Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Sajnos számítógépes lejátszó beüzemelésénél az alábbi problémám van:
Foobar használatakor (0,8 és 0,9 is és Jetaudio esetén is) 4-5 percenként 8-10 nagyon rövid ideig nem megy ki a jel. Ezt onnan tudom, hogy a Viba Dac elején egy relé van mely ki be kapcsolgat. Sajnos a KS nem működik, de asioval és a nélkül is így mükszik.
A hangzásban nem hallom, csak zavar a relé kattogása.
Szerintem nem kerüli meg a windowst és/vagy valaki memória/puffer kezelési probléma lehet. USB 1-es tud a laptop
Az alábbi rendszer esetén lennénk a problémáim: Compag PIII laptop, Hivox USB átalakító, Viba mini DAC..
Ötletek?
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pc alapú audio lejátszás
Meg kell követnem arn forumtársat. Kicsit jobban beleástam magam az intel egybelap lehetőségeibe és igen jónak tűnik...
Pc alapú audio lejátszás
Na de amikor egyedül vagyok a házban és nem flexel senki , iszonyatos csönd van , ééés akkor Én neki ülök és hosszú - hosszú órákig zenét hallgatok (laptop , cd , lp)!!! Csak ez ritkán van , sajnos!!!
Nem olvastam vissza, ugyhogy lehet hogy számodra tök irreleván dolgot ajánlok, de van itt ez a cucc:
router
Erre a WLAN routerre ráköthető usb külső meghajtó és oda rakod ahova akarod. (padlás, pince)
Majd fogod a laptopot és eléred a picében lévő winchestert a routeren keresztül hálózaton.
És hallgathatsz zenét winchester nélkül.
Köszi a tippet!!! Megfontolandó ötlet!!
Most az a terv hogy beteszem a bedobozolt vinyót a torony mögé és ínnen kötöm a laptophoz! Így majd 3m-re lesz tőlem , szerintem nem lesz zavaró a zaja! Aztán ki fogom próbálni a router-es trükköt is!!
Köszi a tippet , Üdv: Jenő
Egyébként ezen megoldás további előnye, hogy a linkelt router tud letölteni is (torrent, ftp, stb.) amíg a géped ki van kapcsolva, azaz nem fogyaszt, mondjuk éjszaka...
És milyen progi fut ezen? Egy teljes értékű torrent kliens? Lehet seed-elni a cuccal?
Még nem használtam, csak azt tudom, ami oda van írva a gyártó oldalára. Egyébként ezek a profibb / többfunkciós routerek általában linux alapúak tehát aki ért a linuxhoz az elég sok mindent elfuttat rajtuk.
Viszont ezen biztos. Előnye, hogy bármilyen mezei routerrel együttműködik és RAID 1 képes, azaz biztonságban van minden adatunk amit rárakunk...
Taurus
"A RaidSonic-féle szoftver feltelepíthető a Taurus-ra is, ezután akár jobb torrent-klienst is felrakhatnak a vállalkozó kedvű felhasználók."
Tehát összefoglalva azok akik laptopról akarnak zenét hallgatni zaj nélkül és esetleg 100%-os biztonságban akarják tudni az adataikat azoknak ez a taurus egy elég versenyképes megoldás lehet...
persze ezer más variáció is létezik, nézzetek körül a neten!
Pc alapú audio lejátszás
Na de amikor egyedül vagyok a házban és nem flexel senki , iszonyatos csönd van , ééés akkor Én neki ülök és hosszú - hosszú órákig zenét hallgatok (laptop , cd , lp)!!! Csak ez ritkán van , sajnos!!!
Nem olvastam vissza, ugyhogy lehet hogy számodra tök irreleván dolgot ajánlok, de van itt ez a cucc:
router
Erre a WLAN routerre ráköthető usb külső meghajtó és oda rakod ahova akarod. (padlás, pince)
Majd fogod a laptopot és eléred a picében lévő winchestert a routeren keresztül hálózaton.
Most az a terv hogy beteszem a bedobozolt vinyót a torony mögé és ínnen kötöm a laptophoz! Így majd 3m-re lesz tőlem , szerintem nem lesz zavaró a zaja! Aztán ki fogom próbálni a router-es trükköt is!!
Egyébként ezen megoldás további előnye, hogy a linkelt router tud letölteni is (torrent, ftp, stb.) amíg a géped ki van kapcsolva, azaz nem fogyaszt, mondjuk éjszaka...
És milyen progi fut ezen? Egy teljes értékű torrent kliens? Lehet seed-elni a cuccal?
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Pc alapú audio lejátszás
router
Pc alapú audio lejátszás
- Warez szervereknél, és kétes eredetű anyagoknál rendkívül hasznos, ha nem fizikailag a gépeden tárolod az anyagot
- Ha ellopják a gépedet, akkor sem biztos, hogy megtalálják az adataidat, azaz, rendkívül lecsökkentheted a károkat (EZT cégeknek is érdemes megfontolni!!)
- Ha a mentésedet oda teszed, akkor gyakorlatilag on the fly mentheted a géped, így gyakorlatilag sohasincs adatvesztés... minden egyéb megoldás alkalmazására lusta az átlagos felhasználó, cég...
- NEM csak egy gépen lehet zenét hallgatni, hanem minden gépen, amin van wifi... de ha rosszul állítod be, akkor még a szomszédok is azt fogják hallgatni...
Warez szervereknél más mókákat szoktak kitalálni, pl szerverteremben csak van 1 gép, ami másik gépről szedi az adatokat, tehát az illegális cucc tök máshol van, ezt megbolondítva azzal, hogy a gép egy cd-ről boot-olt, és vinyó sincs benne, csak be van állítva, tehát ha kimennek és kikapcsolják, már semmit sem lehet lenyomozni.
WLAN hátrányai: Viszonylag drága, kell wlan router, minden gépbe adapter.
Cégeknél fontos a biztonság. Jójó, hogy az adat teljesen máshol van, akár letükörzve, csak egy wlan hálózatot igen könnyű feltörni, mert általában nicsenek túlságosan titkosítva a wlan hálózatok. (múltkor srác suliban mutatott 1-2 progit linuxon, amivel szépen menthető az egész wlan forgalom, sőt külön jelszókereső progi is volt, msn meg hasonlókhoz..vagy akármihez).
Természetesen nem lebeszélni akarok senkit, otthoni használatra nagyjából mindegy a biztonság, főleg ha csak zenéket tárolunk, a hátrányokat csak az objektivitás miatt írtam le.
Ha az egészhez hozzáadjuk, hogy Jenő egy faluban lakik, ahol kb (tipp) 30 ember hallotta már valaha a WEP kifejezést (mondom ezt vidékiként...) és kb 3 ember látott (nem használt csak látott) linux rendszert, akkor asszem azt mondhatjuk neki elég biztonságos lesz egy WLAN.
Egyébként ha kikapcsolod a hálózatnév küldést, bekapcsolod a WEP titkosítást, kikapcsolod a DHCP-t, fix ip címet raksz az összes hálózatban lévő gépre, leveszed az IP ranget annyira ahány gép van a hálózatban, átállítod a default ip ranget, a default router címet és az admin jelszót megváltoztatod valami random generált király jelszóra majd beállítasz egy MAC szám szűrést a hálózat gépeire, és végül lazán beállítod a tűzfalat, akkor ez vidéken azért lesz tuti, mert az életben nem törik fel, pesten meg azért mert inkább rárepülnek a behatolók arra a 6 WLAN hálózatra amit a szomszédaid üzemeltetnek titkosítás nélkül vagy max egy mezei WPA-val...
Szóval csak bátran a WLAN-t.
Pc alapú audio lejátszás
router
Ezek szerint mégiscsak hasznos volt...
Pc alapú audio lejátszás
- Warez szervereknél, és kétes eredetű anyagoknál rendkívül hasznos, ha nem fizikailag a gépeden tárolod az anyagot
- Ha ellopják a gépedet, akkor sem biztos, hogy megtalálják az adataidat, azaz, rendkívül lecsökkentheted a károkat (EZT cégeknek is érdemes megfontolni!!)
- Ha a mentésedet oda teszed, akkor gyakorlatilag on the fly mentheted a géped, így gyakorlatilag sohasincs adatvesztés... minden egyéb megoldás alkalmazására lusta az átlagos felhasználó, cég...
- NEM csak egy gépen lehet zenét hallgatni, hanem minden gépen, amin van wifi... de ha rosszul állítod be, akkor még a szomszédok is azt fogják hallgatni...
Warez szervereknél más mókákat szoktak kitalálni, pl szerverteremben csak van 1 gép, ami másik gépről szedi az adatokat, tehát az illegális cucc tök máshol van, ezt megbolondítva azzal, hogy a gép egy cd-ről boot-olt, és vinyó sincs benne, csak be van állítva, tehát ha kimennek és kikapcsolják, már semmit sem lehet lenyomozni.
WLAN hátrányai: Viszonylag drága, kell wlan router, minden gépbe adapter.
Cégeknél fontos a biztonság. Jójó, hogy az adat teljesen máshol van, akár letükörzve, csak egy wlan hálózatot igen könnyű feltörni, mert általában nicsenek túlságosan titkosítva a wlan hálózatok. (múltkor srác suliban mutatott 1-2 progit linuxon, amivel szépen menthető az egész wlan forgalom, sőt külön jelszókereső progi is volt, msn meg hasonlókhoz..vagy akármihez).
Természetesen nem lebeszélni akarok senkit, otthoni használatra nagyjából mindegy a biztonság, főleg ha csak zenéket tárolunk, a hátrányokat csak az objektivitás miatt írtam le.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
router
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!!! Én egy állandó , folyamatos alacsonyabb fordulatot szerettem volna , ami elég a zene beolvasásához ; a vinyó külső házban a laptop mellett figyel (itt nincs ventillátor és tervezem valamilyen vékony csillapítót betenni a vinyó alá a házba ) ; és faluban lakom családi házban (néha nagyon - nagyon csöndes) , egyébként vagy 30 évig a fővárosban laktam , még a Film Múzeummal szemben is !!! Az asztali gép itt is elég hangos (táp venti , proci gyári intel venti)
router
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!!!
Én egy állandó , folyamatos alacsonyabb fordulatot szerettem volna , ami elég a zene beolvasásához ; a vinyó külső házban a laptop mellett figyel (itt nincs ventillátor és tervezem valamilyen vékony csillapítót betenni a vinyó alá a házba ) ; és faluban lakom családi házban (néha nagyon - nagyon csöndes) , egyébként vagy 30 évig a fővárosban laktam , még a Film Múzeummal szemben is !!! Az asztali gép itt is elég hangos (táp venti , proci gyári intel venti)
Pc alapú audio lejátszás
Na akkor hozzáteszem, hogy az én gépemben igen fontos mennyire hangosak a vinyók (gépben van egy prociventi 17dB max fordulaton, de 500-at ha pörög, van zalmann táp, és három darab 5v-on hajtott venti).
Ezeken kívűl a legtöbb oldalon szivacs van. Optikai drive lassítva, így zenehallgatáskor nem zavaró.
És a lényeg: lehet a vinyót is csendesíteni, igaz nem a fordulatot veszi le, hanem csak a seekelési sebességet, ezt egy boot cd-vel intéztem el, amit a gyártó oldaláról lehet általában letölteni.
De a fő csendesítést nem is ezzel értem el, hanem szimplán kiszedtem az eredeti helyéről a vinyókat. Egyik néhány gumin lóg most, az optikai drive alatt, másik pedig lekerült alulra a szivacsra.
Nálam nagyon fontos, hogy csendes legyen a gép, ugyanis számít ez munka, tanulás közben, de zenehallgatáskor is. Néha átmegyek másokhoz és kb idegbajt kapok milyen hangosak ott a ventik, pedig kis munkával azért elég csendes gépet lehet összehozni. Az enyém pedig totál halk, este fülelni kell, hogy lehessen hallani.
Jó neked. Enyém rohadt hangos: zalmi 9700, zm-op1, átlagos 12 cm-es tápventi, 2x8 cm házventi, meg elől egy 3 ventis előlapi panel.
Pedig direkt úgy vettem a 9700-et, h tesztek szerint elvileg a leghalkabb a kategóriáján belűl... Aztán még 5 volton is ennek dominál a hangja. Házon belűl (sem kívűl) nincs semmilyen csillapítás sem a rezonanciára, sem a hangra. Vinyóból van két mezei samu sp1614c-m. Én ezeknek még sohasem hallottam a hangját, még a jellegzetes seek-elési hangot sem soha. És ha egy ilyen átlagos vinyót én nem hallok meg, akkor egy 2,5-ös vagy CE vinyó szinte már nem is termelhet zajt.
Eléggé megvan tömve a gép, néha irigylem némelyik ember pici 2-3 generációval ezelőtti gépeit, ott szinte üres a gépház...
Na a lényeg amit akartam, h ez kb csak éjfél felé kómásan zavaró, amikor már szinte csak a ventik zümmögő és a légáram süvöltő hangját hallgatni a csendes szobában...
Zenénél meg észre sem veszem a gépet, még ha halk, akkor se igazán.
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Pc alapú audio lejátszás
Na akkor hozzáteszem, hogy az én gépemben igen fontos mennyire hangosak a vinyók (gépben van egy prociventi 17dB max fordulaton, de 500-at ha pörög, van zalmann táp, és három darab 5v-on hajtott venti).
Ezeken kívűl a legtöbb oldalon szivacs van. Optikai drive lassítva, így zenehallgatáskor nem zavaró.
És a lényeg: lehet a vinyót is csendesíteni, igaz nem a fordulatot veszi le, hanem csak a seekelési sebességet, ezt egy boot cd-vel intéztem el, amit a gyártó oldaláról lehet általában letölteni.
De a fő csendesítést nem is ezzel értem el, hanem szimplán kiszedtem az eredeti helyéről a vinyókat. Egyik néhány gumin lóg most, az optikai drive alatt, másik pedig lekerült alulra a szivacsra.
Nálam nagyon fontos, hogy csendes legyen a gép, ugyanis számít ez munka, tanulás közben, de zenehallgatáskor is. Néha átmegyek másokhoz és kb idegbajt kapok milyen hangosak ott a ventik, pedig kis munkával azért elég csendes gépet lehet összehozni. Az enyém pedig totál halk, este fülelni kell, hogy lehessen hallani.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Pc alapú audio lejátszás
amik a "GREEN" technológia továbbfejlesztéseképpen ha nincs rá szükség - akkor lassabban pörgetik a HDD-t.
Igen, intellispeed-nek hívják.
De ebbe bele lehet szólni külsőleg? Még nem volt szerencsém hasonló vinyóhoz, de magától értetődő lenne, h ez menedzseli saját magát. Vagy lehet "finomhangolni"?
Másrészt meg sztem annyira értelmetlen az egész... Egy elektromotor esetében jóval kevesebb energiára van szükség fenntartani a fordulatszámot, mint folyton lassítani és gyorsítani. Amit én személy szerint hasznosnak tartok ezekben a WD féle vinyókban, az a silkstream. De az is csak arra jó, h kevesebb zajt termel a cucc.
Jenő:
A hang sem igazán szempont manapság szerintem. Teljesen mindegy, h most 20 vagy 23 db zajt kelt, amikor egy átlagos városi lakásban állandó ~40 db-s zaj van.
(lehet nem pont ennyi, nem emlékszem már az olvasottakra, de abban biztos vagyok, h elegendő ahhoz, h elnyomja azt a ~20 db-t)
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Köszi szépen az értékes információkat!!!
A TUDÁS HATALOM!!!
Fórumtársi üdvözlettel: Jenő
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Hát most már ez van !!! Legfeljebb majd jól eldugom. Azért gyanítom , hogy a 3,5" 7200-s megbízhatóságban és élettartamban talán kicsit jobb mint a 2,5" 5200-s , 320 gb-on!
(csak nagyon halkan mondom , hogy eddig én még az ős - öreg Maxtorral is megúsztam a tönkremenetelt)
Ha majd egyben lesz az új külső meghajtó és érdekli a tisztelt nagyérdemű publikumot , akkor majd beszámolok a zajosságáról , bár ahogy lentebb leírtam , nem hiszem , hogy 2-3m távolságról zavaró lenne!!!
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Ja és még valami: én nem azt akartam hogy a fordulat folyamatosan változzon , ha-nem egy állandó , folyamatos lassabb fodulatot ami kényelmesen be tudja olvasni az adatokat az akadás mentes zene lejátszáshoz. Ezen a vinyón csak zene van.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Ezzel a HDD fordulat csökkentéssel igazából az élettartamot szerettem volna növelni , a zaj az másodlagos lett volna!!!
Én laptop , külső házas vinyó , külső hangkártya , erősítő láncon hallgatom (ez alapon is elég halk)!!! Eddig egy kicsi 2,5 vinyó ment , de ezt kinőttem és most van folyamatban egy 320-as vinyó összerakása!
Pc alapú audio lejátszás
Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres csökkentéséről!!! (nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)
Köszi a reagálásokat!!! Üdv: Jenő
Az nem az optikai meghajtók sebességének csökkentéséről szólt véletlen?
HDD-t nem lehet lassítani. (a mostaniakat legalábbis; az őskövületeket talán lehetett vezérelni kívűlről)
Igen az optikait biztosan , annak van is egy kicsi letölthtő progija!!! de úgy rémlett , hogy a HDD fordulatát is lehetne .
--- DE MINT MOST SZÁMOMRA IS KIDERÜLT , EZT NEM LEHET ÉS NEM IS KELL! ---
Szvsz nincs akkora hangja egy vinyónak, h érdemes legyen ilyenről beszélni. Legalábbis nálam a két vinyót elnyomják a ventik, szal annyira mindegy...
Egyébként ha halk és megbízható vinyó kell, akkor ajánlom figyelmedbe az un. "CE" vinyókat. (consumer elektronics)
Halkabbak, a rázkódás minimális, vagy nincs is, nem melegszenek és hosszútávon megbízhatóak. Nem sokkal drágábbak a kommersz (ami minden bolt polcán megtalálható) vinyóknál. Egyetlen hátrányuk, h nehéz beszerezni őket.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres csökkentéséről!!! (nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)
HDD-t nem lehet lassítani. (a mostaniakat legalábbis; az őskövületeket talán lehetett vezérelni kívűlről)
Igen az optikait biztosan , annak van is egy kicsi letölthtő progija!!! de úgy rémlett , hogy a HDD fordulatát is lehetne .
--- DE MINT MOST SZÁMOMRA IS KIDERÜLT , EZT NEM LEHET ÉS NEM IS KELL! ---
Pc alapú audio lejátszás
Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres csökkentéséről!!!
(nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)
Pc alapú audio lejátszás
Namármost csak a vita kedvéért tegyük fel, h a hangkari valóban képes leadni ezt a két formátumot spdif-en keresztül.
Végülis akár tudhatja is, de az AVR-ek szerintem nincsenek ennek a fogadására felkészítve, azaz szerintem az S/PDIF-en az ennél "szokásos" 44.1, 48, vagy 192-es, DTS, DD jelet tudják megérteni, az ennél jobbat, illetve, ettől eltérőt pedig marketing okokból csak a HDMI-n keresztül hajlandóak "megérteni".
Egy próbát szerintem megér, de én inkább azt tartom valószínűnek, hogy ebben az esetben - ha megszólal valami - akkor az egy le/átkonvertált HD jel lesz, valamilyen DTS/DD formára.
Egyébként, egy S/PDIF kábel bagatell pénzbe kerül, tehát semmit sem kockáztatsz azzal, ha kipróbálod
Elméletben tudhatja, valószínűleg nem tudja, de ha kipróbálod, akkor kíváncsi leszek az eredményére
Egyébként, szintén csak teoretikusan kérdezve: Mi lenne ennek a jelentősége? A HDMI 1.3 mindent átvisz, még a dekódolatlan True jelet is...
Hát, akkor sajna várnod kell egy picit.
Nincs annyi pénzem, h mindent meg tudjak venni egyszerre.
Erősítőt idén már valszeg nem fogok tudni venni. Max karácsony után...
A mostani meg eleve nem ismeri a lossless dd-t/dts-t.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Valamelyik PC-s újságban olvastam erről , a vinyó fordulat szoftveres csökkentéséről!!!
(nem is a motor tönkremenetelétől tartottam , na de úgy látszik ez nem is probléma!!! csak úgy gondoltam , hogy minek forogjon annyit , amikor a lassab fordulat is elegendő lenne!!! de ezek szerint a vinyónak mindig szüksége van a gyári sebességére!!!)
Pc alapú audio lejátszás
Halihó!!!Kicsit más: van arról tapasztalatotok , hogy a -- laptop , pc , külső hd -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Üdv: Jenő
Ha kivitelezhető is én nem bántanám a fordulatszámot. A fej azon a légpárnán lebeg, amit a forgó tányér kelt. Vegyél halk vinyót.
Köszi a választ , erre nem godoltam!!! Ezek szerint az élettartam miatt is optimális a gyári fordulatszám és nem csak a gyors elérés miatt!?!?!???
Leginkább nem a motor miatt szoktak elhalálozni a vinyók..
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Halihó!!!Kicsit más: van arról tapasztalatotok , hogy a -- laptop , pc , külső hd -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Üdv: Jenő
Ha kivitelezhető is én nem bántanám a fordulatszámot. A fej azon a légpárnán lebeg, amit a forgó tányér kelt. Vegyél halk vinyót.
Köszi a választ , erre nem godoltam!!! Ezek szerint az élettartam miatt is optimális a gyári fordulatszám és nem csak a gyors elérés miatt!?!?!???