Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Feri,
Lemountolni tudom a vinyót, de hogyan lehet teljesen leállítani (spindown)?
Hívlak nemsokára és megbeszéljük.
Feri,
Hívlak nemsokára és megbeszéljük.
-
Vendég
Feri,
-
Vendég
még meggondolom
így?
Inkább így
Pedig adtam volna rá öt év garit!!!
Mug, jövő hónap elején jönnek USA-ból erre fele és hoznak új ventillátort.
Persze még vadászni kellene előtte az eBay-en egyet.
Szerintem ahol egy, ott kettő is elférhet... :vazeg:
Érdekel?
Köszi a felajánlást, de a ventim rendben van. Viszont van egy új reménységem. Du. kipróbálom, és ha bejön megosztom veletek.
még meggondolom
így?
Inkább így
Pedig adtam volna rá öt év garit!!!
Mug, jövő hónap elején jönnek USA-ból erre fele és hoznak új ventillátort.
Persze még vadászni kellene előtte az eBay-en egyet.
Szerintem ahol egy, ott kettő is elférhet... :vazeg:
Érdekel?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Feri!
Mi a helyzet nálad ezzel a melegedési problémával konnekt és macbook esetén? Mintha azt mondtad volna legutobb, hogy az új MB-oddal nincs ilyen. Én már szét is szedtem az enyémet, és újrapasztáztam a procit, meg kipucoltam a ventit, és sokat javult a helyzet, mert már 5-6000-reket pörgött nekem. Most tiger esetén 4100-zal pörög fronrow alatt.
Nálam olyan 3-3200-at pörög, ha a Konnekt is csatlakoztatva van az Altmann DAC elé. Most a Mytek kis kétcsatornás pro DAC-kal megy a Toslink kimenetén keresztül (éppen járatok egyet megint) és úgy igen csendes, 2000 körül van a fordulat 10.5.4-gyel és a Kingston 8 GB memóriáról bootolva, belső merevlemez lemountolva. Csak akkor megy fel 2300 körülre, ha VNC-vel távvezérlem a MacPro-ról.
Mellesleg a Mytek DAC igen jól szól a Toslink csatlakozással a Macbookról a SuperLock reclock és jitter filter állásban, olyan jól, hogy el sem hiszem. Próbáld meg a Konnekt helyett legalább ideiglenesen a Toslinket és akkor kiderül, hogy a Firewire kapcsolat okoz-e gondot.
Feri!
Mi a helyzet nálad ezzel a melegedési problémával konnekt és macbook esetén? Mintha azt mondtad volna legutobb, hogy az új MB-oddal nincs ilyen. Én már szét is szedtem az enyémet, és újrapasztáztam a procit, meg kipucoltam a ventit, és sokat javult a helyzet, mert már 5-6000-reket pörgött nekem. Most tiger esetén 4100-zal pörög fronrow alatt.
Nálam olyan 3-3200-at pörög, ha a Konnekt is csatlakoztatva van az Altmann DAC elé. Most a Mytek kis kétcsatornás pro DAC-kal megy a Toslink kimenetén keresztül (éppen járatok egyet megint) és úgy igen csendes, 2000 körül van a fordulat 10.5.4-gyel és a Kingston 8 GB memóriáról bootolva, belső merevlemez lemountolva. Csak akkor megy fel 2300 körülre, ha VNC-vel távvezérlem a MacPro-ról.
Mellesleg a Mytek DAC igen jól szól a Toslink csatlakozással a Macbookról a SuperLock reclock és jitter filter állásban, olyan jól, hogy el sem hiszem. Próbáld meg a Konnekt helyett legalább ideiglenesen a Toslinket és akkor kiderül, hogy a Firewire kapcsolat okoz-e gondot.
-
Vendég
Feri!
-
Vendég
Kérdés, hogy elfogadja a gép boot lemeznek vagy sem?
Elfogadja. A System Preferences Startup Disk menüjében lehet kiválasztani, miről induljon (és működjön) a rendszer.
Pontosan. Én egyenesen a 8 gigás pendrive-ra telepítettem a Tigert, majd kineveztem startup disknek. Igy most ha be van dugva a pendrive, akkor rögtön bootolja a tigert, ha meg nincs a gépben, akkor kicsit gondolkodik, majd behuzza a leo-t a hd-ről. Vagy bekapcs után rögtön nyomok egy (aszem ez a neve) option gombot, és akkor kiválasztnatom miről bootoljon.
még meggondolom
így?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Kingston 32GB USB 20+köfa!!Azért erre már felfér egy rendes OS X telepítés is.
Az tényleg elég jó ár. Merre?
Nálam!!!
Mennyit?
még meggondolom
Nálam!!!
Mennyit?
még meggondolom
Nálam!!!
Mennyit?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- hifis
- Törzsvendég

- Értékelés: 356
Elfogadja. A System Preferences Startup Disk menüjében lehet kiválasztani, miről induljon (és működjön) a rendszer.
Kingston 32GB USB 20+köfa!!
Azért erre már felfér egy rendes OS X telepítés is.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Holnap jol elhozok egy Belkint
Még a végén majd jól megtartod
Még a végén majd jól megtartod
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Amióta letöltödött az új iTunes kb. 2 percenként megakad a zene egy pillanatra.Már újraindítottam a gépet, TC konnekt buffert nagyra tettem, de még mindíg nem oldódott meg. Van valami ötletetek???
Köszönet előre is.
Ha nincs a Konnekt csatlakoztatva, akkor is akadozik vagy csak akkor, ha a Konnekt is megy?
Ha már az iTunes 8 megy, akkor amúgy érdemes upgradelni a 10.5.5 Leopardra is, állítólag újraírták a CoreAudio Firewire részét és sokkal jobb lett a külső FW audio interfészek kezelése, még nem volt alkalmam elmélyülni benne, de mintha nem forogna olyan sokat a ventillátor mióta fel lett a 10.5.5-re upgradelve a rendszer és mitnha egy kicsit levegősebb is lenne a hangja, bár ezzel korábban sem volt problémám.
Valami generálisan történhetett a Core Audioval, mivel a kis Mytek DAC a Macbook optikai kimenetéről egészen kiválóan szól az upgrade után, nagyon közel ahhoz, ahogy a Konnektet FW-SPDIF átalakítóként használva szólt az SPDIF bemenetéről és korábban elég nagy volt a különbség a FW útvonal javára. Most meg gyakorlatilag egyenértékűnek, egymáshoz nagyon közelinek lehet hallani a FW-SPDIF és a Toslink direkt útvonalakat.
A Toslink csak egy hátránnyal bír: nem állítható be az Audio/Midi appban 88k mintavételezés, ezt nem tudja a Core Audio az optikai kimeneten keresztül, a 96k-t viszont igen. Igen jól is szól rajta keresztül 96k mintavételezésű file-okkal. Ha viszont a Bias Peak hangvágó szoftveren állítom be a kimenetet, ami nem a CoreAudiot, hanem saját engine-t használ, az meg tud 88k-t küldeni kifelé a Toslink kimeneten, ez azt jelenti, hogy nem az alaplapi hardver, hanem a Core Audio nem engedi a 88k használatát.
Amióta letöltödött az új iTunes kb. 2 percenként megakad a zene egy pillanatra.Már újraindítottam a gépet, TC konnekt buffert nagyra tettem, de még mindíg nem oldódott meg. Van valami ötletetek???
Köszönet előre is.
Ha nincs a Konnekt csatlakoztatva, akkor is akadozik vagy csak akkor, ha a Konnekt is megy?
Ha már az iTunes 8 megy, akkor amúgy érdemes upgradelni a 10.5.5 Leopardra is, állítólag újraírták a CoreAudio Firewire részét és sokkal jobb lett a külső FW audio interfészek kezelése, még nem volt alkalmam elmélyülni benne, de mintha nem forogna olyan sokat a ventillátor mióta fel lett a 10.5.5-re upgradelve a rendszer és mitnha egy kicsit levegősebb is lenne a hangja, bár ezzel korábban sem volt problémám.
Valami generálisan történhetett a Core Audioval, mivel a kis Mytek DAC a Macbook optikai kimenetéről egészen kiválóan szól az upgrade után, nagyon közel ahhoz, ahogy a Konnektet FW-SPDIF átalakítóként használva szólt az SPDIF bemenetéről és korábban elég nagy volt a különbség a FW útvonal javára. Most meg gyakorlatilag egyenértékűnek, egymáshoz nagyon közelinek lehet hallani a FW-SPDIF és a Toslink direkt útvonalakat.
A Toslink csak egy hátránnyal bír: nem állítható be az Audio/Midi appban 88k mintavételezés, ezt nem tudja a Core Audio az optikai kimeneten keresztül, a 96k-t viszont igen. Igen jól is szól rajta keresztül 96k mintavételezésű file-okkal. Ha viszont a Bias Peak hangvágó szoftveren állítom be a kimenetet, ami nem a CoreAudiot, hanem saját engine-t használ, az meg tud 88k-t küldeni kifelé a Toslink kimeneten, ez azt jelenti, hogy nem az alaplapi hardver, hanem a Core Audio nem engedi a 88k használatát.
10.5.5. meg van?
Ez 8.0 (35) az előzővel semmi bajom nem volt, vissza lehet valahogy azt rakni?
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
10.5.5. meg van?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Amióta letöltödött az új iTunes kb. 2 percenként megakad a zene egy pillanatra.
Már újraindítottam a gépet, TC konnekt buffert nagyra tettem, de még mindíg nem oldódott meg. Van valami ötletetek???
Köszönet előre is.
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
No! Valaki regisztrált már a magyar nyelvű Store-ba? Milyenek az első benyomások?
Igen. Ha jól láttam igazándiból csak iPhone-hoz van használható dolog...
A borítókat elkezdte letölteni, de végül egy sem jelent meg, még ez sem működik...
Ha valakinek van jobb tapasztalata kérem ossza meg!
Túró a fülükbe! Akarom mondnani iCheese a fülükbe!
Én most annak örültem meg, hogy a Tag nevű programocska végre képes flac fájlokat is "tagolni" így nem kell az iTunesban bénázni. De lehet, hogy régebben is tudta csak én voltam ügyetlen!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
No! Valaki regisztrált már a magyar nyelvű Store-ba? Milyenek az első benyomások?
Igen. Ha jól láttam igazándiból csak iPhone-hoz van használható dolog...
A borítókat elkezdte letölteni, de végül egy sem jelent meg, még ez sem működik...
Ha valakinek van jobb tapasztalata kérem ossza meg!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
...hogy mik vannak!!!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Ha fordulok majd Torokveszbe van ra sansz, hogy egy ilyet elhozzak?
Azt hiszem, hogy van mindegyikből, de Gábort kellene megkérdezni ő látja a raktárkészletet naprakészen.
Amen