztem meg, hogy a Quicktime és iTunes lejátszás között van e különbség ha merevlemezről megy mindkettő. Van, aki szerint igen.
De a HDD közben ugye továbbra is ott működött a gépben? Gondolom megfigyelted már, hogy ígyis - úgyis hozzányúlkál az oprendszer folyamatosan a merevlemezhez, hiába te ramdiszkről játszod a zenét, hiába van akármennyi ramod, max egy picivel kevesebbet dolgozik.. De azért swappelget olyankor is, a processzek végzik a dolgaikat, etc. Mivel a lejátszóprogramok is bufferelnek és eleve nagyobb csomagokban olvassák be a fájlokat, ezért még gyakorlatilag is alig van különbség (HDD "munka ügyileg") aközött amit most csináltál és egy normál lejátszás közt, a logikám pedig azt diktálja, hogy ha hangilag különbséget hallassz, az ismét vagy pszichoakkusztika, vagy denevérek voltak a felmenőid közt.
Komolyra fordítva a szót, ha már ilyesmikkel kísérletezel, szedd ki a vinyót, bootolj be egy pendrive-ról vagy live cd-ről (linuxal, xp-vel megoldható, nemtudom OSX-ből van -e ilyen minimal distrib...) és játsz zenét a pendrive-ról. Akkor legalább tényleg nem pörög ott a HDD a gépben, nem olvas, nem ír. Ennek van valami értelme, amit most csináltál annak... szerintem kevés.. bocs!
Pc alapú audio lejátszás
1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok.
nem azt kérdem miért, hogyan, csak mi teremti meg a lehetőséget?
elvileg más lehet egy .jpg kép is ha klb. helyről olvassa be a gép?
system
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Feri!
Most toslink-en keresztül csatlakozol az Altmann-hoz, vagy firewire-spdif átalakítóval? Ez pont az első pont miatt érdekelne.
FW-SPDIF
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Feri!
Most toslink-en keresztül csatlakozol az Altmann-hoz, vagy firewire-spdif átalakítóval? Ez pont az első pont miatt érdekelne.
Pc alapú audio lejátszás
ezt az elso pontot szerintem nem kellene eroltetni
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Visszatérve a témához.
A hétvégén módomban volt kipróbálni végre pár dolgot, amit már régóta tervezek, csak szét voltak "hordva" a cuccaim, meg időm sem volt.
1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok. A Macbook 2 GB RAM-jából 1 GB-ot feláldoztam RAM diszknek és az arra pakolt file-okat a Quicktime playerből lejátszva megnéztem milyen a normál iTunes-os merevlemezes és hálózati lejátszáshoz képest. Bizony más. Kicsit talán könnyedebb, szellősebb, különösen a 96k mintavételezésű file-ok esetében. Azt nem néztem meg, hogy a Quicktime és iTunes lejátszás között van e különbség ha merevlemezről megy mindkettő. Van, aki szerint igen.
2. Kipróbáltam, hogy ha egy drágább és jó hálózati táp/szűrőről hallgatom a Macbookot és a Firewire konvertert, akkor változik-e a hangjuk. Egyértelműen igen. Jobban tetszett a külső szűrőről, mint a Macbook saját akkujáról hajtva, mindkét dobozt. Több "levegő" volt benne.
3. Egy Cinematize 2 nevű szoftverrel lehetséges a DVD-k PCM hangját exportálni mint AIFF vagy WAV vagy egyéb hangfile. Az exportált hangfile (AIFF) mind 96k-ban, mind 48k-ban sokkal jobban tetszett, mint ugyanaz a DVD lejátszóval lejátszva. Azonnal egyértelműen hallható volt a különbség. Ki lehetne a DTS meg a Dolby hangot is szedni, de annak nem láttam értelmét. Így közvetlenül össze lehetett hasonlítani a cd-ről, meg a DVD-ről grabbelt file hangját és kivétel nélkül a DVD 48k PCM hangja tetszett jobban. A CD hang durvább és kompresszáltabb volt és ráadásul hangosabb is. Az a gyanúm, hogy a DVD hangot kevésbé igazítják hozzá az autó rádiók képességeihez és emiatt mások a dinamikai viszonyai.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11268
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Legfeljebb majd nyit valaki egy külön topicot a Monika show utánérzésű "hifi" vitáknak.
Ez ott volt!
H G! A tények sokakat érdekelhetnek, de nem minden témában. Amit itt műveltek egymással, az speciel rajtatok kívül (talán) senkit nem érdekel. Feltételezem, hogy abból indulsz ki, hányan írnak a topicba. Pedig hidd el, sokkal többen olvassák. Ezt kellene belátni valamilyen módon.
Pc alapú audio lejátszás
Legfeljebb majd nyit valaki egy külön topicot a Monika show utánérzésű "hifi" vitáknak.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Mindenki éli az életét a saját hite szerint.
Gondolkodni meg ugye fárasztó és sokaknak nehezére eső dolog.
Sokkal egyszerűbb a mások által megrágott pépet lenyelni.
Ég veletek!
Hg
Xerintem maradj.
Nehogymá a nyul wigye a puskát.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Felejtsétek el az egészet!
Higgyen mindenki azt, amit akar, meg annak, akinek akar.
Az élet szép.
Az ég zöld, a fű kék, a fehér fekete, a fekete meg fehér.
Már látom, a tények itt igazából senkit nem érdekelnek.
Ég veletek!
Hg
Na, ezt is megértük!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Az élet szép.
Ég veletek!
Hg
Na, ezt is megértük!
Pc alapú audio lejátszás
Az élet szép.
Ég veletek!
Hg
Pc alapú audio lejátszás
Nem akarok beleszólni a vitába, és lehet hogy én értelm félre a dolgot, de mintha penna azt magyarázta volna hogy ők közvetlenül nem árulták a dcs-t, a consumert 1általán nem, a profit pedig kvázi úgy hogy ha valaki megkereste őket ezügyben akkor ők Feri volt cégétől a Vektor rendszerháztól vagy honnan vették meg és értékesítették tovább, a link meg nem árul el semmit, max annyit hogy ha dcs-t akarok venni ők is be tudják hozni, de ilyen oldalt akár én is csinálhatnék
A400, Dactilus, 575A, M12.2
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Persze, csak egyrészt nem ez a topic témája (és igazából semelyiké sem), másrészt szerintem kevesen kíváncsiak arra, mikor ők ketten egymást szapulják, még ha ők azt is hiszik. Erre találták ki a privát üzenetet, vagy a telefont. Offolni persze szinte mindenki szokott, de azért vannak határok.
Tölem intézhetik priwin is, csakhogy ami ide beirodik, az wagy fedi a walot, wagy nem.
Mápeg ha nem, akkor itt kell megcáfolni és nem priwin.
Perxe xerintem.
Pc alapú audio lejátszás
Igenis tixtázni kéne már, h ha kigyot békát dobálunk walakire, akkor igazuk wan e a sárdobáloknak, wagy mégsem?
HG csak xembesit a tényekkel.
Persze, csak egyrészt nem ez a topic témája (és igazából semelyiké sem), másrészt szerintem kevesen kíváncsiak arra, mikor ők ketten egymást szapulják, még ha ők azt is hiszik. Erre találták ki a privát üzenetet, vagy a telefont. Offolni persze szinte mindenki szokott, de azért vannak határok.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
hat komolyan nem ertem mi ertelme van itt vkin szamonkerni vmit, ami egyaltalan nem tartozik a temahoz. min valoztat, ha igen, es min ha nem?
Igenis tixtázni kéne már, h ha kigyot békát dobálunk walakire, akkor igazuk wan e a sárdobáloknak, wagy mégsem?
HG csak xembesit a tényekkel.
Pc alapú audio lejátszás
hat komolyan nem ertem mi ertelme van itt vkin szamonkerni vmit, ami egyaltalan nem tartozik a temahoz. min valoztat, ha igen, es min ha nem?
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Mondom, hogy a "konzumer" dCS-t nem árulta soha, a profit pedig a Vektor Rendszerháztól vette. Leírhatom még 25-ször, ez akkor sem változtat a tényeken.
Penna Poor dCS Pricing
dCS
HÍVJON!
Árak
Akkor ez mi?
A képen egy PP hirdetés látható, melyben a 7. helyen a dCS szerepel.
Most én kérnélek arra, gondold át mégegyszer, amit leírtál.
Hg
Pc alapú audio lejátszás
Mondom, hogy a "konzumer" dCS-t nem árulta soha, a profit pedig a Vektor Rendszerháztól vette. Leírhatom még 25-ször, ez akkor sem változtat a tényeken.
Penna Poor dCS Pricing
dCS
HÍVJON!
Árak
Akkor ez mi?
A képen egy PP hirdetés látható, melyben a 7. helyen a dCS szerepel.
Most én kérnélek arra, gondold át mégegyszer, amit leírtál.
Hg
Pc alapú audio lejátszás
Feri!
http://www.penna-media.hu/poor/hifi/dcs.html
Ez Penna Poor oldal, nem?
A Penna Poor oldalon dCS árak, nem?
Az oldal 2003-ból való.
Ma is előbányászható a Penna oldaláról, mert elfelejtettétek levenni.
Akkor most hogy is van ez?
Hg
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Pc alapú audio lejátszás
Biztos vagy Te ebben?Én még emlékszem, hogy a Penna árlistában is benne volt a dCs. talán még nyomtatott árlistám is van.
Az lehet, hogy egyet sem sikerült eladni, de a képviseleti jog a Pennáé volt.
OFFTOPIC:
Elég gusztustalan egy stílusod van.
A stilus maga az ember, szoktak mondani
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A Penna a konzumer dCS-t soha nem árulta.
Biztos vagy Te ebben?
Én még emlékszem, hogy a Penna árlistában is benne volt a dCs. talán még nyomtatott árlistám is van.
dCS
British manufacturer of professional D/A and A/D converters. Originally sold to the recording industry but some of their models especially the upsamplers are getting to be popular with hi-fi freaks. Official homepage.
The dCS audiophile product line is distributed in Austria by Living Sound, in Bulgaria by Sofia Audio Centre, in Denmark and Finland by Vitus Audio,
in Hungary by Penna Poor,
in Norway by Hoium Data & Hifi, in Poland by FAST and in the USA by Audiophile Systems. Note that their professional products have different set of distributors, see their homepage for more information.
Hg
Az meg egészen vicces, hogy egy olyan
http://audiotools.com/d.html
honlapról idézgetsz, akinek sem a dCS-hez, sem a Pennához, sem a Vektor Rendszerházhoz semmi köze. A linket persze hogy elfelejtetted megadni, pedig az illem esetleg diktálna ilyesmit... Biztosan tudod, hogy ők honnan tudják.
Pc alapú audio lejátszás
Biztos vagy Te ebben?Én még emlékszem, hogy a Penna árlistában is benne volt a dCs. talán még nyomtatott árlistám is van.
OFFTOPIC:
Elég gusztustalan egy stílusod van.