Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Jó neked. Én annak is örülök, ha a gyermekeim nem rohangálnak órdítozva a szobában és nem zörögnek valami elektronikus kiabáló/sípoló stb. játékkal közben.
Nálam a fenyítés bevált,má tudják olyankor mi a dolguk.
Nevelés kérdése. Jó pár ismerősöm hifi cuccában tettek már kárt a gyerkőcök, viszont tudatos neveléssel elejét lehet venni az ilyen kellemetlenségeknek. Pl. Balika fórumtárs kisfia is asszem 5 éves (majd kijavít, ha tévedek ), de már együtt "hifizik" apuval, és esze ágában sincs mondjuk benyomni a magassugárzót, vagy ilyesmi
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
-
Vendég
Sztereó erősitők
Jó neked. Én annak is örülök, ha a gyermekeim nem rohangálnak órdítozva a szobában és nem zörögnek valami elektronikus kiabáló/sípoló stb. játékkal közben.
Nálam a fenyítés bevált,má tudják olyankor mi a dolguk.
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 46
Sztereó erősitők
Hahó!
Hogyan csatlakoztatnátok az erősítőhöz a négy merev és rövid hangfalkábelt (bikábelezés, amelyeket monoblokkokhoz méreteztek), amelyeknek az erősítő oldali végén sarus okosság van és szinte lehetetlen biztosan rögzíteni az erősítő kimeneteinek szorítóival?
Üdv.: R.
Werjé bele szöget!
Oké, de előtte megnézzük működik-e, ha az iskolád falába verjük a szöget!
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hahó!
Hogyan csatlakoztatnátok az erősítőhöz a négy merev és rövid hangfalkábelt (bikábelezés, amelyeket monoblokkokhoz méreteztek), amelyeknek az erősítő oldali végén sarus okosság van és szinte lehetetlen biztosan rögzíteni az erősítő kimeneteinek szorítóival?
Werjé bele szöget!
- rudulf
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Hahó!
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11268
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
...2 előszobába történő kirakás, és fél óra sírás után rájött, hogy ő itt csak veszíthet...
Sztereó erősitők
Ha zenehallgatás vagy filmnézés közben valakinél bekapcsolt mobiltelefont találok, középkori kínzásokat helyezek kilátásba.
Én az enyémet erről már leszoktattam, a másodikkal is radikális leszek
Közöltem vele, hogy vagy leül mellém az ágyra , vagy kimegy
2 előszobába történő kirakás, és fél óra sírás után rájött, hogy ő itt csak veszíthet
Egyszer behozta az egyik "nagyon kemény" labdáját, és megküldte vele a bal oldali frontot, csak úgy csattant
A gyengébb lelkületüek kedvéért nem idézem a reagálásomat
Komolyra fordítva a szót, régen volt már, amikor egy filmet nyugodtan végig tudtam nézni.
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
Sztereó erősitők
Ha zenehallgatás vagy filmnézés közben valakinél bekapcsolt mobiltelefont találok, középkori kínzásokat helyezek kilátásba.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
Én nem csak konkrétan a műélvezetre gondoltam, hanem azokra a szép hangokra, amik a hangfalakból jönnek ki, másodpercekkel a mobilhívás előtt
Főleg komolyabb hangerőn
Home cinema:
Sztereó erősitők
jó rendszeren nem kell a hangerőt baszkurálni. leülsz és nyugodtan hallgatod
Azért néha jó megcsekkolni hogy mi lapul a doboz alján Mellesleg előfordul telefon/más beszélgetés is a zene mellett, aminek az idejére célszerű lehúzni picit a kakajót
Ez érdekes kérdés, mert annak idején én is azt hittem, hogy de mennyire fog hiányozni a átvirányíthatóság, aztán meg nem is hiányzik.
Egy lemeznél, forráskészüléknél beállítom a kellő hangerőt és hallgatom.
Ha zenét hallgatok, akkor közben nem szeretek beszélgetni stb...
Ha megvarnak (telefon, csengő) akkor meg egyszerűen nyomok egy pause-t a CD távján és kész. Ha LP forog, akkor viszont fel kell kellni és felemelni a tűt. De ha a zenehallgatás az első, akkor sokkal bosszantóbb lenne, hogy a telefon alatt a zenéből szép hallkan elment 2-10 perc. Így meg visszaengedem a tűt, vagy nyomok egy play-t a távon és folytatom, ahol abbahagytam. (Persze még így is kiesik az ember a "műélvezetből".)
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Home cinema:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Azért néha jó megcsekkolni hogy mi lapul a doboz alján Mellesleg előfordul telefon/más beszélgetés is a zene mellett, aminek az idejére célszerű lehúzni picit a kakajót
Én a telefont kapásból meg sem hallom zenehallgatáskor.(gondolom a klotyóra sem köll becipelni )
Sztereó erősitők
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Sztereó erősitők
- nekem fontos a táv, így táv nélkül nem fognék bele egy erősítőbe- nekem fontos a jó hang, és mivel egy összehangolt rendszerre vágyom (amint sztem a mostani Sunyi is az a maga szintjén) egy olyan sztereót rakok mellé, ami mindenben nagyobbat hasít - tehát új falak, új minden.
- nekem nincs pénzem minderre így várok, amíg lesz. Addig van időm körbejárni a kérdést, mert kár lenne elkapkodni a sztereót
a jó rendszeren nem kell a hangerőt baszkurálni. leülsz és nyugodtan hallgatod.
az obelisk 3,ha jól meléxem már tartalmaz MC phonot is. ezek a beépített MC-k nem a világ vége,de fixen tud annyit,hogy az eme kategória lemezjátszóit kiszolgálja. ha 85-re mondják,próbálj még 5ezret lesrófolni,de ha nem megy,még akkor se adsz érte sokat...
és igazad van,ne kapkodj, gyűjtsd össze a pénzed pl a 3-asra,mintsem olcsóbban belevágj egy 2-esbe. esetleg én szoktam olyat,hogy lefoglalózni,ha a gép jó állapotbna van. hátha belemenne az eladója. próba-cseresznye(vidékiesen)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Nekem sose lesz nyugtom...
Most hogy Sony kilőve mindjárt itt a nagy kérdés: Obelisk 2 vagy 3?
És hogy végül mibe fog ez nekem kerülni...
Utóbbi kérdésemre már tudom a választ: Sokba!
A hétvégén füleltem pár CD-t (otthon) és rájöttem, hogy annyira nem ótvar az AVR-em, hogy mellé rakjak egy HFK-t meg egy sztereót. Továbbá arra is rájöttem, hogy:
- nekem fontos a táv, így táv nélkül nem fognék bele egy erősítőbe
- nekem fontos a jó hang, és mivel egy összehangolt rendszerre vágyom (amint sztem a mostani Sunyi is az a maga szintjén) egy olyan sztereót rakok mellé, ami mindenben nagyobbat hasít - tehát új falak, új minden.
- nekem nincs pénzem minderre így várok, amíg lesz. Adig van időm körbejárni a kérdést, mert kár lenne elkapkodni a sztereót
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Sztereó erősitők
Az Obelisk 3 meg a Glastonburyt is kiszolgálja Nem is akárhogyan
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
- rudulf
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Ja: Az Obelisk 3 már luxus lenne a falaimnak?
:-)
Az Obelisk 2-n, ha túlnő a rendszered, akkor az még mindig kiváló lesz számítógéphez, háttérzenéhez, hálószobába, kertbe, házibulibal, stb.
Mert elfér egy nagy zsebben is...
Sztereó erősitők
Az Obelisk 3-ban az a fantázia az Obelisk 2-höz képest, hogy átalakítható 3X/XPAK1-é, és ez már valóban egy komolyabb táp
Köszönöm, így már teljesen érthető!
Sztereó erősitők
az elszeparalast a vegfok-vegfokra ertettem(nem tapugyileg, hiszen akkor tobb tapnak kellene lennie ertelemszeruen...), vagyis maskepfogalmazva sztereo uzemmodba a nem hasznalt vegfokok ki lennenek kapcsolva? ez lehet?
Csak nem kapnak jelet, amit erösitsenek. Walszeg a hangfalak is lekapcsolásra kerülnek, de hogy a wégfokok müxenek, az tuti.
Koszi
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
-
Vendég
Sztereó erősitők
az elszeparalast a vegfok-vegfokra ertettem(nem tapugyileg, hiszen akkor tobb tapnak kellene lennie ertelemszeruen...), vagyis maskepfogalmazva sztereo uzemmodba a nem hasznalt vegfokok ki lennenek kapcsolva? ez lehet?
Csak nem kapnak jelet, amit erösitsenek. Walszeg a hangfalak is lekapcsolásra kerülnek, de hogy a wégfokok müxenek, az tuti.
Sztereó erősitők
- ha sztereo uzemmodban nagyobb teljesitmenyt tud produkalni az erosito, mint hazimozi uzemmodban, ebbol nem kovetkezik -e(vagy lehetseges -e) hogy csak a sztereo modban mukodo vegfokok el vannak szeparalva a tobbi vegfoktol?
Nem ebből pont az ellenkezője következik, hiszen két csatornát ugyanaz a tápegység több teljesítménnyel tudja táplálni, mint 6 csatornát.
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
Sztereó erősitők
- ha sztereo uzemmodban nagyobb teljesitmenyt tud produkalni az erosito, mint hazimozi uzemmodban, ebbol nem kovetkezik -e(vagy lehetseges -e) hogy csak a sztereo modban mukodo vegfokok el vannak szeparalva a tobbi vegfoktol?
Nem ebből pont az ellenkezője következik, hiszen két csatornát ugyanaz a tápegység több teljesítménnyel tudja táplálni, mint 6 csatornát.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
Kerdeseim a kovetkezok volnanak az alabbiakkal kapcsolatban:
- az erositom teljesitmeny adatai a kovetkezok:
"100 Watts rms per channel,
8 ohms, two channels driven.
80 Watts rms per channel 8
ohms, all 6 channels driven",
ehez tarsul 1 800va(ez a valos benne levo trafo teljesitmenye) toroid trafo...ilyen teljesitmeny adatoknal a meretezesi aranyokrol mi a velemenyetek?Mennyire lehet ez marketing es parasztvakitas? A tapasztalataim, eddig azt mutatjak , hogy az erosito nagyobb hangeron sem fulad ki, sem mozinal sem sztereonal...es vannak meg tartalekai...
Sztereó erősitők
A 3X külső táppal az jó (én is akartam régebben olyat, esetleg egy Ion Nexust, dehát annak már jó ára van).De küldő tápot venni külön később egy síma 3-ashoz? Hát nehéz kérdés, én még nem láttam hírdetni.
Ezt kis "műhelyek" csinálták: 300 VA-s transzformátor külön dobozba, az kis 120VA-s helyére a 3X szűrőkondijai.
Merészebb húzás volt a táp diódáinak cseréje modernebb tipusra, kimenőkondik cseréje nagyobb kapacításúra. Ezek hatása számomra nem egyértelműen pozitív, de véleményemmel eddig senki nem értett egyet.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
Sztereó erősitők
Ja: Az Obelisk 3 már luxus lenne a falaimnak?
Az Obelisk 2 és 3 között nem olyan jellegű a különbség, hogy egy adott hangfalhoz kevés-e vagy sok.
Az Obelisk 2 egy közös tápegységet tartalmaz a két csaornához, az Obelisk 3 dual-mono felépítésű. De mindkét erősítőben 120VA a trafó. Az Obelisk 3-ban cserélhető továbbá a RIAA korrektor. Osztható az elő végfoka is, ami által egy nagyobb külső végfok használata esetén kiváló előfok, ráadásul a benne lévő végfokmodul kiváló fejhallgató erősítő is egyben!
Az Obelisk 3-ban az a fantázia az Obelisk 2-höz képest, hogy átalakítható 3X/XPAK1-é, és ez már valóban egy komolyabb táp.
Tehát úgy alapvetően a két készülék nagyon közel áll egymáshoz, csak a 3-as "upgrade" lehetőséggel bír.
Azért az Obelisk2 sem rossz fülhallgatóerősítőnek, mert mindkét esetben a végfokről van leoszta a füles kimenet.
A 3X külső táppal az jó (én is akartam régebben olyat, esetleg egy Ion Nexust, dehát annak már jó ára van).
De küldő tápot venni külön később egy síma 3-ashoz? Hát nehéz kérdés, én még nem láttam hírdetni.
Üdv
Rag
X pak táp gyakorlatilag egy 300VA es 2X22V os trafó egy dobozban
Nincs benne más csak egy trafó
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji