Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Sajnos számítógépes lejátszó beüzemelésénél az alábbi problémám van:
Foobar használatakor (0,8 és 0,9 is és Jetaudio esetén is) 4-5 percenként 8-10 nagyon rövid ideig nem megy ki a jel. Ezt onnan tudom, hogy a Viba Dac elején egy relé van mely ki be kapcsolgat. Sajnos a KS nem működik, de asioval és a nélkül is így mükszik.
A hangzásban nem hallom, csak zavar a relé kattogása.
Szerintem nem kerüli meg a windowst és/vagy valaki memória/puffer kezelési probléma lehet. USB 1-es tud a laptop
Az alábbi rendszer esetén lennénk a problémáim: Compag PIII laptop, Hivox USB átalakító, Viba mini DAC..

Ötletek?

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Meg kell követnem arn forumtársat. Kicsit jobban beleástam magam az intel egybelap lehetőségeibe és igen jónak tűnik...

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Na de amikor egyedül vagyok a házban és nem flexel senki , iszonyatos csönd van , ééés akkor Én neki ülök és hosszú - hosszú órákig zenét hallgatok (laptop , cd , lp)!!! Csak ez ritkán van , sajnos!!!

Nem olvastam vissza, ugyhogy lehet hogy számodra tök irreleván dolgot ajánlok, de van itt ez a cucc:
router
Erre a WLAN routerre ráköthető usb külső meghajtó és oda rakod ahova akarod. (padlás, pince)
Majd fogod a laptopot és eléred a picében lévő winchestert a routeren keresztül hálózaton.
És hallgathatsz zenét winchester nélkül.

Köszi a tippet!!! Megfontolandó ötlet!!
Most az a terv hogy beteszem a bedobozolt vinyót a torony mögé és ínnen kötöm a laptophoz! Így majd 3m-re lesz tőlem , szerintem nem lesz zavaró a zaja! Aztán ki fogom próbálni a router-es trükköt is!!
Köszi a tippet , Üdv: Jenő

Egyébként ezen megoldás további előnye, hogy a linkelt router tud letölteni is (torrent, ftp, stb.) amíg a géped ki van kapcsolva, azaz nem fogyaszt, mondjuk éjszaka...

És milyen progi fut ezen? Egy teljes értékű torrent kliens? Lehet seed-elni a cuccal?

Még nem használtam, csak azt tudom, ami oda van írva a gyártó oldalára. Egyébként ezek a profibb / többfunkciós routerek általában linux alapúak tehát aki ért a linuxhoz az elég sok mindent elfuttat rajtuk.

Viszont ezen biztos. Előnye, hogy bármilyen mezei routerrel együttműködik és RAID 1 képes, azaz biztonságban van minden adatunk amit rárakunk...

Taurus

"A RaidSonic-féle szoftver feltelepíthető a Taurus-ra is, ezután akár jobb torrent-klienst is felrakhatnak a vállalkozó kedvű felhasználók."

Tehát összefoglalva azok akik laptopról akarnak zenét hallgatni zaj nélkül és esetleg 100%-os biztonságban akarják tudni az adataikat azoknak ez a taurus egy elég versenyképes megoldás lehet...

persze ezer más variáció is létezik, nézzetek körül a neten!

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Na de amikor egyedül vagyok a házban és nem flexel senki , iszonyatos csönd van , ééés akkor Én neki ülök és hosszú - hosszú órákig zenét hallgatok (laptop , cd , lp)!!! Csak ez ritkán van , sajnos!!!

Nem olvastam vissza, ugyhogy lehet hogy számodra tök irreleván dolgot ajánlok, de van itt ez a cucc:
router
Erre a WLAN routerre ráköthető usb külső meghajtó és oda rakod ahova akarod. (padlás, pince)
Majd fogod a laptopot és eléred a picében lévő winchestert a routeren keresztül hálózaton.

Most az a terv hogy beteszem a bedobozolt vinyót a torony mögé és ínnen kötöm a laptophoz! Így majd 3m-re lesz tőlem , szerintem nem lesz zavaró a zaja! Aztán ki fogom próbálni a router-es trükköt is!!

Egyébként ezen megoldás további előnye, hogy a linkelt router tud letölteni is (torrent, ftp, stb.) amíg a géped ki van kapcsolva, azaz nem fogyaszt, mondjuk éjszaka...

És milyen progi fut ezen? Egy teljes értékű torrent kliens? Lehet seed-elni a cuccal?

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

router

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

- Warez szervereknél, és kétes eredetű anyagoknál rendkívül hasznos, ha nem fizikailag a gépeden tárolod az anyagot  
- Ha ellopják a gépedet, akkor sem biztos, hogy megtalálják az adataidat, azaz, rendkívül lecsökkentheted a károkat (EZT cégeknek is érdemes megfontolni!!)

- Ha a mentésedet oda teszed, akkor gyakorlatilag on the fly mentheted a géped, így gyakorlatilag sohasincs adatvesztés... minden egyéb megoldás alkalmazására lusta az átlagos felhasználó, cég...

- NEM csak egy gépen lehet zenét hallgatni, hanem minden gépen, amin van wifi... de ha rosszul állítod be, akkor még a szomszédok is azt fogják hallgatni...

Warez szervereknél más mókákat szoktak kitalálni, pl szerverteremben csak van 1 gép, ami másik gépről szedi az adatokat, tehát az illegális cucc tök máshol van, ezt megbolondítva azzal, hogy a gép egy cd-ről boot-olt, és vinyó sincs benne, csak be van állítva, tehát ha kimennek és kikapcsolják, már semmit sem lehet lenyomozni.

WLAN hátrányai: Viszonylag drága, kell wlan router, minden gépbe adapter.

Cégeknél fontos a biztonság. Jójó, hogy az adat teljesen máshol van, akár letükörzve, csak egy wlan hálózatot igen könnyű feltörni, mert általában nicsenek túlságosan titkosítva a wlan hálózatok. (múltkor srác suliban mutatott 1-2 progit linuxon, amivel szépen menthető az egész wlan forgalom, sőt külön jelszókereső progi is volt, msn meg hasonlókhoz..vagy akármihez).

Természetesen nem lebeszélni akarok senkit, otthoni használatra nagyjából mindegy a biztonság, főleg ha csak zenéket tárolunk, a hátrányokat csak az objektivitás miatt írtam le.

Ha az egészhez hozzáadjuk, hogy Jenő egy faluban lakik, ahol kb (tipp) 30 ember hallotta már valaha a WEP kifejezést (mondom ezt vidékiként...) és kb 3 ember látott (nem használt csak látott) linux rendszert, akkor asszem azt mondhatjuk neki elég biztonságos lesz egy WLAN.

Egyébként ha kikapcsolod a hálózatnév küldést, bekapcsolod a WEP titkosítást, kikapcsolod a DHCP-t, fix ip címet raksz az összes hálózatban lévő gépre, leveszed az IP ranget annyira ahány gép van a hálózatban, átállítod a default ip ranget, a default router címet és az admin jelszót megváltoztatod valami random generált király jelszóra majd beállítasz egy MAC szám szűrést a hálózat gépeire, és végül lazán beállítod a tűzfalat, akkor ez vidéken azért lesz tuti, mert az életben nem törik fel, pesten meg azért mert inkább rárepülnek a behatolók arra a 6 WLAN hálózatra amit a szomszédaid üzemeltetnek titkosítás nélkül vagy max egy mezei WPA-val...

Szóval csak bátran a WLAN-t.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

router

Ezek szerint mégiscsak hasznos volt...

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

- Warez szervereknél, és kétes eredetű anyagoknál rendkívül hasznos, ha nem fizikailag a gépeden tárolod az anyagot  
- Ha ellopják a gépedet, akkor sem biztos, hogy megtalálják az adataidat, azaz, rendkívül lecsökkentheted a károkat (EZT cégeknek is érdemes megfontolni!!)

- Ha a mentésedet oda teszed, akkor gyakorlatilag on the fly mentheted a géped, így gyakorlatilag sohasincs adatvesztés... minden egyéb megoldás alkalmazására lusta az átlagos felhasználó, cég...

- NEM csak egy gépen lehet zenét hallgatni, hanem minden gépen, amin van wifi... de ha rosszul állítod be, akkor még a szomszédok is azt fogják hallgatni...

Warez szervereknél más mókákat szoktak kitalálni, pl szerverteremben csak van 1 gép, ami másik gépről szedi az adatokat, tehát az illegális cucc tök máshol van, ezt megbolondítva azzal, hogy a gép egy cd-ről boot-olt, és vinyó sincs benne, csak be van állítva, tehát ha kimennek és kikapcsolják, már semmit sem lehet lenyomozni.

WLAN hátrányai: Viszonylag drága, kell wlan router, minden gépbe adapter.

Cégeknél fontos a biztonság. Jójó, hogy az adat teljesen máshol van, akár letükörzve, csak egy wlan hálózatot igen könnyű feltörni, mert általában nicsenek túlságosan titkosítva a wlan hálózatok. (múltkor srác suliban mutatott 1-2 progit linuxon, amivel szépen menthető az egész wlan forgalom, sőt külön jelszókereső progi is volt, msn meg hasonlókhoz..vagy akármihez).

Természetesen nem lebeszélni akarok senkit, otthoni használatra nagyjából mindegy a biztonság, főleg ha csak zenéket tárolunk, a hátrányokat csak az objektivitás miatt írtam le.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

router

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!!! Én egy állandó , folyamatos alacsonyabb fordulatot szerettem volna , ami elég a zene beolvasásához ;  a vinyó külső házban a laptop mellett figyel (itt nincs ventillátor és tervezem valamilyen vékony csillapítót betenni a vinyó alá a házba ) ;  és faluban lakom családi házban (néha nagyon - nagyon csöndes) , egyébként vagy 30 évig a fővárosban laktam , még a Film Múzeummal szemben is !!!  Az asztali gép itt is elég hangos (táp venti , proci gyári intel venti)

router

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!!!
Én egy állandó , folyamatos alacsonyabb fordulatot szerettem volna , ami elég a zene beolvasásához ; a vinyó külső házban a laptop mellett figyel (itt nincs ventillátor és tervezem valamilyen vékony csillapítót betenni a vinyó alá a házba ) ; és faluban lakom családi házban (néha nagyon - nagyon csöndes) , egyébként vagy 30 évig a fővárosban laktam , még a Film Múzeummal szemben is !!! Az asztali gép itt is elég hangos (táp venti , proci gyári intel venti)

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Na akkor hozzáteszem, hogy az én gépemben igen fontos mennyire hangosak a vinyók (gépben van egy prociventi 17dB max fordulaton, de 500-at ha pörög, van zalmann táp, és három darab 5v-on hajtott venti). 
Ezeken kívűl a legtöbb oldalon szivacs van. Optikai drive lassítva, így zenehallgatáskor nem zavaró.

És a lényeg: lehet a vinyót is csendesíteni, igaz nem a fordulatot veszi le, hanem csak a seekelési sebességet, ezt egy boot cd-vel intéztem el, amit a gyártó oldaláról lehet általában letölteni.

De a fő csendesítést nem is ezzel értem el, hanem szimplán kiszedtem az eredeti helyéről a vinyókat. Egyik néhány gumin lóg most, az optikai drive alatt, másik pedig lekerült alulra a szivacsra.

Nálam nagyon fontos, hogy csendes legyen a gép, ugyanis számít ez munka, tanulás közben, de zenehallgatáskor is. Néha átmegyek másokhoz és kb idegbajt kapok milyen hangosak ott a ventik, pedig kis munkával azért elég csendes gépet lehet összehozni. Az enyém pedig totál halk, este fülelni kell, hogy lehessen hallani.

Jó neked. Enyém rohadt hangos: zalmi 9700, zm-op1, átlagos 12 cm-es tápventi, 2x8 cm házventi, meg elől egy 3 ventis előlapi panel.
Pedig direkt úgy vettem a 9700-et, h tesztek szerint elvileg a leghalkabb a kategóriáján belűl... Aztán még 5 volton is ennek dominál a hangja. Házon belűl (sem kívűl) nincs semmilyen csillapítás sem a rezonanciára, sem a hangra. Vinyóból van két mezei samu sp1614c-m. Én ezeknek még sohasem hallottam a hangját, még a jellegzetes seek-elési hangot sem soha. És ha egy ilyen átlagos vinyót én nem hallok meg, akkor egy 2,5-ös vagy CE vinyó szinte már nem is termelhet zajt.
Eléggé megvan tömve a gép, néha irigylem némelyik ember pici 2-3 generációval ezelőtti gépeit, ott szinte üres a gépház...

Na a lényeg amit akartam, h ez kb csak éjfél felé kómásan zavaró, amikor már szinte csak a ventik zümmögő és a légáram süvöltő hangját hallgatni a csendes szobában...
Zenénél meg észre sem veszem a gépet, még ha halk, akkor se igazán.

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Na akkor hozzáteszem, hogy az én gépemben igen fontos mennyire hangosak a vinyók (gépben van egy prociventi 17dB max fordulaton, de 500-at ha pörög, van zalmann táp, és három darab 5v-on hajtott venti).

Ezeken kívűl a legtöbb oldalon szivacs van. Optikai drive lassítva, így zenehallgatáskor nem zavaró.

És a lényeg: lehet a vinyót is csendesíteni, igaz nem a fordulatot veszi le, hanem csak a seekelési sebességet, ezt egy boot cd-vel intéztem el, amit a gyártó oldaláról lehet általában letölteni.

De a fő csendesítést nem is ezzel értem el, hanem szimplán kiszedtem az eredeti helyéről a vinyókat. Egyik néhány gumin lóg most, az optikai drive alatt, másik pedig lekerült alulra a szivacsra.

Nálam nagyon fontos, hogy csendes legyen a gép, ugyanis számít ez munka, tanulás közben, de zenehallgatáskor is. Néha átmegyek másokhoz és kb idegbajt kapok milyen hangosak ott a ventik, pedig kis munkával azért elég csendes gépet lehet összehozni. Az enyém pedig totál halk, este fülelni kell, hogy lehessen hallani.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

amik a "GREEN" technológia továbbfejlesztéseképpen ha nincs rá szükség - akkor lassabban pörgetik a HDD-t.
Igen, intellispeed-nek hívják.
De ebbe bele lehet szólni külsőleg? Még nem volt szerencsém hasonló vinyóhoz, de magától értetődő lenne, h ez menedzseli saját magát. Vagy lehet "finomhangolni"?

Másrészt meg sztem annyira értelmetlen az egész... Egy elektromotor esetében jóval kevesebb energiára van szükség fenntartani a fordulatszámot, mint folyton lassítani és gyorsítani. Amit én személy szerint hasznosnak tartok ezekben a WD féle vinyókban, az a silkstream. De az is csak arra jó, h kevesebb zajt termel a cucc.

Jenő:
A hang sem igazán szempont manapság szerintem. Teljesen mindegy, h most 20 vagy 23 db zajt kelt, amikor egy átlagos városi lakásban állandó ~40 db-s zaj van.
(lehet nem pont ennyi, nem emlékszem már az olvasottakra, de abban biztos vagyok, h elegendő ahhoz, h elnyomja azt a ~20 db-t)

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Köszi szépen az értékes információkat!!!

A TUDÁS HATALOM!!!

Fórumtársi üdvözlettel: Jenő

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hát most már ez van !!! Legfeljebb majd jól eldugom. Azért gyanítom , hogy a 3,5" 7200-s megbízhatóságban és élettartamban talán kicsit jobb mint a 2,5" 5200-s , 320 gb-on!
(csak nagyon halkan mondom , hogy eddig én még az ős - öreg Maxtorral is megúsztam a tönkremenetelt)
Ha majd egyben lesz az új külső meghajtó és érdekli a tisztelt nagyérdemű publikumot , akkor majd beszámolok a zajosságáról , bár ahogy lentebb leírtam , nem hiszem , hogy 2-3m távolságról zavaró lenne!!!

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ja és még valami: én nem azt akartam hogy a fordulat folyamatosan változzon , ha-nem egy állandó , folyamatos lassabb fodulatot ami kényelmesen be tudja olvasni az adatokat az akadás mentes zene lejátszáshoz. Ezen a vinyón csak zene van.

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ezzel a HDD fordulat csökkentéssel igazából az élettartamot szerettem volna növelni , a zaj az másodlagos lett volna!!!
Én laptop , külső házas vinyó , külső hangkártya , erősítő láncon hallgatom (ez alapon is elég halk)!!! Eddig egy kicsi 2,5 vinyó ment , de ezt kinőttem és most van folyamatban egy 320-as vinyó összerakása!

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres  csökkentéséről!!! (nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)
Köszi a reagálásokat!!!  Üdv: Jenő

Az nem az optikai meghajtók sebességének csökkentéséről szólt véletlen?
HDD-t nem lehet lassítani. (a mostaniakat legalábbis; az őskövületeket talán lehetett vezérelni kívűlről)

Igen az optikait biztosan , annak van is egy kicsi letölthtő progija!!! de úgy rémlett , hogy a HDD fordulatát is lehetne .
--- DE MINT MOST SZÁMOMRA IS KIDERÜLT , EZT NEM LEHET ÉS NEM IS KELL! ---

Szvsz nincs akkora hangja egy vinyónak, h érdemes legyen ilyenről beszélni. Legalábbis nálam a két vinyót elnyomják a ventik, szal annyira mindegy...
Egyébként ha halk és megbízható vinyó kell, akkor ajánlom figyelmedbe az un. "CE" vinyókat. (consumer elektronics)
Halkabbak, a rázkódás minimális, vagy nincs is, nem melegszenek és hosszútávon megbízhatóak. Nem sokkal drágábbak a kommersz (ami minden bolt polcán megtalálható) vinyóknál. Egyetlen hátrányuk, h nehéz beszerezni őket.

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres  csökkentéséről!!! (nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)
Köszi a reagálásokat!!!  Üdv: Jenő

HDD-t nem lehet lassítani. (a mostaniakat legalábbis; az őskövületeket talán lehetett vezérelni kívűlről)

Igen az optikait biztosan , annak van is egy kicsi letölthtő progija!!! de úgy rémlett , hogy a HDD fordulatát is lehetne .
--- DE MINT MOST SZÁMOMRA IS KIDERÜLT , EZT NEM LEHET ÉS NEM IS KELL! ---

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres csökkentéséről!!!  
(nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)

Köszi a reagálásokat!!! Üdv: Jenő

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Namármost csak a vita kedvéért tegyük fel, h a hangkari valóban képes leadni ezt a két formátumot spdif-en keresztül.

Végülis akár tudhatja is, de az AVR-ek szerintem nincsenek ennek a fogadására felkészítve, azaz szerintem az S/PDIF-en az ennél "szokásos" 44.1, 48, vagy 192-es, DTS, DD jelet tudják megérteni, az ennél jobbat, illetve, ettől eltérőt pedig marketing okokból csak a HDMI-n keresztül hajlandóak "megérteni".

Egy próbát szerintem megér, de én inkább azt tartom valószínűnek, hogy ebben az esetben - ha megszólal valami - akkor az egy le/átkonvertált HD jel lesz, valamilyen DTS/DD formára.

Egyébként, egy S/PDIF kábel bagatell pénzbe kerül, tehát semmit sem kockáztatsz azzal, ha kipróbálod

Elméletben tudhatja, valószínűleg nem tudja, de ha kipróbálod, akkor kíváncsi leszek az eredményére

Egyébként, szintén csak teoretikusan kérdezve: Mi lenne ennek a jelentősége? A HDMI 1.3 mindent átvisz, még a dekódolatlan True jelet is...

Hát, akkor sajna várnod kell egy picit.
Nincs annyi pénzem, h mindent meg tudjak venni egyszerre.
Erősítőt idén már valszeg nem fogok tudni venni. Max karácsony után...
A mostani meg eleve nem ismeri a lossless dd-t/dts-t.

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres csökkentéséről!!!

(nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)

Köszi a reagálásokat!!! Üdv: Jenő

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Halihó!!!Kicsit más:    van arról tapasztalatotok , hogy a  -- laptop , pc , külső hd  -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Üdv: Jenő

Ha kivitelezhető is én nem bántanám a fordulatszámot. A fej azon a légpárnán lebeg, amit a forgó tányér kelt. Vegyél halk vinyót.

Köszi a választ , erre nem godoltam!!! Ezek szerint az élettartam miatt is optimális a gyári fordulatszám és nem csak a gyors elérés miatt!?!?!???

Leginkább nem a motor miatt szoktak elhalálozni a vinyók..

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Halihó!!!Kicsit más:    van arról tapasztalatotok , hogy a  -- laptop , pc , külső hd  -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Üdv: Jenő

Ha kivitelezhető is én nem bántanám a fordulatszámot. A fej azon a légpárnán lebeg, amit a forgó tányér kelt. Vegyél halk vinyót.

Köszi a választ , erre nem godoltam!!! Ezek szerint az élettartam miatt is optimális a gyári fordulatszám és nem csak a gyors elérés miatt!?!?!???

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”