Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2022.07.27., szer. 01:45
2000-es evek, Napster es Winamp?
Utana indult a tobbi.
Azért kérdeztem, mert láthatóan sokaknak kimaradt az első 20év ézért hiszik, hogy a bab is hús.
Ezek szerint te itt voltál a kezdetektők, mégis ilyeneket írsz:
AudioPC-k voltak, a streamerek nagyuzemi elterjedese elott, amiket elkezdtek tapasz-ragasz megoldasokkal (koztuk te is fapaci) linearis tapozni, orazgatni, szoftverezni.
A valóság az, hogy nem létezett "audioPC". Főleg nem magyarországon. Normál, de leginkább dzsunka PC-k voltak amiket anyagi kényszerből(drága és hiányos műsorforrás), majd később kényelmi okokból zenelejátszásra használtak. Cirrus logic meg soundblaster hangkártyákkal. Kezdetben még egy alap technics CD játszó hangminőségét sem érték el. Zajosak , sávhatároltak, hallani lehetett az egér, a hdd olvasófej működését és a CPU táp zaját. Azért kellett átépíteni, mert alap állapotban zenehallgatásra alkalmatlanok voltak.
Annyira ócska szériákba lehetett belefutni, hogy pokollá tették még az átlag felhasználást is. Kipukkanó kondik, kontakthibás alaplapok, alulméretezett tápok, stb. Többszáz oldalas fórumok szóltak hibás termékekről és a garanciát elhárító üzletekről. Prémium pc kiskereskedelemben nem is volt, vagy autó árban ment.
Itthon 2000 körül az átlagfizetés 50-70E Ft, egy alap cd játszó 30E, a külföldi CD lemez 3-5E Ft volt. Belépő P2 celeron gép 130E Ft. Az ftp, napster és egyéb p2p elterjedése után nem volt kérdés a zenei formátum jövője.

Közben a műszaki egyetemek ontották magukból az informatikusokat, villamosmérnököket. Közösségeket alkottak.
Levelezőlisták, HWSW forum, IRC csatornák.(Érdekes, hogy szót értett a 40 éves amigás a 18 éves linux droiddal és együtt segítették a windows 98/ME felhasználót). Láttuk, hogy mire képes az mp3, Ogg, LHA, Divx... Mindenki meg akarta váltani a világot egy újabb tömörítési algoritmussal, mert tisztán látszott, hogy mi lesz a jövő, csak a HW és a sávszél nem volt adott hozzá. Maradt a tuning és a mókolás. Aztán külföldről kezdtek szállingózni a leselejtezett cél és szervergépek alkatrészei. Ez idő tájt lehetett találkozni először komolyan vehető hangkártyákkal (gravis,roland) és professzionális felhasználásra szánt gépekket.(IBM,DELL üzleti és xeon szerverek)
Az igényesebbek ezekre építkeztek. Az első komolyan vehető hangkártya a soundblaster audigy 2 volt. Nyugodt szívvel adtam el a középkategóriás cd játszómat abban a tudatban, hogy soha többet nem fog kelleni.
Utána gyorsult fel minden. Érkeztek az elérhető árú külső hangkártyák és DAC-ok. 2005-2015 között a hagyományos asztali pc-t a grafikai és egyéb erőforrásigényesebb területek kivételével teljesen felváltotta a laptop. (A laptopot lassan a tablet.)
Mindenki azon volt/van, hogy a kliens oldali HW integráltságát növelje a méretei és teljesítményigénye csökkentése mellett. Megoldották. Audio célra is. Körömnyi méretben, zajvédetten, jitter mentesen, hűtés és különösebb tápigény nélkül.

Aztán itt vagyunk 2022-ben, ahol még mindig minden országban akad néhány ember, akik a régi iskolát erőltetve elmagyarázzák hogyan kell a légvédelmi ágyúból mesterlövész puskát építeni. A felvázoltak alapján 5000-30000 euros áron.
Ez még rendben is lenne, mindenki azt csinál amit akar. De ha segítő szándékkal szóváteszik, hogy a fegyverolajjal kenegetéstől nem lesz se halkabb, se pontosabb az eredmény, akkor ellenérvként ne valami bődületes fizikai/matematikai öszefüggéstelenség legyen a válasz a szokásos cancel culture elemekkel kiegészítve.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Saját tapasztalataimról annyit, hogy a pár éve hosszú ideig tartó laptopozást követően az idők szavának (és a bogár csipkedésének) engedelmeskedve nemes alapanyagokból, nagy odafigyeléssel megépített audio PC-m gyakorlatilag a nappaliba került száműzetésbe a TV-t HTPC-ként kiszolgálandó, komoly audio célokra csak akkor áll nagy ritkán hadrendbe, ha nosztalgiából olyan DAC-ot veszek elő, amely meghálálja a processzálást/konverziót (lásd Resonessence Concero HD számára DSD128-ra kovertálva HQPlayerrel), amivel nem akarom terhelni a Roon Core-t futtató NAS-omat.
A zeneszobámba véglegesen egy lassan 4 éve vásárolt Roon Ready streamer költözött, amely füleimnek tökéletes összhangban van a fő DAC-ommal és teszi a dolgát a lecsekélyebb beavatkozás nélkül is, számtalan gyönyörű percet okozva.
Az én prioritásaim...az én utam...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11185
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2022.07.27., szer. 11:03
A streamer vonalat Te hoztad ide...
Téves. A történelmi hűség kedvéért beidézem neked, honnan is indultunk:
supravox » 25 júl. 2022 16:59 "Ilyenkor tudom csak sajnálni a streamer-t használokat..."
Megtalaltad eleted hangzasat a streamer vonalon...
Téves. Még csak hasonlót sem írtam, értelmezni sem tudom ezt a kategóriát. Ha a legemlékezetesebb hangélményeimre gondolsz, azokat soha nem otthon kerestem, hanem a színpadon, koncerteken, stúdiókban.
...nem kutyuzol (csak ha fizetnek erte)
Nem tudom, konkrétan mire gondolsz, de jelzem, nekem ez a szakmám és nem ingyen dolgozom.
Foleg annak tudataban, hogy evekig 5000€ PP PC-ket arultal ultimate forraskeszulekkent, egyedi altalad modositott szoftverkornyezettel.
Téves. Soha nem árultam 5000 eurós készülékeket, pláne nem Paul Pang készítette példányokat, a legdrágább Luxor PC sem került többe 2000 eurónál. Egy ideig bérmunkában én gyártottam Paul Európában, számomra ismeretlen összegekért eladott gépeit, a Luxor Audio kínálatában ezek soha nem szerepeltek, okkal. Múlt héten is összeszereltem két masinát, nincs ezzel semmi problémám, te próbálsz valami fura dolgot belemagyarázni abba a privát kijelentésembe, hogy szerintem az audio PC-k kora leáldozott. Nincs ebben részemről sem lenézés, sem megvetés, csak sima logikai következtetés.

Nem folytatom a légből kapott kijelentéseid cáfolatát, mert megint egy extra hosszú írás születne. Vannak reménytelen párbeszédek és én ezt is annak tekintem. Elnézést kérek az olvasóktól, hogy ilyen marhaságokkal terheltük a felületet!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: wittao »

fapaci írta:
2022.07.27., szer. 10:00
Minden vita érdemben ott ér véget, amikor már nem a vitatémáról, hanem a vitafelekről folyik a diskurzus. Wittao, akkora elánnal próbálsz harcolni, hogy még olyan kijelentéseket is cáfolsz, amik el sem hangzottak. Ennek így csak annyi haszna van, hogy tovább növeli a megosztottságot. Lehet a CD vs vinyl, meg az analóg vs digitális marakodások mellé egy újabb frontvonalat nyitni PC vs streamer viszonylatban, de minek? A végső produkció szempontjából kb annyi jelentősége van a kérdésnek, mint hogy ezüst, vagy fekete a készülék előlapja.

Talán igazad van és néhányan kiöregedtünk a buliból, de én inkább arra a verzióra hajlok, hogy a futballpályát meccs közben átnevezték rögbi pályára és most sorban zavarják le a csodálkozó focistákat, mondván, nincs ott semmi keresnivalójuk. 3-4 évtizedes sportmúlttal elkerülhetetlenül másként nézi a meccset az ember, mint 3-4 éves tapasztalattal.
A tapasztalat valoban mas idobeliseget jelent esetunkben, viszont egyben mas iranyt is, ami ossze sem hasonlithato egymassal.
A streamer vonalat Te hoztad ide, es a PC vonal elengedeset is a tortenelmi eloadassal egyutt. Erre reflektaltam. Neked mar nem ok, szuper, ertettuk, sokadjara. Megtalaltad eleted hangzasat a streamer vonalon, ez is szuper, hogy most mar a nagy betus zenet hallgatod es nem kutyuzol (csak ha fizetnek erte), nekem ezzrl sincs gondom ha jol erzed igy magad.

Nincs semmi harc, meg elan. Egy ugyanolyan velemeny, mint a tied. Hogy neked nem tetszik, mert a tieddel ellentetes ezzel nem tudok mit kezdeni. Amikor kicsit kivulrol/felulrol probalsz nezni egy kozossegre aminek tagja vagy es velemenyezni “azokat”, azon ne csodalkozz, ha ezert valaki tesz egy megjegyzest. Foleg annak tudataban, hogy evekig 5000€ PP PC-ket arultal ultimate forraskeszulekkent, egyedi altalad modositott szoftverkornyezettel. Nekem meg ezzel sincs bajom, csak akkor ne pap ruhaban es kereszt tetovalassal (meg ha a neved talan predesztinalna is) velemenyezz, mert visszas.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Minden vita érdemben ott ér véget, amikor már nem a vitatémáról, hanem a vitafelekről folyik a diskurzus. Wittao, akkora elánnal próbálsz harcolni, hogy még olyan kijelentéseket is cáfolsz, amik el sem hangzottak. Ennek így csak annyi haszna van, hogy tovább növeli a megosztottságot. Lehet a CD vs vinyl, meg az analóg vs digitális marakodások mellé egy újabb frontvonalat nyitni PC vs streamer viszonylatban, de minek? A végső produkció szempontjából kb annyi jelentősége van a kérdésnek, mint hogy ezüst, vagy fekete a készülék előlapja.

Talán igazad van és néhányan kiöregedtünk a buliból, de én inkább arra a verzióra hajlok, hogy a futballpályát meccs közben átnevezték rögbi pályára és most sorban zavarják le a csodálkozó focistákat, mondván, nincs ott semmi keresnivalójuk. 3-4 évtizedes sportmúlttal elkerülhetetlenül másként nézi a meccset az ember, mint 3-4 éves tapasztalattal.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

valoszinü több helyen van igazságrész jelen

pl.:
diagnet írta:
2022.07.26., kedd 22:07
...pszichologiai okokból egyre többeknek van szüksége tárgyi eszközöktől kapott vélt, vagy valós élményekre, megerősítésekre. Ezért vesznek jáde követ, jóskártyát, szerencse patkót, fogyasztáscsökkető mágnesgyűrűt, ethernet audio kábelt, routerbe kondit, bőrpatkányt és ismeretlen forrású programokat......
kakaox írta:
2022.07.26., kedd 22:10
...Amúgy Altoval értek teljesen egyet, miszerint több út vezet ugyan oda...az élvezetes zenehallgatáshoz.

...A PC-vonal folyamatosan fejlődik és gyakoriak a változások.

...A Szent Dedikált Streamer...na ja.
...központi számoló egység? Vannak perifériái? Fut rajta egy óperációs rendszer?
....Na ezeket is el lehet rontani...

megfelelö ...?? vitakultura ? egyének ? nyugalom ? alaphangulat ? ...eseten gondolatok megosztasa zajlik, azokbol barki csemegezhet (ezek hiánya esetében [amiben akár a politikának, médiának is súlyos szerepe lehet !!] meg indulatoskodás, "negativ visszacsatolás" van)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Hmmm...már a 95-ben épített első PC-mbe is UltraSound Max-ot tettem Sound Blaster helyett, mert jobb volt a hangja.
:D
(Mielőtt nekem esnétek, tudom, hogy az még zene szintetizálásról szólt, nem lejátszásról!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juliush 2022.07.27., szer. 08:24-kor.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

wittao
V.I.P.
V.I.P.

diagnet írta:
2022.07.27., szer. 01:23
wittao írta:
2022.07.27., szer. 00:36

AudioPC-k voltak, a streamerek nagyuzemi elterjedese elott, amiket elkezdtek tapasz-ragasz megoldasokkal (koztuk te is fapaci) linearis tapozni, orazgatni, szoftverezni.
Ehhez tudnál egy évszámot csatolni?
2000-es evek, Napster es Winamp?
Utana indult a tobbi.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2022.07.27., szer. 00:36

Ehhez tudnál egy évszámot csatolni?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Annyi megfaradt, elszomorito szandekos, vagy eppen csak veletlen ferdites olvashato nehany ujabb hsz-ben, hogy kisregenyt lehetne irni valaszkent.
AudioPC, mint megfaradt medium? AudioPC-k voltak, a streamerek nagyuzemi elterjedese elott, amiket elkezdtek tapasz-ragasz megoldasokkal (koztuk te is fapaci) linearis tapozni, orazgatni, szoftverezni. Addig a streamerek tobbsege peldaul kapcsolouzemu tapokkal, negyed koromnyi kis oszcillatorokkal es fapad szoftverekkel erkeztek. Azt kovetoen elokerultek OCXO orak, linearis tapok, belso vezetekezesek, arnyekolasok + szoftveres idozitesi es kesesi, jitter-atlagolasi, zajcsokkentesi eljarasok DIY modszerekkel az audioPC-knel. Legjobb digit forrasok kozott tartanak szamon mara mar audioPC-ket, koztuk pl. a TAIKO SGM-et, ami annyira kihaloban van, hogy nem gyozi a DIY piacot kielegiteni OEM termekekkel is a HighEnd piac mellett (meg az inseges idokben is 3 honapos varolistaval 30.000€ gepekre).
Mara a streamerek eseten is ott van a linearis tap, raknak 1 vagy 2 OCXO-t, komplett lejatszo szoftver architekturat. Veletlen? Nem… AudioPC-nel felesleges, streamernel tok jo?
Aki ugy gondolja, ennek a streamer vonulatnak nincs koze az audioPC-khez az szimplan vak, vagy ferditeni probalja a tenyeket.

Ezen kivul ha valaki ugy erzi kioregedett a focizasbol, attol meg az U11 foci valogatott ifju titanjainak, rajongoinak nem kellene eloadast tartania a kezilabda gyonyorerol, mindezt egy mezes-mazos megtert anonim alkoholista panirba/manirba csomagolva! Ha valakinek nem jon be, nem kotelezo jegyet valtania.

Kijott egy ujabb rendszer melyen turkalo csomag (es sokakat itt ez erdekelt es erdekel, amit szeretnenek egymas kozott meg is osztani, ha szabadna ugyebar…), amit nem mellesleg nem nyeretlen ketevesek irogatnak, egyetlen tagjuknak tobb sutnivaloja van a W10 kernel mukodeserol, mint az itt - fogadatlan prokatorkent - ellendrukkerkedo nehany tortenetmeselonek + “mergezo szemelyiseg” feliratu palackbol kiszabadult szellemnek egyuttveve.

Streamerek tokeletesek sok szempontbol sok embernek, veszik is. Elvezik is. Valjek egeszsegukre. Van, aki mas utat valaszt. De nehogy mar egy PC-s topikban kelljen nehany programot kiprobalo/kiprobalni akaro embernek magyarazkodnia a miert-ekrol! Hogy mereszelte hallani a semmit.
Aki lelki segelyre szorul, parszor mar javasoltam neki hova forduljon. Sohasem keso! Tobbiek pedig a kezeles idotartama alatt hadd diskuraljanak itt ebben a NEKIK fenntartott topikban kedvukre.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

diagnet írta:
Viszont ami biztos, hogy pszichologiai okokból egyre többeknek van szüksége tárgyi eszközöktől kapott vélt, vagy valós élményekre, megerősítésekre. Ezért vesznek jáde követ, jóskártyát, szerencse patkót, fogyasztáscsökkető mágnesgyűrűt, ethernet audio kábelt, routerbe kondit, bőrpatkányt és ismeretlen forrású programokat...Az újdonság hatása dopamint és egyéb vegyületeket szabadít fel egy ideig. Ezért általában pozítív véleményük van a dologról. Senki sem akar magának csalódást okozni, így vagyunk programozva.
Tudom, reménytelen, de javaslom, ezúttal kivételesen ne zuhanjunk bele egy szimpátia háborúba, aminek keretében ismét két, pro és kontra csapatra szakad a társaság és az unalomig ismételt érvekkel körbebástyázott állásokból dobáljuk egymást kavicsokkal.

Bár az audio PC-t egy elavult és túl drága médiumnak gondolom jelenleg már, vitathatatlanul komoly szerepe van/volt abban, hogy a streaming szolgáltatások és a streamer készülékek elterjedtek. Mindkét csapattól nagy örömmel látnám, ha ezzel - önigazolásért kiáltó érzelmeiket félretéve - tisztában lenne.

Diagnet sorait azért idéztem be, mert fontosnak gondolom a benne leírtakat. Miért van az, hogy az új kütyük, szoftverek, bizbaszok kipróbálása szinte minden esetben pozitív benyomást szül, amit ugye jellemzően szintugrásként írnak le az elkövetők? Szerintem erre a kérdésre Diagnet jó választ adott, miszerint a hobbitársak egy részének szüksége van az újításra, az izgalomra, a felfedezésre, a nyugodt zenehallgatás nekik nem ad elég izgalmat. Ha megengedünk magunknak némi őszinteséget, talán kijelenthető, hogy az újabb és újabb szoftveres buherálások összességében nem igazán visznek előre. Nekem volt alkalmam összevetni az utolsó, szénné tuningolt masinámat a 4 évvel korábbi, "elavult" gépemmel, mikor utóbbi felújításra visszakerült hozzám. Bizony kiábrándító tapasztalás volt, hogy a sok éves szoftverekkel felvértezett régebbi masina nem igazán maradt alul az új géppel szemben annak dacára, hogy időközben milyen sok "szintugrást" hajtottam végre. Ezek nagy része illúzió volt, ráadásul nem is adódtak össze. Ez a tapasztalás alapjaiban változtatta meg, amit a HiFi-ről gondolok.

Az izgágaságban nem látok durva hibát, a kalandkeresés természetes emberi jellemző, még ha nem is érvényes mindenkire és egy idő után komikussá válhat. (Ismerem az érzést, én sem fértem a bőrömbe, jöttek-mentek a kütyük nálam, de néha azt kellett észre vennem, hogy hetek óta nem ültem le zenét hallgatni úgy, hogy nem nyomkodok, állítgatok, elemzek közben. Ma már nagy hálát érzek, ha egy egész napos zenehallgatás közben alig kell megnyomnom 3 gombot és nem kell hozzá bekapcsolnom 8 készüléket.)

Egy idő után rendszeresen előjött a gondolat, hogy a permanens cserélgetés, a szakadatlan fejlesztés összességében az eredeti cél felé visz-e, illetve a szinte kivétel nélkül hatalmas javulást leíró beszámolókkal bebolondított tömegekkel jót teszünk-e, mikor újabb és újabb vásárlásokra, változtatásokra sarkalljuk őket. Mikor eladtam az utolsó audio PC-t is, akkor tudtam lezárni magamban ezt a kérdést. Nyilván nem a PC volt a hibás, én magam voltam fegyelmezetlen. Egy asztali streamer - ami, ha kegyetlenül akarok fogalmazni, jó esetben egy kimaxolt audio számítógép ;) - ettől a bizonytalanságtól szabadít meg. Már nem az a kérdés, hogy milyen módon, milyen szoftverrel, milyen formátumban, milyen digitális szűrőkkel, hanem hogy MIT hallgassak ma. Általában azt sem tudom, az aktuális album éppen a saját háttértáramról, vagy a Tidalról szól-e, rá sem nézek a kijelzőre és ennek személy szerint nagyon örülök, mert most pont úgy hallgatok zenét, mint fiatal koromban. Bocsánat az ömlengésem miatt, mindezt még mindig Supravox meglepő sajnálkozása szülte.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

diagnet írta:
2022.07.26., kedd 23:09
Voltak itt informatikusok, fejlesztők, mi lett velük?
Én éppen az volnék… gyűrögetem egy ideje a C++-t meg egyebeket is. Ráadásul nem is a hobbi kedvéért.
Hogyan lehet mégis az, hogy elhiszem ezt a sok humbugot? Hát úgy, hogy tisztán tapasztalati úton teljesen reprodukálhatóan működnek.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2022.07.26., kedd 22:27

Hát ezek szerint mégsem ez történt, mert úgylátszik nem vagy kompetens személy, legalábbis épp ebből a hozzászólásból ez derül ki. Te csak azt hiszed, hogy értesz “az érintett rendszerek működéséhez”. Részben biztosan értesz, de úgylátszik annyira nem, mint amilyen mélységei is vannak és talán annyira sem, mint amennyire gondolod. Szerencsére ez nem elvi vagy ideológia megállapítás a részemről, se nem szimpátiából vagy annak hiányából fakad: egyszerűen csak ami szerinted nem létezik, az tényszerűen valójában mégis megtörténik.
Szerencsére az operációs rendszerek és PC hardverek is elég egzakt dolgok ahhoz, hogy ne csupán az én véleményemre kelljen támaszkodni. Voltak itt informatikusok, fejlesztők, mi lett velük? Jah.... De bárki kérhet felvilágosítást a gyártói support oldalakon is az általam leírtakkal kapcsolatban. Bármi eltérést azonnal korrigálok.

Abban valóban igazad van, hogy nem vagyok mindenben kompetens. Pl. nem tudom rámondani egy service manual nélküli, random lomis, vagy fórumozó tulajdonában álló termékre, hogy az évekkel-évtizedekkel később netről berendelt néhány alkatrésszel az eredetitől jobb hangot és képességeket hozok ki. Bármi is legyen az. Ilyen "mélyégekben" tényleg nem.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

diagnet írta:
supravox írta:
2022.07.26., kedd 20:00

Izé,most konkrétan azt mondod,hogy amit tapasztaltam az
hazugság?
Nem. A hazugság tudatos dolog. Az ilyen esetekben a szándékosságot nem lehet bizonyítani, mivel minden ember ezernyi tényezőtől függően minden milliszekundumban máshogy hall.
Viszont ami biztos, hogy pszichologiai okokból egyre többeknek van szüksége tárgyi eszközöktől kapott vélt, vagy valós élményekre, megerősítésekre. Ezért vesznek jáde követ, jóskártyát, szerencse patkót, fogyasztáscsökkető mágnesgyűrűt, ethernet audio kábelt, routerbe kondit, bőrpatkányt és ismeretlen forrású programokat...Az újdonság hatása dopamint és egyéb vegyületeket szabadít fel egy ideig. Ezért általában pozítív véleményük van a dologról. Senki sem akar magának csalódást okozni, így vagyunk programozva. Aztán mikor ezek a vélemények napvilágot látnak, akkor előfordul, hogy néhány kompetens személyben -akik pontosan ismerik az érintett rendszerek működését, vagy éppen működőképtelenségét- megszólal a sziréna és erkölcsi alapon a tömeges hoaxtól tartva megjegyzést tesznek az információ valóságtartalmát illetően.
Csupán ennyi történt.
Hát ezek szerint mégsem ez történt, mert úgylátszik nem vagy kompetens személy, legalábbis épp ebből a hozzászólásból ez derül ki. Te csak azt hiszed, hogy értesz “az érintett rendszerek működéséhez”. Részben biztosan értesz, de úgylátszik annyira nem, mint amilyen mélységei is vannak és talán annyira sem, mint amennyire gondolod. Szerencsére ez nem elvi vagy ideológia megállapítás a részemről, se nem szimpátiából vagy annak hiányából fakad: egyszerűen csak ami szerinted nem létezik, az tényszerűen valójában mégis megtörténik.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2644

Hozzászólás Szerző: supravox »

diagnet írta:
supravox írta:

hazugság?
Nem. A hazugság tudatos dolog. Az ilyen esetekben a szándékosságot nem lehet bizonyítani, mivel minden ember ezernyi tényezőtől függően minden milliszekundumban máshogy hall.
Viszont ami biztos, hogy pszichologiai okokból egyre többeknek van szüksége tárgyi eszközöktől kapott vélt, vagy valós élményekre, megerősítésekre. Ezért vesznek jáde követ, jóskártyát, szerencse patkót, fogyasztáscsökkető mágnesgyűrűt, ethernet audio kábelt, routerbe kondit, bőrpatkányt és ismeretlen forrású programokat...Az újdonság hatása dopamint és egyéb vegyületeket szabadít fel egy ideig. Ezért általában pozítív véleményük van a dologról. Senki sem akar magának csalódást okozni, így vagyunk programozva. Aztán mikor ezek a vélemények napvilágot látnak, akkor előfordul, hogy néhány kompetens személyben -akik pontosan ismerik az érintett rendszerek működését, vagy éppen működőképtelenségét- megszólal a sziréna és erkölcsi alapon a tömeges hoaxtól tartva megjegyzést tesznek az információ valóságtartalmát illetően.
Csupán ennyi történt.
Ezzel csupán magadat ámítod.
De nem baj.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 387

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Köszi Le_Valse a magyarázatot!
Amúgy Altoval értek teljesen egyet, miszerint több út vezet ugyan oda...az élvezetes zenehallgatáshoz.
Azért maradjunk már a topik címénél, ez itt a PC alapú audio lejátszás!
Még szerencse hogy csak nyakig ér a mocsár és nem tud a sok "okos" lehúzni a legaljára!

A PC-vonal folyamatosan fejlődik és gyakoriak a változások.
Azt is értem hogy valakit ez zavar, viszont ez az egésznek lényege.

A Szent Dedikált Streamer...na ja.
Abban nincs esetleg egy központi számoló egység?
Vannak perifériái?
Fut rajta egy óperációs rendszer?
Mindenhova pipa, ugye?!
Na ezeket is el lehet rontani, emiatt vannak kimagaslóan jól sikerült hálózati lejátszók és
pocsék hangú és rosszul működő vackok is, szóval az hogy ettől jó vagy rossz ... na nemá'!

Egy viszont biztos nincs egyikbe sem, annak a lehetősége, hogy te magad változtass
"házilag" a hangján. Ezt vetni a PC szemére, hogy azt meg lehet!?

Bocs mindenkitől!
Tudjátok, hogy én ide csak építő jellegű hozzászólásokat szoktam beírni, és ez piszkosul nem az,
de ez már nálam is kiverte a kezemből a billentyűzetet!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:

hazugság?
Csupán ennyi történt.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

supravox írta:
2022.07.26., kedd 12:34
A pc-ben rejlő lehetőségek végtelenek.
Én éppen azért nem vágtam bele az audio-pc világba, mert a gépházon belül talán még több variációs lehetőség van, mint itt kint, a hifis világ egyéb bugyraiban. Nekem már ez is sok. :D Nem folytatom, mert olyan lenne, mint amikor a digitális hívők odamennek a lemezjátszós topikba fikázni a vynilt. :rolleyes: :smile29:
Ennek ellenére szeretek itt is olvasgatni, vannak hasznos tanácsok hálózatépítésről, dac-okról, egyebekről. Hozzászólni azért nem fogok. ;)
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A szerző, Yokota szerint, a program kezelésbe veszi a CPU regisztert a DDR4, DDR5 memóriában,
csökkentve a digitális jittert a PC-n belül. A program prioritása csak egy ajánlás, nem attól
változik a hangminőség.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2644

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ettől függetlenül mindkét platform alkalmas a hibamentes "zenei" adatfeldolgozásra, csak így bő 40évvel az X86 x64 architektúra bevezetése után, win10/11 kernel esetén olyanokat olvasgatni, hogy process priority állítgatás miatt jobb lesz a hang...több mint hiteltelen.
[/quote]

hazugság?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tunerman írta:
2022.07.26., kedd 19:34
Az internetről való zenehallgatásnak a legfőbb minőségi korlátja (extrém ritka minőségi kivételektől eltekintve) maga a feltöltés módja. Ki ki a tehetsége, a számítógépes hardwerének a minősége szerint töltögeti fel a zenei anyagot.
Mit értesz feltöltési mód alatt és annak mi köze a feltöltő gép hardveréhez?

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:
2022.07.26., kedd 12:34

Egy streamer adott.
Vagy jó vagy nem de reszelgetni rajta szinte csak hardveresen lehet.
A pc-ben rejlő lehetőségek végtelenek.
Audio "minőség" szempontjából még annyit sem lehet kezdeni a PC-vel, mint ami alapból a streamerekben adott.
Hiába cserélik analóg tápra a többlépcsős táprendszer első fokozatát, attól még az alaplapi tápja ugyanúgy szór.
Ha kellőképp visszafogják az órajelet, akárhánymagos a CPU, használhatatlan lesz a rendszer, mert az OS és a keretprogramok nem erre vannak optimalizálva.
Hiába van szétclockolva a sokcsatornás usb/pci kontroller, az áramkörei behálózzák az alaplapot. Antennaként (is) funkcionál.

Lehet process killer szotfverekkel játszadoznin alapból multitaskra írt oprendszereken, csak nem sok haszna van.
Meg lehet próbálkozni végtelen számú mindenféle fantázianevű herélt linux distro-val is, de attól még a PC az PC marad.
A működési elve nem változik, vagy ha mégis, akkor azt már dedikált streamernek hívják.

Ettől függetlenül mindkét platform alkalmas a hibamentes "zenei" adatfeldolgozásra, csak így bő 40évvel az X86 x64 architektúra bevezetése után, win10/11 kernel esetén olyanokat olvasgatni, hogy process priority állítgatás miatt jobb lesz a hang...több mint hiteltelen.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3032

Hozzászólás Szerző: tunerman »

fülelek írta:
2022.07.26., kedd 18:45
Az "Audio Nirvana" elérése a felvételen múlik leginkább, azaz pontosabban a zene tartalma, a zenei előadás és a felvételtechnika együttes állásán. Ha ez nincs meg, bármilyen jóra hegyezett a hardver, legfeljebb a hibákat jeleníti meg konkrétabban, a katarzis elmarad.
Nekem a pécés megoldás jobban tetszik, de hallottam nemrég több órán át egy Linn lejátszót, amivel (az árán kívül) semmi problémám nem volt :D
Az internetről való zenehallgatásnak a legfőbb minőségi korlátja (extrém ritka minőségi kivételektől eltekintve) maga a feltöltés módja. Ki ki a tehetsége, a számítógépes hardwerének a minősége szerint töltögeti fel a zenei anyagot.
Persze lehet a végtelenségig javítani a lejátszási oldalt, de csak a feltöltési szint a mérvadó - azt lehet max elérni. Kb. olyan ez mint az LP/CD gyártás, örökkön örökké a barázda/track megőrzött infóját nyerhetjük csak végül vissza leborulok.gif
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5291

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az "Audio Nirvana" elérése a felvételen múlik leginkább, azaz pontosabban a zene tartalma, a zenei előadás és a felvételtechnika együttes állásán. Ha ez nincs meg, bármilyen jóra hegyezett a hardver, legfeljebb a hibákat jeleníti meg konkrétabban, a katarzis elmarad.
Nekem a pécés megoldás jobban tetszik, de hallottam nemrég több órán át egy Linn lejátszót, amivel (az árán kívül) semmi problémám nem volt :D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3345
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Az audio nirvánát elérni nem lehet, de megközelíteni lehetséges akár streamerrel, akár audio pc-vel. Jó példa erre egy felső kategóriás Lumin, vagy a Core Audio csúcs audio pc-i. Ki-ki vérmérséklete és ízlése szerint tudja kiválasztani a saját útját.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”