Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Kazettás deckek
Most vettem a hétvégén, a 1972-es T2-hez.
GYÖNYÖRŰ!
meg sem kérdem, hogy működik-e? (mekkora az olvasófej)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kazettás deckek
Ezt meg honné' szalasztottad?
Most vettem a hétvégén, a 1972-es T2-hez.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Kazettás deckek
Szép estét!
Blaupunkt ACR 900
Ezt meg honné' szalasztottad?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Kazettás deckek
Szép estét!
Blaupunkt ACR 900
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3158
Kazettás deckek
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kazettás deckek
Köszönöm a válaszokat!
Nem szempont az hogy egy márkából legyen minden, hiszen egyrészt így (használtból pláne) több kompromisszumot kellene kötnöm, illetve nem is dísznek lesz, a hangja volna a fontos.
Akkor meg tökmindegy, hogy milyen márkát veszel a felsoroltak közül, inkább magasabb kategóriájú típusokat keress.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kazettás deckek
Az Aiwa és a Pio nagyobb 3 fejes deckjei is nagyon jók.
Erősítőre nincs szükség most.
Ha tuner kell, akkor is Denon, Marantz, esetleg Yamaha.
Lemezjátszóból nagyon sok komoly audiofil márka van, kérdés az alkatrész utánpótlás (pick-up).
Azt nem tudom, hogy egy márkából akar-e mindent megvenni, vagy ez nem szempont?
Köszönöm a válaszokat!
Nem szempont az hogy egy márkából legyen minden, hiszen egyrészt így (használtból pláne) több kompromisszumot kellene kötnöm, illetve nem is dísznek lesz, a hangja volna a fontos.
Kazettás deckek
szerintem vegyél deckből Aiwa-t mondjuk egy 880-ast vagy 910-est ha több a keret akkor egy Exceliát. Ezek nem drágák és nagyon jó lágy a hangjuk. Erősítőben a Marantzok sokkal puhább melegebb hangúak a Denon-oknál. Ez persze az én véleményem, tapasztalati alapon.
Az Aiwa és a Pio nagyobb 3 fejes deckjei is nagyon jók.
Erősítőre nincs szükség most.
Ha tuner kell, akkor is Denon, Marantz, esetleg Yamaha.
Lemezjátszóból nagyon sok komoly audiofil márka van, kérdés az alkatrész utánpótlás (pick-up).
Azt nem tudom, hogy egy márkából akar-e mindent megvenni, vagy ez nem szempont?
Kazettás deckek
szerintem vegyél deckből Aiwa-t mondjuk egy 880-ast vagy 910-est ha több a keret akkor egy Exceliát. Ezek nem drágák és nagyon jó lágy a hangjuk. Erősítőben a Marantzok sokkal puhább melegebb hangúak a Denon-oknál. Ez persze az én véleményem, tapasztalati alapon.
Kazettás deckek
Köszönöm a tippeket! Nagyjából ilyesmire jutottan én is, bár nálam valami miatt a sorrend inkább Marantz-Denon, de ez már lehet csak a külcsíny miatt.
Lágyság ügyében: a KRK-k hangzásvilága nekem nagyon patent, nem feltétlen erről van szó. Csak azért említettem, hogy amolyan ~szubjektív támpontot is tudjak adni.
Kérdésem volna még: Budapesten tudnátok ajánlani olyan üzletet ahol használt hifivel nagyobb választékban találkozhatok? Ha több ilyen van, akkor tipp arra hogy hol a legjobbak a tapasztalatok?
Illetve: holott kazettám van raklapnyi, szeretnék üreseket is venni újra, de nem a Maxell UR-t meg TDK D-t hanem komolyabbakat. Ezzel kapcsolatban bármi ötlet? Kénytelen leszek Ebay-ről?
Boldog új hetet,
Olivér
A Marantz is nagyon OK, bár a deckjeik nem voltak nagyon elterjedtek itthon, lemezjátszót pl. nem is láttam még élőben, inkább a CD, erősítő, tuner és receiver ment ebből a márkából. Denonból a választék is nagyobb itthon szerintem.
Ezeket nem kapod meg egy boltban, nézni kell a hirdetéseket folyamatosan itthon és külföldön.
Tudni kell, hogy mit akarsz, járj utána a típusoknak, válaszd ki azt a néhányat, ami neked kell és azokat keresd folyamatosan.
Decknél számíts arra, hogy a 15-20 év körüli készülékeket fel kell újítani először.
Kazettás deckek
Ha a lágy hang a cél mindenekelőtt, akkor ajánlom figyelmedbe a Denon cuccait, esetleg Marantzot, ill. CD-ből a Pio-nak a Legato Link Conversion-os készülékeit.
De a Denon a leglágyabb szerintem és mindegyik készüléktípusból van komoly cucca, csak ki kell fogni jó állapotút használtan.
Viszont a lágy hangzásért sokkal inkább felelős az erősítő meg a dobozok, mint a forráskészülék. Lehet, hogy az aktív dobozaid hangját akarod ezzel kompenzálni?
Köszönöm a tippeket! Nagyjából ilyesmire jutottan én is, bár nálam valami miatt a sorrend inkább Marantz-Denon, de ez már lehet csak a külcsíny miatt.
Lágyság ügyében: a KRK-k hangzásvilága nekem nagyon patent, nem feltétlen erről van szó. Csak azért említettem, hogy amolyan ~szubjektív támpontot is tudjak adni.
Kérdésem volna még: Budapesten tudnátok ajánlani olyan üzletet ahol használt hifivel nagyobb választékban találkozhatok? Ha több ilyen van, akkor tipp arra hogy hol a legjobbak a tapasztalatok?
Illetve: holott kazettám van raklapnyi, szeretnék üreseket is venni újra, de nem a Maxell UR-t meg TDK D-t hanem komolyabbakat. Ezzel kapcsolatban bármi ötlet? Kénytelen leszek Ebay-ről?
Boldog új hetet,
Olivér
Kazettás deckek
A keverőre (a PC kivételével) leginkább HI-FI eszközöket szeretnék kötni, ezek rendre: - Magnó deck (Legfontosabb!!!)
- CD lejátszó
- Lemezjátszó
(- Rádió)
Kérdéseim a következőek volnának:
- Új, viszont alapkategóriás, vagy használt de felső kategóriás HI-FI?
- Márka-típus javaslatok kedvező árfekvésű, de jó minőségű új berendezésekre?
- Márka javaslatok használt HI-FI-re? Mi az ami általában a legkevésbé kényes? (Nyilván ez nem garancia semmire, csak a tapasztalatok érdekelnének)
Objektív szempont: Lágy hangzás, precíz magasokkal
Ha a lágy hang a cél mindenekelőtt, akkor ajánlom figyelmedbe a Denon cuccait, esetleg Marantzot, ill. CD-ből a Pio-nak a Legato Link Conversion-os készülékeit.
De a Denon a leglágyabb szerintem és mindegyik készüléktípusból van komoly cucca, csak ki kell fogni jó állapotút használtan.
Viszont a lágy hangzásért sokkal inkább felelős az erősítő meg a dobozok, mint a forráskészülék. Lehet, hogy az aktív dobozaid hangját akarod ezzel kompenzálni?
Kazettás deckek
Tisztelt Kollégák!
Zenehallgatási és válogatás készítési szokásaimat nagyjából véglegesnek ítélem. Emiatt összegyűlt a bátorságom (és van rá egy kisebb szoba is ) 'A' technokrata szentélyemet létrehozni, ez ügyben járulnék elétek az ötleteimmel és kérdéseimmel.
Először ami már van:
Az erősítő-hangfal kérdés alól kibújtam, nem is hifi a téma: van két KRK Rokit RP6 G2 stúdió monitorom, izolátor padokkal, amik külön-külön erősítik maguknak amit én vagy a szomszédok hallani szeretnének.
http://cdn.head-fi.o...e7_KRKRP6G2.jpg
Ami még nincs de biztosan lesz:
1 db min. 4 sztereó csatornás keverő, szimmetrikus kimenettel (is) (ez utóbbi azért, hogy végre a hangfalak szimmetrikus (XLR) bemenetét ki tudjam használni).
Egyelőre a befutó ez ügyben:
http://warehousestud...tudio-2-079.jpg
Ja nem, bocsánat hanem ez:
http://www.friendlyh...mark-m6-usb.jpg
Jogosan kérdezheti hát az itt több ideje fórumozó hogy akkor mit is keresek itt.
Elsősorban mert roppant kényes vagyok arra hogy mi hogyan szól, és annak érdekében, hogy nekem tetszően szóljon (bármi), évtizedek óta megteszek minden tőlem és a pénztárcámtól telhetőt.
A keverőre (a PC kivételével) leginkább HI-FI eszközöket szeretnék kötni, ezek rendre:
- Magnó deck (Legfontosabb!!!)
- CD lejátszó
- Lemezjátszó
(- Rádió)
Kérdéseim a következőek volnának:
- Új, viszont alapkategóriás, vagy használt de felső kategóriás HI-FI?
- Márka-típus javaslatok kedvező árfekvésű, de jó minőségű új berendezésekre?
- Márka javaslatok használt HI-FI-re? Mi az ami általában a legkevésbé kényes? (Nyilván ez nem garancia semmire, csak a tapasztalatok érdekelnének)
Valószínű hogy ha kapok válaszokat, az első körben csak a kérdéseimet szaporítja, de azért előre is köszönök bármi nemű segítséget.
Zenei stílusok: Rock, metál, jazz, ambient, chillout, drone, ...
Objektív szempont: Lágy hangzás, precíz magasokkal
Szubjektív szempont: Az hogy 'szépen' szól valami előrébb való a steril precizitásnál
Mint hogy a legjobb rendszer a hangrendszer, a legjobbakat!
Olivér
Kazettás deckek
neked jó lenne csak nem vagy AIWÁS
Kazettás deckek
Aiwa AD-F990 poszter 1986
http://elektronika.vatera.hu/nosztalgia ... 03059.html
neked jó lenne csak nem vagy AIWÁS
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3158
Kazettás deckek
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009