Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2166

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Szerintem 5 hálózati kábel vezetékeit nem is lehet egy dugvillába befogni. Talán szerencsére, mert a készülékeket érő hálózati zaj nagy része a saját rendszer többi készülékéből származik.

Ugyan miért nem?Mármint 5 hálókábelt egy dugóba tenni.Szerinted feltettem volna ezt a kérdést ha nem lenne könnyedén megoldható ez nálam?
Amúgy meg az én készülékeim nem termelik,ha nem szűrik a zajt.A szomszéd említette is hogy amióta Heed-ezek,jobb a kép nála a tv-n.
Komolyra fordítva,próbálkozott már valaki ilyen megoldással?Ha igen,érdekelnének a tapasztalatok ezzel kapcsolatban.Ha tényleg nincs értelme hagyom az egészet mert semmi gondom a hanggal,csak egy hirtelen ötlettől vezérelve jött a kérdés.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Szerintetek ha van rá lehetőség,akkor érdemes lenne a készülékek hálózati kábeleit egyesíteni egy jó dugvillában a jelenlegi öt különálló helyett?
Lehet ennek valami haszna ha a hangminőség javítása a cél,és nem a dugó spórolás?

Szerintem 5 hálózati kábel vezetékeit nem is lehet egy dugvillába befogni. Talán szerencsére, mert a készülékeket érő hálózati zaj nagy része a saját rendszer többi készülékéből származik.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Az ide írogatók véleményétől sem leszel sokkal okosabb..., meg kellene hallgatnod saját rendszerben! Ja, de mégiscsak jobb, mint egy fizetett teszt. Egyébként az lesz.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem a Resonatoros verzió van meg, szilikon bevonatú rézkábel. Olcsó és jó. Nem panaszkodhatok a kapott hangra. 

Jó kábelem nekem is van,és ezeket próbálnám meg ebben a felállásban ha van értelme.Nem akarok másikat venni,mert ezek nálam beváltak.Minden készülékhez ugyanolyan kábel megy,és ezért agyaltam azon a megoldáson hogy lehet nem kéne akkor öt dugvilla,ha nem egyből menne az összes.
Milyen az a resonatoros verzió egyébként?Dobhatnál fel egy képet róla.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Még nem, de itt már olvastam róla:  http://www.hifipiac.hu/audio/kabelek/61 ... zati-kabel
Érdekes a cikk. Szerintük a vezető 8N-es,míg a forgalmazó szerint csak 6N-es.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Köszi, de inkább azt hagyjuk.

Az ide írogatók véleményétől sem leszel sokkal okosabb..., meg kellene hallgatnod saját rendszerben!
.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Még nem, de itt már olvastam róla:  http://www.hifipiac.hu/audio/kabelek/61 ... zati-kabel

Köszi, de inkább azt hagyjuk.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

IsoTek EVO3 Premier kábellel, tett már valaki próbát?

.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nor »

Köszi.Lehet kipróbálom majd,de így is jó a hang,és ezért vacilálok még hogy érdemes e egy ilyen próbáért megbolygatni a rendszert.Valakinek tapasztalat e téren esetleg? Ha csak jobb lehet belevágok,de jó lenne előtte egy pár tapasztalat alapján megfogalmazott  infót is olvasnom azoktól akik próbálták,csak hogy nagyjából tudjam hogy mire számíthatok.
Nekem a Resonatoros verzió van meg, szilikon bevonatú rézkábel. Olcsó és jó. Nem panaszkodhatok a kapott hangra. 
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Persze, csinálják többen is, csak figyelni kell erre-arra. Egy külföldi példa és egy magyar cég, aki szintén "gyárt" hydrát.
Köszi.Lehet kipróbálom majd,de így is jó a hang,és ezért vacilálok még hogy érdemes e egy ilyen próbáért megbolygatni a rendszert.Valakinek tapasztalat e téren esetleg? Ha csak jobb lehet belevágok,de jó lenne előtte egy pár tapasztalat alapján megfogalmazott  infót is olvasnom azoktól akik próbálták,csak hogy nagyjából tudjam hogy mire számíthatok.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintetek ha van rá lehetőség,akkor érdemes lenne a készülékek hálózati kábeleit egyesíteni egy jó dugvillában a jelenlegi öt különálló helyett?
Lehet ennek valami haszna ha a hangminőség javítása a cél,és nem a dugó spórolás?

Persze, csinálják többen is, csak figyelni kell erre-arra. Egy külföldi példa és egy magyar cég, aki szintén "gyárt" hydrát.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Milyen választ vársz? Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat.Csupán azt,hogy leírtad,nem mindegy mivel mit....s gondoltam a te okfejtèsedre,erre a felállásra a wolf semmivel sem volt másabb,jobb...ellenben vagy 20x többe kerül,vicc.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

IsoTek EVO3 Premier kábellel, tett már valaki próbát?

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: antz »

nincs válasz???
Milyen választ vársz? Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

yamaha cx-a5000,svs pb13-ultra.
Tudom,nem egy highend,de nem èppen belèpő modell.

Azért ez már egy elég jó szint szerintem sokan kiegyeznének itt ilyen cumoval.....
"Az igazi barát szemből támad."

Vendég

Kábelezzünk

Milyen subwooferrel és processzorral történt a meghallgatás?
nincs válasz???

Vendég

Kábelezzünk

Milyen subwooferrel és processzorral történt a meghallgatás?yamaha cx-a5000,svs pb13-ultra.Tudom,nem egy highend,de nem èppen belèpő modell.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Példámnál maradva,konkrétumot írtam....azért írtam"nem véletlen",s az elgondolkodni szót sem helyesen idézted,mert próba volt,s ezért elgondolkodtató...
Milyen subwooferrel és processzorral történt a meghallgatás?

Vendég

Kábelezzünk

Nem elgondolkodni kell, kipróbálni, meghallgatni.
Szerintem is nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek a vdc kábelek, de a példádnál maradva nem mindegy milyen mélyládát kötsz össze azzal a Wolffal vagy épp vdc-vel, hogy a meghallgatás után a vdc maradjon benne.

Példámnál maradva,konkrétumot írtam....azért írtam"nem véletlen",s az elgondolkodni szót sem helyesen idézted,mert próba volt,s ezért elgondolkodtató...

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

2e35046edda2dd6df285ad6c7b7672893ccad459a30e7a51a84e41d371a5843b.jpg
A héten "gyártattam"VanDamme kábeleket.Tápkábelt és subwooferhez jelkábelt.Mindenfajta ömlengést mellőzve,volt pár kábelem,innen is,üzletből is,de minőségben abszolut hozza a szintet,s hihetetlen áron....Azért ilyenkor elgondolkodik az ember,például egy Audioquest Wolf!!!! szubkábelen,mi kerül annyiba....nem véletlenül írtam a márkát és típusát...
Gondolom sokan ismerik már a VanDamme kábeleket,nekem friss az élményem velük.
Erősen ajánlott!!!

Nem elgondolkodni kell, kipróbálni, meghallgatni.
Szerintem is nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek a vdc kábelek, de a példádnál maradva nem mindegy milyen mélyládát kötsz össze azzal a Wolffal vagy épp vdc-vel, hogy a meghallgatás után a vdc maradjon benne.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az öreg huzalnál (is) nagyon nem mindegy, hogy mi a szigetelés. A zománc szigetelés általában hosszú időn át megakadályozza a réz vezető oxidációját, de a pamut, pvc, különféle kátránnyal átitatott szigetelők viszont nem, és az oxidált réz vezeték nem jó semmire, kivéve...na de innentől ez már nem nyilvános . 
Egy biztos: nincs tuti kábel, más-más  anyag, geometria, szigetelés az optimális a hálózati, készülék-összekötő (újmagyarul interkonnekt)  és hangszórókábeleknél.

Nem tudom milyen szigetelés van rajta,de az biztos hogy úgy fénylett a benne lévő drót mint az új.Kérdeztem is a szerelőt hogy miféle kábel ez de nem tudta.A jövő héten jönnek a kábel tévé szerelők,majd megkérdezem tőlük,lehet ők tudják.A kábeltévé bejövő vezetékének a szigetelése valamilyen grafittal vegyített anyag.Ezt azért tudom mert mikor kérdeztem tőlük hogy nem e a bejövő kábel öregedése miatt lehetnek a digitális képhibák,azt mondták hogy kizárt mert ezek kábelek élettartalma örök élet meg egy nap,az időtálló szigetelés miatt.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Feltűnően vastag szigetelésű,és kb 1-1.3-as tömör rézdrót volt,és ebből jött két szál összetekerve a házhoz.Felirat nem volt rajta.Több mint 20 éve lóghatott az utcán,de még most is olyan volt mint az új.Gőzöm sincs milyen szigetelés lehetett rajta de bírja a strapát az biztos,mondjuk a daruskocsinak ez sem tudott ellenállni.
Háló,és hangfalkábelnek kipróbáltam volna már csak kíváncsiságból is,de időközben jött a szerelő és összekötve visszarakta.Pedig azt hittem hogy lesz vagy 50m öreg huzalom,ami mint már egy másik topikban napvilágot látott,jó szinte mindenre.

Az öreg huzalnál (is) nagyon nem mindegy, hogy mi a szigetelés. A zománc szigetelés általában hosszú időn át megakadályozza a réz vezető oxidációját, de a pamut, pvc, különféle kátránnyal átitatott szigetelők viszont nem, és az oxidált réz vezeték nem jó semmire, kivéve...na de innentől ez már nem nyilvános . 
Egy biztos: nincs tuti kábel, más-más  anyag, geometria, szigetelés az optimális a hálózati, készülék-összekötő (újmagyarul interkonnekt)  és hangszórókábeleknél.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy szál kábelben hány tömör ér leledzik? Milyen átmérőjű? Nincs rajta felirat...? Amúgy a buzgó HiFis mindent kipróbál, aztán okosodik . Ha valami jobbféle CAT kábel, akkor Hs kábelnek akár még jó is lehet, bár nagy a szórás alapanyagokban a hitványtól az egészen tűrhetőig.

Feltűnően vastag szigetelésű,és kb 1-1.3-as tömör rézdrót volt,és ebből jött két szál összetekerve a házhoz.Felirat nem volt rajta.Több mint 20 éve lóghatott az utcán,de még most is olyan volt mint az új.Gőzöm sincs milyen szigetelés lehetett rajta de bírja a strapát az biztos,mondjuk a daruskocsinak ez sem tudott ellenállni.
Háló,és hangfalkábelnek kipróbáltam volna már csak kíváncsiságból is,de időközben jött a szerelő és összekötve visszarakta.Pedig azt hittem hogy lesz vagy 50m öreg huzalom,ami mint már egy másik topikban napvilágot látott,jó szinte mindenre.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Egy szál kábelben hány tömör ér leledzik? Milyen átmérőjű? Nincs rajta felirat...? Amúgy a buzgó HiFis mindent kipróbál, aztán okosodik . Ha valami jobbféle CAT kábel, akkor Hs kábelnek akár még jó is lehet, bár nagy a szórás alapanyagokban a hitványtól az egészen tűrhetőig.
nem cat kábel, hanem feszítőszálas (fémdrót van benne) időjárásálló (elvben) fekete telefonkábel általában 2x2 ér enyhén csavarva és kb 0,5-ös szálanként

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”