Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

(Mellesleg én voltam a Magyarországi első AI Alto cd tulaja.)
Hajrá!

ejha csak nem tőled vettem meg anno? kb 7-8 éve van meg, első tulajtól vettem
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Igy is megveszek mindent CD-n, ami erdekel, de grabbeles utan irany a pince

Szamomra akkora feludules volt mikor minden cd-t eltuntettem, hogy reg ereztem ekkora feludulest

Nem beszelve arrol, hogy barmit szeretnek hallgatni, masodpercek alatt megvan.

csak ennek semmi köze a hangminőséghez

számomra sem lenne alternatíva, ha a hangja szar lenne hiába a jó kezelhetőség (ami egész egyszerűen zseniális, le a kalappal, kb 3 perc volt a beüzemelés, és még 3 perc után mintha mindig is ott lett volna a nappaliban csillagos ötös)

az viszont tisztán látszik, hogy a kis bohóc kapcsolóüzemű tápját le kell cserélni, simán megérzi a nappal - este közötti különbséget, és ezt csak a tápra tudom kenni (elsősorban) azt még mindig fenntartom, hogy kicsit diszkós a hangja, de egyrészt meg vagyok fázva, másrézst meg az egész rendszer változott mert egy begrabbelt cd-t a számítógépemről játszok le ki tudja az mennyi változást okozna önmagában. Szóval ha csináltatok egy tápot majd akkor leszek rá igazán kíváncsi, biztosan leszed egy kis felesleges felrakódást, és akkor pont jónak kell lennie. Hifista szemmel a mélytartomány nagyon rendben van pont olyan amilyet szeretek, megfogott feszes gyors, ez mindenképpen kiemelendő. Mondjuk a hangfalaim is azok

mára ennyi belőlem

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

ha arcbamaszosnak talalod - bar nekem naimmel nem az, probald akkuval. finomit a hangjan.
még nem tudom eldönteni, ez mennyire "mű" nagyon dinamikus sőt talán a legnagyobb változás a dinamikája (persze csak nagyobb hangerőn, teljes kivezérlés körül az igazi) , de együtt kell vele éljek egy darabig, hogy eldöntsem, hogy csak látványos vagy értékes is, egyelőre az utóbbi felé hajlok, jópofa kis kütyü egy jó trafót mindenképpen akarok neki csinálni, vagy akksi is jó lenne, csak hol kapok 5V-os akksit?

Érdeklődve várom az eredényt!
Kétszer táncoltam vissza a megvételétől!
Egész egyszerűen egyik tulaj véleménye sem volt igazán meggyőző a hangminőséget illetően.
"Sajnos" számomra a könnyű kezelhetőség meg egyéb vonzó, nem a hangminőségről szóló pátoszok feleslegesek!
Pedig a cucc feladata egyszerű lenne.
Le kéne váltania a jelenlegi, kis piaci értékű, de annál jobb hangú cd-játszómat.
Hajrá!

Hat az a baj, hogy en mar nem birom elviselni a CD-ket.
Egyszeruen mindent ellepnek, es sose ferni toluk, es ha kell valami 1 ora megtalalni. Macera az egesz. Mostmar minden cd-m be van dobozolva a pinceben es remelem SOHA tobbet nem kell elovennem.

Igy is megveszek mindent CD-n, ami erdekel, de grabbeles utan irany a pince

Szamomra akkora feludules volt mikor minden cd-t eltuntettem, hogy reg ereztem ekkora feludulest

Nem beszelve arrol, hogy barmit szeretnek hallgatni, masodpercek alatt megvan.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 196

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: merida »

ha arcbamaszosnak talalod - bar nekem naimmel nem az, probald akkuval. finomit a hangjan.
még nem tudom eldönteni, ez mennyire "mű" nagyon dinamikus sőt talán a legnagyobb változás a dinamikája (persze csak nagyobb hangerőn, teljes kivezérlés körül az igazi) , de együtt kell vele éljek egy darabig, hogy eldöntsem, hogy csak látványos vagy értékes is, egyelőre az utóbbi felé hajlok, jópofa kis kütyü egy jó trafót mindenképpen akarok neki csinálni, vagy akksi is jó lenne, csak hol kapok 5V-os akksit?

Érdeklődve várom az eredényt!
Kétszer táncoltam vissza a megvételétől!
Egész egyszerűen egyik tulaj véleménye sem volt igazán meggyőző a hangminőséget illetően.
"Sajnos" számomra a könnyű kezelhetőség meg egyéb vonzó, nem a hangminőségről szóló pátoszok feleslegesek!
Pedig a cucc feladata egyszerű lenne.
Le kéne váltania a jelenlegi, kis piaci értékű, de annál jobb hangú cd-játszómat.
Hajrá!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Lenne egy squeezeboxos kerdesem, szerintetek sima dac-kent lehetne hasznalni? (egy plusz bemenet amit szinten vezerel a kutyu?)
nem

Sejtettem
Laptoprol szeretnek minden hangot rajta keresztul dacolni. Ha jol sejtem a szerver program kuldi neki az anyagot, arra van lehetoseg hogy a laptoprol minden hang a szerver programon keresztul az SB-re menjen?
Van egy kulon gep is zenekkel, konnyu szervert valtani taviranyitoval?
(Elmeletileg az en SBm is uton van mar...)

hát igen és ez a másik egyelőre telefonos segítség alapján nem olyan egyszerű pikkpakk szervert váltani, de erre biztosan van vmi plugin, aki megoldotta már egyszerűen szólhatna hogyan kell... laptopon meg asztalin is van slimserver, azt ismeri fel amelyik be van kapcsolva, de kellene valami egyszerű váltási lehetőség. Hogyan?

Talan ITT a megoldas.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Lenne egy squeezeboxos kerdesem, szerintetek sima dac-kent lehetne hasznalni? (egy plusz bemenet amit szinten vezerel a kutyu?)
nem

Sejtettem
Laptoprol szeretnek minden hangot rajta keresztul dacolni. Ha jol sejtem a szerver program kuldi neki az anyagot, arra van lehetoseg hogy a laptoprol minden hang a szerver programon keresztul az SB-re menjen?

hát igen és ez a másik egyelőre telefonos segítség alapján nem olyan egyszerű pikkpakk szervert váltani, de erre biztosan van vmi plugin, aki megoldotta már egyszerűen szólhatna hogyan kell... laptopon meg asztalin is van slimserver, azt ismeri fel amelyik be van kapcsolva, de kellene valami egyszerű váltási lehetőség. Hogyan?

tatarbifsztek
Isten Hozott! :)

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tatarbifsztek »

nem

Sejtettem

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

első benyomások:

nagyon részletező és feszes hangja van, igen látványosan szól, egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy diszkós vagy nagyfelbontású, de tény, hogy kicsit a "pofádba tolja" a zenét. Most írogatok pár audiofül cd-t EAC-al, hogy kipróbáljam. Mindenesetre igen jó hangja van így önmagában, nagy (kicsit műanyag) tér óriási részletezettség, és feszes precíz megszólalás. Mindez persze egy pár órás hallgatózás eredménye, 30-án visszakerül az alto cd lejátszóm, annak a hangját jól ismerem, és addigra már a készülék is bejáratódik nagyjából remélem, úgy objektívebb lesz a dolog. Viszont a sima dvd lejátszók és alap cd lejátszók hangjától kategóriákkal feljebb van. Mindezt úgy, hogy sima asus cd íróval mindenféle woodoo nélkül grabbelek eac-al, szóval ténylegesen jó alternatíva lehet egy cd játszó kiváltására hangban is szerintem.

kérdés: tudtok valakit aki összerakna nekem egy jó minőségű stabilizált tápot? 5V 2A, de nem értek hozzá vkivel meg szeretném csináltatni.

egy céget már találtam:

http://www.dspsystem.hu/index.php?m=400 ... formátorok

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

nem

jelentem mai naptól én is squeezebox tulajdonos vagyok

és igazából ez az egyetlen bajom van különben tökéletes lenne. Ha lenne egy analóg bemenet, akkor a dvd lejátszót rá lehetne kötni, és elég lenne egy combos végfok. Mondjuk tuti kihoznak majd egy v4-et amiben lesz hamarosan és olcsóbban, most hogy vettem egyet

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lenne itt valaki, aki Debrecenben (vagy a közelben) lakik és az EAC használatában igen-igen gyakorlott? 
Válaszokat, a: - Meghálálom - vagy az - Egyedül nem megy... - jeligére, a kiadóba várom.

Ezt a beállítási sémát használd, mert ez az igazi és legszélesebb körben elfogadott.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Lenne itt valaki, aki Debrecenben (vagy a közelben) lakik és az EAC használatában igen-igen gyakorlott? 
Válaszokat, a: - Meghálálom - vagy az - Egyedül nem megy... - jeligére, a kiadóba várom.

Távsegítséget is elfogadsz? EAC setup

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

nem

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

itt is érvényesül a minél jobb drót annál jobb hang
Igazad lehet, nálam is verte arzachel IC az RG-59-et phonon is.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A korrekt illesztés miatt nem árt a 75Ohm-os hullámimpedanciájú koax kábel, de
itt is érvényesül a minél jobb drót annál jobb hang, tehát egy jobb dróttal illesztetlenül is jobb lehet, speciel én az asszimmetrikus koaxot ki nem állhatom

wakolat
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: wakolat »

HelloVan egy x-fi music hangkártyám, és egy mono RCA kábellel van digitálisan összekötve az erősítővel, digitális koax bemenetre. Kérdés ha egy rendes koax kábellel kötném össze az még javítana-e valamit a hangon, hallanám-e a különbségett. köszi.

Álatalában javit a hangon egy jobb koac, érdemes össze hasolitani egy jobb kábelell.
Marantz SR6003, Marantz PM-15S1, NEC Cd-600, Philips BD-9600
, Swans D-stand, AE Linear1(Palko tunig), Phonar ethos c 140g, Phonar ethos 100, Jungson Super Tweeter , Hangfal kabel Wireman fele ezust(Palko Cable), Wireman ezust XLR, Jungson XLR ,Sheng Ya CD10
Letölhető Zenék(Falc,Ape)

fradi81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fradi81 »

Hello
Van egy x-fi music hangkártyám, és egy mono RCA kábellel van digitálisan összekötve az erősítővel, digitális koax bemenetre. Kérdés ha egy rendes koax kábellel kötném össze az még javítana-e valamit a hangon, hallanám-e a különbségett. köszi.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005

tatarbifsztek

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tatarbifsztek »

Ismeri valaki?? 
Üdv
Rag

Jó gépnek tűnik, de sajnos DVD-ről a losslesst ez se támogatja.

Ez nekem is szimpatikus, de pl a gyarto oldalan nem talaltam rola infot...

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hpx »

Egy friss tapasztalatom kivannam megosztani a tegnap erkezett Tvix M4100 media lejatszo zene lejatszasi kepessegeivel kapcsolatban. Sajnos egyelore ugy tunik, hogy az elodje (M4000) szamomra szebb hangot produkal az optikai kimeneten. Tobb reszlet hallatszik ill. kellemesebb mely hangok jellemzik. Mondom ezt egyelore 1 nap utan.

Raadasul az M4000 a korabban jelzett audioplex modszerrel kepes az ezen program altal keszitett DVD-Video ISO lejatszasara 24 bit/96 kHz-en.
Banatomra az M4100 erre sem kepes - lekonvertalja 48kHz-re.

Bizom benne, hogy esetleg egy FW frissitessel megoldodik a problema, de addig is notebookot uzemelek be majd media lejatszokent zenere. Irom ezt azoknak, akik esetleg a ilyen M4100 beszerzesen gondolkoznak es nem csak filmnezesre kivanjak hasznalni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Én semmi olyat nem támogatok aminél tv-n lehet csak browsezni a lejátszást, azaz nincs egy legalább olyan jó kijelzője mint a Squeezeboxnak. Max egy kisebb LCD-t talán elfogadhatónak tartok browsera, de most 42-es plazmát például bekapcsolgatni, hogy audiot játsszak le... hááát...
Ezért választottam én is a squeezeboxot.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hpx »

A Sqeezebox simán lejátsza a 24/96-ot. Egyrészt lásd az adatlapot (24/96-os Burr-Brown DAC), másrészt próbáltam, és megy, lejátsza szépen, nem vitás.
Lejatsza igen, csak epp lekonvertalja 48kHz-re. Majd, ha nem butitjak le, akkor a squeezebox 4 biztosan erdekelni fog. Ennyi penzert a 3-asnak is illene rendesen lejatszania.

Mas kerdes, hogy mire jo nekem a 96kHz.... legyen, ha mar van nehany forras ilyen minosegben.

Netslider

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Netslider »

squeezebox? 
bar azt nemtom hogy jatszik e 24/96ot.

Csak a transporter jatszik 24/96-ot, de az az 500e erte egy kicsit nagyon tulzas.

A Sqeezebox simán lejátsza a 24/96-ot. Egyrészt lásd az adatlapot (24/96-os Burr-Brown DAC), másrészt próbáltam, és megy, lejátsza szépen, nem vitás.

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

foobar2000file - preferences - default user interface - itt tudod a szineket meg a betűket állitgatni

A Behringer FCA202 nem audiofil cucc, az ár/érték arány kiváló, a hangminóség hallhatóan jobb, mint egy alaplapi hangkártyán, de rosszabb, mint egy jó usb-s /firewire külső dac használata esetén.

Köszi szépen mégegyszer a foobaros segítséget!!! A TE segítségeddel még ÉÉÉn is be tudtam állítani. Így mindjárt jobban és szebb-ben látok.
Üdv: JENŐ

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”