Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Kábelezzünk
Szigetelés van a kábelen, hisz anélkül nem készülhetett volna induktivitás belőle ...és ha jó hangú tekercsként ez a bizonyos szigetelés sok-sok milliós hangú hangsugárzókban "nem vágta tönkre a hangot", akkor hidd el, hangsugárzókábelként sem fogja.
Szia! És milyen átmérőről beszélünk, mert gondolom az erősítő teljesítménye befolyásolja a kábelek szükséges átmérőjét. Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Kábelezzünk
ez így jól hangzik, de valamilyen szigetelés csak kell a tekercsre... és ahogy hallom nem megfelelő szigeteléssel tönkre lehet vágni az amúgy jó hangú kábelt..
Szigetelés van a kábelen, hisz anélkül nem készülhetett volna induktivitás belőle ...és ha jó hangú tekercsként ez a bizonyos szigetelés sok-sok milliós hangú hangsugárzókban "nem vágta tönkre a hangot", akkor hidd el, hangsugárzókábelként sem fogja.
A kérdés tárgytalan.
Ismert a tekercs tömege, a drót átmérője és a réz sürüsége.
Ebből kiszámítható a hossz, ha légmagos.
longkft.hu/audioblog/
A házimozim teljes kábelezése (bi-kábelezett center és rear csatornák, bi-amplifikált frontok), valamint az összes hangdoboz belső átkábelezése 2 db 2,2 mH Jantzen tekercsből kijött - nem panaszkodom a hangképre, tökéletes egység, tér, jelenlétérzet, finomságok, részletek!
Ez kb. 10 éve történt, azóta sem hangfalakat, sem hangszórókábelt nem cseréltem - talán nem véletlenül
ez így jól hangzik, de valamilyen szigetelés csak kell a tekercsre... és ahogy hallom nem megfelelő szigeteléssel tönkre lehet vágni az amúgy jó hangú kábelt..
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Kábelezzünk
A házimozim teljes kábelezése (bi-kábelezett center és rear csatornák, bi-amplifikált frontok), valamint az összes hangdoboz belső átkábelezése 2 db 2,2 mH Jantzen tekercsből kijött - nem panaszkodom a hangképre, tökéletes egység, tér, jelenlétérzet, finomságok, részletek!
Ez kb. 10 éve történt, azóta sem hangfalakat, sem hangszórókábelt nem cseréltem - talán nem véletlenül
Kábelezzünk
A kérdés tárgytalan.
Ismert a tekercs tömege, a drót átmérője és a réz sürüsége.
Ebből kiszámítható a hossz, ha légmagos.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Kábelezzünk
Jól hangzik. Próbáltad már, vagy csak "elmélet"?
Van olyan "megfertőzött" ismerősöm, aki a Magneplanáromból kivett gyári (noname) tekercsekből kábelezte be házimoziját, van, aki Jantzen ribbon-tekercsből készített hangszórókábelt audio-rendszeréhez.
Sőt,van fórumtársunk, aki kábeleire a földelt árnyékolást is ribbon-induktivitásból készítette.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Honnan lehet tudni,hogy hány méter drót van a tekercsen ?
Ezt ráírják valahol ?
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2861
Kábelezzünk
Ajánlat 2
Érdemes ezen elgondolkodni másoknak is.
A kábelek legfontosabb része, maga a vezető anyag. A többi (szigetelés, borítás, csatlakozók, feliratozás) nem (mindig) javít a vezető meghatározó minőségén, viszont ezek nélkül - főleg a "jól csengő" név nélkül - eladhatatlan.
Hol található garantáltan jó minőségű vezetőanyag (akár ezüst is, vagy ribbon is) a legvékonyabb, szükséges szigetelőréteggel, ráadásul ugyanazon gyár (vagy ugyanazon kábelanyagot felhasználó egyéb gyártók) konfekcionált hangszórókábeleihez képest viccesen olcsó?
Tekercs (induktivitás).
Veszel egy szimpatikus tekercset (Jantzen, Mundorf, Visaton) néhány ezer forintért, letekered róla a drótot, méretre vágod, a végeit megpucolod (pl. lecsiszolod) a szigeteléstől, bekötöd - zenehallgatás közben a "széles vigyor" garantált!
Ha "márkahű" akarsz maradni, megnézed, mit használ a Monitor Audio a keresztváltójában, s ugyanazt választod, így tovább erősítve az MA által meghatározott hangzásvilágot.
Jól hangzik. Próbáltad már, vagy csak "elmélet"?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Kábelezzünk
Milyen hangfal kábelt tudnátok ajánlani egy Monitor Audio br5 és egy Yamaha ax-570 közé?
Én valami megfizethető természetesen nem high-end kábelre gondoltam!
Érdekelne még a vastagság (keresztmetszet) és a bi-wire is érdemes odafigyelni ezekre?
Ajánlat 2
Érdemes ezen elgondolkodni másoknak is.
A kábelek legfontosabb része, maga a vezető anyag. A többi (szigetelés, borítás, csatlakozók, feliratozás) nem (mindig) javít a vezető meghatározó minőségén, viszont ezek nélkül - főleg a "jól csengő" név nélkül - eladhatatlan.
Hol található garantáltan jó minőségű vezetőanyag (akár ezüst is, vagy ribbon is) a legvékonyabb, szükséges szigetelőréteggel, ráadásul ugyanazon gyár (vagy ugyanazon kábelanyagot felhasználó egyéb gyártók) konfekcionált hangszórókábeleihez képest viccesen olcsó?
Tekercs (induktivitás).
Veszel egy szimpatikus tekercset (Jantzen, Mundorf, Visaton) néhány ezer forintért, letekered róla a drótot, méretre vágod, a végeit megpucolod (pl. lecsiszolod) a szigeteléstől, bekötöd - zenehallgatás közben a "széles vigyor" garantált!
Ha "márkahű" akarsz maradni, megnézed, mit használ a Monitor Audio a keresztváltójában, s ugyanazt választod, így tovább erősítve az MA által meghatározott hangzásvilágot.
longkft.hu/audioblog/
Ez mind ok,de van értelme a bi-kábelezésnek?Minden félét olvastam jót is meg,hogy sok értelme nincs!Vagy csak egyszerűen tapasztaljam ki,hogy a bi-kábel ezés a jobb vagy a "sima" kábelezés?
cseréld le a hangfalad a jumpereit. általában egy vacak lemez köti össze a terminálokat. cseréld le egy normális jumperre fapaci,néhai, valhalla mind csinálnak ilyesmit. Aztán egy normális kábel,jobb lesz, mint két gyengébb.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Kábelezzünk
Ez mind ok,de van értelme a bi-kábelezésnek?Minden félét olvastam jót is meg,hogy sok értelme nincs!Vagy csak egyszerűen tapasztaljam ki,hogy a bi-kábel ezés a jobb vagy a "sima" kábelezés?
cseréld le a hangfalad a jumpereit. általában egy vacak lemez köti össze a terminálokat. cseréld le egy normális jumperre fapaci,néhai, valhalla mind csinálnak ilyesmit. Aztán egy normális kábel,jobb lesz, mint két gyengébb.
Kábelezzünk
Ez mind ok,de van értelme a bi-kábelezésnek?Minden félét olvastam jót is meg,hogy sok értelme nincs!Vagy csak egyszerűen tapasztaljam ki,hogy a bi-kábel ezés a jobb vagy a "sima" kábelezés?Próbáld ki olcsó villanydróttal. Ha neked bejön,akkor csináld meg.Van aki esküszik rá,van aki szerint parasztvakítás és marketing fogás (több kábelt lehet eladni)
Nekem nem jött be,de lehet,hogy a te rendszeredbe neked bejön. A te rendszered,a te füled és a te izlésed. Az a lényeg,hogy neked tetszem. A többi nem számít.
Van aki különböző hosszúságú kábelet használ a magashoz és a mélyhez és pozitív hatást tapasztal.
Ezt is kipróbálhatod olcsó dróttal.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok!
Milyen hangfal kábelt tudnátok ajánlani egy Monitor Audio br5 és egy Yamaha ax-570 közé?
Érdekelne még a vastagság (keresztmetszet) és a bi-wire is érdemes odafigyelni ezekre?
Időnként leírom, van, aki kipróbálja és boldogan használja "nagy" rendszerekben is, van, aki átsiklik felette, s vannak, akik röhögve legyintenek...
Veszel a helyi villanyboltban 1 mm-es tömör villanykábelt (mcu 1). A kék legyen a mínusz, a fekete a plusz. A kékből oldalanként 1-1 szálat vegyél a megfelelő hosszban, a feketéből pedig 2-2 szálat. Készítesz oldalanként 1-1 laza hármasfonást (nőrokonaid segítenek). Amennyiben bi-wire módban szeretnéd a hangfalaidat bekötni, úgy oldalanként 2-2 "fonatot" készítesz.
Bekötöd és néhány napi bejáródás után, vigyorogva zenét hallgatsz.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Sziasztok!
Kábelezzünk
Köszönöm.
Ha már itt tartunk, mit tartotok jobbnak a hangfalnál? Csupaszon összesodorva a drótot, vagy befuttatva ónnal?
Régebben 'meztelenül' használtam. Kb. fél évig jó, aztán lehet blankolni, mivel az oxidálódástól 'fakul' a hang. Megunva a kábel vágdosást/blankolást, áttértem egy olcsó ám - számomra - egyszerű megoldásra. Többféle ónt és banánt kipróbálva ennél az égbekiáltóan komoly 'minimal' dugónál tettem le a voksom:
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 240g.p.566
Semleges. Nem hallom a létét. Létezik többféle fogadó átmérővel. (anakondához kevés ) Sima ezüstmentes ónnal vékonyan forrasztva nekem bevált. Egy évben egyszer csak kontakt tisztító/javító ápolás és a zene szól tovább. Persze se szeri se száma a 'bevált recepteknek'. Vannak más irányú tapasztalatok és ajánlások...én javaslom a személyes próbát minél több területen - már amennyire a buxa engedi - és fogod tudni, hogy számodra mi a jó.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Nekem csövesnél egyik se. Inkább a tömör UP-OCC rézdrót.
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... uw21.p.839
Az 1.3-as teflonos is megér egy misét...csak sajna kúszik felfelé az ára.
>
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Persze valójáben fogalmam sincs milyen paraméterektől függ a jó hangzás, de gondolom a vezetők közötti kapacitás, a dielektrikum anyaga, a vezető anyaga, esetleg bevonata mind-mind szerepet játszhat.
Csak hangosan gondolkodok, bocsánat..
Na, ha erre a kérdésedre megtalálod a választ, oszd meg feltétlenül. Akkor végre be lehetne zárni ezt a topicot.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
Köszönöm.
Ha már itt tartunk, mit tartotok jobbnak a hangfalnál? Csupaszon összesodorva a drótot, vagy befuttatva ónnal?
Nekem csövesnél egyik se. Inkább a tömör UP-OCC rézdrót.
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... uw21.p.839
Audioline fórumtárstól sikerült vennem kedvező áron 4*1 métert.
Az erősítőbe csupaszon van, a hangfalnak műanyag a szorító csavarja, ott nem mertem csupaszon, ott csavaros Z banán van.
Ha csak a fenti két verzió közül lehet választani,akkor én nem ónoznék.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Kábelezzünk
Nem ajánlanám,Klotz kábellel nem nyúlnál mellé....és a büdzsébe is belefér.
Ha megoldható,hogy a hangfalnál vagy az erősítőnél csupaszon csatlakoztasd akkor azt ajánlom.
Így még pénzed is több marad magára a kábel vásárlásra.
A másik, a Kácsában hétvégén 20% engedmény minden termékre!
Nagyon segítőkészek....
Köszönöm.
Sztem maradok akkor a Kácsa-Klotz kombónál, csak az a baj, h hétvégén nem leszek Pesten.
Persze nem hagy nyugodni a kíváncsiság, úgyhogy lehet rendelek koax kábelt és megnézem azzal is.
Ha nem is összekötő kábelnek, de hangfalkábelnek próbálta már valaki a koax kábeleket? Vagy nagyon elvetemült a gondolat? Lehet kapni olyat is, aminek 2,6 mm2-es a belső vezetője.
Persze valójáben fogalmam sincs milyen paraméterektől függ a jó hangzás, de gondolom a vezetők közötti kapacitás, a dielektrikum anyaga, a vezető anyaga, esetleg bevonata mind-mind szerepet játszhat.
Csak hangosan gondolkodok, bocsánat..
- tannoy j303
- V.I.P.

- Értékelés: 140
Kábelezzünk
Köszönöm a tippeket, ezek a KáCsa-s csatik elég jónak tűnnek.
Viszont az a "habókos" ötletem támadt, hogy meg lehetne próbálni a következőt:
http://www.aliexpress.com/item/1Set-P61 ... eb201560_4
Ebből nyilván csak a kábelt használnám fel. Viszont mivel ezek elég pontos mérésekhez való kábelek, ezért arra gondoltam, hogy talán itt is jók lehetnek.
Mit gondoltok erről? Nem egy nagy pénz, 1400 Ft-ból idepostáznak egy ilyet kínából...
Szerintetek érdemes lenne kipróbálni?
Én sem bonyolítanám a helyedbe, pl itt vehetsz a fórumon használtba összerakva klotzot,persze ha még megvan http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... l=%2Bklotz . Mi kell még 80cm hossz ,összerakva,kígyóbőr ja és 2e az ára.
Kábelezzünk
Nem ajánlanám,Klotz kábellel nem nyúlnál mellé....és a büdzsébe is belefér.
Ha megoldható,hogy a hangfalnál vagy az erősítőnél csupaszon csatlakoztasd akkor azt ajánlom.
Így még pénzed is több marad magára a kábel vásárlásra.
A másik, a Kácsában hétvégén 20% engedmény minden termékre!
Nagyon segítőkészek....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
Klotz és hozzá Kácsá-s csatik szerintem jók lennének...
Köszönöm a tippeket, ezek a KáCsa-s csatik elég jónak tűnnek.
Viszont az a "habókos" ötletem támadt, hogy meg lehetne próbálni a következőt:
http://www.aliexpress.com/item/1Set-P61 ... eb201560_4
Ebből nyilván csak a kábelt használnám fel. Viszont mivel ezek elég pontos mérésekhez való kábelek, ezért arra gondoltam, hogy talán itt is jók lehetnek.
Mit gondoltok erről? Nem egy nagy pénz, 1400 Ft-ból idepostáznak egy ilyet kínából...
Szerintetek érdemes lenne kipróbálni?
Kábelezzünk
Ezen az arszinvonalon, ezek a dugok szerintem nagyon jok, semleges hanguak, es mar eleg jol szerelhetok is:http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 1gt6.p.270
Tobb meretben is kaphato, a szerelt kabel vastagsaganak megfeleloen.
Kábelezzünk
Sziasztok!
A kérdésem nekem is hasonló lenne, azzal a különbséggel, hogy nem szeretnék tízezreket elkölteni/kábel, max 2-3 eFt-ot. Viszont nem áll távol tőlem a forrasztópáka meg a kábelblankolás.
Tudnátok tanácsot adni, hogy 2-3 eFt-ig milyen gyártó milyen kábeleit érdemes nézegetni erre a célra (illetve deck és erősítő közé)?
B verziónak milyen kábelből és csatikból érdemes kábelt készíteni? Sajna csatik terén csak a 60-70 Ft-os fekete műanyag borítású gagyikkal hozott össze eddig az élet, azokért annyira nem tudok lelkesedni, mást (márkákat, gyártókat, beszerzési forrásokat) meg nem ismerek.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Szép napot mindenkinek!
Attila
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Kábelezzünk
Sziasztok!
A kérdésem nekem is hasonló lenne, azzal a különbséggel, hogy nem szeretnék tízezreket elkölteni/kábel, max 2-3 eFt-ot. Viszont nem áll távol tőlem a forrasztópáka meg a kábelblankolás.
Tudnátok tanácsot adni, hogy 2-3 eFt-ig milyen gyártó milyen kábeleit érdemes nézegetni erre a célra (illetve deck és erősítő közé)?
B verziónak milyen kábelből és csatikból érdemes kábelt készíteni? Sajna csatik terén csak a 60-70 Ft-os fekete műanyag borítású gagyikkal hozott össze eddig az élet, azokért annyira nem tudok lelkesedni, mást (márkákat, gyártókat, beszerzési forrásokat) meg nem ismerek.
Szép napot mindenkinek!
Attila
Cat5 esetleg?
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Kábelezzünk
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Attila
http://www.tme.eu/hu/details/syse03.005 ... f5ea26d415
Egy lehetőség.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i