Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Nálam wolt eccer a Nexus, és habár elismertem az erényeit, de mint hang, hát nekem sem jött be.El tom képzelni, h rajtam kiwü is wan olyan ember, akinek xintén nem jön be ez a hangzáswilág.
De mint mondtam, nem egy rossz hang.
Namost ha walakinek nem jön be a Heed hang, akkor nem kéne eröltetni neki, h a hangfalat is cserélje erre a wonalra...
tamsb77-nek ajánlom, h ne integráltban gondolkozzon, hanem esetleg egy Pass féle wégfokban, haxnáltan elég olcson is lehet xerezni.
pl Forte, Treshold, stb.
Perxe jo amiket te ajánlottál, azon gyártok termékei is.
Mintha írta volna tamasb, hogy a hanggal nem volt baja, ezért gondoltam, hogy talán jobb nem váltania, de lehet, hogy rosszul olvastam. Meg amúgy nekem végülis mind1.
Nem tudom, de én mindig úgy vagyok vele, hogy a hangfal eléggé fontos. Egy ilyen Nexus van már olyan kategória, hogy talán inkább hangfal cserében gondolkodnék. Mondjuk megpróbálható egy Sonido Aion is. Ahogy néztem most, barátibb az ára, mint ahogyan emlékeimből rémlett.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem tudom amúgy mik a láncod elemei, de nekem nehezen hihető, hogy pont ez a Nexus kombó lenne a szűk keresztmetszet. Forrásban hogy állsz; van analóg szekció? Ha nincs én a helyedben inkább ott nyitnék. Aztán hangfal. Lehet hogy jó amid van, nem ismerem, de mondjuk meghallgathatsz egy Heed Envoyt próbaképpen. Mondjuk arra többet kéne spórolni, de ..
Nálam wolt eccer a Nexus, és habár elismertem az erényeit, de mint hang, hát nekem sem jött be.
El tom képzelni, h rajtam kiwü is wan olyan ember, akinek xintén nem jön be ez a hangzáswilág.
De mint mondtam, nem egy rossz hang.
Namost ha walakinek nem jön be a Heed hang, akkor nem kéne eröltetni neki, h a hangfalat is cserélje erre a wonalra...
tamsb77-nek ajánlom, h ne integráltban gondolkozzon, hanem esetleg egy Pass féle wégfokban, haxnáltan elég olcson is lehet xerezni.
pl Forte, Treshold, stb.
Perxe jo amiket te ajánlottál, azon gyártok termékei is.
Sztereó erősitők
Nem tudom, hogy találok-e jobbat, de érdekel az összehasonlítás. Nyilván vissza nem akarok lépni. A boltokban sztárolt "neves" erősítők felé pedig biztosan nem kacsingatok
A következő helyekre elmennék helyedben hallgatózni: Sonido, Mellorn Audio, Soner Audio. Asszem mindenkinek van integráltja, bár erről a pre-vég kombóról úgy előre lépni, hogy integráltra váltasz nem hangzik egyszerűnek.
Mondjuk én is kacsingatok az előfok ügyben cserére, de az valszeg házon belül lesz, a végleges Nexusra.
Nem tudom amúgy mik a láncod elemei, de nekem nehezen hihető, hogy pont ez a Nexus kombó lenne a szűk keresztmetszet. Forrásban hogy állsz; van analóg szekció? Ha nincs én a helyedben inkább ott nyitnék. Aztán hangfal. Lehet hogy jó amid van, nem ismerem, de mondjuk meghallgathatsz egy Heed Envoyt próbaképpen. Mondjuk arra többet kéne spórolni, de ..
Sztereó erősitők
Amikor Zsoltot először megkerestem, hogy a meglévő Primare A10-es integrált erősítőmet szeretném lecserélni és mit ajánlana helyette, elhozta a Roksan integráltat és még valamit, amitől szerinte le fogok ülni. Ott hagyta nálam mindkét gépet (nem sokan teszik meg), de a Roksan után bekötve a másik ketyerét rögtön hallottam a különbséget (pláne amikor elkezdett belemelegedni ). Na ő volt Nexus végfok, amit Zsolt nálam is hagyott némi anyagi ellenszolgáltatás és a Primare-ért cserébe.
Röviden: a Roksan nincs egy kategóriában a Nexussal.
És akkor miből gondolod, hogy egykétszázezerért találsz olyan integrált erősítőt ami a Nexus nyomába érne? Nem igazán ismerem ezt a modellt csak 10 percet hallottam egy "Nexus mono" erősítőt a Heednál /a fejhallgató erősítő kapcsán amit aztán végül nem ott vettem/ de az a hang nagyon nem a boltokban sztárolt és neves csicsás integrált erősítők világa volt ám!
Nem tudom, hogy találok-e jobbat, de érdekel az összehasonlítás. Nyilván vissza nem akarok lépni. A boltokban sztárolt "neves" erősítők felé pedig biztosan nem kacsingatok
Sztereó erősitők
Amikor Zsoltot először megkerestem, hogy a meglévő Primare A10-es integrált erősítőmet szeretném lecserélni és mit ajánlana helyette, elhozta a Roksan integráltat és még valamit, amitől szerinte le fogok ülni. Ott hagyta nálam mindkét gépet (nem sokan teszik meg), de a Roksan után bekötve a másik ketyerét rögtön hallottam a különbséget (pláne amikor elkezdett belemelegedni ). Na ő volt Nexus végfok, amit Zsolt nálam is hagyott némi anyagi ellenszolgáltatás és a Primare-ért cserébe.
És akkor miből gondolod, hogy egykétszázezerért találsz olyan integrált erősítőt ami a Nexus nyomába érne? Nem igazán ismerem ezt a modellt csak 10 percet hallottam egy "Nexus mono" erősítőt a Heednál /a fejhallgató erősítő kapcsán amit aztán végül nem ott vettem/ de az a hang nagyon nem a boltokban sztárolt és neves csicsás integrált erősítők világa volt ám!
Sztereó erősitők
Erre próbáltam én is célozni
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Ja csak az erősítő típusát felejtettem el: Roksan Kandy L3.
Elhiszem hogy jó erősítő ez a Roksan de szerintem a nexus elő-végfokhoz képest nem lenne előrelépés.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Sztereó erősitők
Ja csak az erősítő típusát felejtettem el: Roksan Kandy L3.
Sztereó erősitők
Pontosítva a nyitó gondolatomat tehát a célom az lenne, hogy hangminőség terén lépjek előre, nem baj, ha ez kisebb teljesítményű készülékkel valósítható meg. Azt hiszem, így már tiszta mit is szeretnék
Szerintem keresd fel Vadászt. Fellelhető nála most egy olyan erősítő ami nagyon tarol most mindenfelé, a Whathifi Angliában az év erősítőjének választotta és bizony tényleg jó! Én Naim Nait5össel szemben hallottam de szerintem annál jobb. Persze milyen hangfallal meg egyébbel az mind fontos. De egyébként is úgy ismerem Vadászt, hogy szívesen segít!
Sztereó erősitők
Kedves fórumtársak!
Egyenlőre csak elméleti síkon (de remélhetőleg belátható időn belül megvalósíthatóan) véleményeket várnék a következő témában:
Foglalkoztat a gondolat, hogy lecserélném Heed Nexus S100-as előfokom és végfokom egy komoly integrált típusra, több ok miatt is. A jelenlegi nappalim kb. 20nm és bár jövő ilyenkor már az új lakásunkban leszünk, az ottani nappali sem lesz nagyobb (igaz, hogy plusz egy légtérben lesz az étkező, ami még kb. 15nm).
Tapasztalataim szerint a Nexus elő-végfok combo nem tudja kifutni magát, 100W-ja túl sok a mostani és leendő nappalimba, ezért gondolom, hogy esetleg valami kisebb teljesítményű integrált típust keresnék, ami már kis hangerőn is hasonló részletező képességgel és dinamikával szólal meg. A hangfalam Usher CP730-as álló hangfal.
Várom a tapasztalatokat, véleményeket
Keress privát vonalon!
Főleg, ha a Nexus hangja , egyébként tetszik!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ha újat akarsz én a yami 457 (45 Eft) vagy 557 et(75 E Ft) ajánlom.Nagyon jó áruk van kicsit kifutott model mert követi öket a 459 és 559 de még legalább talán beszerezhetőek.
Egyébként használtba nem gondolkjodtál amin még gari is van?
Mondjuk yami 750 vagy onkyo 601 vagy pio vsx915 denon 2105.
de, akár lehet, ez egész szimpatikus Yamaha RX-V750
az Onkyóról szinte semmit nem találtam:(
Melyik onkyoról, és mit szeretnél róla tudni?
paraméterei, évjárat, ár:)
meg jamahának ár:)
Sztereó erősitők
Kedves fórumtársak!
Egyenlőre csak elméleti síkon (de remélhetőleg belátható időn belül megvalósíthatóan) véleményeket várnék a következő témában:
Foglalkoztat a gondolat, hogy lecserélném Heed Nexus S100-as előfokom és végfokom egy komoly integrált típusra, több ok miatt is. A jelenlegi nappalim kb. 20nm és bár jövő ilyenkor már az új lakásunkban leszünk, az ottani nappali sem lesz nagyobb (igaz, hogy plusz egy légtérben lesz az étkező, ami még kb. 15nm).
Tapasztalataim szerint a Nexus elő-végfok combo nem tudja kifutni magát, 100W-ja túl sok a mostani és leendő nappalimba, ezért gondolom, hogy esetleg valami kisebb teljesítményű integrált típust keresnék, ami már kis hangerőn is hasonló részletező képességgel és dinamikával szólal meg. A hangfalam Usher CP730-as álló hangfal.
Várom a tapasztalatokat, véleményeket
Keress privát vonalon!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Sztereó erősitők
mindenre nyitott vagyok
Sztereó erősitők
Pontosítva a nyitó gondolatomat tehát a célom az lenne, hogy hangminőség terén lépjek előre, nem baj, ha ez kisebb teljesítményű készülékkel valósítható meg. Azt hiszem, így már tiszta mit is szeretnék
Külhoni termékben gondolkozol, vagy érdekel hazai is?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Ha újat akarsz én a yami 457 (45 Eft) vagy 557 et(75 E Ft) ajánlom.Nagyon jó áruk van kicsit kifutott model mert követi öket a 459 és 559 de még legalább talán beszerezhetőek.
Egyébként használtba nem gondolkjodtál amin még gari is van?
Mondjuk yami 750 vagy onkyo 601 vagy pio vsx915 denon 2105.
de, akár lehet, ez egész szimpatikus Yamaha RX-V750
az Onkyóról szinte semmit nem találtam:(
Melyik onkyoról, és mit szeretnél róla tudni?
Sztereó erősitők
Inkább használt kb. 500eFt körül.
Sztereó erősitők
mert egy komolyabb elő-végfok párost szerintem már nem tudnék megfizetni
Akkor ha jól értem, a váltással egy célod van: jobb hangminőség.
Mekkora a kereted? Új vagy használt vasban gondolkozol?
Sztereó erősitők
mert egy komolyabb elő-végfok párost szerintem már nem tudnék megfizetni
Sztereó erősitők
Igazad van, lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Az elvi csre oka nem a teljesítmény, hanem inkább kíváncsi lennék komolyabb integrált erősítővel rendelkező tulajok véleményére.
Miért integrált?
Sztereó erősitők
Igazad van, lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Az elvi csre oka nem a teljesítmény, hanem inkább kíváncsi lennék komolyabb integrált erősítővel rendelkező tulajok véleményére.
Sztereó erősitők
McIntosh 6300
Nincs szükséged a Heed 100 wattjára, ezért lecseréled egy "Macire"?
Sztereó erősitők
Tapasztalataim szerint a Nexus elő-végfok combo nem tudja kifutni magát, 100W-ja túl sok a mostani és leendő nappalimba, ezért gondolom, hogy esetleg valami kisebb teljesítményű integrált típust keresnék, ami már kis hangerőn is hasonló részletező képességgel és dinamikával szólal meg.
Miért kellene "kifutnia magát"?
Szvsz csak azért semmi esetre se cseréld le, mert hogy túl nagy a teljesítménye. Nem vagy megelégedve a hangjával?
Sztereó erősitők
Addig is feldobnék két típust véleményezésre, ill. a Nexus combo-val történő összehasonlítás érdekelne inkább:
Naim Nait5 és McIntosh 6300