Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Sztereó erősitők
Köszi srácok!
Igen, az aláírásomban benne van: Rotel RA-985BX.
Ha szerintetek ez normális, akkor már csak az a kérdés, hogy mekkora mértékig az...?
Mert amikor kikapcsolom, akkorát dörren, hogy attól félek, a hangfalak egészségére megy...
Meg azt sem értem, hogy más előfokkal miért nincsenek ezek. Nem a saját előfokával kellene elvileg leginkább problémamentesnek lennie?
Ezt okozhatja kontakthiba, egy kapcsoló vagy relé a készüléken belül, egy megfáradt forrasztás, de akár egy kábel is. Azt a lehetőséget, hogy valamelyik alkatrész készül az örök vadászmezőkre, egyelőre ne fessük a falra, bár gyanús. Szóval U-szög és interconnect ki-be többször, ill. másik IC-ket próbálj ki. Az előfokot is tornáztasd meg kicsit, azaz végfok leválaszt, aztán mindenféle tekerhető, nyomkodható dolgok tekerése és nyomkodása jópárszor. Ha ezek a varázslatok nem segítenek, akkor valszeg szervíz lesz, az a durrogás nem jó jel.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Meg kéne nézni az aláírását!
A többit megválaszoltad.
Rideg és nyers
Sztereó erősitők
Köszi srácok!
Igen, az aláírásomban benne van: Rotel RA-985BX.
Ha szerintetek ez normális, akkor már csak az a kérdés, hogy mekkora mértékig az...?
Mert amikor kikapcsolom, akkorát dörren, hogy attól félek, a hangfalak egészségére megy...
Meg azt sem értem, hogy más előfokkal miért nincsenek ezek. Nem a saját előfokával kellene elvileg leginkább problémamentesnek lennie?
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
-
Vendég
Sztereó erősitők
Kéne tudni az erőlködőd típusát.-a sisterség elm. normális, ha nagyon halk
-ha nincs benne hangfal-relay, akkor pukkani fog mindig.
Meg kéne nézni az aláírását!
A többit megválaszoltad.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Előre is köszi az ötleteket!
Kéne tudni az erőlködőd típusát.
-a sisterség elm. normális, ha nagyon halk
-ha nincs benne hangfal-relay, akkor pukkani fog mindig.
Sztereó erősitők
Sziasztok! Kis segítség kellene.
Tegnap kedvet kaptam egy kis sztereó zenehallgatáshoz, és a CD játszót rádugtam a Rotelem CD bemenetére és újraintegráltam az erősítőt a gyári U-szeggel.
(Eddig ugyanis csak végfokként használtam a HM erősítőm front pre-outjával meghajtva.)
A muzsika tényleg szebb lett , viszont két zavaró dolgot tapasztaltam:
- Halk zugás/sistergés hallatszik a hangszórókból, ha odatapasztom a fülemet. (Tudom, ne tegyem, zenehallgatás közben semmi sem hallatszik belőle) A hangerőtől független, konstans erősségű, bármelyik bemenetre kapcsolva ugyanolyan.
- Ki- illetve átkapcsoláskor (más bemenetre) egy pukkanás/reccsenés hallatszik, előbbi esetben nagyobb, utóbbi esetben kisebb.
Ha csak végfokként használom, akkor nincs se zúgás, se pukkanás, tehát valahol az előfokkal van a bibi, a végfok okés.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet a baj, illetve érdemes-e megnézetni valami szervízben? Nem mai gyerek már, nem akarok vagyonokat rákölteni a javításra, ha nem muszáj. Arra is gondoltam, hogy állandóan bekapcsolva hagyom, akkor a legzavaróbb dolog, a kikapcsoláskori reccsenés/pukkanás nem lesz, és legalább állandóan üzemmeleg lesz. Ez nem árthat neki?
Vagy végső esetben maradok a csak végfokként használatnál, arra bevált eddig is.
Előre is köszi az ötleteket!
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sajna nem távos.(tudtommal)
Azt nehezen tudom elhinni. (az én 980-asom is távos)
mindenesetre nem kaptam hozzá, de nem látok rajta szenzort sem.de majd valaki felvilágosít, én örülnék a legjobban, ha távos lenne
Sztereó erősitők
Azt nehezen tudom elhinni. (az én 980-asom is távos)
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ezt Győrből vetted?
Egyébként nem akarod eladni? :XLR bemenetű erősítőt keresek, ami nehéz ügy.
Üzenet ment!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Az a problémám vele, hogy a "B" kimenetre kapcsolva (legalábbis eddig csak ezen jött elő) a hangfalakat, idönként csattognak benne a relay-k.(a védelem kaapcsolgatja a végfokot, minden ok nékül).
Távircsivel kapcsolod át?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Köszi a válaszokat.Amúgy nem nálam volt bi-kábelezve, akitől vettem.Csak "B" állásban csinálja, úgyhogy annyira nem zavaró.
Sztereó erősitők
Vettem egy Denon PMA-1560 típusú erősítőt.Az a problémám vele, hogy a "B" kimenetre kapcsolva (legalábbis eddig csak ezen jött elő) a hangfalakat, idönként csattognak benne a relay-k.(a védelem kaapcsolgatja a végfokot, minden ok nékül).Mi lehet elsőre a probléma alapja?Vajon csak a védelem hülyült be?
A nem megfelelő kettős kábelezés tönkreteheti-e?
Tudtok ajánlani nagyon jó szervízt, ahol jól dolgoznak, és nagyon körültekintőek?
Még írok bővebben csak sajnos most nem érek rá.
előre is köszi az esetleges tanácsokat:
germinator
Én is az Alisca-t ajánlom, nagyon korrekt, hozzáértő társaság
1/341-6170
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Sztereó erősitők
Sziasztok. Az erősítőmön van A és B kimenet, ill. a frontok 4 pólusúak. Vki. azt mondta, hogy érdemes kivenni az átkötéseket és polusonként bevinni az erősítő A-B kimenetére. Mi igaz ebből?
Erről nagyon megoszlanak a vélemények. Érdemes lehet, de a dupla kábelezés dupla pénz! És nem biztos, hogy hoz annyi előrelépést...
Milyen erősítő?
Milyen hangfal?
Milyen kábel?
Köszönöm a választ, a cucc alsó kategóriás (yamaha457, stb.) azt gondoltam, esetleg vmi elvi jelentősége lehet a dolognak.
Sztereó erősitők
Sziasztok. Az erősítőmön van A és B kimenet, ill. a frontok 4 pólusúak. Vki. azt mondta, hogy érdemes kivenni az átkötéseket és polusonként bevinni az erősítő A-B kimenetére. Mi igaz ebből?
Erről nagyon megoszlanak a vélemények. Érdemes lehet, de a dupla kábelezés dupla pénz! És nem biztos, hogy hoz annyi előrelépést...
Milyen erősítő?
Milyen hangfal?
Milyen kábel?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Az a problémám vele, hogy a "B" kimenetre kapcsolva (legalábbis eddig csak ezen jött elő) a hangfalakat, idönként csattognak benne a relay-k.(a védelem kaapcsolgatja a végfokot, minden ok nékül).
Távircsivel kapcsolod át?
Sztereó erősitők
Vettem egy Denon PMA-1560 típusú erősítőt.Az a problémám vele, hogy a "B" kimenetre kapcsolva (legalábbis eddig csak ezen jött elő) a hangfalakat, idönként csattognak benne a relay-k.(a védelem kaapcsolgatja a végfokot, minden ok nékül).Mi lehet elsőre a probléma alapja?Vajon csak a védelem hülyült be?
Tudtok ajánlani nagyon jó szervízt, ahol jól dolgoznak, és nagyon körültekintőek?
germinator
Ezt Győrből vetted?
Egyébként nem akarod eladni? :XLR bemenetű erősítőt keresek, ami nehéz ügy.
Sztereó erősitők
germinator
Biztos jól bikábeleztél? Nincs összekötve véletlen valahol a két kábel?(pl. hangfalból elfelejtetted kivenni a fémlemezt)
Sztereó erősitők
Lehet, hogy butaság, de egy kis egyenfesz nem juthat a hagfalra?
Esetleg valamelyik csatlakozója nem mozog?
Kérdés, hogy "bele" néztél-e vagy néznél-e egyáltalán?
Ha nem, akkor ajánlom pl a Alisca-t, szerintem ők elvállalják a javítását.
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
-
Vendég
Sztereó erősitők
Vettem egy Denon PMA-1560 típusú erősítőt.Az a problémám vele, hogy a "B" kimenetre kapcsolva (legalábbis eddig csak ezen jött elő) a hangfalakat, idönként csattognak benne a relay-k.(a védelem kaapcsolgatja a végfokot, minden ok nékül).
Mi lehet elsőre a probléma alapja?Vajon csak a védelem hülyült be?
germinator
Sztereó erősitők
Sziasztok, én is nagy dilemmában vagyok már régóta, még mindig az egydobozos mozim szeretném lecserélni és valami jobb erősítő kellene, semmiképp nem professzionális csupán amatör, hobbi mozizáshoz. Olyan 60e ft-ot szánnák rá erősítőre többet semmiképp. Ilyen kategóriában egy Sony STR-DE598 -t találtam, egy kis megerősítés kellene egy hozzáértő kollégátol hogy megfelelne e ez, jo-e vagy van jobb is ebben az árkategoriában. Fontos lenne hogy a 6.1-es csatornakiosztást támogassa (DTS-ES és DD EX) Műszaki leírás itt található . Elörre is köszönöm!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Az alábbi erősítők közül melyik a jobb választás 50-50%-os mozi és zene használatnál?
Cambridge Audio Azur 540R
Harman Kardon AVR 235
Válaszotokat előre is köszönöm
Nálam is ugyanez lenne a felállás! Én a Harman Kardont fogom venni! Sok jót olvastam itt a forumon róla!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Az alábbi erősítők közül melyik a jobb választás 50-50%-os mozi és zene használatnál?
Cambridge Audio Azur 540R
Harman Kardon AVR 235
Válaszotokat előre is köszönöm
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sajnos nincsen most dvd lejátszóm, mert tönkrement.Viszont én lehet, hogy hülyén kérdeztem!
Ez az erősítő Prologic-os!
Nem tudom, hogy hány végfok van benne? Hogy tudom azt kideríteni??
A hátsó sugárzók csak úgy szólnak, ha mind a kettő rajta van.
Ebből valószínűleg az következik, hogy nincsen benne 5 végfok!?
És vszeg a teljesítménye fele a center vagy front oknak .
Akor az pl es 4 végfokkal??
Na ebből aztán semmit nem értek!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sajnos nincsen most dvd lejátszóm, mert tönkrement.Viszont én lehet, hogy hülyén kérdeztem!
Ez az erősítő Prologic-os!
Nem tudom, hogy hány végfok van benne? Hogy tudom azt kideríteni??
A hátsó sugárzók csak úgy szólnak, ha mind a kettő rajta van.
Ebből valószínűleg az következik, hogy nincsen benne 5 végfok!?
És vszeg a teljesítménye fele a center vagy front oknak .
Akor az pl es 4 végfokkal??