Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Az apróban itt hirdetek 7000-es H/K-t(az egyik barátomé), és 110-re tartja, csakhát régi típus ugyebár, de jó hangú.
A Clarusok jól muszikálnak H/K-val, nagyobb Yamahákkal.
Ja és rea4 mindig hirdet vmi jót elég olcsón, beszéld meg vele sztem is.
azt hirdetést nem is láttam. mindenesetre nem vok a bukszám ellensége; ha 100k körül vmi szupert lehet kifogni akkor az elgondolkodtató.
Ja, holnap megyek Rea-hoz, természetesen konzultálok vele is.
Sztereó erősitők
Ezen kondíciók közt az AX2-est,vagy a Yami 1700ast javallanám.1600 már nem nagyon van.De úgyis jössz holnap,átrágjuk...
noná,h szóbahozom!
Ha nem jössz túl korán,tán még meg is nézhetsz egyet-kettőt....
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Sztereó erősitők
Ezen kondíciók közt az AX2-est,vagy a Yami 1700ast javallanám.1600 már nem nagyon van.De úgyis jössz holnap,átrágjuk...
noná,h szóbahozom!
Sztereó erősitők
Ha pio -ban gondolkodol én a Pio AX5Ai javaslom.A nyiregyházi plázában még lehet kapni. 260az ára igaz.
De 20 kg fölött van jóval és 600W táp 2x27.000.-uF kondikkal szerintem szépen ki tudná hajtani azokat a nagy clarusokat.
DigitalPlaza
Én még helyedben az Onkyo 804 et is figyelembe venném THX select2 is van benne, meg nekem is onkyo 601 van és moziban nekem jobban tetszik mint az akkori vele egy kategóriában lévő yami 740-es.
Én a "kis" yami 659-el nem foglalkoznék mert kicsi a Rheákhoz.
A Pio AX2 elég drága akkor már a régebbi AX5 mert sokkal jobb.
A harman 435 sem kicsi gép és biztos ki tudná hajtani a Clarusokat kérdés hogyan szólna vele....
A Denonok nekem moziban nem tetszenek mivel semlegesek vagyis semmi kiugró nincs bennük, számomra egyenletesen teljesítenek akár akció akár drámai mozi alkotásban, akkor már inkább yami 1600-os mert annak dögösebb a hangja jobban mozira van hangolva szerintem mint a denon.
Annyi biztos egy yami DSP A1 vagy egy HK 7000 szerintem olyan kategória volt mint most egy yami DSP Z9 , annyi biztos ha majdnem 200 ropit kiadsz érte ott van a para mi van ha véletlenül valami baja lesz, bár ezek a készülékek szerintem elég megbízhatóak, főleg ilyen magasabb kategóriában.
hmm, én is a Pio-ra szavaznék, monnyuk AX5Ai ára kicsit drága,de biztos van olcsóbban is,úgyhogy utánanézek.
Az Onkyo-ban nem vmi nagy a kínálat és az általam megadott árban meg jobbnak tűnik pl. a Pio. plussz Big leszólta az Onkyot.
Ami az xtra features-eket illeti,nem igazán hoznak lázba, a lényeg a hangzás.
A Denon sztem is "kevés" ebben az árfekvésben a többihez képest,ezért hagytam a lista végére.
A Yamaha izgat még a számomra kicsit "sötétló" Pio mellett.plussz a H/K amit nem lehet megkerülni. Szóval pillanatnyilag ez a 3 márka tűnik befutónak,de majd alakul még.
Tudom,h ezek többnyire strapabíróak,de szeretnék garis lehetőleg újat venni.
Sztereó erősitők
Bigi, rosszabb vagy, mint egy Amway ügynök
Most épp forditwa wan, me én wettem töle, csak még nem állitotta be. :kiraly:
Wixont jol elfelejtette.
Étöd, wazze?
Különben is nyasgem!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Pioneer VSX-AX2AS-S THX Select 2 Yamaha RX-V1600RDS THX Select 2
Pioneer VSX-2016 V THX Select 2
Harman Kardon - AVR-435
Denon AVR-2807 7.1
Yamaha RX-V659 7.1
Denon AVR-2307 7.1
Én ezeket venném meg olcsóbban.
2007-01-02 | Zalán | 06-303-431714 | Budapest
HARMAN KARDON AVR 7000 házimozi erősítő 5x100W DTS, HDCD, Logic7.
23kg 1100W maximális fogyasztás, továbblépés miatt eladó. Irányár: 149000 Ft.
2007-01-02 | Yamaha | 06-30-9741-330 |
Yamaha DSP-A1 házimozi erősítő eladó.
A készülék arany színű lakkozott fa oldallapokkal.
Állapota makulátlan, olyan mint az új.
A mai napig az egyik legjobb hangú házimozi erősítő.
Eredeti dobozában, távvezérlővel leírással igényesnek eladó,esetleg kisebb értelmes csere érdekelhet.
Ára: 189e. FT
Az apróban itt hirdetek 7000-es H/K-t(az egyik barátomé), és 110-re tartja, csakhát régi típus ugyebár, de jó hangú.
A Clarusok jól muszikálnak H/K-val, nagyobb Yamahákkal.
Ja és rea4 mindig hirdet vmi jót elég olcsón, beszéld meg vele sztem is.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
...egyébként mekkora helységben fogol mozizni?
28-30nm.
Sztereó erősitők
De úgyis jössz holnap,átrágjuk... :kiraly:
Hozzám kb miko ex ki a fene?
Tartom magam keményen...Még nem sózott rám semmit!!
Igaz,rábeszélt valamire,de legalább nem bántam meg...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Sztereó erősitők
De úgyis jössz holnap,átrágjuk...
Hozzám kb miko ex ki a fene? :kiraly:
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Sztereó erősitők
De úgyis jössz holnap,átrágjuk... :kiraly:
Öhömm....Mea culpa!!!
Legyen holnapután,vagy péntek,ha megfelel...
Sztereó erősitők
De úgyis jössz holnap,átrágjuk...
Sztereó erősitők
Üdvözlök mindenkit! Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Segítségre van szüksém. Keresek McIntosh MA 5100 integrált erősítőt de nem igazán lelek Mo.-on. Az Ebay-al meg valahogy nem bírkózok pedig az USA-ban még lenne is jó áron. Ha valaki tud esetleg eladót jó állapotban keressen meg e-mailban.
Üdv Tibor
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
Sztereó erősitők
Pioneer VSX-AX2AS-S THX Select 2
Yamaha RX-V1600RDS THX Select 2
Harman Kardon - AVR-435
Denon AVR-2807 7.1
Yamaha RX-V659 7.1
Denon AVR-2307 7.1
Sztereó erősitők
...egyébként mekkora helységben fogol mozizni?
Sztereó erősitők
Ha pio -ban gondolkodol én a Pio AX5Ai javaslom.
A nyiregyházi plázában még lehet kapni. 260az ára igaz.
De 20 kg fölött van jóval és 600W táp 2x27.000.-uF kondikkal szerintem szépen ki tudná hajtani azokat a nagy clarusokat.
DigitalPlaza
Én még helyedben az Onkyo 804 et is figyelembe venném THX select2 is van benne, meg nekem is onkyo 601 van és moziban nekem jobban tetszik mint az akkori vele egy kategóriában lévő yami 740-es.
Én a "kis" yami 659-el nem foglalkoznék mert kicsi a Rheákhoz.
A Pio AX2 elég drága akkor már a régebbi AX5 mert sokkal jobb.
A harman 435 sem kicsi gép és biztos ki tudná hajtani a Clarusokat kérdés hogyan szólna vele....
A Denonok nekem moziban nem tetszenek mivel semlegesek vagyis semmi kiugró nincs bennük, számomra egyenletesen teljesítenek akár akció akár drámai mozi alkotásban, akkor már inkább yami 1600-os mert annak dögösebb a hangja jobban mozira van hangolva szerintem mint a denon.
Annyi biztos egy yami DSP A1 vagy egy HK 7000 szerintem olyan kategória volt mint most egy yami DSP Z9 , annyi biztos ha majdnem 200 ropit kiadsz érte ott van a para mi van ha véletlenül valami baja lesz, bár ezek a készülékek szerintem elég megbízhatóak, főleg ilyen magasabb kategóriában.
Sztereó erősitők
Eredeti dobozában, távvezérlővel leírással igényesnek eladó,esetleg kisebb értelmes csere érdekelhet.
No,igen.gyanítom,h jobban szólnak,de rosszabbul tuti,h nem mint amiket írtam. két gondom van velük: a Hificity-s,aprónetes cuccoktól, régebbi használtaktól tartok kissé,mert ahhoz nekem túl drága,h bekrepáljon rövid idő alatt.Másik -ugyan jelentéktelenebb apróság, de nekem számít- h újat szeretnék,ami még senkié nem volt. vagy legalább "majdnem" új.
köszi a gyors választ!
Sztereó erősitők
Pioneer VSX-AX2AS-S THX Select 2 Yamaha RX-V1600RDS THX Select 2
Harman Kardon - AVR-435
Denon AVR-2807 7.1
Yamaha RX-V659 7.1
Denon AVR-2307 7.1
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
a mély technikai elemzések után egy prózai -talán idevágó- kérdésem lenne,-lazításképpen.
HM erősítő kerestetik az új rendszerembe Clarus Rhea hangfalak meghajtásához Eddig az alábbi erősítőket néztem eddig ki :
Pioneer VSX-AX2AS-S THX Select 2
Yamaha RX-V1600RDS THX Select 2
Harman Kardon - AVR-435
Denon AVR-2807 7.1
Yamaha RX-V659 7.1
Denon AVR-2307 7.1
Szóval szeretnék kérni pár szubjektív-objektív véleményt,tanácsot,h melyik lehetne a legjobb ár-értékű választás. Ami az árat illeti ,200e körüli összeg lenne rá.Jó vétel esetén esetleg 250-ig elmegyek.
Ezeken kívül még más is szóbajöhet persze,de csak ha garis.és max pár hónapos.
Tudom, régebbi használt típus jobb vétel lehet,de inkább újabb kéne.
Ami elvárás: mozihoz tökéletes legyen, zenében nem kell nagyot szólnia.
Amúgy meg alapjában csak mulatni lehet a transzcendentális képességekkel rendelkező távgyógyász gurukon
kf
nemtom...
ha valami rendellnességet veszel észre az autón és felhívod a szerelődet, soxor kapásból megmondja,mi a hiba. ezek a dolgok nem csodák, csak tapsztalati úton szerzett ismeretek felelvenítése. elgé sok helyen installáltam már trio-t és nem egyfajtát. classicot is, simát is(még Holger barátod kérésére is). mindezek mellett ismerem a készülékeid, drótjaid, állványaid hangját és nem nehéz összerakni a hangképet. nem kell itt elbagatelizálni ezt a dolgot,mert bármikor meg tudom muttani,hogy akár egy uno-s rendszer is bőven sokkal jobb tud lenni,mint egy ÚJ triós. csak install kérdése.
de ez az egész onnan indult,hogy a basszusodat nehezményeztem. a trio elvileg 108dB lenne. ez nem piskóta és a basszusszekciót fel kell tornázni ehhez legább 104-105dB-re. ezért alklamaz az avnatgarde szubot, lévén az egyébként alapvetőne is nagy érzékenységű mélyhangszórókhoz igen nagy tölcsér kellene,ami nem fér a szobába. nos, csak az UNO-hoz alkalmazott sub225ctrl-pro szubok az uno101dB-es érzékenységének kiszolgáláshoz kb teljesítményük 65-75%-án futnak(speaker bementi terminálon hajtva,nem előfokról) és ebből 2db van,egyenként 2db 25cm-es méylsugárzóval, 250W-al meghajtva. de ez oldalanként. szal 2dB 250W-os szub hajt(de ez nem pontos megfogalmazás,mert a végfok hajt és a szub azt a néhány decibelnyi eltérést korigálja,ami a szub alapértelmezett érzékenysége és a tölcséres hangszórók között fennál) és ér el így 101dB érzékenységet. a duo már 103dB és már igen oda kell tekerni a szubot. a trio 108dB-éhez ez a szub is kevés már(és mondom 2db!!! nem egy) ezért "csórókra" is gondolva,bár lehet inkább a kis szobákra az avantgarde a triot adja 2db sub230ctrl-pro szubbal is,ami azért már erősebb,mint a 225 a szubonkénti 2db 30centis mélynyomóval. de az igazi ehhez való szub a basshorn,ahol az oldalanként 350W-os végfok hajtja a 2db 30centis mélyet,de tölcsérbe téve. ezek a számok nem túl illyesztőek néhány amcsi vagyány specifikációja mellett,mígnem megnézzük az normál és a zenei teljesítményét(ahogy a "hány wattos" kérdésre lehet válaszolni). 1basshorn esetén 1200 illetve zeneiben 2400W(de az agyament ajánlás a 14 400 Watt a 6dB basshornal). és a trio-hoz 2basshorn dukál,amiből ha 2van 105dB érzékenységet tud pont. egy ilyen rendszer normál lakószobában kényelmesen és jól (szeritnem a világ legjobb hangsugárzója) szól. egy hasonló hangsugárzó rendszert megtolni egy szubal,ami ráadásul tudtommal nem is közvetelnül előre sugároz, még számszakilag is tényleg félkarú óriás, amitől sajna egy jól illesztett, akár Solo is tud jobb hangot csiholni. supertweeterrel garantáltan. egy újtól is!!! szal csak ennyi lenne ez a történet.
Sztereó erősitők
Amúgy meg alapjában csak mulatni lehet a transzcendentális képességekkel rendelkező távgyógyász gurukon
kf
nemtom...
ha valami rendellnességet veszel észre az autón és felhívod a szerelődet, soxor kapásból megmondja,mi a hiba. ezek a dolgok nem csodák, csak tapsztalati úton szerzett ismeretek felelvenítése. elgé sok helyen installáltam már trio-t és nem egyfajtát. classicot is, simát is(még Holger barátod kérésére is). mindezek mellett ismerem a készülékeid, drótjaid, állványaid hangját és nem nehéz összerakni a hangképet. nem kell itt elbagatelizálni ezt a dolgot,mert bármikor meg tudom muttani,hogy akár egy uno-s rendszer is bőven sokkal jobb tud lenni,mint egy ÚJ triós. csak install kérdése.
de ez az egész onnan indult,hogy a basszusodat nehezményeztem. a trio elvileg 108dB lenne. ez nem piskóta és a basszusszekciót fel kell tornázni ehhez legább 104-105dB-re. ezért alklamaz az avnatgarde szubot, lévén az egyébként alapvetőne is nagy érzékenységű mélyhangszórókhoz igen nagy tölcsér kellene,ami nem fér a szobába. nos, csak az UNO-hoz alkalmazott sub225ctrl-pro szubok az uno101dB-es érzékenységének kiszolgáláshoz kb teljesítményük 65-75%-án futnak(speaker bementi terminálon hajtva,nem előfokról) és ebből 2db van,egyenként 2db 25cm-es méylsugárzóval, 250W-al meghajtva. de ez oldalanként. szal 2dB 250W-os szub hajt(de ez nem pontos megfogalmazás,mert a végfok hajt és a szub azt a néhány decibelnyi eltérést korigálja,ami a szub alapértelmezett érzékenysége és a tölcséres hangszórók között fennál) és ér el így 101dB érzékenységet. a duo már 103dB és már igen oda kell tekerni a szubot. a trio 108dB-éhez ez a szub is kevés már(és mondom 2db!!! nem egy) ezért "csórókra" is gondolva,bár lehet inkább a kis szobákra az avantgarde a triot adja 2db sub230ctrl-pro szubbal is,ami azért már erősebb,mint a 225 a szubonkénti 2db 30centis mélynyomóval. de az igazi ehhez való szub a basshorn,ahol az oldalanként 350W-os végfok hajtja a 2db 30centis mélyet,de tölcsérbe téve. ezek a számok nem túl illyesztőek néhány amcsi vagyány specifikációja mellett,mígnem megnézzük az normál és a zenei teljesítményét(ahogy a "hány wattos" kérdésre lehet válaszolni). 1basshorn esetén 1200 illetve zeneiben 2400W(de az agyament ajánlás a 14 400 Watt a 6dB basshornal). és a trio-hoz 2basshorn dukál,amiből ha 2van 105dB érzékenységet tud pont. egy ilyen rendszer normál lakószobában kényelmesen és jól (szeritnem a világ legjobb hangsugárzója) szól. egy hasonló hangsugárzó rendszert megtolni egy szubal,ami ráadásul tudtommal nem is közvetelnül előre sugároz, még számszakilag is tényleg félkarú óriás, amitől sajna egy jól illesztett, akár Solo is tud jobb hangot csiholni. supertweeterrel garantáltan. egy újtól is!!! szal csak ennyi lenne ez a történet.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
on: a cmabridge-nek nincs elég mélye sztem, a Yamaha felejtős. A Nad újonnan szinte verhetetlen ennyiért, de használtan ennyiért jobbat lehet kapni.
Csak a Cambridge vedelmeben szolnek...igaz nekem nincs olyan osszehasonlitasi alapom mint sokan masoknak itt,tehat szigoruan szvsz,amit irok...a CA ha kell igenis oda tolja a melyeket is, es mely nyomo nelkul is meg tudja mozditani alattam a kanapet...igaz nalam AR S40-eket hajt, amiket kifejezetten ajanlanak a CA-khoz...bar az is igaz hogy nekem nem a 640v-m van hanem 640R-em...amit viszont eszrevettem, hogy nagyon erzekeny a CA rendszer az interconnect es hangfalkabelre(tapasztalat es teszt)...ezek nagyon eltudjak vinni a hangjat a cuccnak-es innen mar nagyon szubjektiv a dolog(bar ezt sem kell tulspilazni...)...ez nalam elsosorban nem a hang szinezesben nyilvanult meg hanem apro olyan zizegesnek halatszo torzitasnak, elsosorban a felso tartomanyban...igaz nagyon olcson ki lehet kuszobolni ezt a dolgot...:)es maris szamomra absolute hallgathato a rendszer...csak ennyitt innen a CA-n tulrol, es persze elfogultsagtol sem mentes amit irtam:)
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
hogy pusztáén szakmai maradjak, egy hifi, urambocsá egy high-end lánc feladata, hogy minden zenének meg tudja mutatni a mondanivalóját.
revox:
Azt gondolom, hogy tévedsz. A hifi rendszer adta zenei élmény nem független a zene hallgatójának befogadóképességétől. A zenei élmény az agyban és nem a hifi berendezésben keletkezik.
A hifi rendszernek az a feladata ideális esetben, hogy a hallgatójának a zene hallgatása közben élményt adjon. A HALLGATÓJÁNAK, akinek van valamilyen zenei izlése, ami vagy univerzális vagy nem, nagyon keveseknek igazán univerzális.
Vannak zenei stílusok, műfajok, amik soha nem kerülnek közel az adott zenehallgatóhoz, mert egyszerűen nem fogékony rá, bármin is hallgatja.
A zene élvezete sokkal inkább van összefüggésben az adott egyén befogadóképességével, mint a hifi rendszer képességeivel.
Ha viszont valaki vevő az adott zenére, akkor szinte mindegy min hallgatja. Én például a Dreamtheater-t autórádión is és a nagy rendszeren is élvezettel hallgatom (most éppen a Score dupla megy tőlük a háttérben az asztali kis desktop hifi rendszeremen, a főnökömtől kaptam karácsonyra), mert szeretem a zenéjükre jellemző harmónia és ritmusvilágot, az energiát, ami a zenéjükből árad. Azt pedig nem hiszem, hogy egy Dreamtheater Budokan élő koncert kevesebbet igényelne egy hifi rendszertől, mint a SOA.
Aki SOA-t hallgat és társait és kiütést kap az operától, azt nagyon nem fogja érdekelni, hogy szól a rendszerén az Aida. Az operakedvelő viszont valószinűleg soha nem fogja SOA-n tesztelni a megvásárolandó rendszert. Van olyan vásárlónk, akinek vagy 3000 opera LP-je és cd-je egy pár száz jazz, kevés world zene és egyetlen rock sem. Van olyan is, akinek meg csakis modern rock és elektronikus zenéje van és néhány jazz. Klasszikus egy szál se. Van viszont olyan is akinek midenféle zenéje van és két rendszert hallgat. A klasszikushoz egy csövest, az ütősebb műfajokhoz meg egy félvezetős/tölcséres kombinációt. Mert NEKI úgy lesz a zene élvezhető. Márpedig nem az ideológia vagy filozófia, hanem csak ez számít.
most az egyszer van olyan mondat,amviel egyetértek,csak a kontextusom más. érdemes eloszlatni egy nagy tévedést. ezek a befogadók,nem elutasítják a komoly műfajt(ahogy szerintem zz7egyértleműen irónizálta), hanem a komoly mellett kényelmesen hallgatják a könnyedebbet. és ez mégcsak nem is fiatal jelenség,mert pl PeterQ se egy mai csirke, de érdemes végigbogarászni egy angol szaklap tesztanyagát és kiderül,hogy a használt 10lemzből 6-7 inkább sorolandó könnyű műfajba. és persze most lehetne ide kopizni olyan tezstet,ahol nem(és hány olyat,ahol igen) persze nem az számít,ki mivel tesztel,de végül is nem vagyunk egyedül páran azok,akik elvárják egy rendszertől a stílussemlegességet. tegnap egyébként a ferencsik féle 150Ft-os hungarotonról hallgattam a beethoven5-öst(piehnni akartam, az öregedő ferencsik meg kellpőne bealttatta ezt a darabot is),majd a már-már elcsépelt belafonte koncert egy részét és a végén, lévén lassan indulnom kellett, ébresztő gyanant egy motörhead kocertet, majd LP-ről CD-re váltva(és nem belebetegedve) egy blur koncertről a song2-val zártam. ez elég vegyesbazár és bárki végigpróbálhatja nálam. garantáltan úgy fog távozni,hogy vakargatja a fejét és azt mormolja, hogy "ennek a buzinak igaza volt" nekevésbé ember nem lesz,aki azt mondaná a fülelés után,hogy ezt így,ahogy van,nem vinné haza
Sztereó erősitők
hogy pusztáén szakmai maradjak, egy hifi, urambocsá egy high-end lánc feladata, hogy minden zenének meg tudja mutatni a mondanivalóját.
revox:
Azt gondolom, hogy tévedsz. A hifi rendszer adta zenei élmény nem független a zene hallgatójának befogadóképességétől. A zenei élmény az agyban és nem a hifi berendezésben keletkezik.
A hifi rendszernek az a feladata ideális esetben, hogy a hallgatójának a zene hallgatása közben élményt adjon. A HALLGATÓJÁNAK, akinek van valamilyen zenei izlése, ami vagy univerzális vagy nem, nagyon keveseknek igazán univerzális.
Vannak zenei stílusok, műfajok, amik soha nem kerülnek közel az adott zenehallgatóhoz, mert egyszerűen nem fogékony rá, bármin is hallgatja.
A zene élvezete sokkal inkább van összefüggésben az adott egyén befogadóképességével, mint a hifi rendszer képességeivel.
Ha viszont valaki vevő az adott zenére, akkor szinte mindegy min hallgatja. Én például a Dreamtheater-t autórádión is és a nagy rendszeren is élvezettel hallgatom (most éppen a Score dupla megy tőlük a háttérben az asztali kis desktop hifi rendszeremen, a főnökömtől kaptam karácsonyra), mert szeretem a zenéjükre jellemző harmónia és ritmusvilágot, az energiát, ami a zenéjükből árad. Azt pedig nem hiszem, hogy egy Dreamtheater Budokan élő koncert kevesebbet igényelne egy hifi rendszertől, mint a SOA.
Aki SOA-t hallgat és társait és kiütést kap az operától, azt nagyon nem fogja érdekelni, hogy szól a rendszerén az Aida. Az operakedvelő viszont valószinűleg soha nem fogja SOA-n tesztelni a megvásárolandó rendszert. Van olyan vásárlónk, akinek vagy 3000 opera LP-je és cd-je egy pár száz jazz, kevés world zene és egyetlen rock sem. Van olyan is, akinek meg csakis modern rock és elektronikus zenéje van és néhány jazz. Klasszikus egy szál se. Van viszont olyan is akinek midenféle zenéje van és két rendszert hallgat. A klasszikushoz egy csövest, az ütősebb műfajokhoz meg egy félvezetős/tölcséres kombinációt. Mert NEKI úgy lesz a zene élvezhető. Márpedig nem az ideológia vagy filozófia, hanem csak ez számít.
most az egyszer van olyan mondat,amviel egyetértek,csak a kontextusom más. érdemes eloszlatni egy nagy tévedést. ezek a befogadók,nem elutasítják a komoly műfajt(ahogy szerintem zz7egyértleműen irónizálta), hanem a komoly mellett kényelmesen hallgatják a könnyedebbet. és ez mégcsak nem is fiatal jelenség,mert pl PeterQ se egy mai csirke, de érdemes végigbogarászni egy angol szaklap tesztanyagát és kiderül,hogy a használt 10lemzből 6-7 inkább sorolandó könnyű műfajba. és persze most lehetne ide kopizni olyan tezstet,ahol nem(és hány olyat,ahol igen) persze nem az számít,ki mivel tesztel,de végül is nem vagyunk egyedül páran azok,akik elvárják egy rendszertől a stílussemlegességet. tegnap egyébként a ferencsik féle 150Ft-os hungarotonról hallgattam a beethoven5-öst(piehnni akartam, az öregedő ferencsik meg kellpőne bealttatta ezt a darabot is),majd a már-már elcsépelt belafonte koncert egy részét és a végén, lévén lassan indulnom kellett, ébresztő gyanant egy motörhead kocertet, majd LP-ről CD-re váltva(és nem belebetegedve) egy blur koncertről a song2-val zártam. ez elég vegyesbazár és bárki végigpróbálhatja nálam. garantáltan úgy fog távozni,hogy vakargatja a fejét és azt mormolja, hogy "ennek a buzinak igaza volt" nekevésbé ember nem lesz,aki azt mondaná a fülelés után,hogy ezt így,ahogy van,nem vinné haza
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Amúgy meg mi is a gond az IC-kkel? Mondjuk egy LINN-be jól tudnak működni, máshol nem?
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Üdv Bóta József!
Nem ragaszkodok én a bowerekhez de halottam egy régi DM301 -es darabot (ha jól emlékszem) volt biztos 20 éves de nagyon tetszett a hangja egy DENON PMA700V vel ment, de ugyebár az nem távos.
Na mindegy az az érdekes ebből nekem is az onkyo a legszimpatikusabb mert hallottam már integra 8015 ös model nagyon tetszett kicsit keményebb volt a denonnál igaz, de ugyebár az sem távos.
Milyen hangfalat ajánlanál az onkyo 9711 integrához.?
Clarus jó lenne hozzá?
Bár tudom a Calruszt azért szarják szapulják mert sokak szerint SAL hangszoró van benne amit azért én sem hiszek el, mert már hallotam is Clarus Callisto frontot és egyátalán nem úgy nézett ki mintha gagyi lenne.
Egyébként az az érdekes aki pont a yamit ajánlotta mert nagyon szép hangja van az épp az onkyo 9711-re mondta hogy audiofilebbet kellene keresni.
És erősítőbe mit ajánlanál ami távos?
A sony ha jól emlékszem 8 év körüli...
Üdv.:RACPOWER
szvsz kicsit meredek regi tipus alapjan meghatarozni vmit... vagy egyaltalan egy termek alapjan altalanositani a marka minden termekere. plane manapsag
Sztereó erősitők
Biztosan mind IC-s?
...erre azért helyedben nem vennék mérget.
Az én szar onkyo 601-ben is 6 pár végtranyó van.
Igaz nem szól olyan szépen sztereóban mint egy jó integrált sztereó, dehát melyik AVR ilyen, legfeljebb ami 1 millát súrolja de még lehet ott is lenne kivetnivaló.
A NAD310 sajnos nem távos és én ehhez egyszerűen ragaszkodom, de szerintem nemcsak én vagyok egyedül ennyire "megszállott" ebben a kérdésben.